- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #28.021
Good ben hayatımda ne kaybettiysem ilerledikçe günler Rabbim bana fazla fazla verdi çok şükür. o yüzden giden para ve altın vs. inanıyorum onun fazlasını nasip edecek Rabbim ha olurdu etmezse daha güzel bişi vermiş zaten rabbim. elim ayağım tutuyor kazanıyorum sağlığım ve huzura kavuştum çok şükür.
semiks ben dün bir türbeye gitmiştim. ve dua ederken başta sen olmak üzere aklıma geldiniz. o an içimden dedim ki rabbim hayırlara sevk etsin yardımcısı olsun diye. sonra türbeden çıktıktan sonra telden baktım kk ne ve bu topiğe. ortalama aynı saatlerde sende buraya yazmışsın. ben içerdeyken ikindi okunmuştu saatide ordan tahmin ettimçok şükür durum toparlanmaya başlamış. daha iyide olacak elbet. ama sakın ola sakın özür kelimesi ağzından çıkmasın dikkat et. ayrıca kv istediği gibi bir gelin olacağını yazmışsın. o nedem yahu. sen sen gibisin. kimsenin kriterlerine girme zorunluluğun yok. saygısızlık yapmamışsızn bişi dememişin. başkası olsa altınları bozdurduğu için onu paralar.daha ne yapcan. ayrıca ben yazacaktım ama işinize karışmak istemediğimden yazmamıştım. kalan takılarını al yoksa onlarda uçar. bir kere yaptıysa bunun arkasıda gelir çünkü sen tepkini ona koymamışssın.
Good ben hayatımda ne kaybettiysem ilerledikçe günler Rabbim bana fazla fazla verdi çok şükür. o yüzden giden para ve altın vs. inanıyorum onun fazlasını nasip edecek Rabbim ha olurdu etmezse daha güzel bişi vermiş zaten rabbim. elim ayağım tutuyor kazanıyorum sağlığım ve huzura kavuştum çok şükür.
semiks ben dün bir türbeye gitmiştim. ve dua ederken başta sen olmak üzere aklıma geldiniz. o an içimden dedim ki rabbim hayırlara sevk etsin yardımcısı olsun diye. sonra türbeden çıktıktan sonra telden baktım kk ne ve bu topiğe. ortalama aynı saatlerde sende buraya yazmışsın. ben içerdeyken ikindi okunmuştu saatide ordan tahmin ettimçok şükür durum toparlanmaya başlamış. daha iyide olacak elbet. ama sakın ola sakın özür kelimesi ağzından çıkmasın dikkat et. ayrıca kv istediği gibi bir gelin olacağını yazmışsın. o nedem yahu. sen sen gibisin. kimsenin kriterlerine girme zorunluluğun yok. saygısızlık yapmamışsızn bişi dememişin. başkası olsa altınları bozdurduğu için onu paralar.daha ne yapcan. ayrıca ben yazacaktım ama işinize karışmak istemediğimden yazmamıştım. kalan takılarını al yoksa onlarda uçar. bir kere yaptıysa bunun arkasıda gelir çünkü sen tepkini ona koymamışssın.
isyan kıs cilti çağıralım ütü için, o geçen haftadan antremanlıdır. bir çırpıda yapar ütünü.cilt nerde yahuuuuu
bu arada dürdüm lafın hoş hoşuma gidiyor. dürmek, ben bunu defterini dürmek anlamında kullanırım hep. çamaşırı katlamak derim. ama dürmek daha güzel ayol
kaba ınsaat olsa lamınatı bez kapıları beyaz dolapları beyaz vısne ısterım banyolarıda sıyah gıbı ıddalı renklere degılde vısne beyaz yapardım :S :S
gercı bende memnınıyetsızım bu evı tutarkende o kadar sıkıntı ettım hatırlarsınız ama esımınde tuttum dedıgıne yanımdakı arkadasıma evınde balkonu yok demıstım ve bunu hep konusuruz doyumsuz olmak kotu sey
sımdı bu ev ıcın sartları zorlarsak destek alırsak eve gırıncede degıselım elbette demem ama sununda surası boyle olsaydı dersem vay benım kafama dıyorum :S
Cok tesekkur ederim canim benim yaa allah senin de gonlune gore versin. Alicam canim kalan altinlarimi goz yummam boyle biseye artik.
