Yeni bir baslangic icin bugün basla!

Herkese gunaydin ve merhaba. Araniza yeni katılıyorum sürekli bu sitedeyim cok faydali seyler var ve artik araniza katilmaya karar verdim. Yaslarinizi bilmiyorum ama sanirim benden yasca buyuksunuz. Ben 16 yasindayim ve yeterince zayifim ama tek sorunum bacaklarim ust bacaklarim basen gibi ama orantili bi sekilde degil sadece bi noktada cikinti var ic ve dis bacakta kafayi yemek uzereyim. Acikcasi ne kadar spor yapsamda duzelmeyecek gibi geliyor cevremdeki herkes duzelmez diyor birde onceden basketbol oynadigim icin bacaklarim biraz kasli. Spor yapip sikinca bacaklarimi oralarda sertlesiyor yani yag degil et degil ama ben nefret ediyorum Allah a sikayet olmasin hic bacagimda olmayabilirdi binlerce sukur fakat bu beni cok rahatsiz ediyor normal durunca cok sallaniyor yag gibi ama sikinca kas. Boyle oldugu icinde selulitlerimde var. Lutfen bana yardim edin ben spor yaparim yapiyorum da elimden geldigince ama bir gorseniz sanki hic gitmeyecekmis gibi :(

oyy canim yazdiklarini görmemissim, yeni farkettim ;))
canim bacaklarin kasli diyemi sikayetcisin? resim cekip koysan, bacaklarin nasil göründügünü daha iyi anlardim canim. o sekilde cevap versem daha iyi olurdu. ama anladigim kadariyla hem ic hem dis bacakta cikinti var kas yogunlugundan dolayi ??.. eger sadece kasli olsaydi selülit olusmazdi diye biliyorum, demek yagda var, ve kaslarin ustunde yag olusmasi o cikintiyi yaratiyor herhalde canim.. ben bu durumlari pek bilmedigim icin sadece pilatesi tavsiye edebilirim, kaslarin daha ince ve zarif göstermesine yardimci oldugunu biliyorum ;) hem yagi eritirsin, hemde kaslarin kalin görünmez.. ama dedigim gibi ben hayatimda hic kasli olmadigim icin bu sorulara profesyonel cevap veremem.. sadece bildigimi anlatabilirim sana ;))

canıcım hoşgeldinn bu linki okursan anlarsın :) http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/578600-callanetics-egzersizleri-yapanlar-buraya.html

kopya cekme direk uygula canım :D

ablacım üzgünüm bi arkadaşımın kocası öldü üstüne pres makineleri var bilmem bilir misiniz bende müşterilerimden biliyorum o makinelerin en hafifi 10 ton dur. adam kardeşiini itmiş kendine düşmüş ilk önce bacağına düşmüş sonra kaldıralım derken adamın her yerine düşmüş bağırsakları vucudu heryeri birbirine karışmış ezilmiş 2 çocugu vardı karısı 28 yaşında büyük oğlu 4 yaşında diyo ki anne ben buyuyecem pilot olacak ve seni Mekke Medineye götürcem derdi küçük bi kızları var 4 aylık ondan burası aklıma bile gelmedi bu hafta beni mazur görün bildirimde hareketlerimi yapıcam ölçü alamadım

arkadasinin basi sagolsun canim cok üzüldüm duruma, Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin insallah.. :((

Son düzenleme:
kizlarr bugün listemdeki bodypump'u yaptim.. youtubeda bi videoda bodypump'un 1000 kaloriye kadar yaktigini duymustum.. tabi kiloya göre degisiyor.. ayy 500-600 kalori orda yaksam süper olur zaten.. halterlerin kilolarinida arttirdim bugün ;) daha enerjigim bu haftaaa :))

aksam yemegimi yaklasik 40 dk önce yedim, simdi geri kalan listeyi yapacam.. ben kaciyorum, birazdan gelirim kizlarr ;))

Kizlar bu arada haftanin ENlerini yapmayalim bu hafta ;)) haftaya yapariz, cünkü haksizlik olur, aranizda en kilolu benim, haliyle daha kolay verme durumum var, o yüzden haftaya birakalim ;))

Ama tabloya baktigimizda (hirslanin ve utanin diye yapiyorum) :47:

