Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

24 sayfa yorum yazılmış.
Anlamadım ki daha 1 ay var, siz niye bu kadar gerildiniz de şimdiden bunu soruyorsunuz.
Şimdiden bunu size ne buradakiler, ne de eltiniz söyleyebilir.

Siz zaten bayrama kv. Gideceksiniz.
Hediyelerinizi de atın bagaja götürün.
Hele bi Doğum yapsın ararsın tebrik edersin.
Bayram olsun zaten arayacaksın.
Orda sorarsın bi durumu nasıl, gelen gideni oluyor mu falan.

Buraya kadar gelmişken seni de görmeye gelmek isteriz müsaitsen, değilsen de sonraya bırakalım diye bir sorarsın.

Belki çok ağrım var sizi sonda alayım der, belki de buyrun bekliyorum der. Ona göre hareket edersiniz.

Daha bebeği olmadan o nerden bilsin nasıl olacak? Belki bebeği sakin olur, belki kolik olur. Belki Doğumu normal düşünüyordur, son anda sezaryen olur. Olur da olur yani.

Ama söylemeden geçemeyeceğim, bana öyle geliyor ki sırf eşin abisiyle arası bozuk diye sen iyi elti rolüne büründün. Eğer araları süper olsaydı eltininin evine gitmeyi bu kadar olay yapmazdın. Tabi bence...

Bebeği doğar doğmaz görmek zorundayız değilsiniz.Bir zaman sonra görürsünüz.

Eltiniz açık açık doğumda annesinin olacağını,sizin daha sonra gitmenizin uygun olacağını söylemiş. Üzerine yorum yapılacak birşey yok aslında.

Zaten bu kadar uzakta oturup dolayısıyla yüzyüze çok az görüştüğünüz eltinizin doğumunu bu kadar dert etmenizi anlamış değilim. Diğer konuyu da düşünerek yapıyorum bu yorumu, şimdi gidemiyorsanız ne zaman biraya gelirseniz o zaman hediyenizi verirsiniz.

Ilk 48 saat uykusuzluktan perisan haldeydim ben. 1 hafta gecsin en az ve konaklamayi misafirhane otel gibi yapabilirsiniz. Oyle zor ki ilk gunler çünkü..dikis agrisi uykysuzluk anneyi perisan ediyor.. insanin misafir agirlacak durumu olmuyor

Esimin x/y/z si cocugumu gormedi bir cop almadi diyenler nereye saklandi ya
Insanlar ne kdr kazanirsa kazansin herkeste bir kriz var sanki artvine gidebilmek cok kolay bir sey 2. Ye neden ayrica plan yapsin
Hem babaanne 10 gun beklermi ya onunda torunu degilmi
Biz ne zmn bu hale geldik
Kendini bilen insanlarsa ztn bir sekilde orta yol bulunur degilse 2. Bir sansi asla haketmez
Vermeleri gerektiginde herkes erkek ailesi en cok yapmali der
Bazi yorumlar beni cok sasirtti
Konu sahibi bence gitmeyin hediyeye flnda gerek yok.
Bir telefon yeterli
Gorunce uzaktan masallah de gec

Ne ilginç bir konu olmuş bu ya.Abimin eşi doğum yaptıktan 5 gün sonra bizi ailecek yemeğe çağırmıştı. Bizde annemle erken gidip yemeklere yardım etmiştik.
Konu sahibi görmek istemiş , eşinin tutumuna rağmen hemde...
Belki o da bebek sevgisini tatmak istiyor. Neden hemen çocuğa yaklaşma , soru sorma falan diyorsunuz ?

Ama o sensin
Yani kadın demiş "sonra gelirsiniz"
Bundan çıkarılabilecek başka bir anlam yok
Veya naz yapıyor aslında gelin demek istedi falan diyemeyiz
Alıntılamadan duramadım.
Seni alıntıladım ama bir çok böyle yorum var.
Benim yeğenim olduğunda (o dönem evliydim) çocuğum olmuyordu.
Ben de çok anne olmak istiyordum.
Tabi hiç lohusa depresyonu nedir falan bilmiyordum da. Bebek doğdu , yemeğe çağırdılar falan gittik ettik.
Sonra ki gün de benim aşılama günü sonucumu öğrenecektik. Neyse sonuç negatif çıktı.
Ben tabi ağlıyorum. Çok çok üzgündüm.
Gelinimizi aradım bebeği görmeye gelmek istiyorum diye. O da bana kibarca yorgunum dedi.
Ben bu lafın üzerine bile gittim. Sadece 10 dakika da olsa yeğenimi göreyim de kokusunu çekeyim diye. Gelinimiz ilk başta surat yaptı ama ben öyle hüzünlüydüm ki o gün anladı sanırım , pek ses etmemişti.
Burada şimdi bazı kadınlar öyle yorum yapmış ki şaşırdım.
Yok bebeğe elleme , aynı odaya girme vs diye....
Yaşamayan bilmez cidden bu durumu.

Doğuma Anneanne gidecek 10 gün sonra babaanne gidecek öyle istemişler

10. gün oluyor sizin gidiisiniz zaten.

Ee o zaman normal oradan direkt geçip bir gün ziyaret etmeniz.

