Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Çok iyi olurmuş yakınken gitmek ama yatılı gitmek hoş olmaz.
Orda yardım da edecek olsanız edeceğiniz yardımdan çok iş çıkacak onlara mutlaka.
Bir de insan kalabalık istemiyor, annesi olmasa gidip 2 gün kalsanız bence uygundu mesela.
Zaten kendi de kibarca sonra gelmenizi tercih ettiğini söylemiş.
Bir daha ne zaman müsait olursanız o zaman gidersiniz, geç olmaz.

Henüz bir 49 günlük anneyim ve sakin sakin sakin diyorum. Kadın demiş zaten sonra gelin diye daha ne kadar net desin istemiyorum diyemez ya kibarca söylemiş ne zaman rahat edebilecegini. Yeni doğum yapmış biri olarak tüm içtenliğimle diyorum toparlanınca gidin. Siz yol uzun zor olur diyorsunuz ya henüz lohusa ve toparlanamamis bir kadına eziyet olacak diğer türlü hemde bir gece yatılı
Lütfen sonra gidin sizin rahat yolculuğunuz için yeni doğum yapmış bir kadına eziyet etmeyin.

Dogum yapan eltinizin evinde kalmayi 1 gece de olsa planliyorsaniz hele bence hepten gitmeyin. Ben konu sahibini hatirliyorum cok hazirlik yapmisti bebise hediyeler vs.. niyetiniz 10 numara 5 yildiz harika ancak lohusa psikolojisi birbaska boyut. En azindan bir hafta 10 gun gecsin oyle gidin. Yatiya da kalmayin bence.

Ne guzel iyi niyetlisiniz, ancak lohusa kadinin evinde 1 gece bile yatiya kalinmamasindan yanayim ben. Siz yardim ederim diyorsunuz iyi niyetinizle, ancak o lohusalik psikolojisiyle esinden ve annesinden baska kimseyi gormek istemeyecektir muhtemelen. Size kendi agziyla kibarca gelme dedigi icin, gitmemeniz sizin ayibiniz da olmaz iciniz rahat olsun. Sizin yerinizde olsam kesinlikle 1 gece bile olsa oraya yatiya gitmem. Bebek ziyaretimin suresi de maksimum 2 saati gecmez.

Avrupa toplumu aile bağlarını güçlendirmeye çalışıyor tezinizi desteklemenizi istiyorum neye istinaden bunu söylediğinizi gerçekten merak ettim, iğneleme yapmadan soruyorum bunu safdillilikle.
Ev sahibi kadın kibarca gelmeyin demiş, bunda kocaman kadının kırılmasını gerektiren bir durum yok ki. Orası ev sahibinin bileceği iş değil mi? Kişisel alanları sonuçta nasıl istiyorlarsa öyle yapmak lazım. O başka bir aile. Her ailenin balansı dengesi ayrıdır.

Doğum yapılan ilk 21 gün hiiiçççç gitmeyin.

Yahu bebeğe adapte olsunlar bi, anne doğumun etkilerini üzerinden atıp rahatlasın bi...

Kesinlikle bebek 2 aylık olmadan gitmeyin...

O dönemde insana kendi eşinin, annesinin yaptıkları bile rahatsızlık veriyorken, siz elti ve kv gitme niyetindesiniz.

Kesinlikle katiliyorum insanlarin sinirlarina saygi gostermek gerek. O kirilmasin bu kirilmasinla yasam gecmiyor. İlk 2-3 ay zaten degil misafir agirlamak yüz yikamaya ne takat ne vakit olmuyor. Sac bas daginik ust basi bile gormuyor yeni annenin gözü. Uykusuzluk zaten tavan oluyor. Tahammül seviyesi dusuyor. Emzirmeler çok sık oluyor.. dogum sonrasi vucudun durumu toparlanma vs.. var da var yani. Lohusalari rahat birakmali. Onlar yardim istemedikce bulasmamali. Tecrubeyle sabit.

Her cümlesine aynen katılıyorum.

Ben olsam bir çeyrek altın alır bırakırım kayınvalideme benim adıma ver derim
Sonra eltimi arar hayırlı olsun gelirim gelemem belli olmaz hediyeni bıraktım derim sonra da gitmem olur biter alan memnun satan memnun

Mesafenin yakin oldugu bir zamanda kv ile yeni dogum yapmis eltinizi ziyaret etmek istemissiniz. Elti hanim da kendisi icin uygun zaman araligini soylemis. Bundan sonra eltinin dedigi zamanda gitmeniz daha uygun. Yatiya kalma dogum yapmis bir kadina sadece eziyet olur. Uygun bir otel veya ogretmenevinde rezervasyon yapin,orada kalin. Inanin yadirgayanlardansa yeni dogum yapmis bir kadinin konforu, mahremiyeti daha onemlidir. Polen durumundan dolayi cicek yaptirmayin. Ceyrek veya yarim altin, elti hanimin kullanabilecegi bir taki, bebege giyim esyasi uygundur. Unutmayin, siz de dogum yaptiginizda insanlar bu usulu uygulayacaklardir. Allah anali babali buyutsun.

Ben hala bile birileri gelsin istemiyorum bebeğim 4 aylık oldu..ama şu var görümcedir kv kp kendi annem babam kardeşlerim misafirden saymadigim icin ne zaman gelselerde sorun yapmadım aksine onlar hep gelsin istiyordum ki bi isin ucundan tutsunlar ne biliyim en azından bi banyo vs yapıyodum...ama eltim yok onu bilemiyorum....sanırım yakınlık derecesiyle alakalı gelen kişiler laf etmeyecek hizmet beklemeyecek ve yardım edecek kişiyseniz sorun olmaz gitmeniz aksine mutlu olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…