- Konu Sahibi Yarimelma8
-
Yapa yapa ogrenilir diyecegim ama defalarca denememe rağmen bende asla poğaça yapamam. Hamurum tutmuyor ya taş gibi kurabiye gibi poğaça yapıyorum
Bende yumuşak yumusak poğaça yapabilsem keşke
Kaç yaşındasınız ?Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
Yaa harikasınız, ben unu ayarlayamıyorum. Hamur elime yapıştıkça un koyuyorum toparlanıyor ama bu defa hamur cok sert oluyor (buarada evet elemiyordum sadece kekte eliyordum demek poğacada da yapmak lazimmis sagolun)Nasil bir tarif uyguluyorsunuz?
2 bardak ılık süte 1 yaş maya ve 2 küp seker koyun. Köpüklenince 1 bardak siviyag, 1 tatli kasigi tuz, un. Guzelce mayalansin, sekil verin.
Yumusacik oluyor. Ben asciyim. Gelen stajyerlere veriyorum yapiyorlar.
Unu elemiyor olabilirsiniz.
Mayayi yeterince beklemiyor olabilirsiniz.
Fazla yogurup mayayi curutuyor olabilirsiniz.
Fazla un koyuyor olabilirsiniz.
Bu tarif ceviz kadar koyun elma kadar cikiyor firindan :)
Video izleyin yada anneniz gelsin birlikte yapin. Muhtemelen kek pasta türlerini az çırpıyorsunuzdur yada çırpmamaniz gereken yerde cok çırpıyorsunuzdur(mesela kek yaparken yumurta seker en az 15 dk çırpılır ama unu ekledikten sonra çırpılmaz sadece kaşıkla 2 3 dk homojen karıştırıp hemen fırına konur, aksi halde kivami tam olmaz)Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
4 Koca tencere pilav yapmıştım mahalle nin köpekleri bayram etmiştiMerhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
3 veya 4 (tercihim4 ) yumurta sarı ve beyazları ayrılacak şekilde iki ayrı kaba alınır. Beyazların üstüne şeker eklenir ve köpürene kadar uzun uzun çırpılır. Sarıların olduğu kaba 1 su bardağı süt,1 su bardağından az yağ,vanilin ve tercihe göre neyli yapacaksanız eklenir ve çırpılır. Daha sonra beyaz yumurtlar eklenir. Un elenerek koyulur 3 su bardağı kadar. En son kabartma tozu koyulur ve fazla çırpılmaz. Kek kabı yağlanır malzemeler dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dk kadar pişirilir. Yemekten hiç anlamayan ve iyi kek yaparım tarifi dene :)Mesela keki nasıl yapıyorsunuz? Anlatın ki neresi yanlış bilelim .
Ben kek yapmayı biliyorum konu sahibine sormuştum :)3 veya 4 (tercihim4 ) yumurta sarı ve beyazları ayrılacak şekilde iki ayrı kaba alınır. Beyazların üstüne şeker eklenir ve köpürene kadar uzun uzun çırpılır. Sarıların olduğu kaba 1 su bardağı süt,1 su bardağından az yağ,vanilin ve tercihe göre neyli yapacaksanız eklenir ve çırpılır. Daha sonra beyaz yumurtlar eklenir. Un elenerek koyulur 3 su bardağı kadar. En son kabartma tozu koyulur ve fazla çırpılmaz. Kek kabı yağlanır malzemeler dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-50 dk kadar pişirilir. Yemekten hiç anlamayan ve iyi kek yaparım tarifi dene :)
9 senedir yapıyorum hala çoğu bir şeye benzemiyor. Demek ki beceriksizim. :)Merhabalar ben yeni yeni basladim yemek yapmaya pasta kek falan yapmayi cok seviyorum ama bi turlu tadi guzel olmuyor tam her seyi tarife gore yapiyorum el lezzetim yok galiba .evdekiler de cabami goruyor ama sonuc hepsini ben yemek zorunda kaliyorum annemde destek veriyor sagolsun sizler ogrenirken nasildi?
Ben bu tarife sirkede koyuyorum mükemmel oluyor iki yada üç yemek kaşigi kadar denemenizi tavsiye ederimNasil bir tarif uyguluyorsunuz?
2 bardak ılık süte 1 yaş maya ve 2 küp seker koyun. Köpüklenince 1 bardak siviyag, 1 tatli kasigi tuz, un. Guzelce mayalansin, sekil verin.
Yumusacik oluyor. Ben asciyim. Gelen stajyerlere veriyorum yapiyorlar.
Unu elemiyor olabilirsiniz.
Mayayi yeterince beklemiyor olabilirsiniz.
Fazla yogurup mayayi curutuyor olabilirsiniz.
Fazla un koyuyor olabilirsiniz.
Bu tarif ceviz kadar koyun elma kadar cikiyor firindan :)
Mayayla şekeri önceden 10 dakika kabartıyor musunuz, bir de sıvıyağ un oranı çok önemliYapa yapa ogrenilir diyecegim ama defalarca denememe rağmen bende asla poğaça yapamam. Hamurum tutmuyor ya taş gibi kurabiye gibi poğaça yapıyorum
Bende yumuşak yumusak poğaça yapabilsem keşke
Evet aslinda oyle yapiyorum fakat ben ununu ayarlayamıyorum. Amaa Aşçı tarif verdii cok mutlu oldumMayayla şekeri önceden 10 dakika kabartıyor musunuz, bir de sıvıyağ un oranı çok önemli
Yukarıda yazmış arkadaş şimdi gördüm, o tarif kesin tutar
Tamam ben tam tarifi yazayım:Evet aslinda oyle yapiyorum fakat ben ununu ayarlayamıyorum. Amaa Aşçı tarif verdii cok mutlu oldumbi kaç gün icinde denicem insallah becerebilirim ya. Un ele yapismayacak ama yumusak olmali degil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?