Babaanne kalmak isterse kalır, siz dönersiniz.

Çok abartılmış burada. Bir gün ziyaret edilince ne oluyor yani anlayamadım, loğusa olunca zor elbet ancak bir gün babaanne ziyaretine de bir şey demesin kimse.

Benzer bir durumda arkadaşıma açık açık sormuştum. Ne zaman geleyim, sen kendini iyi hissettiğinde haber ver ben öyle geleyim aklım sende ama başında kalabalık yapıp bunaltmak da istemiyorum diye. Bir hafta sonra aradı gel dedi. Samimi iseniz doğruca sorun biz ne zaman gelelim diye.

Annesi orda olacakmış gitmeyin.Insanin gozu pek kimseyi görmüyor o zamanlar. Siz kendinizce hakli olabilirsiniz ama o daha hassas. Anlayış gösterin. Bebek 2 3 aylık olsun anne de toparlasın kendini öyle gidin.

Ama babaannenin aldiklari begenilmez, babaanne hep birseyler yapmak zorundadir, babaanne hep eksiktir..

Lohusayken insan annesini istiyor yanında, zaten kibarca söylemiş eltiniz. Bebek biraz palazlansın, eltiniz de toplansın gidersiniz de kalırsınız da, çünkü mesafe çok uzak ve babaannenin de hakkı var anneanne kadar. Hatta babaanne yardımcı olacak tatlı bir kadınsa o da bulunabilir doğumda, torun onun da torunu çünkü.

Sevgili konu sahibi;bu açtığınız konuyu ve hatta bundan önceki konunuzu okuyunca bende sizin iyi niyetli bir yaklaşımınız olduğu kanaatindeydim.Fakat üşenmeyip açtığınız tüm konulara baktım da siz sanki karı,koca kaynınız ve eltinizle içten bir mücadele, kıyaslama,yarış halinde gibisiniz.

Zaten ilk açtığınız konunuzda yazmışsınız, kıskanıyorum,biz evlenecektik bizden sonra tanışıp önce evlendiler diye,aynı şekilde kaynınızla eşiniz arasında küçüklükten gelen bir rekabette varmış.
Yani bu ilişki ne kadar zorlasanızda dikiş tutmaz, uğraşmayın.

Bilmiyorum belki kıskaçlığı yendiniz,belki gerçekten temiz bir niyetle gitmek istiyorsunuz fakat karşıdaki insanlar ne sana,ne eşine kıymet vermiyor.
Eltinin annesi sizi kıskanıyor,kardeşler zaten küs,elti gelmeyin diyor,baştan beri soğuk davranıyor.Ee o zaman niye kendinizi yıpratıyorsunuz?

Bakın bende maalesef sizin gibiydim,hatta bugün bu konuyu okuyunca kendime yeniden kızdım.Hep verici, fedakar,bir gönüle girmek derdinde olan.
Fakat üzülerek söylüyorum evlilik hayatı öyle değil,zamanla daha iyi anlayacaksınız.
Cebimde kalan son paramla eşimin ailesine hediye alan ben,en son onlara aldığım hediyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacak noktaya geldim.En azından dua eder,değer verir.
Size de tavsiyem niyetiniz kötüyse nefsinize kulak vermeyin,sizde eltinizin geçtiği lohusalık günlerinden elbet bir gün geçersiniz,o yüzden sevmeseniz de onun üzüleceği bir duruma sebebiyet vermeyin.
Niyetiniz iyiyse de bu kadar iyi niyetli olmayın :)
Bende aldım eşimin yeğenine hediye ama ben eltimden ziyade kaynıma kıymet verdiğim için,bir abi olarak desteğini gördüğümüz için aldım.Sizde gerçekten böyle bir durum yok.

Yani on günlük lohusa kadına komşu geliyorsa ki geliyor,amca ve eltide birkaç saat gelsin tabii.Fakat yatılı misafirlik gerçekten zor olur,ona göre bir plan yapıp giderdim ben 'buyurun gelin' denilse.
Bence kayınvalide gideceği zaman telefon açsın müsaitseniz eltingil uğrayacak hediyelerini takacaklar diye.Hala gelmesin diyorsa selam yollayın altın aldıysan onu yollayın,diğer hediyeleri falan ya bebeğinize saklayın yada daha makulu bir ihtiyaç sahibine verip duasını alın..

Allah kalbinize göre versin.

Eşimin ailesi benim ailem sonuçta. Yeğen ikimizin

Eşiniz sizin kadar takmıyor ama

Kusura bakmayın da sizin erkek versiyonunuza biz sapık diyoruz.

Hayırdan anlamayan, sürekli taciz eden, ablammm ablammm diye ısrarla bağ kurmaya çalışan.

Ne kadar meraklısınız istenmediğiniz kapıdan girmeye

O benim yeğenim. Yeğenimi görme hakkımı elimden alamazsınız

Da der şimdi

Kadın gelmeyin demiş zaten inatla gitmek bence saçma. Sonrasında eşiniz uçakla gitsin görmeye maliyeti düşürmüş olur. Bizde lohusaya erkek gelmez. Hele de yatılı... Kadın zaten ağrı, sızı içinde. Meme dışarıda gezecek. 40 gün rahat bırakmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…