yengem evi terk etti

tabiki kendi yasadiklarinda da sen haklisin anlattigin acidan.. dedim ya ortak isler kadar kötüsü yok.. bak mesela kayinbabam arabasini satti, bizimki kaldi.. bigün o kadar parasiz kaldikki, benim maasimi önemsemezler adam yerine koymazlar ama benim o maasimdan kalanla depoyu doldurduk. sonra noldu? kaynim bilmem nereye gitti depoyu bosaltip arabayi geri verdiler.. ben cildirdim, düsün ilacimi almadim o ay ilacimi... esim ise gidiyor diye depoyu doldurmak zorundayiz diye ben kastim kendimi ama yien kaybeden ben oldum.. 4 yildir da arabayi ortak kullaniyoruz, ne bi taksitini öderler ne de bi vergisini, lafi bile olmaz ama adi bizim arabamiz.. ynai az önce söylendi ya, gelin olarak dis kapinin mandaliyimdir ben, o sebepten bu tarz yorumlara karsiyim.. herkes kendi acisindan hakli, ama bu konustugumuz bence daha farkli..

benim içinde kıza okuması için gönderilen paraya bile laf ediyorsa,sonrası önemli değildir

Diğer konudada yengen mantıklı gelmemişti.Görümceye babası araba aldı diye olay çıkarma benim mantığıma uygun değil.Ben olayın sizlik bişey olduğunu düşünmüyorum.Abinle arasında başka şeyler varmış bu konuda patlak vermiş gibi geldi bana.Eğer sadece altınlar yüzünden konu buraya geldiyse abinin işi çok zor...

evet çok kıskanılacak bir hayatım var gerçekten :) herkes beni kıskanıyorr

herkes olaylara,her zaman kendi penceresinden bakar.ozaman dünya hep kendi etrafında ve doğrularında döndüğünü,öyle olması gerektiğini sanır.ama malesef işler öyle yürümüyor.çünkü tek bir doğru yok.tek bir haklı da yok.sen burada ne kadar yorum alırsan al ne kadar cevap verirsen ver,sen ve ailen kafanda haklısınız.Ama bir de yengeni dinlesek yani bu konuyu o açmış olsa inan o da hep kendi haklı olduğunu savunucak.kısacası haklıyı haksızı bulmak yerine,bazen sükunete çekilip olayları akışına bırakmak lazım.

lütfen kadınlar kulübünde ilk açtığım bir konu var ona bir göz atın , sonra benim şımarık olduğumu ve herkesin beni kıskandığını düşündüğümü söyleyin. Şu hayatta sadece ailemden yana yüzüm güldü, ama aynı zamanda yine en büyük sıkıntıları onlar için çektim..

hiç kıskanılacak bir hayatım yok, ben hayatımı bile yaşayamadım şu yaşıma kadar..maddiyat, araba herşey mi? kim benim neyimi kıskansın

biliyorum canım benim babamda esnaf ticaretle uğraşıyor olay bu şekilde döner.zaten asıl olayda burda patlak veriyor onun altınları yavaş yavaş ödeniyor ama sana bir anda araba alınabiliyor kendisine haksızlık yapıldığını düşünmüş olabilir ki bu noktada haklı arkadaşım(altınlar bi kadının hakkı ve güvencesidir) o yüzden yengeni bu noktada haksız görme işe buradan başla yapıcı ol yapıcı ol ki abine de aynı duyguyu geçir yuvalarını kurtarsınlar....

"sorun bambaşka olup, saçma sapan sebeplerle kavga çıkarıyor olabilir." dediğimde işte bunu kastetmiştim. bazen bazı şeylere kızar ama bardağı niye oraya koydun diye bile kavga çıkarabiliriz. insani duygular ve tepkilerdir bunlar. karı ile koca arasındaki meseleyi tam bilmeden yorum yapmanın gereksiz olduğunu söylüyorum sadece. konu sahibi üzerine fazlasıyla alınmış. asıl meselenin bu kadar basit olması bana mantıklı gelmiyor. başka şeyler vardır muhtemelen dedim.

ve evet kendi içimizde son derece büyük noktalarız. ama herkesin içinde değil sadece kendi içimizde. zira ne yaparsak yapalım ne boyca dağlara erişebilir ne de yeri yarabiliriz. bir insanı en itici yapan özelliktir belki kibir ve şımarıklık. noktaları çok büyütmemek lazım insanı kibre götürür, götürdüğü yerde de bırakır. karakterlerimizi iyi otutturamazsak ne kadar boşluk bırakırsak, kendi kendimize ancak kibirle doldururuz o boşlukları. tehlikelidir yani anlayacağın