Elmashekerim: -0,7 kg , -2 cm
Muzeyyen: +0,5 kg, 0 cm
Fndkkrdu: + 0,2 kg, 0 cm

Yaniiiii bu ne demek oluyor kizlarrrr.. hadiii su iki cadiya ceza verelimmm .. dur bakimmm ne cezasi versek :44:
Sporda en tembeli muzeyyencim oldugu icin bu hafta 1 saat ekstra spor yapma cezasi, Fndkkrdumda güzel spor yapmasina ragmen vermediyse 1-2 cm kesin yemelerine dikkat etmedi, o da bu hafta tatli veya hamurlulara dokunmama cezasi alsin

Ne dersiniz kizlar?? (muzeyyen ve fndkkrdu haric :51:) sizin kararinizida alayim önce :))

Kizlar bu arada haftanin ENlerini yapmayalim bu hafta ;)) haftaya yapariz, cünkü haksizlik olur, aranizda en kilolu benim, haliyle daha kolay verme durumum var, o yüzden haftaya birakalim ;))

Ama tabloya baktigimizda (hirslanin ve utanin diye yapiyorum) :47:

Elmashekerim: -0,7 kg , -2 cm
Muzeyyen: +0,5 kg, 0 cm
Fndkkrdu: + 0,2 kg, 0 cm

Yaniiiii bu ne demek oluyor kizlarrrr.. hadiii su iki cadiya ceza verelimmm .. dur bakimmm ne cezasi versek :44:
Sporda en tembeli muzeyyencim oldugu icin bu hafta 1 saat ekstra spor yapma cezasi, Fndkkrdumda güzel spor yapmasina ragmen vermediyse 1-2 cm kesin yemelerine dikkat etmedi, o da bu hafta tatli veya hamurlulara dokunmama cezasi alsin

Ne dersiniz kizlar?? (muzeyyen ve fndkkrdu haric :51:) sizin kararinizida alayim önce :))

OLabilir canım bence de böylece caydırıcı olmuş olur..fındıkkurdu ve lahmacun :27::27:..müzeyyen de az sabretse çok güzel olacak her şey..ben de şimdi sporuma başlıyorum..saydı sayyy :9::9: bu arada ben de razıyım vereceğiniz her cezaya,kötü gidersem cezalanmalıyım :1::1:

canim bacaklarin kasli diyemi sikayetcisin? resim cekip koysan, bacaklarin nasil göründügünü daha iyi anlardim canim. o sekilde cevap versem daha iyi olurdu. ama anladigim kadariyla hem ic hem dis bacakta cikinti var kas yogunlugundan dolayi ??.. eger sadece kasli olsaydi selülit olusmazdi diye biliyorum, demek yagda var, ve kaslarin ustunde yag olusmasi o cikintiyi yaratiyor herhalde canim.. ben bu durumlari pek bilmedigim icin sadece pilatesi tavsiye edebilirim, kaslarin daha ince ve zarif göstermesine yardimci oldugunu biliyorum ;) hem yagi eritirsin, hemde kaslarin kalin görünmez.. ama dedigim gibi ben hayatimda hic kasli olmadigim icin bu sorulara profesyonel cevap veremem.. sadece bildigimi anlatabilirim sana ;))

arkadasinin basi sagolsun canim cok üzüldüm duruma, Allah rahmet eylesin, nur icinde yatsin insallah.. :((
Amin canım sağol :(
kizlarr bugün listemdeki bodypump'u yaptim.. youtubeda bi videoda bodypump'un 1000 kaloriye kadar yaktigini duymustum.. tabi kiloya göre degisiyor.. ayy 500-600 kalori orda yaksam süper olur zaten.. halterlerin kilolarinida arttirdim bugün ;) daha enerjigim bu haftaaa :))

aksam yemegimi yaklasik 40 dk önce yedim, simdi geri kalan listeyi yapacam.. ben kaciyorum, birazdan gelirim kizlarr ;))
oh maşallahhh ablacan :)

Kızlar dün ağrıdan on dk spor yapabildim ancak..bugün ağrılar baya geçmişti,yarım saati tamamladım az önce bi saat sonra da on dk mekik çekicem..yarım saati geçemiyorum şimdilik kan ter içinde kalıyorum :1::1:

nihayet cardio 20 dk. ve tiffany bitti (ilk sayfadaki listem)
bugün 1 saat 30 dk spor yapmis oluyorum :))

