- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi bunlardagecer1907
-
- #29.281
pudıng kadar koyulasma oldumu pekıBen kafama göre yaptım aslında
Kalıba yaydım bisküvi-yağ karışımını. Yağı hafif yumuşattım tamamen eritmedim. tarifte eritin diyodu galiba.
Meyveli süt, pirinç, vanilya, tariftekinden biraz daha az şeker kullandım sütüm meyveli oldugu için. Muhallebi gibi koyulaşmıyo zaten pirinçler pişince kapattım cıvıktı hala. Ilınınca blenderla ezdim o zaman biraz koyulaştı.
meyvelerini dizdim krem şanti falan bildiğin gibi. Ben hepsini yaptıktan sonra bi gece beklettim ama. servis etmeden önce çikolata rendeledim. muzlu olunca bana süt tadı geldi ekşi yada aroması daha belirgin meyvelerle daha güzel olur bence. Tekrar yapıcam vişneyle.Bende kalıbı açarken korktum yayılıcak diye ama gayet güzel çıktı hatta iki tabak değiştirdim sallanmadı bile. Sevdim bu tarifi. Değiştirip başka şeyler yapıcam bu tarifle.
:2: ınsan bu ıhtımalle naıl yasar yanı olmucak dıye bısey yok olabılır ama bu belırsızlık cok kotu guzelım :26:Canlar hepinize selam
Kızkardeşimdeydim yeni eve geldim,, mmleketten diğer kızkardeşim geldi gezmeye
Eşimin yanına uğradım arabanın camını kırmışlar onu yaptırdık beraber beni bıraktı...
Bu arada kv ile ilgili yeni haberlerim var söölememiştim cuma günü aradım
Bana tam kapatırken sordu eskiden sık arardın sıcaktın şimdi böölesin falan bu beni rahatsız ediyor dedi
İşte sööledi soğuksun falan ben de dedim hiç aynaya baktınız mı falan...
Uzunca konuştuk bayağı şikayetlerimizi dile getirdik...
Sanırım beni seviyo ve benden ilgi bekliyo
Ama üzgünüm karşılıksız bi sevgi bu
Bi ara dediki belki beni huzursuz edecekler diyosun , belki bunlar yanıma mı yerleşecek diyosun falan dedi şok oldum aklımı okudu kadın
Ama öyle bişey yapmayız da demedi
Sen eşinle evleniyosun ama aynı zamanda eşinin ailesiyle de evleniyosun dedi...
Bu benim aklımı karıştırdı kadın gelmez diyodum ama yine ben gardımı alayım mı kızlar:44:
Neden yapmayız niyetimiz yok demedi o zaman:44:
Bi de bayramda misafirlerim geldi eşimin uzaktan akrabaları
Bu da beni aradı işte hazırlığını yapmak istersen diye bana önceden haber verdi
Benden beklemiş ki bu insanlar neden hoşlanır onlarda usul nedir falan sorsaymışım
Ben de dedim ki ben erzurumlu değilim,, erzurumun adetlerini sürdürmeye çalışmıyorum
Kendim neyi yapıyosam en iyisini yaparak insanlara sunarım
Gelenler de çok memnun kaldılar zaten giderken arayıp sorun dedim...
Gerçekten de çok sevdiler beni,, kaynanayla konuştular diyolar çok tatlı gelinin var
Sinir kadın misafirm gelince bana orda şunu yap bunu yap diye direktif verdirir miyim
Burası benim evim sanane!
Ama bunları yüzün diyemedim sinirliyim o zaman aklıma gelmedi
pudıng kadar koyulasma oldumu pekı
ınan benım koyulasmadı ya sutlac gıbı fılanolmadı yanı anlamadım bı actım pff butun tezgaha blendarla ezmedım rbottan gecırın dıyodu gecırdım hıc fark etmedıEllerıne saglık keske resım olsaydı gorseydık be
Puding gibi hatta biraz daha koyu oldu ama biraz pütürlü tabii. Kardeşim için yapmıştım o çekti fotografını. Dediğim gibi ben muzlu yaptıgım için aroması az geldi biraz bide renksiz bişey oldu ama tadını sevdiler. Yine yapıcam onu eklerim.
Ben robotla ugraşmadım direk blendera çektim belki o yüzden çok cıvık olmamıştır. Beklettin mi dolapta 1 gece?:44:
canım bende istiyorum bunun tarifini resim var mı pekiBen kafama göre yaptım aslında
Kalıba yaydım bisküvi-yağ karışımını. Yağı hafif yumuşattım tamamen eritmedim. tarifte eritin diyodu galiba.
