yemek yemek

• Konu Sahibi Konu Sahibi gocum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ayyy çekirgee benimde aklıma getirdin şimdi yengemde yapmıştı bi kere o pırasalıdan ayyyy o nası bişe yaa

ay co guzel yazmıssınız okumaya doyamadım

tereganı hazır değil annem koyden alıyo kendınede banada gonderıyo

zeytın yagı ve sıvı yagında kullanıp memnun kaldıgınız marka hangisi acaba

Daha lezzetlidir köyden geliyorsa o zaman zeytinyağında komili kullanıyoruz çok az kullanırız genelde sıvıyağda valla şuankinin ismini hatırlayamadım ama ayçicek kullanıyoruz ek olarak tenekede annem kullanıyor aklıma gelince yazarım canım katıyağda ama kesinlikle bizim

hafta sonu çakma içli köfte denedim :) mis gibi oldu isteyene tarif verebilirim...

Bence de sorun eşinde
Bende bayılırım peynire ama her öğün peynir hem sıkar hem de çok uygun bişey de değil yani
Bekarken ne yiyomuş bunlar

ayyy çekirgee benimde aklıma getirdin şimdi yengemde yapmıştı bi kere o pırasalıdan ayyyy o nası bişe yaa

Nimet diye bişey demek istemiyorum ama evlerden ırak diyeyim siz anlayın
Gül gibi pirinç dururken içine hamur koyuyolar çiğ çiğ kalıyo dışı sebze ile kaplanınca
Tek hamur kızartılsa bayılırım mesela, ısraf ediliyo bence malzeme

abla dün patates kızartmaya çalıştım aynı senin gibi dibine gezdirdim pişmedibabam keşke pişireydin didi

pırasa sevmeyen erkek modeli için veriyorum bu tarifi.. benim eşim ağzına koymazdı... bir de böyle deneyinnnnnnn.....zeytinyağlı pırasa..
pırasayı doğrayın.. sızma zeytinyağı ve bol soğan. sırrı bu. soteleyin...salça kesinlikle yok... bol soğan zeytinyağında sotelenecek. sonra havuç ve pırasa aynı anda konacak. biraz sarardıktan sonra 2 kesme şeker ve biraz tuz ekleyip suda yüzmeyecek şekilde sıcak su koyun.. pişmesine yakın limon ekleyin. 1 gün sonra soğuk yemenizi tavsiye ederim. ağzına pırasa koymayan eşim bile yiyor.

kaçırmışım burayı hamurmu koyuyorlar içine onee çiğ çiğ kalır dımıı ıyyyy tövbe tövbe subhaneke dinimiz amin

Evet
Pırasa yemeğini bende yemezdim hani şu salçalı olan
Evlendikten sonra böyle yapıp yiyorum artık

abla dün patates kızartmaya çalıştım aynı senin gibi dibine gezdirdim pişmedibabam keşke pişireydin didi

patates kızartması deyince senden alıntıladım da hep özendim şu tefalin bir kaşık yağda kızartan makinasına....aaa alan bir arkadaşım var da kesinlikle önermiyor. bir kızartma yapıcam diyor sanki lahmacun... önce suda bekletip nişastasını falan akıttırıyormuşsun iyice....baya uğraştırıyormuş. ben de kılpayı döndüm hatadan, alacaktım az kalsın

bugun pilav tavuk salata yapasım vardı aksam bunda begenmezse,sayende lafım hazır soğol

Canım dısarda satılan bütun kızarmış tavuk yapmak için.2 kasık bal,biraz su,tereyag yada sanayag sür üstüne.Koy borcama önce 200 derece sonra 175 derecede 45 dk pişir.Satın alınan tavuklar gibi oluyor.Dene derim....Bir tarif daha tavuk fletoyu biraz incelt sonra onları 1 şişe sade sodaya koy.15 dk beklet sonra süz onu,önce yumurtaya sonra galeteya yada cıtır paneye batır sonra kızgın yagda altın sarısı olana kadar pişir.Al sana burgerkingde,kfc de satılan cıtır tavuklar....

kalem elimde bekliyorum

ver tabi sorman hata.. hatta şu lahmacun tarifi de please

Dışı İçin;

2 bardak ince bulgur, 2 kaşık un, 1 yumurta, 2 orta boy patates haşlanmış, karabiber, tuz

Önce bulguru ıslattım iyice şişecek, sonra içerisine patates un ve yumurtayı katıp yoğurdum, ağız tadıma göre karabiber ve tuz ekledim tekrar baya bi yoğurdum... Bu tamamdır :)

İçi İçin;
300 gr kıyma, 3 ortaboy kuru soğan, baharat, maydonoz, bol ceviz
Bu standart hepsini bi güzel kavurdum ama tam böyle aşırı pişmeyecek :)) maydonoz ve ceviz en son katılacak baharat olarak ben içine karabiber, kimyon ve kırmızı biber kullandım..

Sonra avucuma limon kadar bir parça alıp açtım ve içine içten koydum yavaş yavaş suyun da yardımı ile ellerimi ıslatarak toparlak bi şekil verdim... sonra da hepsini bol yağda kızarttım...

oldu size çakma köfte :)

bende yine pilav yapmayı öğrenme zamanlarımdan birinde

pilavi yaptım baya dibi tuttu babam da yemekleri annem yaptığı için anneme 'yemek yapmayı mı unuttun ne oldu bu nasıl pilav ' demişti

en güzeli tava ohh miss

ay canım ben pırasaya bayılırım yemeğine yani hele zeytinyağlısına limon sıkıcan şöylee ooohh anneme haftasonu yaptırıyım:)
ama onların yaptığı pırasalı şey çok tuhaf bişey yani çekirgeenin dediği gibi nimet olmasa töbe töbe günahada girmek istemiyorum
insanın biraz da el lezzeti olacak yaa mesela bnm kaynanam da basit bir erişte yapar ama benimkiyle aynı olmuyo onun ki daha bi tatlı oluyor diyorum sen farklı bişey yapıosun kesin bana sölemiyosun diye yok valla diyo:):)
hani bir margarin reklamı vardı gelin kaynana o misal:)

acıktım okurken resmen ya.

eşinin damak zevki çok önemli değişik tatlara açık mı yoksa klasik mi takılıyor.

mesela çoğu yemeğe sarımsak acayip lezzet katıyor, piştiği için kokmazda.

****çorbalarda çeşide gidebilirsin. ( ezogelin, domates , şehriyeli tavuk suyu vs) sadece tarhana ve şehriye yerine.
*****sebze tarzı yemeklere çok az su koyarsan daha lezzetli oluyor bazırları suyu dayıyor
****** et ve tavuk yemeklerini önce marine edebilirsin dinlendikçe daha güzel oluyor.

*** dışarda yiyip sevdiği yemekleri netten araştırıp evde yapabilirsin.

ben baharat çok severim sumak, köri vs bazılarının damak zevkine hitap etmeyebiliyor.

topik açıldı mı bu arada merak ettim

ohhh ellerine sağlık.ama çakma değil bence buuu orjinal

ee sen basbayağı gerçeğini yapmışsın. fark bir tek irmik yerine un galiba. o da dağılmasını önlüyor olsa gerek. içi oyuldu demi, dağılmadı demi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…