• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemeklerim kötü

Nefis yemekler tarifi sitesi var oradan bakın hem videolu anlatımlarıda oluyor.
Birde yemeğin püf noktasını kaparsanız eliniz alışır sıkıntı yaşamazsınız.

Yemeğe lezzetini veren baharattır az atarsan tatsız lezzetsiz olur. Tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber duruma göre de kekik, kimyon , nane bunlar benim evladım gibidir:) Bir de ne yemek yapacaksam yapayım soğanı ve salçayı mutlaka kavururum. Fırınlayacaksam bile önce kavurur sonra diğer malzemelerle fırınlarım. Patates böreği ve salatası da öyle çiğ soğan değil kavrulmuş soğan yağıyla birlikte daha fazla lezzet veriyor.

El lezzeti ve el maharetiyle ilgili bir durum bence. Bende ilk kez yemek yapmaya evlenince başladım ve korktum bu isin altindan nasıl çıkarım cirkin olursa diye. Ama kim geldiyse çok beğendiğini söyledi tatlilarimin tarifleri alindi bla bla 😂 bunu kendinizi üzün diye değil gerçekten böyle düşündüğüm için söylüyorum. Misal 20 yillik evli yemek yapan kadın yemek suyunu bulasik suyu kivaminda yapabiliyor. En azından pratik yapa yapa daha düzelir diye düşünüyorum.

Yemek isi yoreden yoreye degisir
Mesela esimin memleketinde sulu yemekler kivamsizdir suludur ozunu birakmamistir ve onlar oyle guzel oldugunu saniyo
Bizdede tam tersi yemek ozlesene kadar piser
Ama bizimkilerede lapa olmus derler
Su yemek olayindan cok cektim
Sulu yemekleri ogren tencerelerini ona gore ayarla sulu yemekler klasik tencerelerde pissin
Yayvan tencerelerdede sote tarzi yap
Yemeklerin siralamasini ogren
Mesela sitelerde yaniltici olabiliyo
Atiyorum birinde once sogan sonra kiyma sonra biber atin diyo
Mesela ben hepsini bir kavuruyorum
Baharatta onemli patates yemekleribe kekik kimyon yada reyhan yakisir
Mercimek corbasina cogu insan nane atar ben kekik kimyon atarim mesela soganinida kavurur koyarim herkeste bayilir
Dedigim gibi esinin ve senin agiz tadina gore yapmaya calis
Mesela benim tuz kasigim vardir tuzu bir tek onda ayarlayabiliyorum
El ayarim yoktur yani
Pilavi olcuyle yaparim kimi 1 bardaga 1 bucuk atar kimi 1 bardaga 2 bu degisir onemli olan sizin nasil seveceginiz

El lezzeti ve el maharetiyle ilgili bir durum bence. Bende ilk kez yemek yapmaya evlenince başladım ve korktum bu isin altindan nasıl çıkarım cirkin olursa diye. Ama kim geldiyse çok beğendiğini söyledi tatlilarimin tarifleri alindi bla bla 😂 bunu kendinizi üzün diye değil gerçekten böyle düşündüğüm için söylüyorum. Misal 20 yillik evli yemek yapan kadın yemek suyunu bulasik suyu kivaminda yapabiliyor. En azından pratik yapa yapa daha düzelir diye düşünüyorum.
Hahahah bulaşık suyu kıvamı iyiymiş. Sanırım herkes tutturamaz😁

soyleyecegim noktalara dikkat et cok guzel olur;

1) pirinci onceden tuzlu ilik suda isla 15 dk bile yeterli.
2 )pirincleri kavuracagin yag az olmamali, cok da olmasin ama az kesinlikle olmasin. mesela yarim cay bardagi.
3) pirincleri bol kavurmalisin. once seffaflasip birbirlerine yapisacaklar kavurma esnasinda. sonra geri dagilacaklar.
4) orta ateste pirincleri iyice kavur, tuzu kavurma asamasinda at. bir iki limon damlasi damlat.
5) bir bardak pirince iki bardak kaynar su kullan.
6) kavrulan pirince su ilave et.
7) su ilave edince cok az tereyagi birak suya.
8) kapagini kapat ve artik ellemiyoruz. kendileri pisecekler. ortadan biraz kisik ateste.
9) iyice suyunu cekince spatulayla bir noktayi kaldir.. tabanini gormeye calis. suyu bitmis, pirinclerden hafif cizirti sesi geliyorsa yani dibi tutmamis ama suyu da yenice bitmis.. altini kapat. bir kere tamamen karistir pirincleri ezmeden. agzina mutfak pecetesi koy kapagi kapat. dinlensin. yarim saat kadar sonra gel bir tur ezmeden kabart karistir pirincleri.
10) mutlaka vakitli pisirmelisin, dinlenmeli. ben disari cikacaksam sabahtan yaparim. sonra sofra bezinin arasina nihale koyarim tencere tabani yapismasin diye. sonra tencereyi koyup sararim yogurt mayalar gibi. agzinda da pecete olmali tencerenin. yemekten once acarim hala ilik, dinlenmis, tel tel dokulmus olurlar.

