Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Birtek annesi olacaksa gidilebilir bence birde çok uzakta gitmeyi düşünüyor ne güzel bizde olsa onca yolu bizim için geldi diye başımızın üstünde yatırırız.

Normal günlerde bencede sorun olmaz. Düğün evlerinde kaç kişi bir odada yatmışdık mesela. Ama lohusalikta belki fazla gelir.anne adayı zaten belirtmiş sonra gelmeleri daha uygun olur diye. Konu sahibinin eşinin ve kardeşinin arası zaten limoniymis bu aralar. Herşey üst üste fazla gelebilir

valla suan bende eski konusunu acmistim hic hoslanmam asiri iyi insanlardan, cunku gercek gelmezler bana.
Lütfen beni yanlış anlamayın. .Gerçek iyi insan nasıl olur tanımlayabilir misiniz?
İyi insanları sevmem demişsiniz ya farklı geldi bana o yüzden soruyorum?

bak ben deçok sevdiğim bir arkadaşıma doğuma hastaneye gitmiştim.
bebiş doğduktan bir hafta sonra da aradım, nasılsınız diye, kızlarla bebişi görmeye de uğrayacağız diye. '40ımız bi çıksın elbette' dedi.
yani hiç kırılıp gücenmedim. hak verdim. size de gayet kibar gelmeyin demiş. siz boş yere sonra geç gidersek sıkıntı olur mu diye endişeleniyorsunuz. gelmeyin demiş işte niye ısrarla gitmek istiyorsunuz?
biri birşey diyecek olursa biz teklif ettik, bebiş çok küçük olduğu için ileriki dönemde olması konusunda bizi yönlendirdi, kısmet şimdiyeymiş der geçersiniz.

Lütfen beni yanlış anlamayın. .Gerçek iyi insan nasıl olur tanımlayabilir misiniz?
İyi insanları sevmem demişsiniz ya farklı geldi bana o yüzden soruyorum?
tanimlayamam. gorunce karar veriyorum veya konusunca. kafamda belli tip yok. asiri olan hicbiseyden hoslanmam bu konuda netim ama.

Bence daha sonra gidin. Ufak bi açıklama da yapın seni rahatsız etmemek için gelmiyorum, ikinizde iyice toparlanın o zaman geliriz diye. Bu sefer de kıskanıyo gelmiyo muhabbeti olur mu acaba diye de düşünmedim değil.

Lohusada kalkıp eltiyi başında gezdirmicekki? Birde böyle güzel insan yük bile olmaz aşırı iyi niyetli çok tatlı biri.Burdan hissediliyo çok duyarlı çok tatlış

Lohusada kalkıp eltiyi başında gezdirmicekki? Birde böyle güzel insan yük bile olmaz aşırı iyi niyetli çok tatlı biri.Burdan hissediliyo çok duyarlı çok tatlış

Ya öyle de kadın "lütfen gelin size çok ihtiyacım olacak" dememiş ki. Ben de sizin kafanızdayım ama belli ki konu sahibinin eltisi biraz resmi bir insan. Gelmeyin demiş. Şimdi buna rağmen gitseler orada 10 günlük çocuk hasta olsa bir şey olsa, gürültüden uyuyamasa konu sahibinin başına kalır.
Ek olarak zaten eşinin bile abisi ile arası limoniymiş. Konu sahibinin süreli "o bebek benim yiğenim, bebek sevmeye gidiyoruz" yaklaşımı çok yanlış anlaşılır. 10 günlük bebek sevilmez zaten. Abisi belki de konu sahibinin ve eşinin varlığını hissetmek istemiyor o yüzden böyle dediler nereden bileceğiz ki?

Konu sahibi dünya tatlısı biri de olabilir ki saygısından anlaşılıyor az buçuk burada. Ama karşı tarafın çizdiği sınırlara uymak zorunda.

Bence bu işi günübirlik olarak bir şekilde halletsinler veya kayınvalide giderken o versin hediyeleri. Durduk yere kötü olmaya ne gerek var.

Ben annem ve esimden baska kimseyi gormek istememistim. Sükunet ve huzur sakinlik istemistim. Kimseyi de kabul etmedim. Bugun ne kadar dogru bir karar olduğunu her defasinda goruyorum. İyi ki sadece cekirdek ailem yanimdaymis. Bebegimi de aylar sonra gordu akraba es dost vs. Zaten kibarca istemedigini de soylemis. Sizin icin zor olsa da ilerleyen zamanda gidin. Zaten hastaneye falan da daha yeni dogum yapmış kadinin ve bebegin basina ususenleri cok saygisiz buluyorum. Hele ki sezaryende kanama kontrolu susu busu oluyor emzirme alistirmalari yapiliyor oradan hop bir akraba kadin erkek odaya daliyorlar... Ben uygun bulmuyorum.

1 Gece kalcam diyo

Her insan farklı kimi memnun olur kimi toparlanmayı bekler, ben ikinciyim, iki doğum yaptım ve doğum sonrası dönem özelikle kimseye tahammülüm yok, çekirdek ailem yetiyor, kendi annem ailem dahil bu süreci yalnız geçirmek daha huzur veriyor bana.
İkinci çocuğum zaten kolikti 6 ay kimseyi görmek istemedim sürekli ağlayan bir bebekle

Bence kurban bayramında gidip verebiliyorsa versin konu sahibi hediyeleri. Artık o zaman da gelmeyin derlerse hediyeleri açıp kendisi kullansın. Bazı insanlara çok verici olmaya gerek yok. Konu sahibinin diğer konusunu şimdi okudum epey hazırlık yapmış. Bayramda da gelmeyin derlerse gitmeyin boşverin.

tanimlayamam. gorunce karar veriyorum veya konusunca. kafamda belli tip yok. asiri olan hicbiseyden hoslanmam bu konuda netim ama.
Nacizane kavramlar karışıyor olabilir mi ?

Şöyle ki net iyi insanlar vardır? Kendisine yapılmasını istemediği şeyi asla başkasına yapmaz..İnsanlara, doğaya topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket eder ve gerçekten iyidir. .Hiçbir şeye (inanç, siyaset,çıkar) bağlı yapmaz bunu ..Saf iyidır yani..
Bir de iyiymiş gibi davranıp,aşırı sinsi insanlar vardır. Bir bardak su veriyorsa bile çıkarı için yapar ve sürekli yaptığı her şeyin reklamını yapar..Alttan alttan algı oluşturmaya çalışır.

Hisleri kuvvetli olan insanlar hemen bu insanları anlar ve uzak durur.

Konu sahibi yine haber vermiş gelelim mi diye? Açıkçası elti mesafeli tavrıyla kocaman kadını kırmış . .
Böyle şeyler Aileler için dönüm noktalaridır. Doğum ,düğün, ölüm gibi ..Güçlü bir bağ gerektirir..Yoksa Türk toplumu olarak ayrışmaya Ailelerden başlarız.

Avrupa toplumu Aile bağlarını kuvvetlendirmeye çalışırken. .Biz hiçbir toplumda olmayan tripleri yapmaya başladık.

Eltisi hevesle 10 gün sonra bir kaç saatliğine(ona da razıyız) gidip bebeği görüp hediyelerini verse ne zararı var?

Bence gelmeyin demiş. Otelde falan kalacaksanız gidin. Evi geniş mi ? bebekle rahat eder mi belli değil. Kaç kişi gideceksiniz. Sezeryan sancıları ile yatılı misafir nasıl olur bunlara göre karar verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…