Yemek Yüzünden Geldiğim Nokta; Çok Üzgünüm..

Burcun ne canim?

Gebelikten dolayi yatamiyorum. Sitede dolaniyorum p.k yiyesice esinize denk geldim. Ilk ve ikinci evliliklerimden orneklerle kendime gelince yazacagim konunuza.

Valla bırakın fırında makarnayı, bir insanın önüne tost yapıp koysanız, sizin kıymetinizi biliyorsa, seviyorsa, size değer veriyorsa o tosttaki bile emeği görür, sorun çıkarmak yerine keyfini çıkarır. Yaptığınız yemeği beğenmiyorsa, bir tarafını kaldırıp kendisi pişirsin bir zahmet. Eli ayağı tutuyor değil mi? Bu yaptığı büyük terbiyesizlik, şımarıklık. Bir klişe ama dünyada o kadar aç insan varken, mis gibi fırında makarnayı beğenmemek nedir? Böylesine ... yesin denir ancak. Dua etsin sabırlı bir eşi varmış, benim gibi birine denk geleydi yemişti o makarna tepsisini kafasına. Size de tavsiyem sabrın dozunu kaçırmaktan biran önce vazgeçin, zira fazlasıyla kaçırmışsınız. Böyle devam ederseniz, eşinizden hizmetçi muamelesi görmeye daha çok devam edersiniz.

Bir makarna ne kadar kötü olabilir ki masadan kalkıp gidiyor eşiniz?
Çok farklı bir yemekte değil ki damak tadına uymamış olsun.
Üzerine tatlı yapmışsınız onada burun kıvırmış.
Yapmayın yarın yemek. İnsan beğenmesede eline sağlık ama ben sevmedim der. Kabalığa lüzum yok yani.
Üzmeyin kendinizi.

zıkkım yesin
beğenmeyen kendi yapsın
ben olsam öyle mi demek beğenmedin der gözünün önünde çöpe dökerdim

Bende yalnızım sanırdım ... Bende senin durumundayım canim surekli elestirir esim beni herseyde bi olumsuzluk bulur ve bunu yüzüme vurur bazen bende senin gibi düşünüyorum cocugum olmasa bi dakika durmam diyorum ama inan bende bilmiyorum nasil davranacağımı ...

Canım insanların anlayacağı dilden konuşun ve kim neyi ne kadarını nasıl hak ediyorsa okadarını verin çünkü sen sabır ettikce onların daha çok üzerine geldiğini görürsün buda seni daha çok üzer bunalımlara sokar .Kendinle hesaplaşma günün gelmiş bu böyle gitmemeli artık kimsenin seni üzmesine izin vermemelisin annenin kv eşin sana karşı davranışına karşı şöyle demelisin
1 . ben buyum hatasız kul olmaz sizde mükemmel değilsiniz olsaydınız beni kırmak yermek yerine daha çok anlayışlı olurdunuz .
2 .sizinde hiç beğenmediğim taraflarınız var bunları dile getirmiyorsam bu benim size değer verdiğimdendir kırmamak içindir yoksa Rabbimden başka hatasız değil
3.bundan sonra kendini kanıtlayacağım diye
yormayın isteyen seni olduğun gibi kabul etsin istemeyende kendisi bilir sonuçta sende herkesi olduğu gibi kabul etmiyormusun onlarda seni olduğun gibi kabul etsin bi zahmet.
4.sen iyi sabırlı olmaya çalıştıkca onların egosu tavan yapmış artık lütfen kendini ezdirme fazla değer verip kendini değersiz ettirme herkese hak ettiği kadarını ver gör bak onlar senin peşinden koşacak bu böyledir .
5.sen memnun etmeye çalıştıkca onlar seni daha çok üzecekler bırak onlar uğraşsın bundan sonra seni nasıl memnun ederim diye senin yapacağın tek şey artık ne yapıyorsan fazlasını yapma ! çokmu arayıp soruyorsun sorma çokmu düşünüyorsun onları artık düşünme seni üzenleri hayatının içindede olsa önemseme takma üzerlerine hiç düşme Rabbime sığın ondan yardım dile kullarına bel bağlama Allahım yar ve yardımcın olsun canım amin

Simdiye kadar esimle yemek konusunda tartismadik nazar degmesin masallah diyeyim.begendigini yer over begenmediginin sebebini soyler yinede yer bende bidahakine daha guzel yaparim derim nimete vw sofraya kusulmez uzme kendini.