OLabilir canım bence de böylece caydırıcı olmuş olur..fındıkkurdu ve lahmacun :27::27:..müzeyyen de az sabretse çok güzel olacak her şey..ben de şimdi sporuma başlıyorum..saydı sayyy :9::9: bu arada ben de razıyım vereceğiniz her cezaya,kötü gidersem cezalanmalıyım :1::1:

bencede ceza isi iyi olur, cünkü bidahaki sefere daha dikkatli oluruz ;)) bende haftaya santim veya kilo vermezsem banada ceza verilsin isterim ;))
sendende onay aldigima göre, oylamak isteyen varmi?? yoksa verelim mi cezayii ;)) muzeyyencim ve fndkkrdumda onaylasin bakiim :18

Ahahahhq findkkrdunun cezasi cok guzel ver gitsin ver gitsinnnnnnn :D yok yemk falan bende cezama boyun egip kicimi kaldrcam artikin :D :D

KIzlar bu yaziyi eger okumadiysaniz okumanizi tavsiye ederim. Vücuttan yagin nasil atildigini acikliyor. Suyun önemi yaziyor, mutlaka okunmali.. fndkkrdum eger az su ictiysen ödem olusabiliyormus.. cok faydali bilgiler ;))

Su insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için en önemli besin öğesidir. İnsan sağlığı açısından suyun çok büyük önemi vardır. Yaşama ait her şey suya bağlıdır. Kişinin vücut ağırlığının %50 - 60'ı su olması gerekirken obezler de yağ oranı arttığından su oranında anlamlı düşüşler görülüyor.

Kilo verme programlarında vücutta depo edilen yağlar yakılırken, su oranında artışların olması gerekir. Bu nedenle bilinçsiz yapılan zayıflama programlarında, yağın dışında yağsız vücut kitlesinde yani kas ve suda da kayıp olur. Yarı aç kalarak zayıflamaya çalışanlarda verilen ağırlığın 2/3'ünü vücut kas kitlesi, geri kalan kısmını ise vücut suyu oluşturur. Kaybedilen bu kilo da kısa sürede yağ olarak geri alınır. Bunun nedeni ise vücudun kendisinden beslenmeye başlamasıdır.

Bu olumsuzlukların oluşmaması için dengeli beslenme ilkelerinin dışına çıkmadan vücudun gereksinimi olan bütün besin öğelerinin düzenli olarak 3 ana, 3 ara öğün şeklinde tüketilmesi gerekir.

Besinlerin ağızda sindirimi başladıktan sonra tüm doku ve hücrelere taşıyan sudur. Burada enerji oluşturduktan sonra atık maddelerin atımı da suyla olur. Bir odun sobası düşünün odunlar tutuşunca ısınırız, ertesi gün sobadaki külü boşaltmadan odunları tekrar tutuşturmaya kalkarsak işimiz hayli zorlaşır. Sobadaki külün boşaltılması gibi doku ve hücrelerdeki aynı işi suyla başarabiliyoruz.

Yakılan her 1000 kalori için yaklaşık 1 litre suya ihtiyaç vardır. Az su içilince ödeme de davetiye göndermiş oluruz. Vücuttaki ödemi bilinçli su tüketerek önleyebiliriz. Kadınların erkeklere oranla daha fazla suya gereksinimleri vardır.

Günümüzde yapılan yanlışlıklardan biride zayıflama metotların da yağ kaybı yerine su kaybının tercih edilmesidir. Bilinçsizce yapılan sauna, su alınımının kısıtlanması, idrar söktürücüler ve pasif jimnastik adı altında uygulanan derin ısıtıcı aletlerinin kullanımı sağlığımız açısından oldukça tehlikelidir. Bu tür aletlerin kullanımı ile vücuttaki yağ oranı azalmaz, sadece yağsız vücut oranında su kaybı sağlanır. Azalan su oranıyla kalp normalden daha fazla çalışmaya başlar, soluk almada güçlük olur, yorulma süresi kısalır. Kilo kaybında su yerine yağ oranı azaltıp, yerine kas ve su kitlesinin arttırılması gerekir. Ne kadar çok sıvı alırsak o derece yağların yanmasını sağlarız.

