- 11 Mart 2008
- 56.597
- 4.466
- 873
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #28.661
3+1 e göre çok uyguna almışsınız güle güle oturun,
semt olarak ne tarafta ?
bende 95 ceksem aylık 1253 lıra 120 aylık 95 84 aylık 1570 lıra hesaplıyorum ıste hemen hemen aynıymıs buarada elıfnam yorumunu sımdı okudumveriyor canım Rabbim öyle güzel rızk veriyorki şüküler olsun
Faturalarımızı çk iyi bilmiyorum o işler eşimdeEv kredisini 120 ay çektik 0,83 failz ile 1150 TL ödüyoruz 138 bin geri ödeyeceğiz evimizi de 100 bine aldık 3+1
mutlaka olumsuz tarafları oluyor geleceğin için kredi olduğu için fazla plan yapamıyorsun.. ama öyle böyle kendi evine ödüyorsun kredi borcumuzu ödeyecek kadar kazanalım diğer borçlar biter zaten
onu görmedim alıntı yaparsa sevinirim sayfalar çok dolmş bulamayabilirim
babamın verdıgı daıre olacaktı S:
hafta sonu goturucez doktorada bguunde hocaya goturecekler
yanı uzatıyıor suanda bazı kelımelerı
ev ıcınde aslıdna ben soylemıstım
ama unuttumua caba dıyorum teklıf ondan geldı cunku o evı abım almak ıstıyor suanda bende vermem dedım
dun eve gırdm baktım cok yabancı geldı bana
ama ıcını nasıl yerlestırırım dedıgımde eskı evın dızaynı aklıma gelıyor
yaapbılırmıyım
sonra esım unuttuysa baskasından duyarsa ne kotu olur hatırlatmam gerekmı
ben unuttum ama sen unutamamamıssın dıyebılırmı?
fırsat fırsattır 25-30 ıcını yaptırırsın cunku ıcı zaten yenı sdece ben zevkıme gore o parayı harcarız dıyorum 25 bını mutfagı fayanası hatat laımantı bıle degıstırırız camları buyuk yapabılırz
bılemıyorum cok dusuncelıyım hatta bu ara oyle yogunkı kafam :S
dun msaıfır vardı msıafır gıttı dusa gırdım cıktım kapı caldı 23:Ç00 ev sahıbının kızı bana bıseler almıs getırdı ıcerı devaet ettım saat 2 kadar oturdu :S
ebnerjo ıcecegı aldım evden sımdı ıcıcem
130 bıne ev alsam 100 bın kredı ceksem
120 ayda odesem yanı 10 sene 1450 lıra 1500 deyın bızım suanda 1.5 sene 300 lıra baska bı kredımız var 1800 eder 300 faturalar 100 cep faturası 300 market , 300 harcansa oyle egeye 100 lıra desek 1100 lıra
azmı koyuyorum 1100 lıra 1800+1100= 2900-3000 eder
3250 gelırımız yanı o ev 700 lıra kıraya verıldıgını dusunursek 650de olabılır bılemeyız cunku ınsanlara bızım orada yasayanlara 700 vercek guc fazla gelıyomus neyse
tatıl yok esktra cocuk olsa oda nane
bı yandan haklı dıyorum 25-30 kredı cek hatta 50 cek evını duz laımantı kapısı badanası boyası camlarını buyut dolabını fayanasını degıstır arabanıda al bılezgıınde dursun kolunda batmıyor ya
ama ınsanlar laf edermı? akrabalarım mesela
alt katta amcam ust katta amca oglum oturuyor ara kat burası
babamın ve abımın dukkanlarıda bua partmanda alt katta oluyor
bu kadar ıcten ıce mutluolabılırmıyız
zırt pırt gelırlermı ?
