Yemek Yüzünden Geldiğim Nokta; Çok Üzgünüm..

Olduğu gibi duruyor malesef, tadına bakmak hariç ben de yiyemedim..
İmkanım olsa da ikram edebilsem size keşke..

Her şeyin üst üste gelmesi sizi hassaslaştırmış. Buna rağmen o laftan sonra tabağı alıp çöpe basmamışsınız üstüne tatlı yapmışsınız. Herhalde hala çok aşıksınız ya da peygamber sabrınız var. Bu şekilde değil eşinize, annenize babanıza bile yaranamazsınız. İnsanlara hatasını anlaması için fırsat verin. Hemen de ölümü düşünmeyin. Sadece öküzce bir muameleye maruz kalıp çok kırılmışsınız. Bundan sonra böyle bir olay için gözyaşları içinde kalmamak için eşinizi biraz törpülemeniz, sizin de biraz eşinize benzemeniz gerekiyor.

Eline saglik bacim.ben olsam gecer karsisina istahla yerdim.
Uzme kendini.sende koy tavrini bundan sonra.
O gittikten sonra yemek istedim, hiç kendimi üzmeyeyim, hiç bir şey olmamış gibi davranayım kendime dedim. kaşığı elime alırken ağlamaya başladığım için olmadı malesef..

O gittikten sonra yemek istedim, hiç kendimi üzmeyeyim, hiç bir şey olmamış gibi davranayım kendime dedim. kaşığı elime alırken ağlamaya başladığım için olmadı malesef..
Anladim tatlim:-( sadece begenmemesi degil hakareti cekip gitmesi agir gelmis.
Uzme artik kendini lutfen. Bazen hersey ust uste geliyo annen kocan kayinvaliden.
Kimseyide kendinden kurtarma gibi bi dusuncen olmasin.kimse mukemmel olmak zorunda degil yani.

Ama siz adama yaptigi hareketin hatali oldugunu ve sizi uzdugunu gostermezseniz bidaha bidaha yaptiginda neden duzelmiyor diyemezsiniz. Cunku duzeltecek hamleyi yapmiyorsunuz. Cezalandiracaginiza bir de odullendirmissiniz adami o kaba davranistan dolayi. Gonul almak icin yapilacak hareketlerden birini yapmissiniz siz sucluymussunuz gibi. Bu da adamin kendini daha hakli gormesini sagliyo bi anda. Sanki siz yemegi begenmedi diye suclusunuz ve affettirmeye calisiyosunuz kendinizi. Benim cok tuhafima gitti. Ben cok ciddi alir karsima konusurdum sinirim gecince. Karsinda hem emek hem nimet var senin tepkin ne kadar dogru bidaha boyle bisey duymak istemiyorum ha olursa asla mutfaga beni sokamazsin yemekleri sen yaparsin, ben hakaret isitmek masada yalniz birakilmak icin yapmiyorum o yemekleri derdim bu ozeti tabi. Haddini bildirmek sart yani. Bide boyle adamlara zikkim ye falan sokmez cunku o da cirkef o yuzden ciddiyeti belli edecek sert bi konusma lazim.

İnsan beğenmese bile bence eline sağlık falan der ya bırak bu ne biçim yemek demeyi.Sonuçta ortda bir emek var.
Sen onun hizmetçisi misin nasıl bir tavır bu, ki insan hizmetçisine bile böyle davranmamalı zaten.
Ayrıca adam hatalı, onun senin gönlünü alması gerekirken bir de tatlı yapmışsın tatlıya bağlamak için bırak ne uğraşıyorsun.
O çabalasın biraz arayı düzeltmesi için kaba adam sinir oldum.

Psikolog falan degilim ama siz yaptigi hatayi odullendirmisdiniz tatli yaparak.buda davranisin sikligini artiracak ne yazik ki.
Trip atacak kusecek olan sizdiniz.yaptigini anlayana kadar konusmayacaktiniz.oda ne yaptigini anlamaliydi.
Siz boyle davrandiginiz icin kendini ve dusuncelerini hakli goruyor

Evet, böyle kimseye yaranamayacağımın farkındayım, ama şimdi bile herkes üzerime gelirken, sanki bir ters tepkimde yüz üstü bırakılcakmışım, hep yalnız kalacakmışım korkusu yaşıyorum..
Böyle pasif davranmama bu korkum itiyor beni.. Ve en kötüsü de çevremdeki insanların işlerine gelmeyen en küçük bir davranışımda, bütün güzel şeyleri çöpe atacaklarını biliyorum

