Yengem bizi çok mutsuz ediyor

Seni anliyorum.
2 gun once buna benzer bisey yasadik.
Normalde yengemi severim.
Ama gereksiz bi seye tepki gosterdi telefonda yazisirken. Istemedigi biseye ben onay vermisim kendimce. Ve abim aldi telefonu o yazdi neden yaptin diye felan. Ben yapmadim halbuki bisey. Neyse o konu kapandi. Snra annemle telefonda konstular sonra ve annem kapadktan snra dert yandi. Hazirlik istemisler annemden misafirler icin. Halbuki yeni bayramdan ciktik aile cok buyuktur yorucu gecer bayramlar. Bende dayanamadim annemin uzulmesine. Abime " oglum uzulmesin diye annem katlaniyor bunlara, cok greksiz yaptigin, yengemin annesi zahmet cekmesin diye benim annem cekiyor" dedim.
Abim bana kizdi. " ben senin abinim, unutma, duymamis oluyum bu dedigini" diye yazdi.
Kizdi bana evet. Ama iyikide yapmisim. O mesajimin ardindan abim anneme " sen yapma anne, x in annesi yapicak sen yorulma" demis.
 

Valla herkes sizin bildiginiz kaynanalardan değil, benim kayinvalidem de var ve oğlum üzülmesin kızım üzülmesin diye hastalığını kimseye yansıtmamaya çalışır, annemlerde aynı durumda oğlum üzülecek de karısıyla kavga çıkacak diye hiç bişey yansıtmazlar
 
bunu ben de yazacaktım
kaynanamgile her gittiğimiz de kavga edip dönüyoruz nefret ediyorum onlardan diye bir konu açılsa
hiç kimse demiyor Allah bilir sen neler yapıyorsun
bir de karşı tarafı dinlemek lazım diye
neyse yazmak istedim
 
Ben bu kaynana gelin muhabbetlerinden şunu anladım herkesin annesi melek kaynanası şeytan
Bu durumda şunu diyebilirim ki objektif bakamiyoruz olaylara
 
+1
hiç gelmesinler o zaman kimsenin kimseye bayramını zehir etmeye hakkı yok
ister gelin olsun ister kayınvalide ister görümce
 
Abinizin evliligi o.bırakın artik düşünmeyi mudahale etmeyin.gorumcelik yapmak zorunda misiniz.bende buna benzer davraniyorum esimin ailesine.cunku bana cok ettiler.gitmek istemiyorum esim israr ediyor.yslniz gittiginde doldurup yolluyorlar.ac gözlü görgüsüz ve hadsiz davranıyorlar.sınır koymak icin böyleyim.vok cabuk incinip kiriliyorum.en güzeli gorusmemek.kotu olmsktansa notr olmak.mıç mıç olmak istiyorlar.gorusmedigimiz halde cocuk yapma tarihimizi onlarin belirledigini söyliyeyim.bu kadar hadsizler.keşke hic gorusmesek.sizde kendi yuvaniza bakın.rahatsiz etmeyin kimseyi.abiniz ne kadar gorusuyorsa sizle idare edin.hayat gailesi yoruyor yeterince nasil firsat buluyorsunuz baskalarinin evliligini dusunmeye hic anlamıyorum sizi konu sahibi
 
Yengeniz rahatsız bir insan yok sayın görüşmeyin abinizle ayrı görüşün,yapacak birşey yok
 
KK'nın nazlı gelinleri görümce linç etmeye başlamış bile. O kadar kaynanaya sövüp sayan konuya bir kere bile "bir de kaynanayı dinlemek lazım" demeyen insanlar gelmiş buraya bir de gelini dinlemek lazım diyor. Ancak çeken biliyor.

Ben söylediklerinize inanıyorum. Çünkü benim annem de yaklaşık olarak tarif ettiğiniz gibi bir insan. Annemin memleketinde yaşıyoruz. 27 yıllık evlilik hayatları boyunca babamı kendi ailesinin her turlu işine koşturdu. Doktor diye ta köylere kadar gönderip yüzünü bile bilmediği dıdısının dıdısını bile muayene ettirdi de babamnemi ankaraya hastaneye götürmesine laf etti. Daha bir sürü şey, saymakla bitiremem. Yani sizin boynu bükük yeğeninizin durumundaydım ben.

Burada görev abinize düşüyor. Dengeyi sağlamak zorunda. Geliniz ile görüşmek zorunda değilsiniz. Hakeza o da sizinle görüşmek zorunda değil. Annem, dedem öldükten sonra bize gelen babannemi evden kovduktan sonra 15 yıl birbirlerini görmediler. Babam baktı ikisi yan yana olmuyor tamamen koparttı aralarındaki bağı. Zaten ayrı şehirdeler. Babannemim yanına gidince annemin adı bile geçmedi, annemin yanına gidince de babannemin. Sanki öyle biri yokmuş gibi davrandı berikinin yanındayken. Bize da sıkı sıkı tembih ederdi her seferinde.

