Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende excelde liste yaptım sağdan soldan toparladığım ihtiyaçları aktardım markalarına kadar şimdi yavaş yavaş alıyorum. ne alacağımı miktar tutar olarak takip edebiliyorum tavsiye ederim

bende excelde liste yaptım sağdan soldan toparladığım ihtiyaçları aktardım markalarına kadar şimdi yavaş yavaş alıyorum. ne alacağımı miktar tutar olarak takip edebiliyorum tavsiye ederim

selam zahmet olmazsa listeyi ekliyebilirmisin.

Bebek giysisi çok fazla geliyor bizde bir sürü şey almamıza rağmen bebek doğduğunda yeni doğan 8 li tulum almıştık mothercare dan 1 ay sürekli onları giydi çok kullandık.

kısmen haklısın, bir de şu açıdan düşünmek lazım, bebek doğduktan sonra o malzemeleri çıkıp alabilecek misin? bunu da gözönünde bulundurarak karar vermek lazım diye düşünüyorum.

bende bebegıme hastane cıkısı aldım
2tane tulum aldım
5 tanede takım zıbın takımı
5 tane cıtcıtlı badı
bornoz
şimdılık yeter dıye düşünüyorum sizcee

ben de 11 haftalık hamileyim
inşallah bu süreci tüm hamişler sorunsuz atlatırız
alışveriş konusunda birbirimize yardımcı olacağımızı umuyorum
bugün itibariyle topiği ben de takip etmeyi düşünüyorum
herkese sağlıklı mutlu hamilelikler diliyorum

Ben de takipteyim kısmetse cinsiyet öğrenir öğrenmez yavaş yavaş alışverişe başlamayı düşünüyorum.. Sabırsızlanıyorum..

of daha hiç bişi almadımmm yaaaa

Ben de daha hiç bir şey almadım. Görev yaptığım yer küçük bir kasaba. Burada hiç bir şeyyok. İnş haftaya çıkıcaz alışverişe. Bir liste yapmam lazım. Gerçi internette bir çok liste var ama. Ben daha çok çevremdeki doğum yapan arkadaşlara sorup liste yapmayı düşünüyorum. Hayırlısıyla tüm hazırlıkları tamamlayıp o harika günün gelmesini bekleyeceğiz. Hepimiz için hayırlısı olsun.

kızıma aldıklarım
1 hastane çıkışı 11 li
10 adet çıtçıtlı bady yarısı uzun yarısı kısa kollu
1 tane tulum
1 adet penye battaniye
2 adet örgü battaniye annem ve yengem örüyo
2 adet yelek örgü
1 adet 5 li zıbın takımı
1 adet 3lü zıbın takımı
1 mama önlüğü
nasipse doğumum ağustosta yavaş yavaş alıyoruz

selam kızlar silikon göğüs ucu kullanan arkdaslar varmı memnunlarmı ??????

Geç bir cevap olabilir ama ben kullanıyorum. Meme ucum düz ve birde süt pompası kullanınca yara olduğu icin kullanmaya başladım ve suan 1.5 ayı geçti bebeğim hala kullanıyorum. Başta meme yeterince uyarılmadıgi icin oğlum memeyi tam boşaltmaz mı falan diye düşünüyordum ama silikon uç olmadan emdiginde doymadıgini fark ettim ve biraz daha kullanacağım sanırım.

