• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerim kötü

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
697
235
103
Ben evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim

Sürekli farklı tarifler deneyeceğine ilk başta belli yemekleri iyice öğrenmeye çalış. İlk seferde tuzunu çok koyarsın diğerinde ayarlarsım. 2. Yağı çok olur 3 te onu düzeltirsin. Böyle böyle alışır elin

Ben evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim

Farklı tarif derken alışılmadık yemekler mı? Pratik şeyler yap anneniz veya kayinvalidenize sorabilirsiniz youtubedan video izleyerek yapın

Hiiç korkma harika kek yaparım. Son 3 kekimi tadına bakıp çöpe attm. Birinde kabartma tozunu unutmuşum,birinde fırını yanlış ayarla acmışım öbüründe başka bir şey olmuş. Yani yemek isi anlık iş. Sakin ol. Temel seyleri sırayla yap. Iyi olsuğundan emin olduktan sonra başka tarifler dene. 26 yaşımda yaptım ilk mercimek çorbami evlenince. 🤷🏻‍♀️

Bence ilk önce bilindik yemeklerden yap misafirlere daha pratik kolay şeylerde yapabilirsin öyle öyle elin alışır canım kimse annesinin karnında yemek yaparak doğmadı sonuçta sakin ol telaş yapmamaya çalış 1 olmaz 2 olmaz 3 ünde tuttursun

Bende 1 buçuk yıl önce tek başıma eve çıkmak zorunda kalınca bizimkileri arayıp tarif istiyordum. Sonra baktım onlar tabi hep göz kararı yaptığı için onu beceremedim. Sonra bir site kesfettim. Sagolsunlar güzel ölçülü tarifler veriyorlar. Artık bilindik normal yemekleri tarifsiz bile yapıyorum. Yapa yapa oluyor. Ama sizde bir site keşfedin ve oradaki yorumları okuyun. Bekar erkekler bile yazıyorlar oraya ilk defa yaptım çok güzel oldu diye. İnanın kendinize yaparsınız.

Öncelikle stres yapmayın hiç birimiz anamızın karnından güzel yemek yaparak dogmadık ya yavaş yavaş ögrendik kendinize yemeklerinizin ne kadar harika oldugunu söyleyin yaptıkça ustalaşıyorsın yemekleriniz hakkında kötü konuşanlara kapuskka yedirin:KK62: zamanla alışırsınız

Yemek tarifleri bul internetten bire bir uygula. Hiç tariften şaşmadan 😄

Önce sulu tencere yemeklerinden başlayayım.
mantık çoğunda aynıdır. Lezzeti arttırmak için püf noktaları vereyim.
-Etli yemekse soğandan önce eti kavurun. Etin rengi dönünce soğanı atın. Biber koyacaksanız kesinlikle soğanlar renk değiştirince ekleyin.
-orta ateşte pişirin. Ne harlı ne kısık olsun.
-Soğanı kesinlikle bıçak ile doğrayın, robot, rondo vs kullanmayın.
-Mümkünse ev yapımı salça kullanın(dediğim domates için de biber için de geçerli) , suyu buharlaştırıldığından tadı lezzetli ve konsantredir.
- market salçası kullanıyorsanız iyice kavurun ki suyu buharlaşsın, özü ortaya çıksın.
- sonra kullanacağınız sebzeyi ya da haşlanmış bakliyatı ya da konserveyi koyun. Bir tur çevirip hafifçe kavurduktan sonra ekleyecekseniz domates ve üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyin.
-tuzunu ve karabiber, pul biber gibi baharatları bu aşamada ekleyin.
-tencere kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp, altını en kısığa alın.
-türüne göre yarım saat ila bir saat arasında pişecektir.

ve en önemlisi mümkünse döküm tencere kullanın.

Sürekli farklı tarif iyi bir fikir değil, belli başlı yemekleri sürekli yapın ki el ayarınız otursun. Mutfakta bazı şeyler yapa yapa öğreniliyor; makarna, pilav, baklagiller, kızartmalar, haşlamalar, et yemekleri sıraya koyun ve bilinen şeyleri yapın. Yemekte lezzetin ilk kuralı iyi malzemedir özellikle yağınız ve salçanız iyi olmalı. Yemeği ocağa koyup mutfaktan çıkmayın, yemekle ocak başında pişeceksin derdi annem. Pişirme süreleri önemlidir, harlı ateşte yemek pişirmeyin, çok su koymayın, elinizin altında sıcak su bulunsun gerekirse ilave etmek kolaydır ama suyu çok olunca lezzeti kaçıyor yemeğin.
Bir iki çeşit börek ve tatlıyı sürekli yapın, onlara da eliniz alışsın. Tarif sitelerine çok güvenmeyin, kendi usulünüzü oturtmaya çalışın. Yapa yapa oluyor bu işler moralinizi bozmayın🌸

Risksiz yemekler yap once. Mesela mercimek corbasi, tavuk, kofte, makarna, sehriye corbasi, taze fasulye. Yani bunlar standarttir ne kadar kotu olabilir? Hemen hamur acmaya, manti bukmene gerek yok. Zamanla ogrenirsin her yemegi

Üzülme canım. İns.....dan nermin yazılıtaş diye arat kadın efsane. Fanıyım. 5 kg aldım 2 ayda. (Sen dikkat et) şimdi de zayıflama sayfalarına bakıyorum. Çorbaları yemekleri harikaa

Son düzenleme:
Back
X