Ben annemle yaşamak istiyorum. Yalnız kalmak istemiyorum. O evi annem abime diye alındı. Kalkıpta hadi kira verin yada çıkın diyecek halimiz yok. Yengem hadsizlik etsede ben yapmam öyle bişey.
Hadi ev abiye niyetlenip alınmış (anladığım kadarıyla), ailenin mülküyse siz çıkınca geçmek isterlerse bir şey diyemezsiniz tabi, anneniz karar verir ona. Ha siz ha abiniz oturmuş aile evinde, fark etmez de sanırım anneniz için, ama sizin neden arabanızı orada bırakacağınızı düşünmüş onu anlayamadımAraba bu yahu, taşınmaz mal mı ki sizin arabanızın da geride kalacağını düşünüyor? Ne tuhaf! Hadi götürmeyecekseniz satarsınız, nasıl göz koyuyor sizin malınıza, anlamış değilim! Daha neler duyacağız şu KK da kimbilir
Teşekkür ederim özet için, ben aradaki yorumları atlamıştımİki ev varmış. Birincisi konu sahibinin annesinin oğlu için aldığı ev, ikincisi konu sahibinin kendi aldığı ev. Konu sahibinin abisi birinci evden çıkıp, daha geniş ve daha güzel bir yerde diye ikinci eve geçmek istiyormuş. Yani annesinin kendine aldığı evi beğenmeyip, kardeşinin evinde oturmak istiyormuş.
Yengenin tavrını asla tasvip etmiyorum, hadsizlik.Baska bir konuda yazacaktim, yazamadim.
Modern ekonomi incelemelerinde ev hanimlarinin emeginin de is oldugu acikca belirtilir.
Yani bir ev varsayalim, adam hicbir ev isi yapmiyor, kadin da butun ev islerini yapiyor. Ve ortalama bir Turk kadini olsun.
Ortaya koyduklari emek asagi yukari aynidir. Devlet memuru ve yan gelip yatan erkek durumunda kadininki daha fazladir.
Yani ev hanimlari da katma deger sagliyorlar, emeklerinin maddi karsiligi var.
O ev haftada 2 kere yardimci ile temizlense, ki sadece temizlikten bahsediyorum, ayda yaklasik 800 lira eder.
Yani sorun yengenin ev hanimi olmasinda degil, yuzsuz ve terbiyesiz olmasinda. Calissa da ayni talepte bulunurdu.
Not: Hem disarda calisan, hem tum ev islerini yapan kadinlari ayri tutuyorum. Ama bu da onlarin problemi ve modern kolelik oluyor.
Yüzüme söylemiyor işte. Bir söylese neler diycem. Şimdi arayıp saysam abimin söylediğini anlayıp bu sefer abimle tartışmaları büyüycek.
bence abi de istiyor arabayıNasıl bir yüzsüzlük bu? Hayır abin birşey diyememiş mi? Olayın sana kadar gelmesi tuhaf bir kere. Acaba abin de arabanı onlara bırakmanı istiyor olabilir mi?
Ev kira anladığım kadarıyla.
neden ona veresınız kı?? evınız kendı evınız ıse kıraya verırsınız yada satıp gıttıgınız yerden bır ev alırsınız, araba da her yerde kullanılır bu ne yuzsukluk yaaa aayy benım yengem olsa bır kasık suda bogardım..Boşanma olayımı ve annem haricinde ailemden kimsenin bana destek olmadığını daha önceki konularımda paylaşmıştım.
Şimdi tayinimi isteyip buradan uzaklaşma planım var. Ohal'den dolayı bir süre daha burdayım ama ilk fırsatta gidicem kesin.
Bunu duyan yengem (abimin eşi) evini ve arabanı bize ver nasıl olsa gideceksin demişti. Ben şaka yaptığını düşünürek olur veriym dedim. Ama gülerek söylemişti ben de gülerek tamam demiştim. Şimdi ise hergün abimle kavga ediyomuş arabasını neden bana vermiyor diye. Hayır anlamıyorum bu ne cüret bu nasıl edepsizlik. Üniversitede okuyorken kimseden bir kuruş görmedim burslarımla okudum. Onca yıl sınır bölgelerde deli gibi çalıştım. İyi kötü bişeyler yaptım. Şimdi kalkıpta batan geminin mallarıymış gibi nasıl olsa gidiyo, evine biz yerleşelim arabasını da bana versin ne mantıkdır yaa. Bir de diyomuş ki; ben sözümde durmuyomuşum, tamam araba senin olsun demişim ama vermemişim, güvenilmezmişim. O kadar sinirlendim ki. Hayır yani nasıl böyle bir şey düşünür
ben ha dur benim eskiyi alma pazardan gidip yenisini alayım iki dakika da falan diye dalga geçerdimSende bu kafayı yapandan bana da versene yenge, arsızlığın dibine vurduruyor güzelmiş de, bakalım ne cvp veriyo
insan böyle bir teklifin ancak şaka olduğunu düşünür çünküYengeniz abinizden yüz bulmasa böyle davranmaya cesaret edemez.
Abiniz de evinizi istediğinize göre zaten onlar tencere-kapak birbirlerini bulmuşlar.
Keşke başta şaka yapmak amacıyla da olsa veririm demese idiniz.
Direkt karşınıza alıp konuşun. Sizi kullanmalarına izin vermeyin.
insan böyle bir teklifin ancak şaka olduğunu düşünür çünkü
bu nasıl iş ya bazı insanların aç gözlülüğü başkasının malında ki gözleri beni öldürecek
evlendiklerinden beri beleş evde oturuyorlarmış
birazcık bir taraflarından kısıp alsalarmış araba
evet tam beleşçi takımı bir kadınmış daİyi de çocuğuna genç odası istemiş bir yengeden bahsediyoruz
Şaka olmadığı aslında belliymiş
Gerçekten miİyi de çocuğuna doğum günü hediyesi olarak genç odası istemiş bir yengeden bahsediyoruz
Şaka olmadığı aslında belliymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?