- Konu Sahibi karalahana06
-
Bu kadar iyi niyetli olma kızBen sadece fikir almak adına yazdım. Açıkçası ben doğum yapsam ve eltim yanımda olsa çok sevinirim. Kardeş eşiyiz sonuçta ne bileyim. Destek olur bana
Aradaki sıcak ilişkiye göre değişiyormuşKızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Az toparlansın öyle git.. Ailesi olacak zaten. illa gitme derdi sana değil kv ye düşüyor. İlk günden gidince ailesi bi de azar vuruyo yemek götürdüm 3gün boyunca bi de evime niye götürmemişim diye azar vuruldum ilgilendikçe tepene binerler..Ben dogum yaptım hatta 15 gün hastanede yattım bi arayıp gecmiş olsun diyemeyecek kadar da görgüsüzdüKızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Bu kadar iyi niyetli olma kız
Kayınvaliden dırek gıtsın doguma ama siz sonrasında gidebilir sınız. En azından tatiliniz bitmek üzereyken falan.Kızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
3 yıldır bebek olayına adapte olmuş biri olarak söyleyeyim, yeni bebeğin olduğu evde yatılı kalınmaz.
Ama siz elti olarak aylar sonra giderseniz de laf duyarsınız.
Eğer ki, gidip kalmanız zorunlu ise, eltinizin ailesi oralı ve kendi evleri varsa, sizin olduğunuz süre içerisinde onları evlerine göndermeyi teklif edin dinlenme amaçlı.
Siz o sırada evde kalırken misafirlikten çok, yardıma gittiğinizi belirtin ve iş beklemeyin, yapım.
Yardımcı olun ev işlerine, düzene vs.
Emin olun 40 yıl dua alırsınız.
Lohusa anneye eziyet etmeden önüne konan yemek, ona uyku ve dinlenme fırsatı vermek candan değerlidir.
Ömür boyu unutmaz yapılanı ve tam da ihtiyacı olan budur zaten.
Böyle olmayacaksa hiç gitmeyin.
Atladığınızı nokta şu, ‘şu an gelmenize gerek yok, daha sonra gelmeniz uygun’ cümlesi üzerine gidilirse bu jest değil kabalıktır. Maddi yardımda bulunmak kılıfıyla insanların hayatına istenmedikleri halde burun sokmaktır, insanların ömründe belki tek bir defa yaşayacakları anları kötü hatırlamalarına -istemedikleri şekilde yaşamalarına ve hatırlamalarına- neden olmaktır.Tabi ki yapan hediyeler için yapmıyor:)
Fakat yakın bir akrabanızın veya sevdiğiniz bir arkadaşınızın bebeği dünyaya geliyor .Bu bir mucizedir..Olağan üstü güzel bir şey..bunu kutlamak anneyi mutlu etmek kötü bir şey değil ..
Orta halli bir aile için Hamilelik, doğum,doğum sonrası aile için bayağı masraflıdır ..
Belki bebek için düşünülen bu jestler aileye maddi bir katıkıdır bilemeyiz.
İnsanlar durumlara kendi perspektiflerinden baktıkları için kendi yorumlarıyla kusurlu olmayan bir durumu kusurlu olarak algılayabilir. Yabancı kültürlerde yetişmiş insanlar da bizim fazla samimi ilişkilerimizi en az bu kadar garipsiyorlar. Fakat Türkler bu samimiyeti ortadan kaldırmaya çalışıyor’ tezini ortaya attıklarını sanmıyorum. Böyle bir yorum bence doğru değil, o doğrultuda ortaya atılmış yabancı bi makale bi tartışma bi görüş okumadım. Böyle genellemeleri pek doğru bulamıyorum açıkcası. Bakınız aynı toplumda yetişmiş aynı ülke insanlarıyız ne kadar çeşitli bakış açılarına sahibiz, ne güzel yorumlar yapılıyor bu platformda.Avrupa da, Amerikada yaşayan bir çok arkadaşım,akrabam var ve onlarla konuşmalarimiz da mutlaka bir kac örneğini tartışırız.Tabi onlarda da farklı aile profilleri vardır.
Evet her ailenin dinamiği farklıdır.Burda konu sahibi bana kötü niyetli gelmedi..Yok Elti açık açık istemiyorsa asla gitmesin. .