Eflinam canim parani evde kaybettiysen hakkaten cevrene dikkat et bak benim kaynanam hirsiz cikti resmen... Bir de cok kafana takmamaya clis ruh sagligin beden sagligin huzurun hepsinden onemli. Benim ceyreklerim en az on bin tutardi bozdurdugu bilezikler bes bin lira vardi kadin goz gore gore onbes bin parami yedi allah gelsin hakkindan cingar da cikarmadim o kotuledigi annem boyle gururlu paraya tamah etmeyen biri olarak yetistirdi beni boyle bir anneye laf atiyo bir de utanmaz. Allah hicbirinizi boyle acgozlu insanlarla karsilastirmasin.v
Turkuazcım senin ne güzel bir yüreğin var Allahım gönlünden geçen güzel şeyleri yaşatsın sana. Kaybettiklerinin hepsi iyi niyetinin inancının karşılığında fazlasıyla sana gelecek buna bende çok inanıyorum. Zaten Allah çok sevdiği kullarına dert verirmiş ya imtihan dünyasındayız işte.
haha burdayım cnm geldim işe tekrar ne olsun evimizi taşıdık annemlerin ben hala o ütüyü yapamadım giyecekelrimöizi ütüledim pantolon filan sabah eşime inş. bugün yapabilirsem heryanım ağrıyor tutumuyorrrr sabah yataktan zor çıktım geldim cumartesi pazar çok yorgundum zatennnçamaşır yıknacak ortalık toplanacak yemek yapılck sizde getirin tam olsunnn
isyan aslında ben sadece beni rahat bıraksın diye verdim. yani huzuru almak şartıyla parayı ona verdim. haa gönülden mi verdim asla onlar benim hakkımdı. ama ben helal etmiyorum dedim ona zaten hakkımı. hiç bir hakkım bir damla suyyum bile geçtiyse boğazından sana haram olsun dedim.senin yatacak yerin yok. insanlığını yitirmişsin ssen onu düşün dedim. (buda insan olana yeter ama o insan değil neyse)
owner canım yapı itibariyle gözü gönlü tokumdur gerçekten.ben salakmıyım en baştan beri paraların nereye aktığını biliyordum ama baki olan huzur o anlayacak dedim hatasını. hatta ona kurduğum cümle hesap kitap yaparken " 4-5 sene sonra dönüp arkana baktığında kenarda tek kuruşun olmadığını görüp, yaptığın hatalarına çok pişman olacaksın" bunuda yani sen parayı çalıyorsun ben bunu biliyorum, sesisimi çıkarmıyorum ama sen kendin çok pişman olacaksın dedim üstü kapalı. başka bir konuşmadan benim gönül rızamı almadan bu evden tek kuruş çıkıyorsa ben bunu helal etmem bilesin dedim. gelen belli giden belli, bana habire gideni şiririp şiririp getiryor, ben 13 senedir hesap kitap içindeyim. safmıyım yıllardır ev geçindirmiş insanım. aklınca beni kekliyor.
neyse boşanmaya zaten razı ettim. nafaka istesem zaten boşanmak istemiyor hiç boşanmazdı. o beni sürekli paragözsün diye suçladı. oysaki ben sadece evin nasibini hırsız gibi çalıp harcamasına kızıyordum. boşanırken dedimki ben paragöz olsaydın donun kadar alırdım senin. alacağımıda iyi bilirsin dedim. bana yaptıkların elimde kağıtlar var bunu biliyor. ama sana hayatımdan git, beni ölüm döşeğinde bile olsan helallik için dahil arama dedim. senin paran senin annenin ailenin olsun dedim. senin annen senin yuvanı para için yıktı. ben senide paranıda ona bıraktım dedim ve bu olay böyle bitti. boşandık tabii bu belkiyor turkuaz arayıp eve gel diyecek. aramadığım için bu sferde sürekli mail atıyor onumu ver bunumu ver. aradım bunu sinir tepemde dedimki sana o an hatırladıklarım tabii şu kadar para verdim şu şu şu ödemeler için. hepsinini yarın hesabıma yatır gel ne istiyorsan al git dedim.ama paramı hesabıma yatırmadan beni rahatsız ettiğinde, ben o işyerine gelip senin yerin dibine sokmazsam (yapacağımı bilir) bende turkuaz değilim. sen dedim beni imandan çıkardın. dinsizin hakkından imansız geliyorsa ben imansız olcam dedim. o günden sonra ne para istedi ne de aradı. çünkü ben şöyleyimdir sakin dururum, ses çıkarmam ama rahatsız olduğum bişi varsa gereli sözü söylerim, ama gözüm döndümü beni bir Allah ın kulu tutamaz, dünyayı başına yıkarım. bunu bildii için sabrımın taşdığı noktalarda da yaptıklarımı çok iyi kestirir.