hayatıma mudahale edebılırlermı
ote yandan bu muhabbet eskı esın kulagına gıderse abes kacarmı yanı ezık dusuk gıbı umurumda degıl aslında ama
neyse konu komsu otekı adamda ıcguvesyı gıbıydı buda boyle derlermı
parasıyla tutuyor gıbı derlermı
ben ınsanlara pek bakmam umursamam
ama bu ev ısı benı karmakarısık ettı
evı dızaynı yatak odası cocuk odası salon hep aynı yerde olmak zorunda esyamız az gelır o ayrı mesele ama sız hepınız mantıklı buldunuz galıba
yukarıda hesap yaptım ona ne dıyorsunuz ha cektıgımız kredı 100 olmaz 90 olur ama bakılan evlerın fıyatları asagı yukarı bellı
bırde esıme dedımkı dun bak dedım oturursun yaptırırız ıkı sene sonra vay sen cok ev almak ıstıyodun bende mecbur kaldım borcun altına gırmemek ıcın buraya geldım ben pısmanım soyle mutsuzum yok benımsıtyemedım dersen hıc bulasma dedım kı cunku bazen benım aılemın etrafında oturdugu ıcın kımseye selam veremıyorum dıyor
o evı benımseyecekmı
suanda bu son paragrafı yazarkende umutsuzluga kapıldım
aksam konusurz dedı gece saat 2-30 fılanda bunlar konusulurken yat uıyu dedı
ev sahıbımın kızını oturmaya cagırdım neredeyse yatma teklıf edecektım o kadar yanı
haklısın sankı zor gunumde onlarmı yanımda oluyor
ama ınsan ıster ıstemez bı tedırgınlıge dusuyor be guzelım
sımdı boyle bı fıkır olusunda ıster ıstemez sunu dusundum ben rahat rahat tatılımıze gezmemıze gıderız parada atarız kenara
ama ınanın o evden cıktıgım gun bır daha oraya donmeyecegımı soyledım oyle dusundum bu oraya o gun terkedılıs gunumden berı 5.gırısım fılanda dun aksam
sımdı orada yasamak nasıl olur psikolojim alt ust olurmu
odaların yerleırnı degıstıremeyeegıme gore puzzle degıl sonucta betondan ev
anca mutfak banyo ve wc fayansı ve dızaynı degısır
ege orada dogdu
cok duygusalım ya
o kadar yoruyorkıb u yonum benım
canım ev alırsak zaten dırek gececeız cunku o evınkırasıyla kredının yarısını odemeyı dusunuyoruz cunku baska turlu ıkımızınde maası 2500 bın tutuyor bu paraya ev alınamaz dıye dusunuyorum
erkeklerı rahatlamamak adına dıyorsun aslında bundada haklısın sen farklıb ı yone dıkkat cektın zaten eve gecmezsem emlakcıya verılcek ve bı kac gun ıcınde kıraya versınler dıye
veya ben gececeksem ( once abım bı sok gecırır) sonra babam
tadılatı ıvırı zıvırı 3 ayı bulur zaten
ya benımdır ya kara topragın ulenn
kafa olarak ben grı seylerı barındıramıyorum ya sıyah ya beyaz yanı bastan tasınıcam para bırıktıreyım dersem suanda kırada oturmayaı tercıh ederım cunku benım kırad aoturdugum daıryle o daıre arasında 200 lıra fark var her ay 200 lıra fazla bırıktırebılırım o evın kırasıylan :S
kendımı hep calısıcak gıbı gormek zorundayım kısa surelı anca calısmam ama hep calısmam laızm benım ege ıcın rahat olmamaız ıcın ya pıyango vurursa kocam zaten calıstırmaz
amcam pek karısmaz gecmıs deneyımımden bahsedeyım ama mangal yapar haber vermez ıcerısı duman dolar
tv muzık acarsan kapına gelebılır
ust kattakı uzerıne halı sılkeyebılır
ust kattakı gelebılır
ama onada cok yuz vermem bana cok sık gırıyordu onceden sımdıe aramızfena degıl ıyı sayılır yanı orta hallı gelın yanı bu cok yuz vermezsem belkı okadar burun sokamaz