Annenlerin hassas olmasını anlıyorum ama olmuyorsa olmuyordur da. Yiğeniniz size düşman kesilmediyse takmasınlar kafayı. Abiniz de yengenizi evde bıraksın bayramda seyranda bile. İpleri tamamen kopartmaktan başka çözüm yok bence. Yani benim babam bulamadı.

Bu arada annemin hışmından halam da nasibini aldı. O kadar munis bir insan olmasına rağmen annem halama da düşmandı. Ama biz en başından beri kimin haklı kimin haksız olduğunu biliyoruz. Halamla senede sadece 3-4 günlüğüne görüşürüz ama çok seviyorum. Yiğeniniz de sizi sevecektir, merak etmeyin :)

Gereksiz yere uzun yazdım, kusura bakmayın.
Konu aşina gelince içimi döktüm biraz galiba
 
yanlız 25 yıllık gelının kafasından olanlar nasılda gelını savunmuslar cok komık geldı
evet bazen ınsanlar tek taraflı sorun yaratabılıyo buna bende bırebır sahıdım malesef
hele bıde gelını dınleyelım dıyenler ıcın soyluyorum
 
İlk defa birine
mesela ben ongelinin kafadındaki su durumu cok iyi anlıyorum bayram sabahı görümce niye annesinin evinde ben niye kaynana evinde???
 
Ya hep ya hiç yapacaksınız şimdiye kadar alttan almışsınız vs bu saatten sonra sürekli giderim ben olsam inadına ben üzüleceğime o üzülsün bir şey derse gelmiyorlar soğuklar diyorsun ya ısıtmaya geldik dersiniz
 
Reactions: anu
Cunku abim gorusmemizi istiyor.Abimi aradigimda disaridaysa yengenide ara gorusun diyor. Diorda kadin dönmuyor ki geri.Bende mecburen abime söylüyorum benden bilmesi diye. Cünki yanliş aktarir belki diye korkuyorum. ALLAH kimsenin basına vermesin cok zor.
 
Ne kadar kolay geliyor sizlere ?aile degilmiyiz biz? Ilk evliligi kotu diye burda mi kotu olsun?benim annemde cok agliyor belli etmiyor içine atiyor? Kimin hakki var ? Eger evleniyorsan kavga gurultu yaşanmamişsa kocanin ailesiyle göruşmemek istememek niye? Bende evliyim eşimin ailesine karşı mıç mıç değiliz ama asla saygıda kusur etmem.Kimse meraklı degil görümcesine kaynanasına ama kötü seyler yaşanmadiysa saygı duymak zorunda! Fesatlıgından abimi doldurmadigi ne malum? Abim bana demesin ki arayip sormuyorsun.Ben de yaziyorum cevap alamiyorum bunuda abime söyluyorum bukadar basit.
 
Bu denge hep boylemidir.gelin arsiz olur kv melek.kv arsiz olur gelin melek.

Kv yuzunden cogu gelinin de bayrami burnundan geliyor.nasil yapiyim da esimle sorun olmadan evime donuyum diye dusunuyor.sizinkide arsizlasmis iyce .
En iyisi anne yada babanin cikip o durum da bidaha gelmeyin ben sizin bu halini cekmeye mecbur degilim desin uzuluyom desin.yada karini zorlami ggetiriyon istemiyosa gelmesin deyin.sonucta boyle bi insanin gelmesini de dort gozle beklemiyonuz demi.gelmemesi sizin icin daha iyi hatta.
 
Valla bence bide gelinden dinlemek lazım.Kayınvalideme gitmeyi bende sevmiyorum mümkün olduğunca mesafeliyim sebebi de görümcemi ayırması hanfendi yemeği yer odasına gider yatar sofrayı topla bulaşıkları yerleştir bana kalır yer içer kaçar..Köye gideriz bisürü erzak hazırlanır arabaya taşınacak hanfendi içerden tam araba hareket edecekken çıkar oturur..Kv herşeyi bana buyurduğu için enayimiyim ben mümkün olduğunca onlarla içli dışlı olmamaya özen gösteriyrum saygı çerçevesînde tabi!
 
Benimde kv ile aram iyi değil hatta sekiz aydır tamamen küsüm. Sizin gelinin arayıp turşu istemesi tuhaf geldi bana.çünkü ben küstüğümden beri tek bir iğnesini bile istemiyorum. Eşim kendi gittiği zamanlarda sıkı sıkı tembihliyorum hatta bir şey getirme lütfen diye.Hayır hem küsüp hem nasıl bir şeyler isteyebiliyor anlayamadım.
 
ben de gelinin yüzüne yüzüne yaptıklarını tüm aile içerisin de söylenmesi taraftarıyım
ben olsam nedir senin derdin derim
bizden turşu kışa hazırlık konserve istemesini biliyorsun her birimiz evlendiğimiz de bize yapılanların aynısını istemesini biliyorsun ama bizle iki gün doğru düzgün oturamıyorsun diye eklerdim
 
Reactions: anu
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…