bence puf noktalari bol yagda cokca kavurmak, suyu ilave edince karistirmamak.. dinlendirmek..

bu tarifi nohut ekleyerek ya da onceden sehriye kavurarark yapabilirsin neli yapacaksan sana kalmis..
Guzel öneriler icin tesekkurler.Bakalim bundna sonra becerebilecekmiyim 😊

Vereceğim tüyoyu uygulayın kesinlikle ne lapa nede kuru olmaz.
#Tereyağ kullanmayın, seviyorsanız sonradan yakip üzerine dökün.
#Yağı kesinlikle az olmasın çoktan zarar gelmez ama az lapa olmasını ve kurumasını sağlar ama çok aşırıda kullanmayın tabiî
#sehriyeli kavurup princi eklediğinizde en az 10 - 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Pirinçler birbirinden ayrılıp kendi özgürlüklerini ilan etsin☺
#Kesinlikle sıcak su kullanmayın 1 bardağa 2 bardak su kullanın
#Altı harlı şekilde yakıp kaynamasını bekleyin kaynadığı an en küçük gözde en kısık ayarda pişirin
Piştikten sonra en az 15,20 dakika dinlensin .
Bu zamana kadar lapa yâda kuru olmadı pilavım ve yiyenlerde tane tane olduğu için çok beğendiğini söyler 😋
Kolay gelsin.
Deneyecegim cok tesekkurler 🌹

ben beceriksizin önde gideniydim, karman çorman yemekler yapardım yurtta falan hiçbirinin adı yok gerçek dünyada :D yemek.com'dan tarifler deniyorum şimdi ne denesem muhteşem, ne denesem şahane ötesi. kesinlikle bir bakın. en az 700-800 kişinin kaydettiği tarifleri uygulayın asla pişman olmazsınız

Ben de iyi yemek yaparım ama tabi bu bir gelişim süreci, en başlarda yapılacak yemeğin tüm malzemelerini hazır edip yemeğe öyle başlıyordum mesela, baya vakit alıyor ama gelişim için güzel birşey tavsiye ederim.

Öncelikle basit yemeklerden başla evde hemen hemen tüm baharatlar olsun. İyisinden ev yapımı salçalar al. Yemeği güzel yapan baharat ve salçadır. Yemeklik aldığın ürünler kaliteli olsun. Nefis yemek tarifleri uygulamasını indir. Önce videoları izle sonra adım adım okuyarak yapmaya başla. Bir anda karnıyarık yapamazsın ama daha basit tek seferde yapılacak yemekleri yapabilirsin

Bire bir ölçü veren tarifleri denerseniz lezzetsiz olmaz. Önce basit yemekleri deneyin. Mesela taze fasulye, karnıyarığı kaliteli zeytinyağı, güzel bir salçayı ölçüyü kaçırmadan yaparsanı lezzetsiz olması mümkün değil. Pilavı da ölçülü yapın. Ben ölçülü yaparım ondan herhalde hiç lezzet sorunu olmadı.

Bire bir ölçü veren tarifleri denerseniz lezzetsiz olmaz. Önce basit yemekleri deneyin. Mesela taze fasulye, karnıyarığı kaliteli zeytinyağı, güzel bir salçayı ölçüyü kaçırmadan yaparsanı lezzetsiz olması mümkün değil. Pilavı da ölçülü yapın. Ben ölçülü yaparım ondan herhalde hiç lezzet sorunu olmadı.
Mesela taze fasulyeyi de dusuk isida kavurmak, bir 20 dk sonra su eklemek lezzetlendirir. Sogan salca yag hemen sonra fasulye ve suyu ekleyince o lezzet olmuyor.

Youtobe kanalında ustadan al tarifi müthiş yapıyor bende yapamıyordum şimdi çok güzel birebir uygula efsane

Farkli tarifier deneme ilk once bilindiik tarifleri yap bol bol Alisirsin zamanla

Ben evimi üç aydır ayırdım. Önceden kv ile yaşıyordum ve hiç bir zman tek başıma yemek yapamadım. Şimdi evimi ayırdım kendimi kanıtlamak için sürekli farklı tarifler deniyorum ama güzel yapamıyorum malesef. Benim yemeklerimde tat yok gerçekten. Güzel yrmrk yapamıyorum. Misafir gelicekse bir hafta öncedrn içime korku giriyo ve kara karar düşünmrye başlıyorum ne yapabilirim
Normaldir. Basitten başlayin. Ölçülere dikkat edin. Zamanla güzel güzel yaparsınız

yemeği bırak türk kahvesini iğrenç yapıyodum. her seferinde bi şeylerin miktarını değiştirip yöntem değiştirip damak tadına uygun bi şekilde yemek yapmaya alışırsın. hemen olacak şeyler değil.

Kendini kanıtlamanın yolu yemek yapmaktan geçmiyor. Sen yapamazsan eşin yapar disaridan söylersinuz hazir tariflerden yaparsiniz takmayın kafanıza alın hazid manti atin suya yanina da sos tamam. Ben yemek yapmayı hiç sevmem yapınca da hic acaba güzel mi değil mi diye kafa yormam oturur yerim kendi elimden zehir olsa gene yerim hiccc kendimi yoramam

Back
X