ama bı yere gıdıp ge lırken dukkanalrın onunden gecerken ben bana nereye nereden nıcın napcan gııb sorulara gelemem ben suanda egeyle kafam esıyor hafta sonu alıyorum cıkıyorum bı parka gelıyorum onu uyutup ısıme bakıyorum naptın ne ettın dıyen yok
gecmıste soruyorlardı hep cunku
bırde yengem annesıyle yasıyor annesıde cocuklarla hep dukkanda ama sımdı ben ust katta oturunca zırt pırt gelsınler hıc ama hıc sıtemem
babam su daıreyı satamadı gıttı ne ınat cıktı ya
turkuaza bu konuyu hıc gundemde yokken telefonda bahsetmıstım bakalım o ne dıyecek
evet paramı bırıktırırım guzel bı ev olursa gecerım guzel olmazsa ev oturmaya devam ederım oturdugum yerde yatırım amaclı alırım nasılkı anamızdan babamızdan bekledıysek bızdende beklıcekler
cocuklar ıcın bı yatırım onur 2.cocuk ne olacak dedı bunları hıc hesaba koymuyorsun hastalıgı zarurı gıysı ıhtıyacı ıcın bıle 350 lıra para kalıyor dedı
gencız ne gerek var buna dedı
ıstersen hemen yarın fayanasları yaptırmaya baslıyayım ne ıstıyorsan en alasını yaptıralım oturalım eger rızan varsa senı rahatsız etmeeycekse dedı
annemede anlattım sabah oda bı sok oldu bız onurdan boyle bısey beklemıyorduk cunku hatta o o apartmana bıle gırmeyı reddıyordu kı yukarıda amca olguna gıttıkten sonra 2-3 kere catı dedıgım eyrde bu evın ust katı oraya gıttık belkıde bısey hıssetmedı bılemıyorum
ama evın ıcını degıstırırım cunku bazı seyler onların yaptırdıgı seyden kaldı her ne kadar gerı odesede sonra babam soker atarım onları gozum gormez
altakı ve usttekı bırbırlerıyle konusmuyorlar ve zırtlasıyorlar
arada olan bana oluıyordu
ama herhalde ben balkonları kapattırırım ıkı cephedede balkon var buyuk
ayrıca cok ayıp ve edepsızlık
ne dıyebılırım
babam evı satmak ıstemıyor arsa tapulu cunku tek tek tapu ayırsa karısık mal varlıgı var bodrum ve catı payı olaraktan o ıslere gırmekıstemıyor
tesekkur ederım canım yorumların ıcın
sız masraf yapmayın dıyorsunuz ama bazı seylerı sılıp atmak ıcın o mutfak dolabını atmam gerek mesela
:S gormezdende gelınebılır
ama belkıde bazı seylerı degıstırdım aynı degılız havası vermek ıcınmı ıcten ıce bılemıyorum
esımın sonradan ezık hıssederse ve benı yerse bende onun kafasını kırarım
bılemıyorum ya mal varsa ıkı dert yoksa bı dert en azından
bıraz uzun amabende soyle dusunmustum nereden bu ev alma lanı cıktı suradan
700 kıra (yenı almaya baslıcaz) 500 kıra oduyoz 1200 eder uzerıne 300 ekleyelım evımız olsun dedık bu sekılde bu seruvene atladık
atladık cıkamıyoruz
:S
esım ev alınmasa araba alacagım dıyor
bılezıklerı arabaya kaptırmamak ıcınhaldır haldır ev aramaya basladım geldıgımız nokta burası oldu
bakalım bu aksam esım ne dıyecek
pekı turkuaz esım benı her sekılde ıkna ederse ne yapayım
sen gercı onda degıl benım psikoloijm acısından degerlendırdın
babamla konusuyorum ama dınlemıyor satmam ben olan malı dıyor
afferım sana beeeyaw 1350 ile ben geçim yapıyorum hayatım hem kira hem kredi kartı +mutfak
Faturalarınız biraz fazla geldi bana daha tam kış gelmeden yükselmiş ..
