Yeni biriyle nasıl tanışabilirim?

Çokta maliyetli şeyler değil ki bunları yapmazsan istanbul'un çilesi neden çekilsin, bir önceki konuda birkiminden bahsetti konu sahibi o rakam için ciddi anlamda hesap yapmak lazım, üstdüzey kazanç yoksa

Çokta maliyetli şeyler değil ki bunları yapmazsan istanbul'un çilesi neden çekilsin, bir önceki konuda birkiminden bahsetti konu sahibi o rakam için ciddi anlamda hesap yapmak lazım, üstdüzey kazanç yoksa

Siz söyleyince baktım, sağlam birikimi varmış. Faizleri saymazsak ayda 4 bin kenara atmak demek. Alt düzey bir yönetici geliri için aile desteği yoksa çok yüksek bir para. Yemeyip içmeyip kenara koymak gerek. Üstelik annesinin sağlık harcamalarına ciddi bir miktar gittiğini söyledi. Elinde kalan buysa harcamalardan sonra, konuda anlattığımız cimriler konu sahibinin elini bile öpebilir.

Faizleri neden saymadığınızı anlayamadım herşey dahil birkimim olduğunu o yazımda söylemiştim zaten. ayda 4.000 kenara atmak büyük bir para değil. 1,500 lirasını faizden kazanıyorum geriye 2,500 kalıyor maaşımdan kenara atmam için ki gayet makul bir rakam. geriye de rahat rahat yaşamam için param kalıyor çok şükür. annemin tüm masrafını ben karşılamıyorum kendi parası var, yetmezse destek olmam gereken yerde karşılıyorum. kışları kayağa da gidiyorum yazları tatilime de gidiyorum bazı haftasonları cumayla birleştirip bir yerlere de gidiyorum allaha şükür. cimrilikle ilgisi yok yani

8 senenin faizini hesaplamayı gözüm yemedi maaş zamları, enflasyon vs bir sürü şey girer işin içine çünkü. Haha, kayağa gitmek iyimiş. Orda eğitimli kültürlü beyler çok oluyor aslında.

başınız sağolsun. iyi de bu esneklikle ilgili bir durum değil kesinlikle, insanlıkla ilgili bir durum.Hastanede üzgün bitkin halde gördüğüm biriyle asla olmaz demedim demem de. Hangi konuda esnek olmamdan bahsettiniz mesela ? Düzgün iş güç sahibi olmasın istememden mi, eğitim seviyesinden mi ? dış görünüşle ilgili de sadece boy meselesini önemsiyorum ki herkesin vardır şöyle olsun böyle olsun dediği bir beğenisi. mavi gözlü olsun, beyaz tenli olsun okka kaşlı olsun demiyorum sonuçta onlar değişir iletişim önemli. .

8 senenin faizini hesaplamayı gözüm yemedi maaş zamları, enflasyon vs bir sürü şey girer işin içine çünkü. Haha, kayağa gitmek iyimiş. Orda eğitimli kültürlü beyler çok oluyor aslında.
ahah yok ya herkesin ağzı yüzü kapalı oluyor tipiden kimse kimsenin yüzünü bile görmüyor :) bazen çarpıp düşürüp kaldırıyorlar sonra gidiyorlar o kadar

ahah yok ya herkesin ağzı yüzü kapalı oluyor tipiden kimse kimsenin yüzünü bile görmüyor :) bazen çarpıp düşürüp kaldırıyorlar sonra gidiyorlar o kadar

Kayağa gidip sadece kayıyorsanız kimsenin yüzünü görmemeniz normal. Şömine başı eğlencelerine, sıcak şaraba, gece pikniğine vs. katılmak gerek. Evden işe gibi olur aksi, odadan kayağa kayaktan odaya.

