yengem

Bir de bu olay benim ve ailemin ona olan tutumunu değiştirmedi.Ben de dahil hala sağda solda gelinimiz şöyle görgülü, kültürlüdür, iyi insandır, ailesi keza öyledir diye hep konuşulur yani.

Kadın kocasıyla da dertleşemeyecek öyle mi? Ne günlere kaldık ...

Yaptığınız çok yanlış. Özel hayat diye bir şey var. Bence yengeniz ılımlı bir insanmış, bu olanlardan sonra sizin yüzünüze bakabiliyorsa hala.

Ağabeyinizin size olan tutumu değişti mi? Sizden uzaklaştı mı? Yada haksızlık yaptı mı? Böyle şeyler yaşanmadıysa siz kesinlikle haksızsınız.

Ben de bazen eşimle konuşurken o günkü ruh durumuma bağlı birileri hakkında kötü birşeyler söyleyebilirim. Hatta çok sevdiğim insanlar hakkında bile. Bu eşler arasında özeldir. Yapmıyorum diyen varsa da kusura bakmasın yalan söylüyordur. Kadın okumakla kalmamış bir de millete reklam etmiş. Anası babası olgun davranıp konuyu kapatmak yerine sorun çıkartsalardı al başına belayı. Keşke biraz haddinizi bilseydiniz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Annem bize geldiğin de ablamı çekiştirir bana
Bu hayatın gerçeği herkes herkesin arkasından konuşuyor konuştuğu kişi kim abin .
Dışarılar da bir yerler de başkasına anlatsa tamam derdim .

Ancak hatanın büyük büyük kısmı sizde,size iyilik edilmiş ödünç verilmiş siz ise özel olan msn konuşmalarını okuyorsunuz.

Bu olanlardan onun haberi yok. Ben yüzüme bakılmayacak kadar ne günah işledim söyler misiniz? bunları onun yüzüne vuradabilirdim ama sadece çok üzüldüm.beni geçtim kendi ailesine bile değer vermeyecek kadar küçülen o.Karşımdaki haksız da hakkımı savunamayacak kadar pısırık bir bir insanım. Abim bu konuda beni haksız görseydi neden okudun diyebilirdi.Benden neden uzaklaşsın ki abim? bunları yazan benmişim gibi konuşuyorsunuz. Doğru her zaman ve halen de onun hakkında iyi şeyler konuşan ben ve ailem olduğu için haksızım doğru.

Biliyor musun bu yaptığın hareketle yengeni haklı çıkarmışsın .
Abin demeyecek mi emannet verdik ,iyilik ettik , şu başımıza gelene bak.
Karı koca bazen böyle konuşur .Siz okumamalıydınız ötesi berisi yok ki bunun .
Mahkemeler de bile bu tür şeyler delil sayılmaz.

Benim bu konuyu buraya açmaktaki amacım geçmişte kimin hatalı olup olmadığı değil.Bu tutumumun doğru olup olmadığı hakkında fikir sahibi olmak bundan sonra neler yapılabilir ona bakmak.Sonuçta bundan 4-5 yıl öncesini konuşuyoruz.5 yıl önceki ben değilim daha da olgunlaştım bir şeyler yerine oturdu.ben yüzde yüz haklı olduğumu beyan etmedim burada.

Son düzenleme:
Tesadüfen açtım okudum diosunda nie devam ediosun ?
Anne babaya nie gösteriyorsun?
Doğumgününde yengeni aramamışsın olsa seni aramamak istemiş HAKLI
Hediyeye 10 liralık alırım demiş olabilir gönlünden o kopmuş
Haksız olan sizsiniz tutumum doğru mu diosunda baştan sona yanlışsın ailenlede gitme abine
Ben yengen olsam öğrensem böle meraklı kedi gibi kurcaladığonı özelime girdiğini seni topa tutardım

Mrv , ben senin duymak istediğin cümleleri telepati yoluyla okuyamıyorum,haksız olduğunu söylüyorum söylüyor çoğu arkadaş .Konu üzerinden yorum yapılıyor biliyorsun .
Haksız bir insan ne yapması gerekiyorsa onu yapmalısın .
Sen sanıyorsun ki yengen yazışmaları okuduğundan haberi yok , abin söylemiştir onu .
Yengen demiştir niye gelip gitmiyor yiğenlerini görmeye gelmiyor diye , abin de böyle böyle oldu demek zorunda kalmıştır.

Ben senin yerin de olsam akışına bırakırım , ne arar özür dilerim ne geldiğin de surat asarım .
Eskisi gibi olmak istiyorsanız yeğenlerinizden başlayın ufak hediyeler alıp verin .
Bahaneler üretin onları görmek için işte.

Son düzenleme:

Benim duymak istediklerim benim haklı ya da haksız olduğum ya da onunki değil ki.Ben sorunumun kaynağını belirtmek için yazdım onları.Yoksa geçmişi anlatmaya dabilirdim.Haberi yok evet olsa mutlaka hareketlerinden bir şekilde anlaşılırdı ki abim söylemişti zaten hayır haberi yok diye.Gerginlik çıkmasın diye söylemedi bence de.

Ben defalarca yazdım burada ben haklıyım demiyorum.Sonuçta geçmişte kalmış şeyler genciz her insanın yapabileceği türden hatalar.Ben o yıl unutmuşum yoğun tempodan dolayı.Bu onu takmadığım önemsemediğim anlamına mı geliyor? bir insanın faturasını bir seferde kesmek bu kadar kolay değil bence.Ben olayları olabildiğince objektif olmaya çalıştım sadece.Evlendikleri ilk yıllarda bu olaydan önce beni küçük düşürmek istediği zamanlar oldu kardeşiyle,ufak tefek şeyler de oldu ama daha yazmadım bile dikkat ederseniz hep iyi tarafından bakmaya çalıştım öyle olmaya da gayret ediyorum.Onun dışında saygıda hiç kusur etmedim.