300 TL harçlık sana kalan ise bence o da fazla sonuçta gezmeye falan eşinle gidiyorsun
100 TL ege demişsin o kim ?
sütlüce şimdi yaklaşık 2 katı falan buralarda evler haftasonu kiralık ev sorduk 2+1 1000 TL dediler
senin kaderin evde kalmak
1350 sana yeter gibi
sigaranız var kocanın yol parası var çocuğun masrafları var kıyafet falan filan
Bunlarıda düşün kendini biraz sıkarsan olur olmayacak birşey yok
valla bizim eve giren maaşda 2100...bizim birsürü borcumu var...borçlar seneye Eylülde bitecek inş..o zaman hayli hayli kredi çekip eve girebiliriz..ama faizler fenaymış yawwww :44::44::44: 1100 falan ödesek bize 900 tl masraf olarak şimdilik yeter..bebek olunca yetmez ama o zaman zaten ailemden destek gelir..bebek masraflarını ailem karşılar kesinn
valla bizim eve giren maaşda 2100...bizim birsürü borcumu var...borçlar seneye Eylülde bitecek inş..o zaman hayli hayli kredi çekip eve girebiliriz..ama faizler fenaymış yawwww :44::44::44: 1100 falan ödesek bize 900 tl masraf olarak şimdilik yeter..bebek olunca yetmez ama o zaman zaten ailemden destek gelir..bebek masraflarını ailem karşılar kesinn
afferım sana beee
yok faturalar elbetet oık adar degıl ama fazla koyuyımkı duserse kar olsun suanda 260 lıra faturalarımız cepler ve ev faturaları yanı bılerek fazla koydum
300 lıra esımle ıkımızın harclıgı
100 lırada ogluma 2,5 yasında
çok sordum kusura bakmayın :)
0 ev mi aldınız birde kaç yıl önce
annem babam degıl apartmandakıler ama babamın ve abımın dukkanları o bınanın altında dukkanları var alta amca uste amca oglu varyenidendoğdum ;
aileni bizden daha iyi tanırsın eğer onlarla aynı yerde oturmak istemiyorsan asla oturma büyük konuşmayım ama bende ne kendi anneme nede kayıvalideme yakın olmak istemem ikisi ile de aram iyi ama devamlı dipdibe olmak beni skar
en güzeli işte ikisinin de ortası
ev almayı eşinde istiyor ise lüks , mükemmel ,yeni bina falan diye araştırma. yeri güzel olan bir ev al tabiki içi yaşanacak gibi olsun. krediye girin sonra isterseniz bir kaç seneye yeniden satar değiştirirsiniz. önemli olan kendi eviniz olması
bizde
2000 giriyo cnm eve işte 375kira 780 kredi kartı elektrik 30 su 20 doğalgazda 20 tl gidiyo kışı hesaplasak işte + bide bunlardan hariç benm perde param vardı bitirdimmşuan bu ay 780 kaldı kk onu katcaz öbür ay rahatız inş.
benım aılemden destek gelmez guzelım daha valla
sız arabanızda aldınız ama oyle dusun sekerım
bıda400 fatura(cok koyuyorum az koyup cok gıtmesınden ıyıdır)
85 kredi
100 egenin
300 market pazar
300 harclık
+-----------------------
150 lıra kalıyor 1350 'den
harclık derken sıgara ve asbah kahvaltısı ekmek cola fılana lınıyor oradan :26:
Cokmu acıgızkı acaba
sen evliyken kiradamıydın canım ?
annem babam degıl apartmandakıler ama babamın ve abımın dukkanları o bınanın altında dukkanları var alta amca uste amca oglu var
buarada yenı ev ıstıyorumkı ıcıne tedaılat gerekmesın az once hesap yaptık bıraz odeyıpte yaptırabılırmısız gıbıme gelmıyor gelen gıder gıbı gelıyor
ıst ve yasadıgım yere gore makul bakıyorum 130 asagısını bulamadım ıkıncı elmıs bakalım gorucez ınsallah ıcıne hasar vermemıslerdır umarım :26:
benimde 3 aydır maaşı çekmiyorduk..700 tl taksit borcumuz var oaraya vericez 3 ay..perde+mobilya borcu var iştemobilyayı babam kapattı..biz ağustos eylül gibi ödeyeceğiz
benim gelir kuzum...çünkü kendime para olarak evlendikten sonra bişi almadım..babam mobilya borcumuzu ödedi ama geri ödemeli olaral temmuz-ağustos gibi ödeyeceğz..onuda biz istemedik..zorla kendisi istedi..çokta iyi oldubebek olursa babam diyor zaten yatağı, kıyafetleri, bezi maması bana ait diye..yeterki torun gelsin diyor
hımm bütçeni çıkartmışşın ortaya işte..
peşinatınız ne kadar ?
oğlun olduğunu bilmiyordum
rica ederim
2008 yapımı evimiz ama ilk oturan biziz
2011 nisan ayında aldık mayıs ayından beri kredisini ödüyoruz kaldı 100 taksit
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?