• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni Biri Var

Kızlarım selamlar,

Diliyorum herkes iyidir. Yine bir konuda size danışmaya geldim.
Bazılarınız boşanma sürecimle ilgili detayları biliyor.

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Bu arada 28 yaşındayım ve çocuğum. Boşanalı da 1 yıl oldu.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Bu arada bende , o da oldukça şeffaf ve samimi bir yaklaşıma sahibiz.
Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.
bunu üzerine bu olay olmasaydı seni şuan kaçırırdım diye şakasını yaptı.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.
yani bu tarz süreçler nasıl işliyor ? tecrübelerinize talibim.
“Karşı tarafı dinlemeli”dedikten sonra ben noktayı koyardım.
Kimse boşanmak için evlenmez, olmadı, anlaşamadık yürütemedik ve bitirme kararı aldık demeniz yeterli bana göre. Detay bilip ne yapacak?
Benim de ikinci evliliğim, eşim bu güne kadar ilk evliliğim ile ilgili en ufak bir soru bir ima her hangi bir davranışta bulunmadı. Bu gibi sözler söylese şu an evli olmazdım.

Takılmadıyda beni neden tanımak için çabalıyor diye kendime soruyorum

Başka kadın mı kalmadı ?

Takılacak birini aracılar neden önersin ?

Diyorum cevap bulamıyorum

İki ucu b*klu değnek
Erkeklerde mantık aramayı bırakmak lazım bence :) bana önerdiklerine göre güvenilir ve iyi bir kadındır diyerek merak ettiği için görüşmek istiyor olabilir

“Karşı tarafı dinlemeli”dedikten sonra ben noktayı koyardım.
Kimse boşanmak için evlenmez, olmadı, anlaşamadık yürütemedik ve bitirme kararı aldık demeniz yeterli bana göre. Detay bilip ne yapacak?
Benim de ikinci evliliğim, eşim bu güne kadar ilk evliliğim ile ilgili en ufak bir soru bir ima her hangi bir davranışta bulunmadı. Bu gibi sözler söylese şu an evli olmazdım.

Bunu gözlemlemleyeceğim
Konuşmalarında davranışlarında sürekli bunu irdeyen bir yapı sezersem iletişimi sonlandırırım

Bu şekilde bir ilişki ve bağ kurmak istemiyorum

Ama mesajda olması yüzyüze henüz konuşmamamız sebebi ile şuan sineye çekebilirim bunu

Sonrasında saatlerce bunu açıkladığı içinde tabi

Ben buna empati yaparak karar verdim

Ben boşanmış bir adamın evraklarını yanımda açmasını ve görmek isterdim çünkü

Şahsi kanaatim ve isteğim olurdu

Tabi ciddi bir niyetle tanımak ve görüşmek isteyeceksem
Tamam bacım umarım hep böyle romantik bir şekilde ilerler ilişkiniz, mutluluklar.

Tamam bacım umarım hep böyle romantik bir şekilde ilerler ilişkiniz, mutluluklar.

İşin romantikliğinde yâda güzellemesinde değilim

1 cümle ile kesip atmak istemiyorum sadece

Kendini ifade etmesini bekliyorum
Hislerime kapılmıyorum

Kapılsaydım bi mantık aramasaydım buraya danışmak ta istemezdim

Adamı neden güzelliyor gibi algılandı anlamıyorum

Adamın enerjisi ve iletişimimiz bana iyi geldi sadece bu

Henüz gözlemliyorum

Bunu gözlemlemleyeceğim
Konuşmalarında davranışlarında sürekli bunu irdeyen bir yapı sezersem iletişimi sonlandırırım

Bu şekilde bir ilişki ve bağ kurmak istemiyorum

Ama mesajda olması yüzyüze henüz konuşmamamız sebebi ile şuan sineye çekebilirim bunu

Sonrasında saatlerce bunu açıkladığı içinde tabi
Bence daha yüz yüze bile görüşmemenize rağmen boşanma konusunu fazla irdelemiş.
Önce bir tanıyın birbirinizi nasıl, devam edebilir miyiz ona bakın sonra ciddileşicekse bu konular açılır bence.
Boşanmış olmanızı sorun ediyor gibi görünüyor

