Sevilecek gibi de değil zaten
Peki pırasadan yapılanı biliyo musunuz
Onun da içine hamur koyuyolar
Bence hiç gitmiyo, çiğ kalıyo içinde resmen
Yani bu tarz yöresel yemeklerinizi yapıyosan sevmemek te haklı
Ama rutin şeyleri de sevmiyomuş, hatta pizzayı bile sevmez diyosun bu kadarı şımarıklık
Biraz aç bırak aklı başına gelir
Kalksın kendi yapsın o zaman
ay co guzel yazmıssınız okumaya doyamadım
tereganı hazır değil annem koyden alıyo kendınede banada gonderıyo
zeytın yagı ve sıvı yagında kullanıp memnun kaldıgınız marka hangisi acaba
ayyy çekirgee benimde aklıma getirdin şimdi yengemde yapmıştı bi kere o pırasalıdan ayyyy o nası bişe yaa
hafta sonu çakma içli köfte denedim :) mis gibi oldu isteyene tarif verebilirim...
hafta sonu çakma içli köfte denedim :) mis gibi oldu isteyene tarif verebilirim...
baktım yaptıgım yemeklerı yemıyo bende sabah aksam dayadım kahvaltılıgı onune peynır hastasıdır zaten tenekeyle peynır alsak 1 ay gıtmez emınım,öyle yöresel yemekler yapmam zaten patates yemegı tarhana şehrıye yayla bamya bilindik yemekler yaparım ama yınede begendıremem elımdemı sorun eşimdemı anlamıyodum ama ben yıyosam ve gelen arkadaslarım yaptıgım yemegı yıyosa eşimde sorun oldugu kanaatıne vardım artık
ayyy çekirgee benimde aklıma getirdin şimdi yengemde yapmıştı bi kere o pırasalıdan ayyyy o nası bişe yaa
abla dün patates kızartmaya çalıştım aynı senin gibi dibine gezdirdim pişmediBenim ilk patates kızartmama ne demeli katır kuturdu meğer içine patateslerin üstüne geçecek kadar yağ koyuyomuşuz hiç bilmiyodum ben dibine yağ gezdirdim o kadarAma yedi kocacım vallahi yedi Sebzeyi çiğ alcaksın zaten vücuda vitamini kaçmaz dedi
Bence de sorun eşinde
Bende bayılırım peynire ama her öğün peynir hem sıkar hem de çok uygun bişey de değil yani
Bekarken ne yiyomuş bunlar
Nimet diye bişey demek istemiyorum ama evlerden ırak diyeyim siz anlayın
Gül gibi pirinç dururken içine hamur koyuyolar çiğ çiğ kalıyo dışı sebze ile kaplanınca
Tek hamur kızartılsa bayılırım mesela, ısraf ediliyo bence malzeme
pırasa sevmeyen erkek modeli için veriyorum bu tarifi.. benim eşim ağzına koymazdı... bir de böyle deneyinnnnnnn.....zeytinyağlı pırasa..
pırasayı doğrayın.. sızma zeytinyağı ve bol soğan. sırrı bu. soteleyin...salça kesinlikle yok... bol soğan zeytinyağında sotelenecek. sonra havuç ve pırasa aynı anda konacak. biraz sarardıktan sonra 2 kesme şeker ve biraz tuz ekleyip suda yüzmeyecek şekilde sıcak su koyun.. pişmesine yakın limon ekleyin. 1 gün sonra soğuk yemenizi tavsiye ederim. ağzına pırasa koymayan eşim bile yiyor.
abla dün patates kızartmaya çalıştım aynı senin gibi dibine gezdirdim pişmedibabam keşke pişireydin didi
bugun pilav tavuk salata yapasım vardı aksam bunda begenmezse,sayende lafım hazır soğol
kalem elimde bekliyorum
ver tabi sorman hata.. hatta şu lahmacun tarifi de please
abla dün patates kızartmaya çalıştım aynı senin gibi dibine gezdirdim pişmedibabam keşke pişireydin didi
patates kızartması deyince senden alıntıladım da hep özendim şu tefalin bir kaşık yağda kızartan makinasına....aaa alan bir arkadaşım var da kesinlikle önermiyor. bir kızartma yapıcam diyor sanki lahmacun... önce suda bekletip nişastasını falan akıttırıyormuşsun iyice....baya uğraştırıyormuş. ben de kılpayı döndüm hatadan, alacaktım az kalsın
pırasa sevmeyen erkek modeli için veriyorum bu tarifi.. benim eşim ağzına koymazdı... bir de böyle deneyinnnnnnn.....zeytinyağlı pırasa..
pırasayı doğrayın.. sızma zeytinyağı ve bol soğan. sırrı bu. soteleyin...salça kesinlikle yok... bol soğan zeytinyağında sotelenecek. sonra havuç ve pırasa aynı anda konacak. biraz sarardıktan sonra 2 kesme şeker ve biraz tuz ekleyip suda yüzmeyecek şekilde sıcak su koyun.. pişmesine yakın limon ekleyin. 1 gün sonra soğuk yemenizi tavsiye ederim. ağzına pırasa koymayan eşim bile yiyor.
ohhh ellerine sağlık.ama çakma değil bence buuu orjinalDışı İçin;
2 bardak ince bulgur, 2 kaşık un, 1 yumurta, 2 orta boy patates haşlanmış, karabiber, tuz
Önce bulguru ıslattım iyice şişecek, sonra içerisine patates un ve yumurtayı katıp yoğurdum, ağız tadıma göre karabiber ve tuz ekledim tekrar baya bi yoğurdum... Bu tamamdır :)
İçi İçin;
300 gr kıyma, 3 ortaboy kuru soğan, baharat, maydonoz, bol ceviz
Bu standart hepsini bi güzel kavurdum ama tam böyle aşırı pişmeyecek :)) maydonoz ve ceviz en son katılacak baharat olarak ben içine karabiber, kimyon ve kırmızı biber kullandım..
Sonra avucuma limon kadar bir parça alıp açtım ve içine içten koydum yavaş yavaş suyun da yardımı ile ellerimi ıslatarak toparlak bi şekil verdim... sonra da hepsini bol yağda kızarttım...
oldu size çakma köfte :)
Dışı İçin;
2 bardak ince bulgur, 2 kaşık un, 1 yumurta, 2 orta boy patates haşlanmış, karabiber, tuz
Önce bulguru ıslattım iyice şişecek, sonra içerisine patates un ve yumurtayı katıp yoğurdum, ağız tadıma göre karabiber ve tuz ekledim tekrar baya bi yoğurdum... Bu tamamdır :)
İçi İçin;
300 gr kıyma, 3 ortaboy kuru soğan, baharat, maydonoz, bol ceviz
Bu standart hepsini bi güzel kavurdum ama tam böyle aşırı pişmeyecek :)) maydonoz ve ceviz en son katılacak baharat olarak ben içine karabiber, kimyon ve kırmızı biber kullandım..
Sonra avucuma limon kadar bir parça alıp açtım ve içine içten koydum yavaş yavaş suyun da yardımı ile ellerimi ıslatarak toparlak bi şekil verdim... sonra da hepsini bol yağda kızarttım...
oldu size çakma köfte :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?