Ergen gibi hareket etmiş koca adam.Böylelerine konuşmak bile fazla.Sorsana regl miymiş o da,başka türlü kabul edilebilir bir durum değil çünkü.Salla gitsin.Yemek yapma ona ya da beğenmezse umursamamaya çalış.Seni umursamaz gördükçe o barışmak için çabalayacaktır.Ailen de seni ne zaman eleştirse size ne demeyi öğrenmezsen ömrünün sonuna kadar eleştiriler devam edecek.

Tamam kabul edıyorum mutlaka emek vererek yapmıssınızdır soyledıkelrıde agır
pekı genelde yemekelrınız lezzetsız mı oluyor?
Fırında makarnanın cırkın olabılme ıhtımalı bıle yok acaba tadını mı bılmıyor

çok duygusal bir anına gelmiş bence yoksa bu düşüncelere itilecek kadar ağır bir durum yok ortada. eleştirilmek istemiyorsan eleştir. hem de çok ağır şekilde. ben bundan 15 sene önce senin gibiydim savunma yapmaktan saldırmak aklıma dahi gelmiyordu. sonra durumu çözdüm. ben saldırıdayım devamlı karşıdakinin savunma yapmaktan saldırmak aklına gelmiyor. dene derim

erkek işte onlar konuşurken bizim kadar ince düşünmüyorlar..benim eşimde beğenmediği zaman yemez uğraşsamda o yüzden farklı bişey yapıyım diye uğraşma ne yiyosa onu yap farklılıklar erkeklere göre değil canım sıkam canını sen elinden geleni yapmışsın bi de gidip tatlı yapmışsın otur konuş eşinle senin için uğraşmıştım beğenmesen bile eline sağlık ama böyle yemekleri yiyemiyorum diyebilirdin de hatasını yüzüne vurmayınca da anlamıyorlar çünkü kafasına kafasına vur

Kova bildigime gore bu kadar olmaz. Ama bence kucuklukten gelen bisey bu. Bi anne sana " kocan seni aldatir' diye biliyosa kolayca demekki kucukkende az ezmedi seni. Peki artik kirmamayi bi kenara birakip sen kalp kirsan? Gercekten yap bunu. Cunku ornek veriyorum bi insan cok sertse, ve bana iyi davraniyosa o zmn degerini anlarim bana karsi davranislarinin. Yok eger herkese sessizse ve herkese susuyosa o zmn eh derim gecerim. Ne zmanki sert olabilicegini gorurler, iste o zmn senin onlara verdigin degeri anlarlar. Sen yeterince kirildin bence, artik kiricaksin. Bunun ogrenmen gerek.

Canım hiç ezdirme kendini seni kirmalarina fırsat tanıyan sensin.
Yemeği beğenmeyip üstüne hakaret eden birine zikkimin dibini hazırlarim tatlı mı hazirlicam.
Orada yanlış yapmışsın bırakacaksin hatasını anlasin hiç kimse senin kadinligina laf edemez kimseye fırsat verme .
Senin kiranin kalbini sòk kimse senden değerli değil.
Sadece bunun farkında ol.
Kimse mükemmel değildir herkesin vardır bir kusuru.
Demek ki kayinvalidenin annenin eşinin kusurları o kadar çok ki kendi kusurları örtmek için senin kusurlarinla uğraşıyorlar.
Vaveylaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…