Yemekli misafirlerim için menü önerisi istiyorum.

ESMERSIRINE

Guru
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2012
5.339
396
363
mrb herkese ben yeni evliyim yemek konusunda biraz acemiyim :)pazar yemekli misafirim var ama yarında k.v gidecem bugun akamdan neleri buzdolabına buzluğa yapıp koyabilirm
bide ne yapabilirim cok teşekkür ederim yardımlarınız için??

taze fasülye
fırında makarna
pilav veya makarna
karnıyarık
ıspanak yemeği

bir de mutlaka bi çeşit çorba ve tatlı olmalı...

bunların hepsi birer seçenek ahyrıca tarif almanda gerekicek sanırım.. valla işin zor + karışık gibi canım

taze fasulye bu aksamdan yapıp koysam pazara olurmu

Merhaba ;

* Çorba
* Zeytinyağlı yemek
* Pilav yada makarna
* Fırında soslu tavuk ( yarına )
* Meze ( yarına )
* Tatlı

yanına yazmadıklarımın hepsini bu akşamdan yapabilirsn

örnek olarak ise

Çorba ; Ev yapımı ile uğraşmak istemezsen hazır çorba yapabilirsin yada yöresel çorbalardan

Zeytinyağlı ; Fasulye , Bamya , Prasa , Biber , Dolma evde ne var ise yada aklından ne geliyor ise

Pilav ( şehriyeli , mısırlı , garnitürlü )

Makarna aklına ne gelir ise

Tavuk ise ( kremalı tavuk sote , hazır knor özel soslu kanat olabilir severek yaptıklarımdandır

MEze ; Yoğurtlu havuç ,patlıcan ezme , kuru börülce , amerikan evde ne var ise

isteğine göre direk tarifte yazabilirim

Son düzenleme:
taze fasulye bu aksamdan yapıp koysam pazara olurmu

z.yağlı taze fasulye 1 gün önce yapınca daha lezzetli oluyor, soğuk mezelerin akşamdan yapıp dolaba atabilirsin canım.

Meze olarak, havuç tarator, meksika salatası, közl.patlıcan salatası, barbunya pilaki, yeşil salata, turşu, düşünebilirsin.
Ana yemeğin yanına, fırında kaşarlı mantar yada, fırında patates yapabilirsin.

cok teşekkür ederrim kızlarrr tavuğu onlar yapmıştı ama bende yapsam bişe olmaz herhalde sulu tavuktu fırında tavuk patates oturtma da olur diye düşündümde
-çorba (hazır mantı alıp yüzük çorbası yapsam)
-pilav fırında tavuk
-yoğurtlu havuç
-taze fasulye -dolma
-salata gül böreği

nasıl bilmiom ki tek başına olmak cok zor keske ailemden ark biri yanımda olsa eşimin tüm ailesi burda

cnm kk da elossa var elossanın mutfağı istersen oraya bak ....bayağı fikrin olur....

Konu başlığınız içeriği yansıtacak şekilde değiştirilmiştir.

Bilginize...

esmerşirine misafirlerin geldimi canım ?
Neler yaptın?

Benimde dün yemeğe misafirlerim vardı :)

evet canım geldiler cok yoruldum ailece geldiler ya heyacan yaptım . masa düzeni felan gelen bayan diyoki yemekteyiz yarışmasına geldik ..

Benimde misafirim vardı yemekte akşam ve gerçekten çok yorucu oluyor.
En sinir olduğum yorum sanada yapılmış.
Ne zaman yemeğe misafir davet etsem hep aynı cümleyi duyuyorum. Ya ''yemekteyizde miyiz diyorlar ya da yeni gelin ya şimdi süsleyip duruyor sonra görelim seni '' diyorlar. Peçeteler, çatal bıçak düzeni, şamdanlar, suplalar hepsine şaka ile karışık bir laf geliyor... Dalga geçiliyormuş gibi hissediyorum...
Artık ne masa süsleyesim ne de kendime bakasım geliyor insanın hevesi kırılıyor resmen
bende bir cümle gördüm tüm derdimi döktüm resmen

ayy evet ya,bende çok stres yapıyorum çok özeniyorum,ama karşılığında böyle enteresan yorumlar gelebiliyor,
birde başkasının evine gidince aynı özeni göremeyince diyorum ki ben niye bu kadar rahat değilim,kendimi yıpratıyorum resmen,yorgunluktan ölüyorum,
yapanda aynı yapmayan da aynı kıymeti görüyor değil mi ama:))

evet canım geldiler cok yoruldum ailece geldiler ya heyacan yaptım . masa düzeni felan gelen bayan diyoki yemekteyiz yarışmasına geldik ..

eline sağlık canım,

bende bunları yaptım.
Ezo gelin çorba (hazır değil, kendim yaptım:)
Kıymalı karnıbahar,
Pilav, tavuk ızgara
yeşil salata, turşu, kereviz salatası.
Çayın yanına, Havuçlu Kek (kendim yaptım:)

Aynen...
Bir de şimdi gittiğim yerler özenmeyince diyorum ki acaba ben böyle hazırlayınca rahat edemiyorlar mı?
Yorgunluğuna mı yanasın, o kadar özenip yediğin laflara mı yanasın yoksa benzer özeni bulamadığına mı bilemiyorum artık. Dün ne supla çıkardım ne de peçetelerimi artık okadar laf söyledi ki gelen misafirler. Kağıt peçetelere taktım peçete yüzüklerini daha rahat kullansınlar diye ona bile yemekteyize mi katıldık vs dediler.

:))) ben seviyorum yemek yapmayı,masa hazırlamayı,misafirimi krallar gibi ağırlamayı ama dediğin gibi sanki bazıları alışık değil,rahat edemiyorlar sofrada,
gidene kadar ne çok şey yapmışsın ne gerek var falan filan bi sürü laf:)) sanki kötü bişe yapmışım gibi hissediyorum:)))
ama olsun ben annemden böyle öğrendim böylede devam ederim diye düşünüyorum.

4 aydır bu mantıkla ağarladım misafirlerimi ama artık bilemiyorum açıkçası
Kayınvalidem sağolsun yardım ediyim diye gelmiş ama yemek listemi görünce o bile gerek yok dedi fazla bunlar dedi misafirleri doğal karşılamam gerekiyor artık sanırım.
Rahat edemiyorlar diye üzülüyorum bende naparım ne ederim artık inan muamma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…