Bence daha yüz yüze bile görüşmemenize rağmen boşanma konusunu fazla irdelemiş.
Önce bir tanıyın birbirinizi nasıl, devam edebilir miyiz ona bakın sonra ciddileşicekse bu konular açılır bence.
Boşanmış olmanızı sorun ediyor gibi görünüyor

Yani sorun eden adam sorun ediyorum demez mi bunu anlamıyorum

Yok artık ya...
Adamın cümleleri çok açık ama bir de ben daha da açık yazayım:
"Evlenip boşanmış biriyle kesinlikle olmayacağım ama sana sürekli sorarak didik didik edeceğim.
Biraz zaman geçirip takılacağım o ara hiç evlenmemiş birini bulunca da sana ailem boşanmış kadın kabul etmiyor diye bir şey uyduracağım" diyor.

Yani sorun eden adam sorun ediyorum demez mi bunu anlamıyorum
Evet o kısmı net değil.
Sorun etmiyormuş gibi davranıyor ama bu kadar irdelemesi karşı tarafı da dinlemek lazım demesi içten içe sorun ettiğini gösteriyor.
Yani ilk buluşmadan belge göstermek çok kendinizi karşı tarafa kanıtlıyormuş gibi olmaz mı?
Bence öyle bir şeye şuanlık gerek yok. Daha ileri zamanda yapılacak bir şey.

Eh, sorularıyla diyor aslında da... Onu anlatmaya çalışıyoruz canım :) Ama sen hoslanmissin anlıyorum bir şans vermek istiyorsun.

Kendi açımdan düşünüyorum

Boşanmış bir adamla görüşseydim bütün şeffaflığı ile bilmek ve kurcalamak isterdim

Evet adamın geçmişi
Ama beni etkileyecek mi ne denli etkileyecek bunu ölçmek isterdim

Karşı taraftan dinlemek lazım gibi üslûp kesinlikle kullanmazdım

sanırım yazdıklarım anlaşılmıyor.

aracılarla bunu iletişime geçmeden ilettim.

adamın boşanmış kadın gibi takıntısı yok.
aracılara bir insanın geçmişi geçmişidir beni benden sonraki hali ilgilendiyor biçiminde iletmiş .

anlamak istediği şu benim geçmişle eski eşle bağım var mı . evlilik kurumun içinde nasıldım

ama üslübu çokta hoş değildi tabi

"adamın boşanmış kadın gibi takıntısı yok.
aracılara bir insanın geçmişi geçmişidir beni benden sonraki hali ilgilendiyor biçiminde iletmiş ."

Bu şekilde diyebilir ama bu gerçek olmayabilir.
Siz hayatınız boyunca duyduğunuz her söze inanıyor musunuz?
Bazı şeyler de laf ile söylenir ama davranış tam tersiyse davranışa bakılır.
Adam karşı tarafı da dinlemek lazım Allah bilir o neden boşandı ne falson var diyor, bu saygısızlığı umarım görürsünüz

Kızlarım selamlar,

Bir kaç hafta önce görücü usulü denilebilecek şekilde anne tarafından kuzenimin bir arkadaşı aracılığı ve tavsiyesi ile biri ile tanıştım .
Henüz görüşmedik yüz yüze . Bu akşam görüşeceğiz. Tanıştığımızdan beri her gün aktif telefon konuşması ve mesajlaşma olarak gayet güzel gidiyor gibi ilk izlenimim şuanlık.

Karşımdaki kişi daha önce hiç evlenmemiş birisi. Telefonda biraz sordu boşanmam hakkında merak ettiklerini. Ama tabi yüz yüze konuşmak isterim şeklinde ekledi.
Böyle aceleci bir tavrı yok. Hatta şuan sana güzel sözler söyleyip , bir bağ kurup bir süre sonra senin veya benim aklıma yatmayan şeyler olduğunda bir kopuş yaşandığında seni korumak için bunu yapıyorum dedi. Niyetim , niyetimiz tanışma amacımız belli ancak bu tanışma arkadaş seviyesinde şuanda kalmalı görüşünde. Biri benim kız kardeşime hayal satıp yarı yolda bıraksaydı nasıl olurdu diye düşünerek bunu yapıyorum diyor.

Empati yapıyorum mesela. Boşanmış bir adamın uyap evraklarına bakmak isterdim ben .
Ona da o söylemeden dilerse bakabileceğini söyledim . Ki zaten boşanmamda saklanacak , kusurlu gözükecek bir olay veya durum yok.

