Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Ama amcanin öyle talebi yokki. Bebegin öyle bir misyonu yokki.

Burda en önemlisi lohusa kadinin istegidir. Sen mesela kalabalik aile hastanede olmasindan mutluluk duyabilirsin ancak herkes öyle degil. Benim icin mesela kabus o. Sevmiyorum. 10 günlük lohusa halim ile yatili misafir gelse cildiririm.

Eltide istemiyor. Ötesi yok. Kadin is te mi yor. O halde israr etmek bosa. Istemedigi halde israr edilirse evet kötü niyet ararim.

İlla gideceğim demiyorum ki. Ne zaman gitmek daha münasip olur diyorum
illa gidecegim diyorsunuz. ablasi var diyorum, konusmuyor diyorsunuz. gidin hediye verin diyolar bir gun kaliriz diyorsunuz. kadin gelmeyin demis burda gideyim mi diye soruyrsunuz. bunun ustune illa gidicem demiyorum diyorsunuz. ☺ ay allahim ya gidip bi kahve yapayimm kendime☺

Afiyet olsun. Bence siz bilenmişsiniz. Eltilerin hep kötü ilişkileri olur zannediyorsunuz

Siz şu eşine rağmen, elti ve kayınbiraderini hediyeye boğan üyesiniz değil mi?

Eltiniz açık açık "kalabalık etmeyin başımda. bana annemler yeter" demiş. Bence burada sormanız bile hata..
Aldım ağzımın payını. Biraz toplandıktan sonra gitmek en iyisi sanırım

samsunla artvin arası 550 km mesafe varmış az değil yani,
ya gidersiniz 1 gece otelde kalırsınız kv ile
aksam biner sabah orda olur , o aksam tekrar biner samsuna geri dönersiniz ,

yada ileri tarihe bir ucak bileti alır eltinin musait oldugu bir zamanda ziyaret edersiniz ,

Canm güzel güzel sormussun iyi niyetli olduğun gayet belli. Ben de 3 ay sonra dogum yapacak biri olarak yorum yaziyorum. Bence gitmeyin. Ailesiyle annesiyle bebeginin ilk donemlerini lohusaligini rahat gecirsin. Sonrasinda musait bir zaman olursa hediyenizi alir ucakla gider gelirsiniz. Ha diyelim olmadi seneye kadar gidemediniz dersiniz ilk zamanlarda rahatsiz etmek istemedik sonrada firsat olmadi sartlar uymadi diye. En guzeli boyle olur bence. Bende mesela dogumda ne hastane odamda nede evimde kalabalik olsun istemiyorum. Sadece kendi annem kalsin mesela evde ve hastanede yanimda kimse bana yatili gelmesin kayinvalidem dahil.

Üyenin önceki konusunda bu eltiye fazla fazla hediyeler aldığını, hatta çocuk için de altın, özel nevresim o bu şu gibi koca bir hediye topluluğu yaptığını
Evlerini her ziyarette su takımı, kahve takımı gibi hediyeler götürdüğünü
Ama eltisinin kendisine karşı böyle bir tutumu olmadığını, eşi bile neden bu kadar abartıyorsun o bize alıyor mu diyip kızmış ama ona rağmen durmuyor arkadaş
O yüzden herkese gereksiz fazla yardımsever geldi konu sahibi :)

dogum yapsam ev islerime yardim etmesini isteyecegim en son bile olmazdi eltim. kardes kuzen anne abla yakin arkadas varken.ne munasebet evimi eltim toplasin? kadin sizden iyilik istemiyor sizde yapmayin bence. zorlamayin yani.
Amcanın öyle bir talebi neden olmasın? Yeğen başka bir şey. .
Ben yine de konu sahibini iyi niyetli buluyorum.Çok genç ve deneyimsiz buraya sormakla başı arşa değmez. .Hiçbirimiz birbirimizi görmüyoruz, tanımıyoruz bize sorarak nasıl bir Ego kasacak. .

Kendine göre mantıklı cevaplar arıyor. .

Ve bence Eğer ki geleneksel bir aile ise bunlar Kayinvalidesi kendi tutup konu sahibini oraya götürecek..

Aldım ağzımın payını. Biraz toplandıktan sonra gitmek en iyisi sanırım
Hiç gitme canım aldıklarını kargola sadece.
Benim 2 oğlum var nasip olurda torunum olursa hediyelerimi kapıdan verip gideceğim. Allah muhafaza benim yüzümden sütü falan çekilmesin. Haa o kapıya da hediye için gelmedi demesinler diye gideceğim. Burada okuduğum konulardan çıkarımımdır.

Tamam hatırladım konuyu. .Acemilik yapıyor zamanla konu sahibi de kime ne mesafede yaklasacağini öğrenir. .
Duyarsız ve duygusuz insanlar zamanla böyle insanları da kendilerine benzetiyorlar. .

Bence konu sahibi çok genç yeni bir gelin ..Her kapının iyilikle açılacağını düşünüyor. Ama öğrenecek o da..

Eltimin gelip tozumu kirimi görüp evimi temizlemeye çalışması yemek yapması beni mutlu etmez mesela. Tam tersine ne münasebet tozumu kirimi görmesi? Eve misafir gelecek ev temizlenecek yemek yiyecekler yapılacak oturulacak bi günlük de olsa çarşaf öıkacak sonra yıkanacak asılacak onlar. strese girerim, daha önce gelme dediysem de kızarım. Hadi görümce olsa yegen görmek istiyor dersin elti ne alaka anlamıyorum cidden? 40 çıkana kadar lohısa kim istiyorsa o kalır yanında. Gerekirse kv de gitmez görmez. 40tan sonra gidilir birkaç gün öncesinden aranarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…