- Konu Sahibi karalahana06
-
2 doğum yaptım gayette gelen gidenden mutluydum.
Benim neye cevap verdiğime baksanız keşke.yani siz mutlu oldunuz diye kibarca gelme diyene de gider misiniz?
Dogum yapan eltinizin evinde kalmayi 1 gece de olsa planliyorsaniz hele bence hepten gitmeyin. Ben konu sahibini hatirliyorum cok hazirlik yapmisti bebise hediyeler vs.. niyetiniz 10 numara 5 yildiz harika ancak lohusa psikolojisi birbaska boyut. En azindan bir hafta 10 gun gecsin oyle gidin. Yatiya da kalmayin bence.Yok artik bebek gormeye gittiginiz yerde yatiya kalmaktan bahsetmiyorsunuz degil mi? Bu arada gelmeyin demiş kibarca. Yol uzamasin diye insanlarin basina kalabalik etmeyin bence. Eksikliginiz kadinin icine dert olacak olsa gelmeyin demez. Azicik gec ziyaret ediverirsiniz.
Lohusa kadına gecmezayyyy ne uzun o 1 gece değil mi. Asla geçmez.
Benim neye cevap verdiğime baksanız keşke.
Ben konu sahibine değil başkasına yorum yaptım o mesajımlaneye cevap verdiğinizin önemi yok ki
konu sahibi gider misiniz diye soruyor
siz de benim hoşuma gitmişti diyorsunuz
ee yani??
kalmak bana dogru gelmıyor ben o kısmı atlamısım sanırım.1 Gece kalcam diyo
Avrupa toplumu aile bağlarını güçlendirmeye çalışıyor tezinizi desteklemenizi istiyorum neye istinaden bunu söylediğinizi gerçekten merak ettim, iğneleme yapmadan soruyorum bunu safdillilikle.Nacizane kavramlar karışıyor olabilir mi ?
Şöyle ki net iyi insanlar vardır? Kendisine yapılmasını istemediği şeyi asla başkasına yapmaz..İnsanlara, doğaya topluma karşı sorumluluk bilinciyle hareket eder ve gerçekten iyidir. .Hiçbir şeye (inanç, siyaset,çıkar) bağlı yapmaz bunu ..Saf iyidır yani..
Bir de iyiymiş gibi davranıp,aşırı sinsi insanlar vardır. Bir bardak su veriyorsa bile çıkarı için yapar ve sürekli yaptığı her şeyin reklamını yapar..Alttan alttan algı oluşturmaya çalışır.
Hisleri kuvvetli olan insanlar hemen bu insanları anlar ve uzak durur.
Konu sahibi yine haber vermiş gelelim mi diye? Açıkçası elti mesafeli tavrıyla kocaman kadını kırmış . .
Böyle şeyler Aileler için dönüm noktalaridır. Doğum ,düğün, ölüm gibi ..Güçlü bir bağ gerektirir..Yoksa Türk toplumu olarak ayrışmaya Ailelerden başlarız.
Avrupa toplumu Aile bağlarını kuvvetlendirmeye çalışırken. .Biz hiçbir toplumda olmayan tripleri yapmaya başladık.
Eltisi hevesle 10 gün sonra bir kaç saatliğine(ona da razıyız) gidip bebeği görüp hediyelerini verse ne zararı var?
Aynen ne kadr yakında olunsa yatılı misafir istemez lohusalığında kimse.kalmak bana dogru gelmıyor ben o kısmı atlamısım sanırım.
Kızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Kesinlikle katiliyorum insanlarin sinirlarina saygi gostermek gerek. O kirilmasin bu kirilmasinla yasam gecmiyor. İlk 2-3 ay zaten degil misafir agirlamak yüz yikamaya ne takat ne vakit olmuyor. Sac bas daginik ust basi bile gormuyor yeni annenin gözü. Uykusuzluk zaten tavan oluyor. Tahammül seviyesi dusuyor. Emzirmeler çok sık oluyor.. dogum sonrasi vucudun durumu toparlanma vs.. var da var yani. Lohusalari rahat birakmali. Onlar yardim istemedikce bulasmamali. Tecrubeyle sabit.Avrupa toplumu aile bağlarını güçlendirmeye çalışıyor tezinizi desteklemenizi istiyorum neye istinaden bunu söylediğinizi gerçekten merak ettim, iğneleme yapmadan soruyorum bunu safdillilikle.
Ev sahibi kadın kibarca gelmeyin demiş, bunda kocaman kadının kırılmasını gerektiren bir durum yok ki. Orası ev sahibinin bileceği iş değil mi? Kişisel alanları sonuçta nasıl istiyorlarsa öyle yapmak lazım. O başka bir aile. Her ailenin balansı dengesi ayrıdır.
Her cümlesine aynen katılıyorum.Kesinlikle katiliyorum insanlarin sinirlarina saygi gostermek gerek. O kirilmasin bu kirilmasinla yasam gecmiyor. İlk 2-3 ay zaten degil misafir agirlamak yüz yikamaya ne takat ne vakit olmuyor. Sac bas daginik ust basi bile gormuyor yeni annenin gözü. Uykusuzluk zaten tavan oluyor. Tahammül seviyesi dusuyor. Emzirmeler çok sık oluyor.. dogum sonrasi vucudun durumu toparlanma vs.. var da var yani. Lohusalari rahat birakmali. Onlar yardim istemedikce bulasmamali. Tecrubeyle sabit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?