- 11 Aralık 2018
- 42.554
- 264.362
- 598
kesinlikle ben de sizin gibi düşnüüyorum. işsiz kalacak diye eğitimsiz ilkolkul mezunu biriyle mi evlenmemi istiyorlar anlamadım ben de. ayrıca dediğiniz gibi çiftlerin birbirini beğenmesi çok çok önemli :)o zaman sokakta elimizi atıp tuttuğumuzla evlenelim hiç kriter koymayalım hiçbirşeye. anlamak mümkün değil. arkadaşlar karşılarına her çıkanı sorgusuz sualsiz beğeniyorlar sanırım
ben de asla uçuk şeyler istediğimi düşünmüyorum. ne deseydim ipsiz sapsız serseri mi istiyorum deseydim :) tabi ki işinde gücünde çalışkan birini istiyorum. fiziksel anlamda kendime uygun birini istememin neresi uçuk onu da anlamadım. bence koca bulamayacaklar diye ilk karşılarına çıkanla evlenen kadınların düşüncesi bunlar. ve genelde kendi ayakları üzerinde duramadıkları için bir erkeğe bağımlı oluyor böyle arkadaşlarımız keşke öyle olmasa tabi.Boyle seyleri dile dökünce kusursuzu ariyormuşsun gibi gorunyor ondan heralde. Yani kusursuzluk veya mukemmellik soz konusu oldugunu dusunmuyorum ben, kimse mukemmel değildir ama ortalama iyi bir meslek, en az 1.80 boy ve normal duzgun bir adamcagiz istemek bana öyle çok uçuk kacik bir istek olarak gelmiyor.
Tabi siz daha uçukta isteyebilirsiniz şans kismet..
bu kadar kriter dediğiniz nedir tam olarak ? her konuda kendime uygunluktan bahsediyorum kriter bile değil bu olması gereken. ne deseydim işsiz güçsüz okuma yazma bilemeyen biriyle mi evlenmek istiyorum deseydim anlayamadım ? ben kendi hayatım için bu kadar çaba gösterdiysem evleneceğim kişininde kendi ayakları üzerinde durması için çaba göstermiş olması gerekir.Bu yazdıklarına elbette katılıyorum sahsen yalniz yasayan biri olarak artik tek basina yemek yemek istemiyorum, insan paylasim istiyor ee anne olmak da istiyorum o konuda hemfikirim. Ama bu kadar kriter siralayarak o aranan eş, cocuklarinin babasi olacak adam gelmez.
Kendiyle mutlu insan da verilen sosyallesme/kurs/tanışma önerilerine o.olmaz, bunu denedim ordan adam cikmaz gibi kesin yargılara varmaz diye düşünüyorum.
Mesela dikkatimi çeken bir sey var, hemen her mesajda denge ve denklikten bahsetmissin. Bir arkadasin dedigi gibi kendi icinde dengeyi kuramamissin bence. Çünkü bir insan neyi cok fazla dillendiriyorsa kendisinde o.eksiktir.
İnternetten hangi platformdan tanıştınız peki ?
Işte dusuk ihtimal olsa da imkansiz degil. Ayrica simdi erkekler çalışan kadin istiyor ama evde hic bir ise ortak olmak istemiyorlar. Hem temizlik yemek vs yapılsın herşey emre amade olsun, hem çocuk dogursun ama formu bozulmasın, cocuklara baksin aman erkeğin keyfi kaçmasın, ayni zamanda maddi anlamda da kadın destek olsun. Yani ulkemizdeki eğitimli erkeklerin de kriterleri bunlar. Bir de madalyona bu tarafından bakin derim.dedikleriniz doğru ama bunlar çok düşük ihtimal. ilkokul mezunu olup kültürlü kendini geliştirmiş insanların oranı, daha yüksek eğitimlilere çok daha az. ben şahsen erkek olsam eşimin sadece bana güvenmeyip çalışmasını ve hayatı benimle paylaşmasını isterdim.kadınların evde oturayım kocam kazansın eve baksın düşüncesini desteklemiyorum. her kadın ekonomik özgürlüğünü eline almalı. erkekler kendlierinden daha eğitimsiz kadınlarla evlenebiliyorlar daha fazla görülüyor evde otursun yemek yapsın bulaşık yıkasın çocuk doğurup baksın kafasındaki erkekler bunlar genelde. beni böyle değil de hayat arakdaşı olarak gören birini tercih ederim açıkçası. asla evde oturup hayatın yükünü sadece onun omuzlarına bırakmam ben de çalışıp birlikte paylaşırım bütün zorlukları
ama verdiğiniz fikirler mantklı değil işteYok çok seçeneğimiz vardı, aradan en uygun olanı seçtik işte. Boyunu posunu kriter olarak koymayınca önümüze geleni almış olmuyoruz. Sizin kriterleriniz genelgeçer değil.
