- 5 Ağustos 2011
- 8.420
- 1.246
- 448
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #29.061
mouseem esım hala yazıyor mufak dolabı tamammı bakıyormusun :S
allahım ezılıyorum
ne yapsam bılemıyorum
o evınkırasını alabılırım yanı kıra derdım yok
yapayımmı kızlar
he dıyımmı :S
Yeşil Mercimekli Poğaça
İnanın tadabileceğiniz en leziz şeylerden biridir bu poğaça. Yumuşacık hamuru ile uyum içinde ağzınızda eriyen yeşil mercimek, size harika bir deneyim yaşatacağından eminim. Haftaya Salı günü bu poğaçalardan nazik ricası üzerine, Pilates hocam İpek için yapmayı düşünüyorum, bakalım o da benim yukarıda tarif ettiğim keyifi alabilecek mi? Yorumlarını sizinle paylaşacağım (Tabi güzel yorum olursa, yoksa yorum morum unutun :)) Bu tarifi ilk, Arzu Aygen ve Ülfet Aygen'in "Beyaz Unsuz Hamur İşleri" kitabında görmüştüm. Zamanla tarifi biraz kendime göre değiştirdim. Bu arada bu kitabı mutlaka öneriyorum, çok güzel anlatılmış, tarifler çok pratik ve leziz (denedim, biliyorum) anlayacağınız dolu dolu bir kitap. Ayrıca yazar, soframıza farkında olmadan koyduğumuz sağlıksız ve işlenmiş yiyeceklerle ilgili de çok güzel bilgiler veriyor.
Malzeme ( Yaklaşık 25 adet poğaça)
İç Malzemesi;
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
2 tatlı kaşığı kimyon (Fazla kimyon sevmiyorsanız bir kaşık kullanabilirsiniz, ancak unutmayın ki bu poğaçanın özelliği kimyonlu olmasıdır)
1 çay kaşığı tuz
Hamuru;
2 su bardağı tam buğday unu
2 su bardağı organik beyaz un (Ben Pınar Hanım'ın Kars buğdayından yapılmış ununu kullanıyorum)
1 su bardağı yoğurt
1 tam yumurta, 1 yumurtanın beyazı (sarısını ayrı kaba ayırın)
125 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı doğal kaya tuzu
üzeri için çörek otu
Yapılışı;
Mercimeği kısık ateşte iyice yumuşayana kadar haşlayın, süzün
Tabanı kalın bir tencerede zeytinyağını ısıtın
Küp küp doğradığınız soğanları orta ateşte hafifçe kavurun, mercimeği ilave edin
Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Soğuması için bekletin
Fırınınızı 200 (turbo ise 180) derecede ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın
Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz şeklinde açın
Una, bir tane yumurtayı, bir yumurtanın beyazını, tereyağını, yoğurdu, karbonatı, tuzu ilave edin ve kabın kenarlarından kolayca ayrılabilecek kıvama gelene kadar yoğurun ( hamur yapışkan ise biraz daha un ilave edin)
Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalı
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın
Kahve tabağı büyüklüğünde açın ve bir yarısına bir yemek kaşığı dolusu harç koyup diğer yarısını üzerine kapatın
Kenarlarını parmaklarınızla bastırın, sonrada o kenarı yukarı doğru yuvarlayın ve tepsiye yerleştirin
Poğaçaların üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin
Isınmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Ve Mutlu Son...
Eki Görüntüle 565066
acıktımmmmmgüzel görünüyorrrr
[sıze=3]citllllllll snein resmini görmedim hiççç
sen kaldın bir görmediğim kızlardan sanırım
bir foto koyda görelim yaaaaaaaa[/sıze]
yarın yapıcmmmmmm cumartesi yarın kocişimeeeeee bugün ütüyü tamamlayıp
[sıze=3]citllllllll snein resmini görmedim hiççç
sen kaldın bir görmediğim kızlardan sanırım
bir foto koyda görelim yaaaaaaaa[/sıze]
kızlar bireysel emeklilik yaptırın 10 yıl sonra emekli olun
emeklilikte çok para almasanız bile birikmiş paranız olur bu şirkete girdiğimde patrın söyledi sallamadım
şimdi çok pişmanım keşke yaptırsaydım diyorum
evlendikten sonra yaptırdık ayda 100 TL ..
ve 5 gün sonra tam 1,5 yıllık evli oluyoruz :123: :123:
yarın ben çalışıcammmm
bu akşam menümmm
kuru fasülye+pilav+mercimek çorbası...sağolsun annem kur fasülye yapmış bana..
yarında hamsi balık+salata+kola
selam bayanlar.
