- 6 Ağustos 2010
- 1.892
- 3.809
- 333
- Konu Sahibi karalahana06
-
Bebek görme bitmesin ama uygun zaman iyi seçilsin. Hediyeye hiç gerek bile yok. Güleryüz ve hayır dua yeterliBuradaki yorumları okuduktan sonra bebek görme olayları tamamen bitsin. Hediyeler kapı önüne bırakılıp gidilsin .
Emin misin hediyeye gerek olmadığına?Bebek görme bitmesin ama uygun zaman iyi seçilsin. Hediyeye hiç gerek bile yok. Güleryüz ve hayır dua yeterli
Avrupa da, Amerikada yaşayan bir çok arkadaşım,akrabam var ve onlarla konuşmalarimiz da mutlaka bir kac örneğini tartışırız.Tabi onlarda da farklı aile profilleri vardır.Avrupa toplumu aile bağlarını güçlendirmeye çalışıyor tezinizi desteklemenizi istiyorum neye istinaden bunu söylediğinizi gerçekten merak ettim, iğneleme yapmadan soruyorum bunu safdillilikle.
Ev sahibi kadın kibarca gelmeyin demiş, bunda kocaman kadının kırılmasını gerektiren bir durum yok ki. Orası ev sahibinin bileceği iş değil mi? Kişisel alanları sonuçta nasıl istiyorlarsa öyle yapmak lazım. O başka bir aile. Her ailenin balansı dengesi ayrıdır.
Kendi bakış açımı, kendi sınırlarımı düşünerek yazmıştm. Benim bakış açımdan öyle... Ama haklı olabilirsin. Aslında bütün yorumlar gösteriyor ki, her karar kişiye özel alınmalı, genellemeler her zaman işlevsel olmuyor, diğer bir ifadeyle herkeste olumlu neticeler doğurmuyor.Emin misin hediyeye gerek olmadığına?
Burada açılan konular ne o zaman?
Kaynanam onu almadı,bunu almadı. Eltimin görümcemin iğnesi yok.
Hediye olmayınca bebeğin yüzünü bile göstermek istemiyor konu sahipleri ve pek çok üye de destekliyor konu sahiplerini.
Lohusada kalkıp eltiyi başında gezdirmicekki? Birde böyle güzel insan yük bile olmaz aşırı iyi niyetli çok tatlı biri.Burdan hissediliyo çok duyarlı çok tatlış
Tabi ki yapan hediyeler için yapmıyor:)Bebek denilen insan yavrusuu ‘Bebek görmeye gelsinler, hediye alıp gelsinler diye mi yapılıyor?uyusun da büyüsünler, eee eee e.
Konuyu güzelce okusaydınız ve bi çok kişi daha,konu sahibinin doğum anında gelelimmi yani her konuda destekçi yardımcı olarak dediğini anlardınız.Eltinin o an için annesinin yanında olacağını daha sonrada gelmeyin kalmayın demediğinide görürdünüz.Boyle iyi niyetli birini birgün bile evinde istemiceğini sanmıyorum.Konu sahibinin yerinde olsam gitmem uğraşamam yani bukadar mesafeye.Tlden arar tebrik ederim ne hediyesi birdeKonu sahibi dünyanın en tatlı insanı dahi oksa ev sahibi "daha sonra gelin" dediyse onu dinlenmesi gerekir. Bence samsundayken tekrar arayıp müsait olup olmadıkları sorulabilir. Müsaitse gidip görülür. Ayrica şu lohusa kadin kalkıp başında gezdirmeyecek sağlıklı bir bakış açısı değil. Her insan doğumu aynı şekilde kaldıramıyor. Kimisi hemen ayağa kalkar. Kimisi adapte olabilmek için aylarca çırpınır durur. Bu konuda dediğim gibi dünyanın en kral insanı gelse bile esas olan doğum yapanın dediği.
Doğuma gitmeyin hala ne diye doğuma gidelim mi diyosunuz ki? Kadın annemgil var teşekkür ederim demiş ne gerek var eltiye kaynanaya. Yakın diye gitmek istiyo olabilirsiniz ama o an kimse sizlerle hele hele bi kaynanayla uğraşmak istemez. Sizin sonra yaşadığınız yerden oraya gitmek zor oluyosa gitmeyin sonra yine samsunda olduğunuzda yakın olduğunuZda gidersiniz acil değil hemen görmeniz bir elti olarak. Kaynananız da doğumdan sonra kendi mi gider kendi karar versin. O da doğumda gitmesin kadın kibarca istememiş biraz karara saygı duyun. Ben doğum yapıcam ben de istemiyorum kaynana falan eltim var ama yok zatenKızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Şaka mı ne kalması? Kadın emziricek lohusa lohusa dikişleri acıycak zor oturcak kalkcak annesi onla mı ilgilensin yoksa yatılı misafirle mi? Milletteki rahatlık da yani ne diyim...En fazla 1 gece kalıp döneriz zaten.
GitsindeYorumların hepsini okumadım ama okuduklarım bana yetti. Ve çok şaşırdım. Konu sahibi gayet iyi niyetli bi şekilde gitmek istiyo ki başka zaman gidemeyebilirim diye. Üstelikte eşi görüşmüyo bile. Bu durumda olsak çoğumuz bırak gitmeye uprasmayı sileriz o eltiyi. O kdar yolu gidip yok bi saat otur yok öğretmen evinde kalın diyenlere de çok merak ettim. Hangi babaanne oğlunun oturdugu ile gelipte otelde kalmış? Ne kadar ayıp bi gece misafir olamayacak mı oğlunun evinde. Gitsin üstüne yıkılsın demiyorum ama torunun doğum heyecanını yasamayacak mı? Bir gece her sekilde idare edilir diye düşünüyorum. Gitmezlerse bi dha imkan olmayabilir bu defada gelmedi olurlar. Doğum yaptı diye kimse gitmeyecek mi eltiye? Komşu akraba illa birileri gecmiş olsuna hayırlı olsuna gelecek. Neden babaanne elti gelmesin
PekiGitsinde
1,2 ay sonra gitsin
Siz öyle yaparsınızGitsinde
1,2 ay sonra gitsin
Ah canım benim, herkes senin gibi düşünmüyor maalesef. Kuma gemisi yürür elti gemisi yürümezmiş , zamanla ne demek istediğimi anların, sadece kendini çok kaptırma ve bir elti olduğunu unutma!Ben sadece fikir almak adına yazdım. Açıkçası ben doğum yapsam ve eltim yanımda olsa çok sevinirim. Kardeş eşiyiz sonuçta ne bileyim. Destek olur bana
20 gunluk anneyimSiz öyle yaparsınız
Konuyu güzelce okusaydınız ve bi çok kişi daha,konu sahibinin doğum anında gelelimmi yani her konuda destekçi yardımcı olarak dediğini anlardınız.Eltinin o an için annesinin yanında olacağını daha sonrada gelmeyin kalmayın demediğinide görürdünüz.Boyle iyi niyetli birini birgün bile evinde istemiceğini sanmıyorum.Konu sahibinin yerinde olsam gitmem uğraşamam yani bukadar mesafeye.Tlden arar tebrik ederim ne hediyesi birdeAma iyi niyetli arkadaş.Her Kula böyle elti nasip olmaz. Buradaki elti kişilerindende gayet anlaşılıyor ne eltiler var Aman Allah'ım düşman başına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?