yenıdendoğdum 90 m2 bı ev için 178 bın deli para bence
yenıdendoğdum 90 m2 bı ev için 178 bın deli para bence
semıks gelmıs gecmıs tum deneyımlerıme dayanarak ve ıyı nıyetle o konusmayı kayınvalıdene sen yapmamalısın
esın yapmalı dıyorum cunku anlatıggın gıbı bır kadın ıse susup dınleyecek bırıne benzemıyor daha yolun basındayken cokta sabıra ıhtıyac varken bastan kredılerı tuketmemek gerekıyor
canım benim sen ev parası duymamışın. bir ark aldı 1 trilyoncuk :)))))))))))) bahçe katı eve verdi. ayrıca istanbul uçtu tutabilene aşk olsun. metropol şehir diye diye diye vatandaşın belini bükmek değil kırdılar. Allah sonumuzu ülkece hayır etsin inş.
gofretto canım Allah razı olsun. Rabbim isteyen herkesin gönüllerine göre olanı nasip etsin, bir yandan da bana inş. Hakkımda herşeyin hayırlısı olsun inş, rabbim gönlümüde ona razı eylesin. tek duam bu.
cilt cmt akşam topic bayağı kalabalıkdı. yazdım ki ya ütüm var bayağı cilt e söyliyimde yapmışken yapıversin benimkileri diye. owner la bayağı güldük hatta bu olay ile ilgili.
evini nere taşıdın kıs anlmadım hiçbişi bi anlat bakem.
Canim kadin evi terk etti oteki oglunda kaliyo esim de menlekete gitmeden gidelim yanina bu boyle devam eder kusluk olmaz diyo ben de sasirdim gitmezsem esimle huzursuzlugumuz devam edecek hamileyim aileme bisey anlatamiyorum huzursuz oldukca mideme vuruyo yedigim serumlarin haddi hesabi yok inan ki ben de ne yapacagimi sasirdim. O kadin oraya gidip kendinden ozur dilememi bekliyo ama yapmicam. İcimde kalan seyleri duzgunce soylicem esim ben de arkanda olucam dedi ancak bu sekilde orta yol bulduk. Kalan aktinlarimi da isticem. Sanki onun evine hirsiz girmeme garantisi mi var da onda duruyo demek ki kadinin basindan beri plani varmis ki caldirirsiniz ayagina vermedi altinlari. Allah bildigi gibi yapsin onu. Ben en basindan esime bu altinlari bankaya yatiralim demistim anneme guvenmiyomuun sen annemi hirsiz yerine mi koyuyosun deyip bana kizmisti. Buyur iste simdi almama bisey demiyo illa biseyler yasamamiz gerekiyomus benim salak kocamin anlamasi icin. Bazen annesine mi asik bana mi cozemiyorum.
bılmıyorum cnm ya bak ben İzmir in en luks semtlerınden bırınde yaşıyorum. ( aptallığıma doymayayım dunya kıra verıyoruz) burasıda çok pahalı ama genede 90 m2 kare eve 178 bın değildir yanı
canım ben çok beğendim ama fiyatı çok kuzumm:26::26:Emlak Ofisinden Satılık Daire 178.000 TL 90 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 104502992
SU DAIRE ıcın randevu almaya calısıyoruz emlakcıdan kızlar :S
acaba kac para ındırım yaparlar ya :S
İNSANIN ÖLÜM ANINDAKİ HALİ
İmâm-ı Gazâlî hazretleri, insanın ölüm ânındaki hâlini, rûhun bedenden ayrılışını şöyle anlatmaktadır:
Allahü teâlâ, insanı hayâtı boyunca, dünyâda durdurur. Belli olan eceli gelinceye, rızkı tükeninceye ve ezel
de takdîr edilmiş olan amelleri bitinceye kadar, dünyâda durur. Dünyâdaki ölümü yaklaştığı vakit, dört melek gelir. Bunların biri, rûhunu sağ, diğeri sol ayağından ve biri sağ diğeri sol elinden çekerler. Çok defa, rûhu gargara hâline gelmezden evvel melekler âlemini görmeye başlar. Melekleri, yaptıkları işlerin hakîkatini, âlemlerinde durdukları hâl üzere görür. Çok defa da, gördüğü şeyleri, şeytânın bir işi zanneder. Lisânı tutuluncaya kadar hareketsiz kalır.