Valla evlenmek isteyen, bunun için düzenli aralıklarla fikir almak için konu açan sizsiniz. Biz de diyoruz ki kriterleriniz bu kadar keskin olursa yalnız kalma olasılığınız yüksek. Yalnız kalayım kriterlerime uygun birini bulamazsam, daha iyi yalnızlık diyorsunuz. Sonra bir konu daha açıyorsunuz birini bulmakla ilgili.
Bilemiyorum altan
Her evde oturan eğitimsiz kadın değil yalnız.dedikleriniz doğru ama bunlar çok düşük ihtimal. ilkokul mezunu olup kültürlü kendini geliştirmiş insanların oranı, daha yüksek eğitimlilere çok daha az. ben şahsen erkek olsam eşimin sadece bana güvenmeyip çalışmasını ve hayatı benimle paylaşmasını isterdim.kadınların evde oturayım kocam kazansın eve baksın düşüncesini desteklemiyorum. her kadın ekonomik özgürlüğünü eline almalı. erkekler kendlierinden daha eğitimsiz kadınlarla evlenebiliyorlar daha fazla görülüyor evde otursun yemek yapsın bulaşık yıkasın çocuk doğurup baksın kafasındaki erkekler bunlar genelde. beni böyle değil de hayat arakdaşı olarak gören birini tercih ederim açıkçası. asla evde oturup hayatın yükünü sadece onun omuzlarına bırakmam ben de çalışıp birlikte paylaşırım bütün zorlukları
ne çevremdeki arkadaşlarım ne de ailemde böyle birşey hiç olmadı. erkekler gayet eşlerine son derece yardımcı oluyorlar. yardımcı olmak değil hatta bunu kendi sorumulukları gördükleri için "yardım etmek" kelimesi bile ters geliyor onlara. belki sizin çevrenizdekiler o şekildedir. benim çevremde öyle düşünen erkek yok tanıdığım kadınların eşlerinde. ihtimal düşük olabilir ben de onlar için üşük ihtimalim ama varım :)Işte dusuk ihtimal olsa da imkansiz degil. Ayrica simdi erkekler çalışan kadin istiyor ama evde hic bir ise ortak olmak istemiyorlar. Hem temizlik yemek vs yapılsın herşey emre amade olsun, hem çocuk dogursun ama formu bozulmasın, cocuklara baksin aman erkeğin keyfi kaçmasın, ayni zamanda maddi anlamda da kadın destek olsun. Yani ulkemizdeki eğitimli erkeklerin de kriterleri bunlar. Bir de madalyona bu tarafından bakin derim.
3 ay değil 4 ay ücretli 8 ay da ücretsiz olmak üzere toplam 1 yıl izin kullnabiliyor çalışan anneler. işyerimdeki bir çok arkadaşım bu şekilde yaptı.sonrasında bakıcı bularak işlerine devam ettiler. herşeyin bir çözümü var. tek çözüm işi bırakıp erkeğin parasına muhtaç olmak değilHer evde oturan eğitimsiz kadın değil yalnız.
Çocuğunu büyütmek zorunda kalanlar var.
Özel sektörde doğum izni çocuk 3 aylıkken biter.
Herkesin annesi veya kayınvalidesi yardıma koşmaz.
3 aylık bebeği kime bırakacaksın.?
Çok keskin çizgileriniz var.
Kategorileştirmeyin insanları.
Sizin konu kapanır.ben de asla uçuk şeyler istediğimi düşünmüyorum. ne deseydim ipsiz sapsız serseri mi istiyorum deseydim :) tabi ki işinde gücünde çalışkan birini istiyorum. fiziksel anlamda kendime uygun birini istememin neresi uçuk onu da anlamadım. bence koca bulamayacaklar diye ilk karşılarına çıkanla evlenen kadınların düşüncesi bunlar. ve genelde kendi ayakları üzerinde duramadıkları için bir erkeğe bağımlı oluyor böyle arkadaşlarımız keşke öyle olmasa tabi.
ama verdiğiniz fikirler mantklı değil iştekendime uygun biri olmalı diyorum karşı çıkıyorsunuz buna. kendime uygun olmayan biriyle mi olayım , öyle biriyle ne kadar mutlu olabilirim bu sorgulanır .
ben de asla uçuk şeyler istediğimi düşünmüyorum. ne deseydim ipsiz sapsız serseri mi istiyorum deseydim :) tabi ki işinde gücünde çalışkan birini istiyorum. fiziksel anlamda kendime uygun birini istememin neresi uçuk onu da anlamadım. bence koca bulamayacaklar diye ilk karşılarına çıkanla evlenen kadınların düşüncesi bunlar. ve genelde kendi ayakları üzerinde duramadıkları için bir erkeğe bağımlı oluyor böyle arkadaşlarımız keşke öyle olmasa tabi.
