Yeni Bir Hayat

Yeni Bir Hayat'ın Yaş Ortalaması...

• Ankete Katılan
    1.174
semıks gelmıs gecmıs tum deneyımlerıme dayanarak ve ıyı nıyetle o konusmayı kayınvalıdene sen yapmamalısın
esın yapmalı dıyorum cunku anlatıggın gıbı bır kadın ıse susup dınleyecek bırıne benzemıyor daha yolun basındayken cokta sabıra ıhtıyac varken bastan kredılerı tuketmemek gerekıyor

Son düzenleyen: Moderatör:

Cok tesekkur ederim canim benim yaa allah senin de gonlune gore versin. Alicam canim kalan altinlarimi goz yummam boyle biseye artik.
Eflinam canim parani evde kaybettiysen hakkaten cevrene dikkat et bak benim kaynanam hirsiz cikti resmen... Bir de cok kafana takmamaya clis ruh sagligin beden sagligin huzurun hepsinden onemli. Benim ceyreklerim en az on bin tutardi bozdurdugu bilezikler bes bin lira vardi kadin goz gore gore onbes bin parami yedi allah gelsin hakkindan cingar da cikarmadim o kotuledigi annem boyle gururlu paraya tamah etmeyen biri olarak yetistirdi beni boyle bir anneye laf atiyo bir de utanmaz. Allah hicbirinizi boyle acgozlu insanlarla karsilastirmasin.v

kaba ınsaat olsa lamınatı bez kapıları beyaz dolapları beyaz vısne ısterım banyolarıda sıyah gıbı ıddalı renklere degılde vısne beyaz yapardım :S :S
gercı bende memnınıyetsızım bu evı tutarkende o kadar sıkıntı ettım hatırlarsınız ama esımınde tuttum dedıgıne yanımdakı arkadasıma evınde balkonu yok demıstım ve bunu hep konusuruz doyumsuz olmak kotu sey
sımdı bu ev ıcın sartları zorlarsak destek alırsak eve gırıncede degıselım elbette demem ama sununda surası boyle olsaydı dersem vay benım kafama dıyorum :S

Turkuazcım senin ne güzel bir yüreğin var Allahım gönlünden geçen güzel şeyleri yaşatsın sana. Kaybettiklerinin hepsi iyi niyetinin inancının karşılığında fazlasıyla sana gelecek buna bende çok inanıyorum. Zaten Allah çok sevdiği kullarına dert verirmiş ya imtihan dünyasındayız işte.

haha burdayım cnm geldim işe tekrar ne olsun evimizi taşıdık annemlerin ben hala o ütüyü yapamadım giyecekelrimöizi ütüledim pantolon filan sabah eşime inş. bugün yapabilirsem heryanım ağrıyor tutumuyorrrr sabah yataktan zor çıktım geldim cumartesi pazar çok yorgundum zatennn çamaşır yıknacak ortalık toplanacak yemek yapılck sizde getirin tam olsunnn

yenidendoğdum eğer sen bu eve kafanı sokarsen bence susup otur. mis gibi ev. tabii odaların büyüklüğü, evin şekli vs bilemem. ama şükür de deki daha iyisi olsun veya elinden gitmesin. nefsini terbiyeyi sen yapacaksın canım.bu çok önemli.

aaa nasıl bi kaynanaymış gecmişi okuymadıum cnm ya nasıl altınlar kaynanadamıydı nasıl veridn ytaaaa yuh benm altınlaırmı satrıp bozudranla hayatta konusmazdım eşindede çok suç varyaa ne haklaaaaaaaaaa

gofretto canım Allah razı olsun. Rabbim isteyen herkesin gönüllerine göre olanı nasip etsin, bir yandan da bana inş. Hakkımda herşeyin hayırlısı olsun inş, rabbim gönlümüde ona razı eylesin. tek duam bu.

cilt cmt akşam topic bayağı kalabalıkdı. yazdım ki ya ütüm var bayağı cilt e söyliyimde yapmışken yapıversin benimkileri diye. owner la bayağı güldük hatta bu olay ile ilgili.
evini nere taşıdın kıs anlmadım hiçbişi bi anlat bakem.

seviyorum güçlü ve kararlı hatunları, süpersin canım:)

