Doğuma Hazırlık Yeni doğacak bebişler için alınması gerekenler nelerdir?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
biz kış bebeği olucaz Allah nasip ederse Kasımda olucak doğumum< ben çoğunlukla 0-6 ay giyeceği kıyafetlerini aldım sonrasında yaz olucak ve 7 aylıkken tekrardan alışveriş yaparız diye düşündüm şimdiden yazlık şeyler almak doğru olmaz 6-7 aydan sonra elbiseler etekler şortlar almak daha mantıklı giyemiycek çünkü kış bebeği olacağı için askılı badi tercih etmedim yarım kol ve uzun kol aldım yaz bebekleri aslı giymeleri daha iyi tabii...tecrübesiz annelere tavsiyem atlet kilot gibi takımlar almayın çıtçıtlı badilerden çokça alın ay grubuna göre çok rahat olacak birde pijama takımları penye takımlar tulumlardan zıbınlardan daha rahat oluyor ben oğluma fazla tulum ve zıbın takımı giydiremedim çok güzel emdiği için çok hızlı kilo aldı zaten iri tombiş bir bebekti hemen küçük geliverdi giyemedi bu yüzden çok fazla zıbın takımı falanda almanızı tavsiye etmem bolca çocuk bezi ıslak mendil ve alttan çıtçıtlı badilere yatırım yapın en çok bunlara ihtiyacınız olacak

bende bir cok sey aldim cok sukur bitti gibi gibi

hepsini yikayayim utuleyeyim tek tek fotolarini cekicem insaAllah

Arkadaşlar topic battaniyeleri ve linkte bir battaniye var tavsiye ederim, linktekini kullanıyorum krem renkli olan çift taraflı da kullanılıyor ve çok sıcak tutuyor Buude Battaniye Krem - 1378133

Golden Battaniye Mavi 100x120 - 1378134 bu mavi olan daha kalın

yeni annelere tavsiye ederim. Kışın evler sıcak olsa da evde de dışarda da battaniye ve yelek çok kullanılıyor

Katılıyorum 2-3 ay sonrasını düşünerek almayın kıyafet çünkü 6 aylıkken 1 yaş bedeni de giyebiliyorlar , mevsimine göre alırsınız . Çıt çıtlı body ler bezi çok iyi tutuyor, hareketlenince de çıt çıtlılardan kullanın

bende tamamladım çk şükür Allah herkeze bu güzel duyguyu tattırsın inşlh ...

MErhaba hanimlar
Kizimi 4 yl once ocak ta dogum yaptim nasip olursa bu ocaktada oglum gelicek:)
BEn kizimdaki tecrubelerimi paylasmak istedim. simdiki hazirligimida ona gore yaptim

zaten heryerde yazilan birseyi bende yazicam alttan citli bodyler cok kullanisli oluyor
Simdi artik zibin bodyler var, yandanda citcitli kolayca giydirilebilir. Ayrica ilk zamanlar
giyecegi bodyleri organik almaya ozen gosterdim cunku bagisiklk sistemleri gucsuz oluyor sonraki bodyler normal pamuklu olabilir.
benim listem soyle

bodyler
50 beden (yenidogan) zibin body.....4 tane ( iri bebekse almazsiniz ama 3 kilo civariysa alin derim ben aslinda 1 tane aldim 3 u kizkardesim oglundan kalandi. ama en azindan ne olur ne olmaz 2 tane alirsaniz onlem olur. cunku bebegi kavrayan ustune oturan giysiler sicak tutar)
56 beden(0-3aylik) 8 tane uzun kollu alttan citli body. kisa kollu almadim kis bebegi cunku
62 beden(3-6 aylik) 5 uzun kollu alttan citli body, 3 kisa kollu alttan citli body

patikli pijama .... bunlari saymadim ama oldukca cok var kizkardsimden aldim.
0-3 ay ve 3-6 ay 10ar tane kadar vardir tahminen. herkes cabuk buyuyor gerek yok diyor ama inanki yetmiyor
kis zamanida hemen kurumuyor.

Tulum.
kizlar tulumu cok tavsiye etmiyorum ozelliklede kadife olanlari evlerin ici sicak oluyor cunku battaniyeye de sariyoruz bunalabilirler
Ben aldim kizimda hic giydiremedim kadifeleri yine penye olanlari giydirdim.
ama onlarda hemen kuculuyor yani alttan kasma ypiyor bebek rahatsiz oluyor
ama illa alicam diyorsaniz 1-2 tane 0-3ay /1-2tane 3-6ay alin penye daha iyi

penye battaniye
3-4 tane alin inaninki cok lazim oluyor bir yere giderken cocugu saga sola koyamiyorsunuz hemen onu seriyorsunuz

kadife battaniye 2 tane tavsiye ederim. ama polari etmiyorum tuylu oldugundan burnuna kacabilir.
simdi artik kundaklarida cikmis gece yatarken ona sarip yatirabilirsiniz neticede gece evin isisi dusuyor usumesin bebecik