Bakın biz bu duyguyu yaşamadığımız için bilemeyiz. Evet aynısı başınıza gelse siz kırılmazsınız belki sizin aileniz hep böyledir alışkınsinizdır. .
Konu sahibi kırılabilir bunu bilemezsiniz.
Kırmak çok kolaydır.. iki dudağın arasında her şey. .
İki taraflı düşünmek lazım.Birde şöyle düşünün. Doğumun ilk zamanları kadının en zor yardıma ihtiyacı olduğu zamanları. Giyinmeden emzirmeden tutun tuvalette banyoda bile lohusa bir başkasının yardımına ihtiyaç duyabiliyor. Bu kadar mahrem bir durumda hangi kadın yanında eltisini kayinvalidesini ister. Annem olacak yanımda demiş kadın. Kibarca sonra gelin diyor. Yardımsa o yardıma hep ihtiyaç var daha sonra giderse asıl o zaman gerçekten ihtiyaçlarını karşılayabilir yardım edebilirler yoksa ilk günden giderek lohusaya eziyetten başka birsey olmayacak.
Bunları bana mı söylüyorsunuz, yanlış insana dert anlattınız diyeyim:)Birde şöyle düşünün. Doğumun ilk zamanları kadının en zor yardıma ihtiyacı olduğu zamanları. Giyinmeden emzirmeden tutun tuvalette banyoda bile lohusa bir başkasının yardımına ihtiyaç duyabiliyor. Bu kadar mahrem bir durumda hangi kadın yanında eltisini kayinvalidesini ister. Annem olacak yanımda demiş kadın. Kibarca sonra gelin diyor. Yardımsa o yardıma hep ihtiyaç var daha sonra giderse asıl o zaman gerçekten ihtiyaçlarını karşılayabilir yardım edebilirler yoksa ilk günden giderek lohusaya eziyetten başka birsey olmayacak.
Şahsen doğum sonrası 20 gün kadar banyoda dahi annemin yardımına muhtaç yaşadım yurumeyi bırakın klozete dahi oturamıyordum. Her an anneme muhtaç yaşadım yani.gelmek isteyen herkese de toparlanınca gelin dedik herkes saygı duydu gelmedi. Lohusalik ve doğum sonrası kadın ne durumda olacak acaba herkesin doğumu rahat olmuyor malesef. Burada düşünülmesi gereken tek kişi yeni anne.
Siz de bir kadinsiniz doğumun ne denli zor bir eylem olduğunu anlatmama gerek yok. Siz gibi kendimden yola çıkacağım. Doğum sonrası öyle çok dikisim vardı ki üç hafta boyu desteksiz yuruyemedim banyo yapamadım afedersiniz tuvalete oturamadim altımi temizleyemedim. Bildiğiniz felcliden bir kaç tik iyi durumdaydim. Haliyle her doğum bir değil. Öyle mahrem durumlar olabiliyor ki babanne elti çocuğu bir kaç hafta geç görünce babannelikten çıkmıyor. Aksine gelinim in mahremine saygı göstermiş oluyor. İyileşmesine corbadaki tuz kadarda olsa yardımcı oluyor. Doğum anne ve bebek için çok büyük bir olay ve tek öncelik onların.İki taraflı düşünmek lazım.
Bir babaanne torununu yeni doğduğunda görmemeli mi?
Bir elti, sonuçta eş dolayısıyla yenge oluyor, eşi de amca oluyor.
Tabi ki aile fertleri bu durumda ‘kalmamak’ koşulu ile gitmeli, görmeli.
Çünkü bu çekirdek aile, eşlerin dayılarından teyzelerinden bahsetmiyoruz.
Bebeğin yenge ve babaannesi söz konusu, direkt bebeğin yakın akrabası.
Ailem olacak derken yardımınıza ihtiyacım yok, zahmet etmeyin diye kibarlık yapmış da olabilir.
Şahsen benim görümcem, hastanede bebeğimi ziyaret etmesinden sonra aynı şehirde 1 ay süre sonra geldi, laf ettim.
Ayıptır bu çünkü.
Ha gidip bir de yardım edecekse işte en lazım olan o dur anneye, çünkü anneanne de hem bebek hem kızınım bakımı hem de ev işleriyle uğraşmaktan harap bitap düşecektir.
Böyle de bir gerçek var.
Kesinlikle ziyaret edilmeli ama kalma söz konusu ise, yardım girer devreye diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?