İNSANIN ÖLÜM ANINDAKİ HALİ
İmâm-ı Gazâlî hazretleri, insanın ölüm ânındaki hâlini, rûhun bedenden ayrılışını şöyle anlatmaktadır:
“Allahü teâlâ, insanı hayâtı boyunca, dünyâda durdurur. Belli olan eceli gelinceye, rızkı tükeninceye ve ezel
de takdîr edilmiş olan amelleri bitinceye kadar, dünyâda durur. Dünyâdaki ölümü yaklaştığı vakit, dört melek gelir. Bunların biri, rûhunu sağ, diğeri sol ayağından ve biri sağ diğeri sol elinden çekerler. Çok defa, rûhu gargara hâline gelmezden evvel melekler âlemini görmeye başlar. Melekleri, yaptıkları işlerin hakîkatini, âlemlerinde durdukları hâl üzere görür. Çok defa da, gördüğü şeyleri, şeytânın bir işi zanneder. Lisânı tutuluncaya kadar hareketsiz kalır.
Bu hâlde, yine melekler rûhunu parmak uçlarından çekerler. Soluğu ise, sanki saka kırbasından su boşalır gibi, gırıl gırıl öter. Fâcirin rûhu da yaş keçeye takılmış olan diken çekilir gibi çıkarılır ki, bunu Peygamber efendimiz haber vermiştir. Bu hâlde ölü karnını diken ile dolu zanneder. Rûhunu da, sanki bir iğne deliğinden çıkıyor, gök yere bitişiyor ve kendisi arasında kalıyor zanneder. Hazret-i Kâ’bdan, ölüm nasıl oluyor diye suâl olununca, cevabında;
‘Bir diken dalını bir kişinin içerisine koymuşlar. Ve kuvvetli bir kimse onu çekiyor. Kestiğini kesiyor, kalan kalıyor gibi buldum’ buyurmuştur. Peygamber efendimiz de buyurdu ki:
(Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılınç vurmaktan daha şiddetlidir.)

BEDENİ TERLER, DİLİ TUTULUR!
İşte bu zamânda insanın bedeni terler. Gözleri süratle iki tarafa gider. Burnunun iki tarafı çekilir. Göğüs kemikleri kalkar, soluğu kabarır, benzi sararır.
Rûhu kalbe gelince dili tutulur. Hiç kimse rûhu göğsüne gelmişken konuşamaz. Bunun iki sebebi vardır:
Biri, iş gâyet büyük olduğundan, göğüs nefeslerle sıkışıp, daralmıştır.
İkinci sebebi de, ses akciğerlerinden dışarı çıkan havanın hareketinden hâsıl oluyordu. Bu soluk ise kalmadı. Nefes alıp veremediği için, bedenin harâreti kalmaz, soğur.
Rûh çekilip, son bağı kopacağı zamân, kendisine birçok fitneler ârız olur. Bu fitne, iblisin, yardımcılarını o kimseye musallat etmesidir. Ölmekte olan kimseye gelirler ve onun anası, babası, kardeşi, sevdiği kimselerden vefât etmiş olanlar sûretinde görünürler ve ona derler ki:
‘Ey filân! Sen ölüyorsun. Biz, bu hâlde seni geçtik. Sen Yahûdi dîninde olarak, yahut sen Hıristiyan olarak öl!’ derler. Böylece, her milletin dinlerini ona söylerler. O zamânda, cenâb-ı Hakkın şaşırmasını dilediği kimse şaşırır. İşte bu;
(Ey bizim Rabbimiz! Dünyâda iken bize îmân verdiğin gibi, ölürken de kalblerimizi şaşırtma) meâlindeki Âl-i İmrân sûresinin 8. âyet-i kerîmesinin haber verdiği hâldir.
Cenâb-ı Hak bir kuluna hidâyet ve îmânda sebâtını dilerse, o kimseye rahmet-i ilâhiyye gelir. Rahmet-i ilâhiyye, şeytânı uzaklaştırıp, hastanın yüzünden o yorgunluğu giderir. O zamân insan ferahlar, güler.
Bâzı kimseler, ayakta namâz kılarken, bâzısı uykuda, bâzısı, bir şeyle meşgûl iken, bâzısı da, oyunlara dalmış iken, ansızın vefât eder.
Ölünün his duygularından en son kaybedeceği şey işitmesidir. Zîrâ rûh kalbden ayrıldığı vakit yalnız görmesi bozulur. Fakat işitmek, rûh kabzoluncaya kadar kaybolmaz. Bunun için Peygamber efendimiz;
(Ölüm hastalığında olanlara şehâdeteyn-i kelimeteyn ki, “Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resûlullahtır. Bu kelimeyi telkin ediniz!) buyurmuştur.
Eğer ölünün ağzından tükrüğü akmış, dudağı sarkmış, yüzü kararmış, gözü dönmüş ise, bilmiş ol ki, o şakîdir. Âhiretteki şekâvetini görmüştür.
Eğer görür isen ki, ağzı açık, sanki gülüyor, yüzü gülümsiyor, gözü dahî kırpık gibidir. Bilmiş ol ki, o kimse âhirette kavuşacağı sürûr ile müjdelenmiştir.”