bu uzayıp giden muhabbet içinde yazdığım birşeydi.
açıkçası ben daha ziyade buradaki yorumlara genellikle ters tepkiler verdiğiniz için esneyebilen biri olmadığınızı düşündüm.
yani öyle bir tavır sergilediniz ki nasıl anlatayım mesela şöyle...
bazı insanlar liseden sonra okuyamaz mesela, bunun sebebi maddi yetersizlik de olabilir. ama kafası çalışan biridir, vizyonu vardır, büyük düşünebilen biridir.. çalışır, kazanır, kendini de geliştirir. siz öyle bir anlattınız ki lise mezunu olduğunu öğrendiğim anda asla görüşmem gibi bir algı yarattınız.

diyeceksiniz ki böyle kaç tane lise mezunu çıkar, gayette çok çıkabilir. tıpkı üniversite hatta yl bitirip kendine vizyon belirleyememiş bir sürü insan olduğu gibi. keza illa üniversite bitiren iyi maaş alacak, iyi yerde çalışacak kuralı da yok.

demek istenen buydu size de. yoksa herkesin beklentisi kendine. ama siz daha tanımadan bazı şıkları eleyecek birinin profilini çizdiniz.
eğer öyle değilseniz de belki kendinizi buna uygun kelimelerle anlatmayı denerseniz daha doğru olur.

ama kayakta olay o değil ki :)
akşam sucuk-sıcak şarap muhabbetlerine girmek lazım, gündüz sadece kayağı değil dj partilerinde dans etmeyi düşünmek lazım gibi gibi :)

e tabi ki gidiyorum , genelde turla katılıyorum tura gelenlerle akşam eğlenceleri oluyor. gelenler ya çift ya da o anlamda birşey gelişen biri olmadı

eski konularınızda da genellikle evden işe işten eve bir hayatınız olduğunu, bu yüzden kimseyle tanışma fırsatınız olmadığını dile getirmişsiniz.
mutlaka tatil vs yapıyorsunuzdur da ben ikilemde kaldım okuyunca yazdıklarınızı.
ha şöyle de bir gerçek var bazen olmayacaksa olmuyor cidden. eğer çok aklınıza takılan bir mevzuysa hani bazen istedikçe olmaz vazgeçince olur ya, belki de sırf böyle bir enerji meselesidir.

ben gayet uygun kelimeler anlattım aslında. ben de hayatımda çok sayıda insan tanıdım açıkçası. lise mezunu olup dediğinz durumda olan çok çok az insan var hiç yok değildir tabi çok az. üniversite bitiren biri iyi ya da kötü bir iş buluyor mutlaka. işszi olan da var ama lise mezunna oranla daha az. ve gerçekten eğitim insanın bakış açısını çok etkileyen bir kurum. şöyle örnek vereyim 2 kuzenim var kardeşler. biri liseyi zorla bitirdi diğeri üni mezunu. lise mezunu olan evli bebeği var. işten çıkarıldı internetten birşeyler satarak para kazanmaya çalışıyor yetmiyor diyor iş bulamıyor kaç aydır. babası zengin ona iş kuracak ama herkesin böyle şansı yok. ama kardeşi üni mezunu ve yaşça ondan küçük olmasına rağmen daha çok kazanıyor. o da işten çıkarılmıştı önceden ve birkaç aya hemen iş buldu.

son 7 aydır evden işe işten eve. onun öncesinde gezip görüyordum ben de. evet nasip biraz da olmayınca olmuyor

iyi de her üniversite mezunu bulduğu işte iyi kazanmıyor. gayet kurumsal firmalarda dahi yl mezunu olduğu halde ancak ortalama maaşlar alanlar var. tanıdıklarınızın hepsi üniversite mezunu diye iyi kazanıyor olabilirler, sadece onlar üzerinden yorumluyor olabilirsiniz siz de.
ben global bir firmadayım, yönettiğim bir sürü kişinin onca eğitimlerine rağmen ne yazık ki hiç de tatmin edici maaşları olmadığına bire bir şahit oluyorum. hatta sırf daha çok maaş verilemeyeceği için yöneticilik verilmiş insanlar da var çok sayıda. zaten kurumsalın olayı genelde budur, o ayrı bir sosyolojik mesele tabi..
bu durumda da şu düşünülüyor, sizin için üniversite mezunu olması da yeterli olmayacak. belli bir tutarın üzerinde kazanması gerekiyor.

