- 14 Nisan 2011
- 9.304
- 16
- 158
- Konu Sahibi siyahgelinlik
-
canım bende ortak gelir olan bir aile şirketinde babam ve amcamla çalışıyorum şirketi neredeyse kapanmaktan çevirdim çevremi çok iyi kullandım ama hala %1 bile hissem yok gelir maximize etmek için deli gibi çalışıorum ama dağılımına karışmam maaşımı alır otururum
biz 3 kızkardeşiz diğer kardeşlerim daha 18 yaşında bile değil bizim aile şirketimizde babam ve amcam ortak amcamla aynı binada otruyoruz amcamın bir oğlu var bizim ailede ben ve diğer kardeşim devlet okulunda okuduk en ufak kardeşim ve amcamınoğlu özel okulda okudular buna rağmen yengem şirketin bizim evden 3 çocuğu okuturken onlardan sadece bir çocuğu okuttuğunu söyledi ama bunu söyleyen yengemin aylık fatura masrafları bizden hep 500 tl daha fazlaydı arabasının deposu haftada 2 kez şirket tarafından fullenirken benim annem bir depoyu nerdeyse ayda bitiriyordu birgün babam sıkıldı ve dükkan giderleri hariç tüm geliri ikiye böldü ve sorun yinede çözülmedi bu sefer oların evinde 2 kişi çalışıo sen tek çalışıosun bizim gelrimiz daha az diye laf etti amcama yengem kendim çalışıp kazandığım paranın hesabını vermk zorunda hissettim şimdi şirketin başına oğlum geçsin ayağıda ama bu şirketi biyere hep benim okul çevremdeki bağlantılarım getirdi ben gidersem onlarda benle gelir bilmiyor kısacası haset olan kendine yapar canım hesapçılık iyi birşey değildir
sence bu olayları yaşayan biri olarak haksızmıyım söylediklerimde
aslında konunun ne olduğunun "ona gönderilen para kadar bana da verilecek, ona alınanın aynısından bana da alınacak" dendikten sonra bir önemi kalmıyor benim açımdan.. konu : kıskançlık.. hiç kimse çocuğunu evlendirirken "bir gelin olsa da şöyle bir ezsek" demez.. ben iş ilişkilerinde de, aile ilişkilerinde de insanların yerlerini kendilerinin belirlediğine inanırım.. dış kapı olmak veya olmamak o arkadaşın elinde olan birşey.. ayrıca had bilmek güzeldir, mesela arkadaşın yengesi haddini bilip derdini konu sahibinin üstünden anlatmaya kalkmasa burada ve reel de bu kadar tepki almayacaktı.. ben ne konu sahibini ne de yengesini tanırım.. objektif olarak gördüğümüzü yorumluyoruz.. bir insanın evi var, arabası var, kocasının iyi bir geliri ve her ay azar azar da olsa yerine konan altınları varken kalkıp da görümcesine alınan arabaya laf etmek, hadsizliktir.. dünya üzerinden küçük ama kendi içimizde son derece büyük noktalarız sevgili dimaam, yoksa yeryüzünde bu kadar hır-gür olmazdı
sorunun ne olduğunu bile bilmiyoruz. belki araba değildir. belki bambaşka bir şeydir ama saçma sapan bahanelerle patlama yaşıyordur. evlilik olduktan sonra o kişi de artık aileden sayılır. ben evlendiğimde aileden sayılayım, yok bize gelin gelirse haddini bilsin, dış kapı mandalı olmaz. hepimiz evlendiğimizde o aileden olmasak da en azından öyle değer ve saygı görmeyi bekliyoruz. he ben karışır mıydım? asla karışmam, ister ev, ister araba, ister apartman alınsın görümcelerime bir nebze dahi rahatsız olmam. ama gerçek olayın araba olduğunu sanmıyorum.
zaten konu sahibi konuyu neden açtı onu da anlamıyorum. olayın iç yüzünü tam bilmeden kötüleyip durmayın şu kadını. istediğimiz kadar haklı haksız tartışması yapsak da bir anlamı yok. çünkü sorunun ne olduğunu kimse bilmiyor. kızcağımız da kendinden kaynaklı olduğunu ve yengesinin ve bence herkesin onu kıskandığını düşünüyor. dünya üzerinde öyle küçük noktalarız ki kendimize bu kadar büyük anlamlar yüklememiz anlamsız. aile içi sorunları varmış demek ki inşallah hallederler.