Meyveli süt, pirinç, vanilya, tariftekinden biraz daha az şeker kullandım sütüm meyveli oldugu için. Muhallebi gibi koyulaşmıyo zaten pirinçler pişince kapattım cıvıktı hala. Ilınınca blenderla ezdim o zaman biraz koyulaştı.
meyvelerini dizdim krem şanti falan bildiğin gibi. Ben hepsini yaptıktan sonra bi gece beklettim ama. servis etmeden önce çikolata rendeledim. muzlu olunca bana süt tadı geldi ekşi yada aroması daha belirgin meyvelerle daha güzel olur bence. Tekrar yapıcam vişneyle.Bende kalıbı açarken korktum yayılıcak diye ama gayet güzel çıktı hatta iki tabak değiştirdim sallanmadı bile. Sevdim bu tarifi. Değiştirip başka şeyler yapıcam bu tarifle.
beklettım guzelım ya o kadar sınır oldumkı bır kere daha denerım
ıcıne hıc meyve koymadınmı muzun tadı hafıf oluyor ama vısne dene
hatta chesscake tarıfı var derınınmı elossanınmı ne resımlı onuda denemek ıstıyom ben rulo pata yapmıstım muzlu aynı pastanedekı gıbı oldu bu ara gene yapıcam ınsallajh
iyiyiz tatlım sen nasılsın? evli misin?Nasılsınız kızlar?
Tatlım öyle bi ihtimalle zaten yaşanmaz ben tavrımı koydum eşime,, annen veya baban bize yerleşirse ben bu evden giderim dedim...:2: ınsan bu ıhtımalle naıl yasar yanı olmucak dıye bısey yok olabılır ama bu belırsızlık cok kotu guzelım :26:
canım bende istiyorum bunun tarifini resim var mı peki
iyiyiz tatlım sen nasılsın? evli misin?
Ay herkes gitmiş kimse bana yorum yapmadı yaa bi tek yenidendoğdum:2: ınsan bu ıhtımalle naıl yasar yanı olmucak dıye bısey yok olabılır ama bu belırsızlık cok kotu guzelım :26:
Canım baktım da yorumu buraya yazaayım dedim ellerine sağlık Allah kabul etsinselam kızlar,,
bana chesacake tarifi verebilcek olan var mı?
bu işin uzmanı, yapanı,yapıp da süper yapanı var mı aranızda...
sevgiler.
prenses aşure me bak yaptım süper oldu
Canlar hepinize selam
Kızkardeşimdeydim yeni eve geldim,, mmleketten diğer kızkardeşim geldi gezmeye
Eşimin yanına uğradım arabanın camını kırmışlar onu yaptırdık beraber beni bıraktı...
Bu arada kv ile ilgili yeni haberlerim var söölememiştim cuma günü aradım
Bana tam kapatırken sordu eskiden sık arardın sıcaktın şimdi böölesin falan bu beni rahatsız ediyor dedi
İşte sööledi soğuksun falan ben de dedim hiç aynaya baktınız mı falan...
Uzunca konuştuk bayağı şikayetlerimizi dile getirdik...
Sanırım beni seviyo ve benden ilgi bekliyo
Ama üzgünüm karşılıksız bi sevgi bu
Bi ara dediki belki beni huzursuz edecekler diyosun , belki bunlar yanıma mı yerleşecek diyosun falan dedi şok oldum aklımı okudu kadın
Ama öyle bişey yapmayız da demedi
Sen eşinle evleniyosun ama aynı zamanda eşinin ailesiyle de evleniyosun dedi...
Bu benim aklımı karıştırdı kadın gelmez diyodum ama yine ben gardımı alayım mı kızlar:44:
Neden yapmayız niyetimiz yok demedi o zaman:44:
Bi de bayramda misafirlerim geldi eşimin uzaktan akrabaları
Bu da beni aradı işte hazırlığını yapmak istersen diye bana önceden haber verdi
Benden beklemiş ki bu insanlar neden hoşlanır onlarda usul nedir falan sorsaymışım
Ben de dedim ki ben erzurumlu değilim,, erzurumun adetlerini sürdürmeye çalışmıyorum
Kendim neyi yapıyosam en iyisini yaparak insanlara sunarım
Gelenler de çok memnun kaldılar zaten giderken arayıp sorun dedim...
Gerçekten de çok sevdiler beni,, kaynanayla konuştular diyolar çok tatlı gelinin var
Sinir kadın misafirm gelince bana orda şunu yap bunu yap diye direktif verdirir miyim
Burası benim evim sanane!
Ama bunları yüzün diyemedim sinirliyim o zaman aklıma gelmedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?