Kendisi de boşanmış bir kadına kötü yaklaşım ve üslupta değil. Çünkü bende kendimi bu gözle görmüyor ve bakmıyorum.

benzer dini hassasiyetlere ve yetiştirilme şartlarına sahibiz. Aramızdaki enerji bana en azında şimdilik te iyi geldi.

3-5 gün önce şaka ile karışık şey dedi şeytan ne kadar olsa insanı dürtüyor . neden ? gerçekte boşanma sebebi neydi ? birde karşı tarafı dinlemek lazım diyor gibi vs vs .
bende karşı tarafı dinleyebilirsin. kimse boşandığı insanı güllere pamuklara sarıp anlatmayacaktır dedim.

velhasılı kelam , boşanmamla ilgili ne kadar detay vermeliyim ? nasıl anlatmalıyım . nasıl tavır takınmalıyım emin olamıyorum.
Çok detay verme kendini ıspatlamaya çalışan biri gibi görünme eğer kötü şeyler yaşadıysan mümkünse anlatma hiçbir erkek senin acınla yaşadıklarınla empati kurmaz kurmuş gibi yapar ama aslında sana nasıl davranması gerektiğini neleri tolere edeceğini öğrenir sakın eski eşini kötüleme çünkü bir insan ex ilişkisiyle ilgili ne anlatıyorsa aslında kendini anlatıyordur ve geçmişini anlatış şekli ileride seni anlatacağı şekildir bunu 10 kişiden 8 i böyle düşünür

Kendi açımdan düşünüyorum

Boşanmış bir adamla görüşseydim bütün şeffaflığı ile bilmek ve kurcalamak isterdim

Evet adamın geçmişi
Ama beni etkileyecek mi ne denli etkileyecek bunu ölçmek isterdim

Karşı taraftan dinlemek lazım gibi üslûp kesinlikle kullanmazdım
Tabii ki insan merak eder doğal olan budur da daha yüz yüze gelmemissiniz ettiği laflar çok düşüncesizce. Karşı taraf işi tamamen fiyasko zaten. Bu işler incelik ister ya ne bileyim. Konuşulur usulünce, o merak ettiklerini sorar sen anlatirsin detaya girmeden ama yok seni kacirirdim yok anama bacima yapsalar falan yok yani hoş değil.

E niye benimle diyorsan da belki daha önce boşanmış birisiyle beraber olmadı, takmayacagini düşündü ama o kadar merak ediyor ki illa yazma ihtiyacı duyuyor. Yine söylüyorum merak etmekte sorun yok bunu dile getiris şekli zihniyetini belli ediyor herkes de bunu yazmış. Tamam komik adam hoş adam ama adam senin boşanmış olmanı takmayan bir adam değil, onu diyoruz. Kapilmissjn biraz, dikkatli git diyoruz. Belge falan da ilk gorusmede zart diye gösterilmez yani ik görüşmesi mi abi bu? Bir bakın bakalım anlasabilecek misiniz konuşun sorun sonra gösterilirdi yani. Sen bununla ne kadardır konuşuyorsun? Telefonda fazla samimi olmuşsunuz

Kızlarım selamlar,

Yani buluşmadan sonrası önemli bence. Zaten hissedersiniz o iletişimi. Boşanmayla ilgili sebeplerini söyleyebilirsiniz (mesela eski eşim ilgisizdi sorumluluk almazdı neyse sorun)
Onun dışında genel geçer sizin bilmek isteyeceğiniz şeyleri söyleyin.
Mesafe bir tık olmalı tabi ama enerjik olmanızı tavsiye ederim.

Bu adam bunu hep önünüze sürecek bu adamdan olmaz maalesef siz de böyle konuşan bir insana haddini bildiremediniz mi adama bak karşı tarafı dinleyecek niye boşandılar diye en iğrenç insan türü

Hah aynen, o kelimenin anlamı bu @Coocoo ve bayrak salliyo yani

Sanırım daha önce aldatılma gibi bir durum yaşamış .
boşanmamda aldatma vs olup olmadığını sorguluyor gibi hissettim.

falsodan kastı sanki emin olmamakla birlikte bu gibi hissettim

Back
X