biliyorum canım benim babamda esnaf ticaretle uğraşıyor olay bu şekilde döner.zaten asıl olayda burda patlak veriyor onun altınları yavaş yavaş ödeniyor ama sana bir anda araba alınabiliyor kendisine haksızlık yapıldığını düşünmüş olabilir ki bu noktada haklı arkadaşım(altınlar bi kadının hakkı ve güvencesidir) o yüzden yengeni bu noktada haksız görme işe buradan başla yapıcı ol yapıcı ol ki abine de aynı duyguyu geçir yuvalarını kurtarsınlar....sanmıyorum..çünkü ticaretle uğraşanlar daha iyi bilir, bir süre bu işle uğraştığında kenarda olan parayı döndürmek, daha çok kazanmak istiyorsun. yatırım dediğin şey de altına yada nakit para değil, mala yada iş yerine yapılıyor, yani yatırım aslında hep işe yapılıyor, abim de böyle düşündüğü için altınların bir kısmını istedi, evde altın varken başka bir yere borçlanmak istemedi, yavaş yavaş da ödüyordu zaten
aslında konunun ne olduğunun "ona gönderilen para kadar bana da verilecek, ona alınanın aynısından bana da alınacak" dendikten sonra bir önemi kalmıyor benim açımdan.. konu : kıskançlık.. hiç kimse çocuğunu evlendirirken "bir gelin olsa da şöyle bir ezsek" demez.. ben iş ilişkilerinde de, aile ilişkilerinde de insanların yerlerini kendilerinin belirlediğine inanırım.. dış kapı olmak veya olmamak o arkadaşın elinde olan birşey.. ayrıca had bilmek güzeldir, mesela arkadaşın yengesi haddini bilip derdini konu sahibinin üstünden anlatmaya kalkmasa burada ve reel de bu kadar tepki almayacaktı.. ben ne konu sahibini ne de yengesini tanırım.. objektif olarak gördüğümüzü yorumluyoruz.. bir insanın evi var, arabası var, kocasının iyi bir geliri ve her ay azar azar da olsa yerine konan altınları varken kalkıp da görümcesine alınan arabaya laf etmek, hadsizliktir.. dünya üzerinden küçük ama kendi içimizde son derece büyük noktalarız sevgili dimaam, yoksa yeryüzünde bu kadar hır-gür olmazdı
lütfen kadınlar kulübünde ilk açtığım bir konu var ona bir göz atın , sonra benim şımarık olduğumu ve herkesin beni kıskandığını düşündüğümü söyleyin. Şu hayatta sadece ailemden yana yüzüm güldü, ama aynı zamanda yine en büyük sıkıntıları onlar için çektim..
hiç kıskanılacak bir hayatım yok, ben hayatımı bile yaşayamadım şu yaşıma kadar..maddiyat, araba herşey mi? kim benim neyimi kıskansın
"sorun bambaşka olup, saçma sapan sebeplerle kavga çıkarıyor olabilir." dediğimde işte bunu kastetmiştim. bazen bazı şeylere kızar ama bardağı niye oraya koydun diye bile kavga çıkarabiliriz. insani duygular ve tepkilerdir bunlar. karı ile koca arasındaki meseleyi tam bilmeden yorum yapmanın gereksiz olduğunu söylüyorum sadece. konu sahibi üzerine fazlasıyla alınmış. asıl meselenin bu kadar basit olması bana mantıklı gelmiyor. başka şeyler vardır muhtemelen dedim.
ve evet kendi içimizde son derece büyük noktalarız. ama herkesin içinde değil sadece kendi içimizde. zira ne yaparsak yapalım ne boyca dağlara erişebilir ne de yeri yarabiliriz. bir insanı en itici yapan özelliktir belki kibir ve şımarıklık. noktaları çok büyütmemek lazım insanı kibre götürür, götürdüğü yerde de bırakır. karakterlerimizi iyi otutturamazsak ne kadar boşluk bırakırsak, kendi kendimize ancak kibirle doldururuz o boşlukları. tehlikelidir yani anlayacağın
konunun muhattabı diğer kişilerden soru/cevap şeklinde bi geribildirim alabiliyomuyuz, hayır
konu sahibi olaylara %100 vakıf mı, hayır
bi yere gitmez burda yazılanlar inşallah döner yengen
aslında kıskançlık-kıskanılma hissi son derece insancıl duygulardır.. kronikleşirse kibir halini alabilir belki, bunun karakterle çok ilgisi oldugunu düşünmüyorum.. konu çok derin ama tartışabilmek güzel
yorum meselesine gelirsek, buradaki bütün konuları tek taraftan okuyup-cevaplıyoruz.. keşke madalyonun her iki tarafına baksak, ama her zaman mümkün olamayabiliyor.. konu sahibini bu yüzden tebrik ediyorum çünkü son derece objektif olduğuna inanıyorum.. yanlı veya kibirli yazacak olsa altın mevzusuna değinmeden "yengem beni kıskanıyor" der ve geçerdi.. dediğiniz gibi hangimiz biliyoruz ki gerçeği? biz de egosunu biraz daha şişirebilirdik bilmeden.. kıskançlık insanidir dedim ya, eğer iş hazımsızlık boyutuna gelirse bit gibi yer insanı.. allah korusun hepimizi..
evet canim bu konuda haklisin, konusun diger muhatabi kisi burda degil, ne desek bos aslinda, ama iyi fikir verilirse ne mutlu..
evet canim bu konuda haklisin, konusun diger muhatabi kisi burda degil, ne desek bos aslinda, ama iyi fikir verilirse ne mutlu..
hangi konuda karşı tarafı dinleme hakkımız var ki?
başka konularda,diğer muhatapları aramazken neden bu konuda arıyoruz.her konuyu tek taraflı okumuyor muyuz
sadece yenge değil ki, bu denklemde abi var, kv kp var, görümce en son geliyo bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?