Bak sen de bildiğin halde bir şey söylememişsin yengene o da niye okudun dememiştir .
Araların da o tür konuşma yapan kimseler birbirlerinden bu tür şeyleri saklayacaklarına hiç inanmıyorum eminim çoğu kişi de benim gibi düşünüyordur.
Ayrıca buraya bir konu açıyorsan hazırlıklı olmalısın , bir daha konu açmak istersen aklın da olsun herkesin düşünce yapısı farklı .Ben bunları duymak istemiyorum diyorsan, konuyu kapattırman gerekir.
Biz pc başından ne istediğini anlayamayız.

Yahu karı koca konuşulmuş şeyler. Belki kızgınlıkla söyledi belki kocasına karşı bir tutumdan dolayı böyle konuştular.

Siz çok karşı tarafa göre iyi niyetli değilsiniz kanımca. Şayet öyle olsa hafi nefsinize hakim olamayıp okudunuz o özel konuşmaları aileye göstermek ne demek? Madem yengenizi hakikaten seviyorsunuz ki ( sanmam) gidip karşısına böyle düşünmene neden şeyler neler diye sormalıydınız?

Aileniz olgunluk yapıp 2 satır yazı için gemileri yakmamışlar ancak keşke siz de aynı olgunluğu gösterseymişsiniz.

Karı koca arası insanın kimseyle kuramayacağı kadar özel şeylerle doludur üçüncü bir şahsın haddi değildir meseleye dahil olmak. Okumak dinlemek gibi bir gaflete düşmüş olabilirsiniz ancak bu şekilde hafiyelik gibi ilanen duyurmak bana göre yanlış. Görümcemin böyle bir tavırda bulunduğunu öğrensem ciddi tepki verirdim. Kaldı ki ne söylersem söyleyim arkasında da dururum ben belki yengeniz de duracaktır.

Bu kadar büyütmek kindir. Doğru bir yaklaşım değil bence

Ben her şeye hazırlıklıyım.Defalarca da burada konu açtım.Ben sadece sınava gireceğim gerginlik çıkmasın iki tarafın da morali bozulmasın diye bilinsin istemedim sonrasında da aynı şekilde.Sonuçta 20 yaşındaydım o zaman şu an olsa belki daha farklı davranabilirdim.Ben sadece aramızın daha iyi olması için ne yapılabilir onları düşünüyorum ama bu saatten sonra da pek mümkün değil sanırım araya soğukluk girdi bir kere.Bana göre.Yoksa normal bir iletişimimiz var benim tek yapmadığım telefonla aramamak, eve fazla gidip gelmemek.Olmuyor işte ne yapayım.

Ha yani yaninda rahatca atip tutabildigi, benim ailem hakkinda nasil konusabiliyorsub demekten aciz abinize kizmadiniz da yengeye kizdiniz yani?

Bence yengen seni ve ailenizi sevmemiş ve birine yazmış gerçek bu hepimiz birileri hakkında dedikodu yapıyoruz ,eleştiriyoruz
kimse sütten çıkmış ak kaşık değil,
ne diye bazıları sana sinirlenmiş ki sanırım bende aynısı yapardım eskisi gibi asla olamazdım
sonuçta yengem kardeşim değil,anam babam değil
sevmiyorsa sevmiyor böylelerine mesafeli olacaksın ağzınla kuş tutsan yaranamazsın hiç değilse sen samimi davranıp soğuk olduğunu ona hissettiriyorsun

Valla Allah yukarıda iki tarafı da biliyor.Eğer ona karşı kötü niyetliysem bir daha yeğenleri görmek nasip olmasın.Ama sizin için bu kadar kolay işte.Ben de ona ailemin davrandığından farklı davranmadım.Onlar yaşları itibariyle daha olağan karşıladılar.daha çok yaşadıklrı için bu tür olayları .Bakın ben ne diyorum şu anki olgunluğum olsa belki hiç okumazdım.Yapmazdım.Gençlik, çocukluk diyin ne derseniz diyin.Ama düşüncelerinin hiçbirini haketmedim ben.

Demek istediğim bu arkadaşım ben buraya beni yargılayasınız diye yazmadım.Her insan nasıl hata yapmışsa ben de hatalıyımdır ama bazı arkdaşlar objektif olamıyor ne yazık ki.Ben buna rağmen bundan sonra ne yapabilrim onu düşünüyorum.

Yazmak yaşamaktan elbette kolay zor olmasını bekleme.
Madem söylediğin gibi yengeniz ile aranızı düzelttin bence. İnsan yeri geliyor kardeşine de herşeyi söylüyor kızıyor öfke ile farklı sözler zikrediyor. Netice itibariyle kardeş olarak yaşamaya devam ediyorlar.

yengeniz ayıp etmiş ama o ayıbı çoğu zaman hepimiz yapabiliyoruz.. bazen karşı tarafın bir hareketi dokunup onların hakkında saydırabiliyoruz ya da günümüzde olmuyoruz yine saydırabiliyoruz çok takılmamak lazım aslında sizin için kötü birşey söylenmemiş nihayetinde.. olabilir onun da ters bir günüdür çok durmayın üstünde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…