Cumanız mübarek olsun. Allah ım bu mübarek günde dualarımızı kabul etsin inş.
geçmişe göz attım gene altın gen kv mevzuları. kızlar bu kadar konuştukça zamanla unutacağınız varsada unutmazsınız ve siz bile farketmeden evdeki huzurunuzu etkiler. yaptılar yapmadılar onların şerefleridir.bence açıkcası kötü şeyler yazamışsınız ama şükredin ya huzurunuz ya olmasaydı. ayrıca değer verildiği kadar değer verirsiniz olur biter.(ben 1 ay içinde herşeyimi verdim ama huzurumda yoktu mesela. ama inanın sizin burda konuştuğunuzun yarsısı bile kadar konuşmadım. huzurum olsaydı hiç aklıma gelmezdi.)
yenidendoğdum canım çok iyi düşün. eşinin sana bu konuda ısrarlı olması seni baskı altına sokuyor sanırım. ama unutma sen kendine geçmişden bağımsız bir hayat kurdun. geçmişin asla ne şekilde olursa olsun önüne gelmesine izin verme. unutma o evde mutsuz olursa kocanıda mutlu edemezsin. bence kirasını al evinin kirasını öde. bu mevzuda kapansın.yazık yaşadığın strese.
good kız dün defneli ye etmediğini bırakmadın bugünde canım demişsin.neyse eskiye döndün dün sen de bir haller vardı
inş nice nice 1,5 yıllar deviririsiniz ömrünüzün sonuna kadar
evet canım, en önemlisi huzur, dediğin çok doğru değer verildiği kadar değerverilir. Bende düğünün ertesi günü eşime verdim hepsini bankaya yatırdı, ama kendi hesabına,
tabiki eşime güveniyorum güvenimi sarsan bi durum olmadı çok şükür ama en azından ortak yapalım demesini beklerdim, hoş o deseydide ben yine onun adına olsun derdim evimin erkeği :) ama erkekler biz bayanlar kadar düşünceli ince olamıyorlar istisnalar hariç tabi..
kıs dünü karıştırmaselam bayanlar.
Cumanız mübarek olsun. Allah ım bu mübarek günde dualarımızı kabul etsin inş.
geçmişe göz attım gene altın gen kv mevzuları. kızlar bu kadar konuştukça zamanla unutacağınız varsada unutmazsınız ve siz bile farketmeden evdeki huzurunuzu etkiler. yaptılar yapmadılar onların şerefleridir.bence açıkcası kötü şeyler yazamışsınız ama şükredin ya huzurunuz ya olmasaydı. ayrıca değer verildiği kadar değer verirsiniz olur biter.(ben 1 ay içinde herşeyimi verdim ama huzurumda yoktu mesela. ama inanın sizin burda konuştuğunuzun yarsısı bile kadar konuşmadım. huzurum olsaydı hiç aklıma gelmezdi.)
yenidendoğdum canım çok iyi düşün. eşinin sana bu konuda ısrarlı olması seni baskı altına sokuyor sanırım. ama unutma sen kendine geçmişden bağımsız bir hayat kurdun. geçmişin asla ne şekilde olursa olsun önüne gelmesine izin verme. unutma o evde mutsuz olursa kocanıda mutlu edemezsin. bence kirasını al evinin kirasını öde. bu mevzuda kapansın.yazık yaşadığın strese.
good kız dün defneli ye etmediğini bırakmadın bugünde canım demişsin.neyse eskiye döndün dün sen de bir haller vardı
amin inşallah canım evlendikten sonra zaman nasıl geçiyor anlamıyorumneyseki tek gelinim eskimek gibi ihtimalim yok. gördükleri görecekleri benim işte
kıs dünü karıştırma
bugün iyi hissediyorum kendimi aslında birazcık ağrım varr:26:
kimseyle uğramam sanırım
ayy bende tek gelinimmmm
bu arada nice nice senelere inşşşş
evliliği ayakta tutan bana göre güven ve saygıdır. bunların olmadığı yerde sevgi olduğuna inanmıyorum ben. sen şükret olmamaış olmasında bundan sonra inş. ama olurda bir fırsat olursa ortak ol hesaba sen. sonuçta para ikinizin parası
haklısın canım, olmadı ama şöle bişey oldu, düğünde benim çevremden gelen takı miktarı eşiminkinden fazlaydı, sonuçta önemsemedim ikizimin dedim, bizden bir süre önce görümcem evlenmişti, onun takısı eşinin çevresinin taktığı ile aynı olmuş altınlara bankaya ortak hesaba yatırmışlar, bunu ben evlendikten çok sonra öğrendim, bana söylemekle dalga mı geçti salaksın senmi demek istedi onu anlayamadım doğrusu:) ama eşimin ailesi kendi çıkarları konusunda inanılmaz bencil ve hesapcı insanlar, ben 3 5 hesabı yapmadım da bu aile niye karşıma çıktı diye zaman zaman çok üzülüyorum.
canım kimse hakettiğini yaşayacak diye kayde kural yok.yaşamıyorda örnekleri çok. ben neler yaptım ne buldum diye düşününce bazen kafayı yiyecek gibi oluyorum. hani insanda cinnet hali olur ya aynen öyle oluyorum. ama artık boşverdim Allah sorsun diyorum. inanıyorumki soracak ama vakti var ben o vakti sabırla bekliyorum.
seninki para mı yoksa altın olarak kasa mı kiraladınız?
ayy bende tek gelinimmmm
bu arada nice nice senelere inşşşş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?