Havlu
kizlr havluyu en iyisinden alin havlular tulum gibi body gibi degil ben kizimda 3 yil kullandim sonra bornoza gectik
siz 3 yil bile olmasa 2 yil kullanirsiniz.
ben 2 tane aldim biri bambu biride organic

hastane cikisi
Alti ustlu takimlar yani bunlardan 2 tanesini battaniyeli alablirsiniz
ben oyle yaptim digerleri az parcali cunku bol bol resim cekiliyor hem altli ustlu oldugu icinde uzunca bir sure giyiyor
ben kizimda az almistim yeter diye ama sacma sapan seylerle ortada kaldigi cok oldu o yuzden bu sefer
kimseyi dinlemeyip aldim baya 2 takim battaniyeli 5-6 takimda az parcali

corap herhalde 10 cift vardir saymadim ama genelde ince tercih ettim bebek battaniyeyede sarili olucagi icin cok kalina gerek yok

yelek bende 3 tane var 2si ince penye birisi biraz daha kalin gece emzirirken kullanisli olur

disarsi icin
astronot yada su kundak olabilen kalin kadife battaniyede olabilir.
zaten minicik bebegi alip sokaklarda dolasmicaz hastaneye gidilince arabaya kadar.
ben astronot aldim burda port bebe yok
siz o kadife kundaklaradan sarip portbebenin icne koyabilirsiniz hic usumuyorlar
kizimda oyle kullanmistim ama oglumda astronot aldim

emzik biberon 1 er tane yenidogana uygun. fazlaya gerek yok duruma gore degisir cunku.

emzirme minderi ay ne gerek var demeyin ben kizimda almadigima pisman oldum oglumda alicam
emzirme onlugu kesinlikle super birsey kizimda kullandim oglumdada kullanicam.
Aklima gelenler bunlar

rabbim hayırlısıyla bizlere de bu günleri nasip etsin.Herkes bebişini salıcakla kucağına alsın inş.

bebeğin kıyafetlerini neden yıkayıp ütülüyorsunuz? sebebini merak ettim de :$

teşekkür ederimm..herkes yazmış yıkanıp ütülenecek diye.merak ettim sebebini. ilk bebek olunca benimki bu konularda bilgisizimm..

bebeğin kıyafetlerini neden yıkayıp ütülüyorsunuz? sebebini merak ettim de :$

Ben kendimiz için aldığım kıyafetleri bile yıkamadan giymem. Dikilirken kim bilir kaç kişinin elinden geçiyor. Paketlerken, barkotlarken el değdiği kadar yerede düşüyor. mağazada kimbilir kimler deniyor ve kim bilir kaç kez yere düşüyor. Ki bebeğimin cildi o kadar temiz ve hassasken bu kadar çok mikroba maruz kalmış şeyleri giydirmek mi asla. Önce yıkanaccak sonra ütü ile bir kat daha mikroplar sıcakla öldürülecek. Tamam zamanla o da mikroba alışacak toz toprak oynayacak ama bu doğduğu gün olmayacak.

bbeeklerin cildi çok hassas olduğu için ilk giyecekleri kıyafetlerin yıkanıp ütülenmesi gerekir. Bir tür dezenfekte ederiz.Yıkarken de bebeklere özel deterjanlar kullanmak önemli.

kızlar bnde bebegm ıcın ılk alısverısımı yaptm tabi daha cok eksiklrm var * küvet ve filesini, ana kucagını ve cantasını, oyun parkı,1 tane peluş battaniye, 2 corap,hastane cıkışı,1 tane ince battaniye,2 tane zıbın,1 tane havlu,1 adet ıslk mendil, 2 paket prima care bezlernden aldm kendımede 1 takım eşorfman taıkımı aldm

kızlar ikinci kez nisan annesi olucam inşallah

kızlar bol bol ağız bezi alın, bol bol penye battaniyeler, çıtçıtlı bodyler, yelekler, tulumlar, alt üst takımlar alın. ilk etapta 0-3 ay giysileri, bakım ürünlerini, banyo setini, yatağını, dolabını, oto koltuğunu, mümkünse arabasını alın. 1 yaşa kadar bütün kıyafetleri almanın mantığı yok. ama penye türü ev giysileri çok lazım. dışarısı için kıyafetlere acele etmeyin. hediyeler gelir, bakar beğendiklerinizi ayırırsınız. 0-3 ay bütün ihtiyaçlar karşılandıktan sonra yine 3-6 ay olanları alırsınız. hepinize kolay gelsin sormak istedikleriniz olursa seve seve cevaplarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…