Bu hâlde, yine melekler rûhunu parmak uçlarından çekerler. Soluğu ise, sanki saka kırbasından su boşalır gibi, gırıl gırıl öter. Fâcirin rûhu da yaş keçeye takılmış olan diken çekilir gibi çıkarılır ki, bunu Peygamber efendimiz haber vermiştir. Bu hâlde ölü karnını diken ile dolu zanneder. Rûhunu da, sanki bir iğne deliğinden çıkıyor, gök yere bitişiyor ve kendisi arasında kalıyor zanneder. Hazret-i Kâbdan, ölüm nasıl oluyor diye suâl olununca, cevabında;
Bir diken dalını bir kişinin içerisine koymuşlar. Ve kuvvetli bir kimse onu çekiyor. Kestiğini kesiyor, kalan kalıyor gibi buldum buyurmuştur. Peygamber efendimiz de buyurdu ki:
(Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılınç vurmaktan daha şiddetlidir.)
BEDENİ TERLER, DİLİ TUTULUR!
İşte bu zamânda insanın bedeni terler. Gözleri süratle iki tarafa gider. Burnunun iki tarafı çekilir. Göğüs kemikleri kalkar, soluğu kabarır, benzi sararır.
Rûhu kalbe gelince dili tutulur. Hiç kimse rûhu göğsüne gelmişken konuşamaz. Bunun iki sebebi vardır:
Biri, iş gâyet büyük olduğundan, göğüs nefeslerle sıkışıp, daralmıştır.
İkinci sebebi de, ses akciğerlerinden dışarı çıkan havanın hareketinden hâsıl oluyordu. Bu soluk ise kalmadı. Nefes alıp veremediği için, bedenin harâreti kalmaz, soğur.
Rûh çekilip, son bağı kopacağı zamân, kendisine birçok fitneler ârız olur. Bu fitne, iblisin, yardımcılarını o kimseye musallat etmesidir. Ölmekte olan kimseye gelirler ve onun anası, babası, kardeşi, sevdiği kimselerden vefât etmiş olanlar sûretinde görünürler ve ona derler ki:
Ey filân! Sen ölüyorsun. Biz, bu hâlde seni geçtik. Sen Yahûdi dîninde olarak, yahut sen Hıristiyan olarak öl! derler. Böylece, her milletin dinlerini ona söylerler. O zamânda, cenâb-ı Hakkın şaşırmasını dilediği kimse şaşırır. İşte bu;
(Ey bizim Rabbimiz! Dünyâda iken bize îmân verdiğin gibi, ölürken de kalblerimizi şaşırtma) meâlindeki Âl-i İmrân sûresinin 8. âyet-i kerîmesinin haber verdiği hâldir.
Cenâb-ı Hak bir kuluna hidâyet ve îmânda sebâtını dilerse, o kimseye rahmet-i ilâhiyye gelir. Rahmet-i ilâhiyye, şeytânı uzaklaştırıp, hastanın yüzünden o yorgunluğu giderir. O zamân insan ferahlar, güler.
Bâzı kimseler, ayakta namâz kılarken, bâzısı uykuda, bâzısı, bir şeyle meşgûl iken, bâzısı da, oyunlara dalmış iken, ansızın vefât eder.
Ölünün his duygularından en son kaybedeceği şey işitmesidir. Zîrâ rûh kalbden ayrıldığı vakit yalnız görmesi bozulur. Fakat işitmek, rûh kabzoluncaya kadar kaybolmaz. Bunun için Peygamber efendimiz;
(Ölüm hastalığında olanlara şehâdeteyn-i kelimeteyn ki, Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullahtır. Bu kelimeyi telkin ediniz!) buyurmuştur.
Eğer ölünün ağzından tükrüğü akmış, dudağı sarkmış, yüzü kararmış, gözü dönmüş ise, bilmiş ol ki, o şakîdir. Âhiretteki şekâvetini görmüştür.
Eğer görür isen ki, ağzı açık, sanki gülüyor, yüzü gülümsiyor, gözü dahî kırpık gibidir. Bilmiş ol ki, o kimse âhirette kavuşacağı sürûr ile müjdelenmiştir.
BİR GÜN ELBET ÖLECEKSİN!..
Netice olarak insan, her canlı gibi, doğar, büyür ve ölür. Ölmek yok olmak değildir, bir evden diğerine geçmek gibidir. İmâm-ı Gazâlî hazretlerinin buyurduğu gibi:
Keyfine göre yaşa! Fakat bu yaşaman uzun sürmeyecek, bir gün elbette öleceksin. Gece gündüz düşündüğün, sımsıkı sarıldığın lezzetlerden elbette ayrılacaksın. Dünyânın nesini seversen sev, hepsine vedâ edeceksin! Elinden geleni yap! Fakat unutma ki, her yaptığının hesâbını vereceksin! burası da son nokta..... beni üzen, gözümden yaş akmasına sebep olan herkese söylüyorum bu kırmızılı olan yeri..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?