canim bi önceki konunda bikac yazdigin gözüme carpmisti, hani dmeistin ya benim ehliyetim var onun yok, bana alinanlari laf ediyo vs diye, bence bu söylediklerinle biraz kiskanma durumunu ima etmis gibi oldun, ama ben snein simarik degil de özgüveni yüksek biri oldugunu düsünüyorum egitim hayatinla, 23 yasinda ehliyet sahibi olmanla, yani bize anlattiklarin kadariyla özgüvenli olman da normal, hatta birazcik da simarik yengen belki gercekten de cekisme yaratiyo olabilir ama senin sordugun altin araba konusuydu, bence bu konusulmali herkesin simarikligi da kendine kalmali

aslında kıskançlık-kıskanılma hissi son derece insancıl duygulardır.. kronikleşirse kibir halini alabilir belki, bunun karakterle çok ilgisi oldugunu düşünmüyorum.. konu çok derin ama tartışabilmek güzel

yorum meselesine gelirsek, buradaki bütün konuları tek taraftan okuyup-cevaplıyoruz.. keşke madalyonun her iki tarafına baksak, ama her zaman mümkün olamayabiliyor.. konu sahibini bu yüzden tebrik ediyorum çünkü son derece objektif olduğuna inanıyorum.. yanlı veya kibirli yazacak olsa altın mevzusuna değinmeden "yengem beni kıskanıyor" der ve geçerdi.. dediğiniz gibi hangimiz biliyoruz ki gerçeği? biz de egosunu biraz daha şişirebilirdik bilmeden.. kıskançlık insanidir dedim ya, eğer iş hazımsızlık boyutuna gelirse bit gibi yer insanı.. allah korusun hepimizi..

konunun muhattabı diğer kişilerden soru/cevap şeklinde bi geribildirim alabiliyomuyuz, hayır
konu sahibi olaylara %100 vakıf mı, hayır
bi yere gitmez burda yazılanlar inşallah döner yengen

konunun muhattabı diğer kişilerden soru/cevap şeklinde bi geribildirim alabiliyomuyuz, hayır
konu sahibi olaylara %100 vakıf mı, hayır
bi yere gitmez burda yazılanlar inşallah döner yengen

evet canim bu konuda haklisin, konusun diger muhatabi kisi burda degil, ne desek bos aslinda, ama iyi fikir verilirse ne mutlu..

kıskançlık kibre dönüşmez ama kıskanıldığını düşünmek kibre dönüşebilir, kibrin bir göstergesi de olabilir hatta. kıskançlık ise zamanla hasede döner ve karşındaki kişiye zarar verme isteği doğurur insanın içinde. ilim insanın ruhunu dinginleştirir. fakülte mezunu olmayı kastetmiyorum tabi. sosyal bilimler, psikoloji, felsefe... tüm bu ilimleri insan öğrenebilir lakin aklını kullanarak sindirmeli ve karakterini bir şekle sokmalıdır. neyse konuyu dağıtmayayım. evet tartışmak güzel, fikir alışverişi güzel. sorgulamak, düşünmek güzel...

ve açıkçası olayları olgunlukla karşılayan ve art niyeti olmayan biri "bana araba alındı yengem beni kıskanıyor, altınlarını istiyor." diye bir başlık açmamalıydı. o yüzden belki de bir türlü anlam veremiyorum bu konunun böyle tartışılmasına. ne desek boş ama. iki tarafı da tanımadan yapılan yorumlar havada kalıyor.

yengen seni mi kiskaniyor yoksa çok mu paraci maddiyatçi biri bilmiyorum ama kocasini seven yuvasinda mutlu çocuklu bir kadin bu kadar kolay evini terketmez belki senin bilmediğin başka sorunlari vardir yada tartişm sirasinda abin çok ağir konuşmuş yengende gururuna yedirememiş gitmiş olabilir benim aklima ilk bunlar geldi umarim yengen tekrar evine döner çocuk olunca ayrilik olsun istemem

evet canim bu konuda haklisin, konusun diger muhatabi kisi burda degil, ne desek bos aslinda, ama iyi fikir verilirse ne mutlu..

başka konularda,diğer muhatapları aramazken neden bu konuda arıyoruz.her konuyu tek taraflı okumuyor muyuz

başka konularda,diğer muhatapları aramazken neden bu konuda arıyoruz.her konuyu tek taraflı okumuyor muyuz

aslında cevap basit. çünkü suçlanan yenge, yani gelin.. doğal olarak "karşı taraf" bir anda önem kazanıyor.. ama bu konuyu açan gelin olsaydı çoktan aforoz edilmişti görümce.. işin trajik tarafı şimdi "gelin ve haklı" olan kesim 20 yıl sonra da "k.valide ve haklı" olacak.. tıpkı şimdiki şikayet edilen k.valideler gibi

sadece yenge değil ki, bu denklemde abi var, kv kp var, görümce en son geliyo bence

e yani... görümceden önce zaten onlar geliyor, cünkü arabayi alan kayinbaba, ise ortak olan abi, altinlari veren yenge... ben yine de yapici olmaktan yanayim, yok kiskandi yok simardi yok rahat batti gibi seyler bence kötü duygulari kabartmaktan baska bi ise yaramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…