- 28 Şubat 2019
- 4.685
- 11.174
- 208
- Konu Sahibi Yarimelma8
-
Kurufasulyenin haşlama suyu neden kullanılmaz acaba?-Tencere yemekleri zaten hep aynı. Salça,soğan,yağ kavur, sonra sebzeyi vs ekle, suyunu koy tamam. Burada tavsiyem suyu hemen eklemeyip o sebzenin biraz yumuşamasını bekleyin altı kısık salçasıyla soğanıyla vs.
-Tavuklu yemeklerde bütün malzemelerden önce tavuğu koyup suyunu salmasını ve çekmesini bekleyin sonra mantar, bilmem ne ekleyeceksiniz ekleyin. Tuzu da en son koyun et sertleşmesin.
-Kuru fasulye bakliyat zaten sulu yemeklerle mantık aynı. Bir gece önceden gazını çıkarmak mantıklı, haşlama suyunu kullanmamak önemli.
-Kullandığınız baharatlar yemeğe tat katıyor aslında. Karabiber, kırmızı toz biber, kekik vs kullanın çekinmeyin.
-Kırmızı et alerjim var yemiyorum pişirmeyi de bilmiyorum. Pilav da yapamam hiç .Kolay gelsin benden bu kadar.
Anne sen misinKeki yaparken önemsemez sem güzel oluyor ama önem verirsem kabarmiyor
Bugün de misafir keki için üzüldükAnne sen misin
Annem de eve yapınca arşa kadar kabarır misafir geleceği zaman taş gibi dümdüz olur. O yüzden misafir gelince de önemsememeye calısıyor keki kandırıyor
Kek yer mi hiç... kandırıldıgını anlıyor ve asla kabarmıyor... ufalayıp terasa koyup kuslara veriyoruzBugün de misafir keki için üzüldükhem önemsenme hem kandırsınlar
Süt yerine soda koyun. Yumuşacık sünger gibi oluyor yeni keşifMesela keki nasıl yapıyorsunuz? Anlatın ki neresi yanlış bilelim .
Evet ben öyle biliyorum en azındanKurufasulyenin haşlama suyu neden kullanılmaz acaba?
Ben kullandım çok güzel olmuştu tadı. Gaz mi yapıyor öyle
Ben de onu anlamadım yaPasta hadi deneye deneye daha iyi olabilir anlarım da kek niye olmuyor.:)
11 yaşındaki oğlum bile yapıyor afiyetle yiyoruz.
Küçümsemek için yazmadım bunu da karistir dök firinla bu kadar.
Acaba fırın ayarlarini mi tam yapamiyorsunuz?
Aynen gaz yapabiliyor.Kurufasulyenin haşlama suyu neden kullanılmaz acaba?
Kimi bünyeye gerçekten dokunuyor. Bana kurufasulye öyle pek dokunmaz ama nohut dokunur. Patates yemeği dokunmaz ama fasulye dokunur ilginç bir şekilde.Aynen gaz yapabiliyor.
Bir gece önceden islatirsaniz ve haslarken üzerindeki köpüğü alabilirseniz belki yapmaz gaz.
Gerçi kişiden kişiye degisiyordur bence.
Çünkü ben suyunu kullanmam ama yine de fena oluyoruz.
Yani sıkıntı yoksa kullanın.Kimi bünyeye gerçekten dokunuyor. Bana kurufasulye öyle pek dokunmaz ama nohut dokunur. Patates yemeği dokunmaz ama fasulye dokunur ilginç bir şekilde.
1 gece önceden islatiyorum ben de evet ama suyunu komple ondan kullandım hatta ekstra başka su eklemedim.
Yaptığımda herhangi bir sıkıntı yaşamadık açıkçası gayet de güzel olmuştu ikinci denememdi.
Olmaz, zararlı. Kurubaklagillerde fitik asit (minerallerin bağırsakta emilimini azaltır) var. Suda bekletmenin sebebi o asidi atmak. Haşlamaktansa suda bekletmek daha doğru. Ve 2-3 saatte bir suyunu değiştirmek. Yine de siz bilirsiniz tabi.Kurufasulyenin haşlama suyu neden kullanılmaz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?