Kilo kaybından kaynaklanan deri sarkmaları da dinamik egzersizlerle beraber bol su içilerek önlenir. Yeterince su, daha fazla kas yapmamızı sağlar. Vücutta daha fazla su olması, daha fazla olay oluşması demektir. Suyun olmadığı bir ortamda enerji oluşamaz.

Günlük su tüketimimiz 1.5 - 2.5 litredir. Yazın havaların ısınması ve yaptığınız egzersizin şiddetinin ve süresinin artımına bağlı olarak kaybedilen suda daha fazla olacağından maksimal sıvı alımı 3.5 litreyi de aşmaması gerekir. Zayıflayacağım diye aşırı su tüketirsek çok sık tuvalete çıkarız her çıkışta çok önemli minerallerden olan kalsiyum atımı hızlanır. Buda sizlerin gün içerisinde halsiz takatsiz kalmanıza neden olur. Aşırı su içimi ayrıca böbrekleri de yorar.

Gün içerisinde az ama sık sık su içmek en doğru yöntemdir. Egzersiz öncesi kesinlikle su içilmeli, aralarda içilen suda eksikliğin giderilmesinde katkı sağlayacaktır. Bu şekilde egzersiz sonrası aşırı su içimini de engellemiş olursunuz.

Terazide mutlu olacağım düşüncesiyle, asla su tüketiminizi kısıtlamayın

alintidir..

Kasmi yoksa yagmi ne oldugu bende anlayamiyorum ki spor yapip sikinca kas gibi sertlesiyor ama normal durunca tamamen yag kotu bi sekilde sallaniyo :( tesekkur ederim yorumlariniz icin pilates 4 5 kez yaptim simdi callanetics arastiriyorum ama dedigim gibi sanki hicbir yarari olmayacakmis gibi oluyor o yuzden vazgeciyorum :( peki ozelden mesaj atarim o zaman ?

Kasmi yoksa yagmi ne oldugu bende anlayamiyorum ki spor yapip sikinca kas gibi sertlesiyor ama normal durunca tamamen yag kotu bi sekilde sallaniyo :( tesekkur ederim yorumlariniz icin pilates 4 5 kez yaptim simdi callanetics arastiriyorum ama dedigim gibi sanki hicbir yarari olmayacakmis gibi oluyor o yuzden vazgeciyorum :( peki ozelden mesaj atarim o zaman ?

canim spor yapip sIktIgInda sertlesiyorsa kesin kastir, ama yumusak ve yag diyebilecegin taraf yokmu? hep kasmi? sporcularda cok erken yasta spora baslayanlarda kalin bacak görmüstüm, ama seninki öylemi pek bilemedim, görmeden yorum yapamam canim..
hem vazgecilecek bi durum degilki canim, bence öyle kötü durmuyordur dedigin gibi ;)) hem cok kasliysa bi süre spor yapma gevserler, eger daha düzgün ince bacaklar istiyorsan önerebilecegimiz videolar vardir elbet, ama uzmani olmadigim icin bakip sorusturmam lazim cünkü benim bacaklar baldirlar löpür löpür yagli ;)) ama daha cok gencsin canim, bence okadar ümitsiz olma ;)) hem millet kas yapmak isterken sen memnun degilsin..
oldu canim bekliyorum mesajini ;))

canim spor yapip sIktIgInda sertlesiyorsa kesin kastir, ama yumusak ve yag diyebilecegin taraf yokmu? hep kasmi? sporcularda cok erken yasta spora baslayanlarda kalin bacak görmüstüm, ama seninki öylemi pek bilemedim, görmeden yorum yapamam canim..
hem vazgecilecek bi durum degilki canim, bence öyle kötü durmuyordur dedigin gibi ;)) hem cok kasliysa bi süre spor yapma gevserler, eger daha düzgün ince bacaklar istiyorsan önerebilecegimiz videolar vardir elbet, ama uzmani olmadigim icin bakip sorusturmam lazim cünkü benim bacaklar baldirlar löpür löpür yagli ;)) ama daha cok gencsin canim, bence okadar ümitsiz olma ;)) hem millet kas yapmak isterken sen memnun degilsin..
oldu canim bekliyorum mesajini ;))