8.aylıkken ayrılınca 1 ay gitti. Doğumdan sonra bebek 3 aylık olunca ücretli izin biter. Ücretsiz izni her yer vermez..mesela bizim şirket vermiyor. İşveren inisiyatifindedir ücretsiz izin. Her yer ücretsiz izin vermez.3 ay değil 4 ay ücretli 8 ay da ücretsiz olmak üzere toplam 1 yıl izin kullnabiliyor çalışan anneler. işyerimdeki bir çok arkadaşım bu şekilde yaptı.sonrasında bakıcı bularak işlerine devam ettiler. herşeyin bir çözümü var. tek çözüm işi bırakıp erkeğin parasına muhtaç olmak değil
Başka kadınların evde oturmaları sizi niye rahatsız ediyor ki? İsteyen çalışır isteyen ihtiyacı yoktur çalışmaz. Önemli olan mutlu olmak değil mi3 ay değil 4 ay ücretli 8 ay da ücretsiz olmak üzere toplam 1 yıl izin kullnabiliyor çalışan anneler. işyerimdeki bir çok arkadaşım bu şekilde yaptı.sonrasında bakıcı bularak işlerine devam ettiler. herşeyin bir çözümü var. tek çözüm işi bırakıp erkeğin parasına muhtaç olmak değil
Başka kadınların evde oturmaları sizi niye rahatsız ediyor ki? İsteyen çalışır isteyen ihtiyacı yoktur çalışmaz. Önemli olan mutlu olmak değil mi
diyelim kriterlerime uymayan biriyle evlendim. onun çocuklarımın babası olacağını nereden biliyoruz ? o da beni bırakıp gidecek ya da kötü şeyler yaşatacak belki. kesin yargıya varmadım bugüne kadar çıkmadı dedim yaşadığımı söyledim. bundan sonra çıkmayacağı anlamına gelmez tabiki. denklikten demek istediğim kendi hayatıma uyumlu anlamında kullandım. kendi hayatıma uyumsuz biri olsun diye kriterim mi olmalıydı yani ?Bu yazdıklarına elbette katılıyorum sahsen yalniz yasayan biri olarak artik tek basina yemek yemek istemiyorum, insan paylasim istiyor ee anne olmak da istiyorum o konuda hemfikirim. Ama bu kadar kriter siralayarak o aranan eş, cocuklarinin babasi olacak adam gelmez.
Kendiyle mutlu insan da verilen sosyallesme/kurs/tanışma önerilerine o.olmaz, bunu denedim ordan adam cikmaz gibi kesin yargılara varmaz diye düşünüyorum.
Mesela dikkatimi çeken bir sey var, hemen her mesajda denge ve denklikten bahsetmissin. Bir arkadasin dedigi gibi kendi icinde dengeyi kuramamissin bence. Çünkü bir insan neyi cok fazla dillendiriyorsa kendisinde o.eksiktir.
Iyi eğitimli uzun boylu cok caliskan bir adam ariyorsunuz.bu kadar kriter dediğiniz nedir tam olarak ? her konuda kendime uygunluktan bahsediyorum kriter bile değil bu olması gereken. ne deseydim işsiz güçsüz okuma yazma bilemeyen biriyle mi evlenmek istiyorum deseydim anlayamadım ? ben kendi hayatım için bu kadar çaba gösterdiysem evleneceğim kişininde kendi ayakları üzerinde durması için çaba göstermiş olması gerekir.
rahatsız etmiyor ama üzücü bence. mehmet aslantığun bir sözü var, hiç bir kadın geleceğini bir erkeğin kararına, günün birinde kafasınn karışmasına bırakmamalı diye. istiyorum ki erkekler kadınlara kötü şeyler yaşatsa da kadınlar ayakta kalabilsinler, kendi ayaklarınn üzerinde hiçkimseye muhtaç olmadan durabilsinler. ülkemiz maalesef kadın cinayetlerinde sınır tanımıyor, eğer biz güçlü olursak erkekler bunu bize yapamaz cesaret edemezBaşka kadınların evde oturmaları sizi niye rahatsız ediyor ki? İsteyen çalışır isteyen ihtiyacı yoktur çalışmaz. Önemli olan mutlu olmak değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?