Bebek kıyafetleri konusunda abartmış birisi olarak önerilerim:
Toplamda 5 tane hastane çıkışı seklinde kucuk takımları biz aldık 3-4 hediye geldi ve bunlarda yeterli oldu. Ki öyle cok teferruatli büyük setler değil yalnızca alt üst şapka eldiven olanlardan aldım. Yeterli de oldu.
Zıbını görümcem önermişti 4-5 almıştık ama hiç kullanmadım. Onun yerine mothercare den aldığım badiler daha rahat oldu. Zıbın toplanıyor falan en güzeli askıli badi. 7 adet yeterli oldu.
4 pantolon ve 3 uzun kollu alttan çitcitli badi. Aslında alt üst ayrı zıbın takımlarından daha kullanışlı bebegin sırtı açılmıyor yada sırtında kumaş katlandıgi icin acıdı mı derdi olmuyor.
Eldiven ve şapka takımlardan çıkan yeterli oldu ki en fazla 3 hafta kullandım.
Çorap 6 tane falan vardı fazla fazla yetti.
Tulum ilk olarak 1 tane vardı. Pek kullanılmıyor falan demişti görümcem. Özellikle ayaklı olanları çabuk küçülüyor demişti. Tulum kullanımı cocuğuna göre değişiyor. Bacak boyu uzun cocuklar pek kullanamıyor gibi. Ama ben sonradan patiksiz 2 tulum aldım ve cok rahat kullanıyorum. Benim bebegin cok kusuyor ve diğer pantolonlarda her defasında altına bakmak icin poposundan kaldırmam gerekiyor ki Buda onu kusturuyor. Ama tulumda citcitlari açarak daha rahat oluyor. Birde bebek buyudukce alt üst takımlarda beli sürekli açık kalıyor yada sürekli üstünü pantolonun icine sokmak gerekiyor. Bu hem komik görünüyor hem de bir süre sonra bir türlü pantolonun icinde kalmıyor buruşuyor ve cocuğum uyurken açıtıyor gibi geliyor. Ki oğlumun üst bedeni bacak boyuna göre biraz uzun sanırım daha 1.5 ay oldu bu sorunu yasıyorum.
İki havlu ve icine pamuklu tulbent. Tulbentler yenidogan bebegin narin cildini acitmiyor ve daha iyi nemi alıyor. Neden 2 tane derseniz hem biriyle iyice kurulayıp ikinciye alınca kalan nemi aldırmak icin hem de yedek. Benim oğlumun cis yapmisligi var :)
Önlük takımlardan çıkanlar yeterli oluyor ama ben iki tane çitcitli almıştım ki iplilerden daha güvenli. bebeğiniz cok kusuyorsa gerekli yoksa pek kullanılmıyor.
Ağız bezi 20 den fazla var anca yetiyor. Oğlum cok sığdırdığı icin kullanıyorum ve ağzına sürdüğü icin sık sık değiştiriyorum.

Süt pompası benim kurtarıcım memem ile ilgili bir ton sorun yaşadığım icin. Sorunlarla ilgili neler yaşadığımı merak ediyorsanız link aşağıda

http://www.kadinlarkulubu.com/dogum-oykuleri/616715-gebelik-dogum-hikayem.html

Pompa kullanıyorsanız da mutlaka sterilizator alın. pompa parçaları, silikon meme ucu ve biberon derken
Cok ihtiyac oluyor. Gece gündüz yıka at sterilizatore basında bekleme, dakika tutma ya da unutma derdi yok.

Pompa ve sterilizator tamamen sizin yapınızla alakalı ben anneme çektiğim icin onun çektiği sıkıntıları görüp doğumdan önce aldım bunları ki cok cok isimi gördü.

Taze anneden öneriler bu kadar :)

Bune allah aşkına ya sanki başka bir eve tasınıyoruz çok gereksiz şeyler bunlar

Merhabalar,
Bebeğimiz soz konusu oldugunda aldığımız ürünlerin güvenilir,kaliteli ve bebeğin ihtiyaçlarına uygun olması bence çok önemli. Kendim doktorum ve kendi bebeğime yaptığım araştırmalar doğrultusunda genelde Sebamed kremleri aldım, biberonda DR.Browns, emzikte Avent kullandım. Özellikle burun tıkanıklığı sorununda bebeklerin buruncukları o kadar minik ki piyasadaki burun aspiratorleri malesef çok kullanışsız. Otribebe adında bir aspirator var ve o kadar kullanışlı ki 2.5 yaşındaki oğlum için hala kullanıyorum.
Yeni ve ufak çaplı bir internet sitesi açtım KOZMETİK DOKTORU- Online kozmetik alisverisi ve bilgi sitesi Basta anne bebek ürünleri ve Sebamed ürünleri olmak üzeere sadece faydası ve güvenilirliği emin olan ürünleri satıyorum. Bu sitede yeni bebek için de bahsettiğim ürünlerden oluşan ekonomik bir paket de hazırladım. Eger bakmak isterseniz :
YENI BEBEK PAKETI - KOZMETİK DOKTORU- Online kozmetik alisverisi ve bilgi sitesi

Hepimize sağlıklı,mutlu bebeklerimizle huzur dolu günler olsun..
Herhangi bir soru ya da danışmak itedikleriniz icin kozmetikdoktoru@yahoo.com adresine mail atabilirsiniz.

Sevgiler..

ya bunları öğrendiğim çok iyi oldu ilk hamileliğim benim bu yüzden çok düşünüyodum...güzel fikir sahibi oldum

yenidoğanlar için çok kullanışlı emzikler var,hem nefes almalarınıda engellemeyen onlaran tavsiye ederim arkadaşlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…