ayrıca liseyi zorla biterebilenleri örnek vermedim ben. hayatında bazı engeller nedeniyle okumaya devam edemeyenler ama çalışarak kendine düzgün, kaliteli hayatlar kuranlar var dedim. bu nedenle sadece üniversite mezunları iyi kazanır fikrine katılamıyorum.
eğitim, insan almak isterse onun hayata bakışını geliştirir. her kampüs gören keşke vizyon sahibi olarak çıkabilse oralardan. ama 4 yıllık okuyup öküz gelmiş öküz giden, iletişim kurmayı beceremeyen tonlarca insan var malesef.

yargılamıyorum bu arada. deminde dedim, herkesin beklentisi kendine göre.

evet dedikleriniz doğru böyle insanlar var ona kesinlikle katılıyorum. ama genellemeden bahsediyorum. arada nadiren oluyor sizin belirttiğinz insanlar. İstisnalar kaideyi bozmaz. Genele bakarsak maaşı ortalamada olsa üniversite mezunu birini iş bulma olasılığı çok daha yüksektir.

Bana da boy konusunda katı gelmişti yazdıklarınız.burda şöyle bir durum oluyor eğer mantık agırlıklı bir evlilik yapcaksanız cok mantıklı kriterleriniz.ama mantık evliliğinde bu kriterlere sahip kişiler daha genc olsun gibi bize sacma gelen ama kendilerince mantıklı kriterleri de oluyor.ask evliliği olunca zaten katı kriterler kalmıyor.
Bence sunu sorun kendinize bu kriterlere sahip birini beklerken evlenmemeyi göze alıyormusunuz ya da malum kadınlar olarak cpcuk konusunda dezavantajlıyız.ilerde pişman olmamak için bunları düşünmek gerekiyor
Umarım en kısa zamanda mutlu olcagınız kişiyi bulursunuz

Değil aslında. Uzun yıllardır iş hayatındasınız bunu biliyor olmanız gerekir. İibf mezunları işsiz kalırken bankalar yüksek okul mezunlarını alıyor mesela genelde. Bölüm ayrımı da yapmıyor, gıda teknikeri, çocuk gelişimci falan bankacı oluyor sınavı geçince. Muhasebe finans da aynı şekilde bir mali müşavir alırlar gerisi lise yüksek okul mezunu olur. Fabrikalar yine aynı bir mühendis alır 10 tekniker verir altına. Çünkü bu insanlar daha az ücretle daha çok çalışır. Ülkemizde üniversite mezunu olmak ne iş bulmayı kolaylaştırır (aksine zorlaştırır) ne para kazanmayı garanti eder. Elinde altın bileziği olan, kafası da biraz çalışan ilkokul mezununun üniversiteliyi kazanç olarak katlama ihtimali var(bknz;müteahhitler, sanayiciler, kuaförler, oto tamircileri)

Boy konusunda kısa erkekleri beğenemiyorum maalesef içime sinmiyor. 1,70 boyla biraz topuklu giysem 1,75 oluyorum. 1,70 adam yanımda çocuğum gibi kalıyor elini tutarken bile sorun eli aşağıda yani :) ki 1,80 de uzun bir boy değil normal bir boy erkeklerde. Yani şöyle düşünüyorum bakış açımın farklı olduğu biriyle evlensem de yürümez zaten mutlu olamam. Daha öncede yazmıştım görücü usülü biriyle tanıştırıldım adamın karısıyla hayali tatillerde köye annesine gitmek ve komşuya çay içmeye ibaretti. Sırf evlenmek için bu tarz bir erkekle evlenemem göz göre göre mutsuzluk olur bu. Benim kriterlerim benim gibi biri olması. Erkeğin kadına en az denk olması evliliği daha iyi hale getirir. Kadın üst konumdaysa sorun oluyor genelde erkekler komplexe giriyor. Şiddet bile uygulayan oldu bir arkadaşım yaşadı. Olursa kendim gibi biri isterim. Olmazsa da hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…