Cunku bu cesareti veriyosun onlara. Madem korkuyosun bi anda degil de yavas yavas yap. Bi anda ters tepki vermezsin de ilkinde biraz bozuldugunu belli edersin. Sonrakinde cevap verirsin. Bi sonrakinde artik bu durumdan sikildigini belli edersin. Ama bi yerden basla cesur ol. Kaybedecek biseyin yok cunku simdi de uzuluyosun. Insanlara hadlerini ve durmalari gerektigi yeri gostermezsek onlar yapmayinca uzulmemizin mantigi da yok. Seni ezilecek biri olarak goruyolarsa ezerler. Yavas yavas guclu oldgunu gosterirsen herkes o haline alisir. Simdiye kadar susmus ama patladi artik diye yorumlanir. Ama devam edersen ustune yapisir o zaten pasif derler.

O tatliyi hakedecek bir adam degil, yaptiginiza emeginize saygi duymuyor bile, ustune sizde odul verir gibi tatli yapiyorsunuz bence bu tavirdan yola cikarak dusunun yaklasimlarinizi. Siz sanki birilerine surekli yaranmak zorundaymissiniz gibi hissettirmeye calistiklari icin sizi surekli susun busun diye elestiriyorlar gibi geldi bana. Amacim keis likle sizi uzmek degi. Ama objektif olursak eger sizde gorurseniz belki bir daha kimse guzel emeginizi kalbinizi kiramaz

Canım bir kere kendine güvenmeyi öğrenmen lazım beni bırakır yalnız kalırım korkusunu üzerinden at ve sakın ha sakın bunu eşine hissettirme. yemek olayında bir daha öyle davranırsa ona çok kırıldığını beden diliyle anlatabilirsin tartışmaya girmeden biraz soğuk davranabilirdin yani ben olsam öyle yapardım. cnm gerçekten eşinin karakterini tam bilmiyorum ama erkekler kendine güvenen hafif de trip atan kadınları daha zor kırıyorlar benim nacizane fikrim bu. Kayınvaliden konusuna gelince seni eleştirdiği zamanlarda onu bu kadar ciddiye aldığını hissettirme yoksa daha fazla üzerine gelir.İnsansın sende sonuçta herkes hata yapar bunun için üzülmen cok sacma sanki onlar mükemmel mi. İnsanlar sen izin verdiğin ölçüde seni üzer kimsenin seni üzmesine izin verme

Yorumlarınıza bakınca çok aciz, çok zavallı olduğumu fark ettim...
Biliyorum insanların çok çok daha önemli sorunları var, ben sizi meşgul ediyorum ama
Gözyaşlarımı durduramıyorum saatlerdir, kendimi çok güçsüz, çaresiz hissediyorum şu anda..
Yarın sabah toparlanınca ( umarım öyle olur) bir daha okucam bütün yorumları..
Ve inşallah sadece kendim için kendimde değişiklik gösterebilirim..

Yemeğe yapılan çok büyük terbiyesizlik. Hiçbir nimete ''çok kötü,bu ne vs...'' denmez,Denemez. Sen kimsin de öyle dyorsun ?! İkincisi,size karşı çok ayıp etmiş. Bir insanın kişiliği neyse,o her yerde ve her konuda ister istemez kendini belli eder..Eşiniz genelde böyle agresif ve patavatsız mıdır ?

Keske bide tavuk gogsu yapmasaydin.

Canim su an kotusn anliyorum seni, cok elestiriliyosun. Ama acaba bu " elestiriyorm" dusuncesi senin cok hasas ve narin oldgundan olabilirmi?
Cokmu icine atarsin herseyi?
Hemen kirilirmisin?

Bi kac ornek verebilirmisin mesela annen ne konuda elestirdi seni? Yada kv? Hangi sozleri sarfettiler.

İçime atarım hep, kırmayayım kimseyi ölümlü dünya gelir geçer diyorum. ama sonra da paramparça olup dağılıyorum böyle işte..
Her şeyi elimden geldiğince yaparım ama yavaşımdır, annem o konudan girer hep, böyle gidersen kocan seni aldatır, bırakır falan filan..
Kayınvalidem kıyafetimi, başkalarının yanında davranışlarıma karışır. Beni yönlendirmeye çalışır, evimle ilgili yaptığım şeyleri eleştirir..
Eşimi biliyorsunuz zaten, ben başkalarının kusurlarını görmemeye çalıştıkça, gördüğüm davranışlar tam tersi oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…