Nerden mesaj aticagimi bilmiyorum sitede yeniyim cunku :( ya bilmiyorum bana gore cok kotu tayt pantolon giyiyorum kuzenlerim bunu disarda giyme sakin diyolar ailemdende hic umut alamadigim icin spor yapmiyorum duzenli bi sekilde tabi kendimde umutlu degilim. Kas yapmak kotu degil de alt bacagim incecik ust bacagimda da bi kisim kalin sadece :(

Nerden mesaj aticagimi bilmiyorum sitede yeniyim cunku :( ya bilmiyorum bana gore cok kotu tayt pantolon giyiyorum kuzenlerim bunu disarda giyme sakin diyolar ailemdende hic umut alamadigim icin spor yapmiyorum duzenli bi sekilde tabi kendimde umutlu degilim. Kas yapmak kotu degil de alt bacagim incecik ust bacagimda da bi kisim kalin sadece :(
canım spora başlamadan ve yeni olduğum zaman bende senin gibi düşünüyordum ama öyle değilmiş yani kas yapmak özel hareketler ve ağır hareketler gerektirir bizim yaptığımız gibi şeyler değil yani istesende yapamazsın :) ben aylardır yapıyorum düzensiz olsada burdaki herkes yapıyor ama erkek gibi kas yapan olmadı :D

canıcım hoşgeldinn bu linki okursan anlarsın :) http://www.kadinlarkulubu.com/egzersizler/578600-callanetics-egzersizleri-yapanlar-buraya.html

kopya cekme direk uygula canım :D

ablacım üzgünüm bi arkadaşımın kocası öldü üstüne pres makineleri var bilmem bilir misiniz bende müşterilerimden biliyorum o makinelerin en hafifi 10 ton dur. adam kardeşiini itmiş kendine düşmüş ilk önce bacağına düşmüş sonra kaldıralım derken adamın her yerine düşmüş bağırsakları vucudu heryeri birbirine karışmış ezilmiş 2 çocugu vardı karısı 28 yaşında büyük oğlu 4 yaşında diyo ki anne ben buyuyecem pilot olacak ve seni Mekke Medineye götürcem derdi küçük bi kızları var 4 aylık ondan burası aklıma bile gelmedi bu hafta beni mazur görün bildirimde hareketlerimi yapıcam ölçü alamadım

dilviin teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :) bu arada başınız sağolsun :((

canım spora başlamadan ve yeni olduğum zaman bende senin gibi düşünüyordum ama öyle değilmiş yani kas yapmak özel hareketler ve ağır hareketler gerektirir bizim yaptığımız gibi şeyler değil yani istesende yapamazsın :) ben aylardır yapıyorum düzensiz olsada burdaki herkes yapıyor ama erkek gibi kas yapan olmadı :D

Yok benim kaslarim zaten basketboldan dolayı oldu 3 sene önce oynamistim basketbolu ondan dolayi. Peki ben buraya resim atabiliyor muyum?

Selam kızlar bugün yolculuk vardı şimdi bakabiliyorum mesajlara. Dilviin başınız sağolsun çok üzücü bir olay. Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin.

Bugün dizden aşağı baldırlarım et kesmiş yürürken kısa adımlar attım hep. Şimdi yapabildiğim kadar spor yapıcam. Evde bu saatte ip atlamaya da çekiniyorum. Kardio videosuyla ısınmam lazım. Yediklerime dikkat ediyorum. Sabah bir dilim ekmek yerine yağsız yarım gözleme yedim kahvaltıda. Yolculukta bi paket diyet bisküviyle geçti. Gece de köfte salata. En son bi de yarım yeşil elma yedim. Pek iç açıcı şeyler yememişim yani. Yol yüzünden suyu da istediğim gibi içemedim.

Yediğim her lokmaya dikkat ederek bayrama kadar bi ilerleme kaydetmek istiyorum sizler gibi. Herkese iyi geceler.

dilviin teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :) bu arada başınız sağolsun :((
rica ederim tatlım :) amin canım kalanlara Rabbim sabir versin
Yok benim kaslarim zaten basketboldan dolayı oldu 3 sene önce oynamistim basketbolu ondan dolayi. Peki ben buraya resim atabiliyor muyum?
tabiki atabilirsin
Selam kızlar bugün yolculuk vardı şimdi bakabiliyorum mesajlara. Dilviin başınız sağolsun çok üzücü bir olay. Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin.
teşekkür ederim ablacım

Back
X