BİR GÜN ELBET ÖLECEKSİN!..
Netice olarak insan, her canlı gibi, doğar, büyür ve ölür. Ölmek yok olmak değildir, bir evden diğerine geçmek gibidir. İmâm-ı Gazâlî hazretlerinin buyurduğu gibi:
“Keyfine göre yaşa! Fakat bu yaşaman uzun sürmeyecek, bir gün elbette öleceksin. Gece gündüz düşündüğün, sımsıkı sarıldığın lezzetlerden elbette ayrılacaksın. Dünyânın nesini seversen sev, hepsine vedâ edeceksin! Elinden geleni yap! Fakat unutma ki, her yaptığının hesâbını vereceksin!”
burası da son nokta..... beni üzen, gözümden yaş akmasına sebep olan herkese söylüyorum bu kırmızılı olan yeri..

yenıdendoğdum 90 m2 bı ev için 178 bın deli para bence

canım benim sen ev parası duymamışın. bir ark aldı 1 trilyoncuk :)))))))))))) bahçe katı eve verdi. ayrıca istanbul uçtu tutabilene aşk olsun. metropol şehir diye diye diye vatandaşın belini bükmek değil kırdılar. Allah sonumuzu ülkece hayır etsin inş.

Canim kadin evi terk etti oteki oglunda kaliyo esim de menlekete gitmeden gidelim yanina bu boyle devam eder kusluk olmaz diyo ben de sasirdim gitmezsem esimle huzursuzlugumuz devam edecek hamileyim aileme bisey anlatamiyorum huzursuz oldukca mideme vuruyo yedigim serumlarin haddi hesabi yok inan ki ben de ne yapacagimi sasirdim. O kadin oraya gidip kendinden ozur dilememi bekliyo ama yapmicam. İcimde kalan seyleri duzgunce soylicem esim ben de arkanda olucam dedi ancak bu sekilde orta yol bulduk. Kalan aktinlarimi da isticem. Sanki onun evine hirsiz girmeme garantisi mi var da onda duruyo demek ki kadinin basindan beri plani varmis ki caldirirsiniz ayagina vermedi altinlari. Allah bildigi gibi yapsin onu. Ben en basindan esime bu altinlari bankaya yatiralim demistim anneme guvenmiyomuun sen annemi hirsiz yerine mi koyuyosun deyip bana kizmisti. Buyur iste simdi almama bisey demiyo illa biseyler yasamamiz gerekiyomus benim salak kocamin anlamasi icin. Bazen annesine mi asik bana mi cozemiyorum.

bılmıyorum cnm ya bak ben İzmir in en luks semtlerınden bırınde yaşıyorum. ( aptallığıma doymayayım dunya kıra verıyoruz) burasıda çok pahalı ama genede 90 m2 kare eve 178 bın değildir yanı

hahah annemler taşındı ben değil anacım ya cumartesi pazar öleydi saldım gitti bendeee ev işi var pekte yok ütüyü çamaşırları yıkamam lazım

semiks madem gidicen sen 1 söyle kocan 2 söylesin. hatta sen konuşmaya onu sevk etsin en etkilisi bu olur ama o konuşmuyorsa sen konuş. kv denen bilsinki kendi kendini koruyabilirsin. konuşurken yüz ifaden ve duruşun önemli. sakın omuzların çökmesin güçlü olduğunu ona hissettir.valla giden paranın peşine baştan düşmemekle hata etmişssin ama kocan arkanda olursa giden sana gelir. olmazsa 1 bardak su içeceksin üstüne. kalanı kurtarmaya bak.
ayrıca koca insanlarsınız hırsız girecekse heryere girer bu nasıl göze alıpta evde saklatıyorsunuz. evde para tutulur mu devirde yahu. yıllık 200-250 kasa kiralanıyor. paranı ver kafan rahat olsun.

keşke altınları bankaya koysaydınız eşinde nasıl biriya sanki annesi bankamı

bılmıyorum cnm ya bak ben İzmir in en luks semtlerınden bırınde yaşıyorum. ( aptallığıma doymayayım dunya kıra verıyoruz) burasıda çok pahalı ama genede 90 m2 kare eve 178 bın değildir yanı

canım ev piyasası arz talep meselesidir.talep artar hop ev fiyatları artar, kredi fazi oranları artar.yani biz toplumca protesto etmeyi bilmeyiz. talep etmezsen herşey öyle düşerki. ayrıca istanbulu metropol şehir diye diye halkın habire sömürüyorlar.bizim orda eğer ilandaki bilgiler geçerli ise evin değeri 250 yi bulur.ev aslında güzel vs diye değil, semt ve talepden en çokm artar fiyatı

Emlak Ofisinden Satılık Daire 178.000 TL 90 m2 2+1 odalı İstanbul Sultangazi Cumhuriyet Mah. - 104502992
SU DAIRE ıcın randevu almaya calısıyoruz emlakcıdan kızlar :S
acaba kac para ındırım yaparlar ya :S
canım ben çok beğendim ama fiyatı çok kuzumm:26::26:
o fiyata 3+1 bile alınabilir daha çok araştır canım

bu kırmızı yazı benide çok etkiledi:26:
rabbim hayırlı ölüm nesip etsin inşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…