Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Siz gideceksiniz bence :) ama yatili kalacaksaniz gitmeyin. Lohusa kadina cok zorluk olur. Belki sizden yana sikintisi yok ama kvyi o zaman gormek istemiyodur bilemezsiniz

Aradaki sıcak ilişkiye göre değişiyormuş
Az toparlansın öyle git.. Ailesi olacak zaten. illa gitme derdi sana değil kv ye düşüyor. İlk günden gidince ailesi bi de azar vuruyo yemek götürdüm 3gün boyunca bi de evime niye götürmemişim diye azar vuruldum ilgilendikçe tepene binerler..Ben dogum yaptım hatta 15 gün hastanede yattım bi arayıp gecmiş olsun diyemeyecek kadar da görgüsüzdü

Lohusalık fotolarım geldi aklıma elime çocuk değil de bıçak verselermiş daha iyi olurmuş o derece bir yanımda kv bir yanımda görümce
Neyse kadın zaten açık açık demiş gelmeyin diye. Samsun’dan dönüşte uğrayın 1 gün kalın hatta onu bile kalmayın ama sonra laf olabilir derseniz kalın sonra çıkın evinize gidin. Lohusalık zor zamanlar.

3 yıldır bebek olayına adapte olmuş biri olarak söyleyeyim, yeni bebeğin olduğu evde yatılı kalınmaz.
Ama siz elti olarak aylar sonra giderseniz de laf duyarsınız.
Eğer ki, gidip kalmanız zorunlu ise, eltinizin ailesi oralı ve kendi evleri varsa, sizin olduğunuz süre içerisinde onları evlerine göndermeyi teklif edin dinlenme amaçlı.
Siz o sırada evde kalırken misafirlikten çok, yardıma gittiğinizi belirtin ve iş beklemeyin, yapım.
Yardımcı olun ev işlerine, düzene vs.
Emin olun 40 yıl dua alırsınız.
Lohusa anneye eziyet etmeden önüne konan yemek, ona uyku ve dinlenme fırsatı vermek candan değerlidir.
Ömür boyu unutmaz yapılanı ve tam da ihtiyacı olan budur zaten.
Böyle olmayacaksa hiç gitmeyin.

Kayınvaliden dırek gıtsın doguma ama siz sonrasında gidebilir sınız. En azından tatiliniz bitmek üzereyken falan.

Ben annem ve kayınvalidemle aynı apartmandayım. Benim ailem bizden uzakta. Doğumdan sonra henüz 2. Ayda halamlar teyzemler şunlar bunlar geldi. Gelenlerde hep benden. Yemelerine içmelerine bakmadım. Evimde ağırlamadım. Annem ve kvalidem zaten bana bir şey düşürmediler ama hepsine sinir oldum. Bir de kocalarıyla falan geldi gelen giden.
Normalde halamları falan çok severim fakat darlandım. Vırvır insan vay bebeği sevelim vay ağladı susturalım vay şu bu.
Hele ki lohusa kadının yanında yamacında erkek delirdim resmen.
Amcamlar 6aydan sonra geldi mesela. İşe de başlamıştım. Al yenge uyut al yenge altını değiş falan dedim rahat ettim.
Ama ilk aylarda yanımda olanlardan resmen tiksindim
İlla ki gidecekseniz de lütfen bir otelde kalın.

Benim görümcem kadar kötü değilseniz gidinkendisi 10 günlük lohusayken saçıma yapıştı da sağolsun...normal seyreden lohusalık ruh halimin içine etti....gidin çok istiyorsanız fakat kendisine yardımcı olun,bebekle ilgilenin,kendisine zaman ayırmasını sağlayın...sonuçta günlerce kalmayacaksınız

Bana öyle geliyor ki konu sahibi elti sonra gelin demesine rağmen ille gidecek. Sonra da yok elti bizi istemiyor yok elti soğuk davrandı surat asti demesin de.
Doğumun ilk günlerini hatırladım şimdi. Ne kötüydü ne zordu benim için. Nedense kendimi elinin yerine koyup koyup sinir oldum. Umarım konu sahibi azıcık düşünceli davranir ve gitmez hadi diyelim gitti(ki bana gidecek gibi geliyor) eltinin evinde kalmaz, kalacaksa da eşiyle falan gitmez (lohusa kadın zaten rahat edemeyecek bari erkek misafir olmasın evde. Oturup kalkmıyor insan rahatca bunun bir de emzirmesi vs vs)

Yorumlar bana cok garip geldi nedense, yok bebegin odasina girmeyin, otelde kalin ( yatacak yer yoksa olabilir ) lakin bu kv nin de oglunun evi olmuyormu burasi ??

Eskiden insanlar dogum yapip, tarlada orda burda calisirlarmis, bu kadar abartmak garip kv ninde hakki elbette torununu gormek kimsenin incileri dokulmez yani.

Eltiniz doguma gitmek istediginizi anlamis olabilirmi
Dogumdan 2 3 gun sonra gidip gorun.

Komşum bayram öncesi cumartesi doğum yaptı

Herkes bayramda geldi dedi

Ben 30. gün gittim de çocuklar herkes geldi damdan teyzeler gelmedi demiş (onların derdi ben değil oğlum )

Hatta çok değişik geldi çocukların öğretmenleri okuldan müdür yardımcısı dahi gelmiş

Evet komşunun 3. çocuğu, tecrübeli vs de evden misafir eksik olmamış ilk 30 gün

Konuda da Kv ve elti bir gün çok rahat gidebilir sanki

Birde şöyle düşünün. Doğumun ilk zamanları kadının en zor yardıma ihtiyacı olduğu zamanları. Giyinmeden emzirmeden tutun tuvalette banyoda bile lohusa bir başkasının yardımına ihtiyaç duyabiliyor. Bu kadar mahrem bir durumda hangi kadın yanında eltisini kayinvalidesini ister. Annem olacak yanımda demiş kadın. Kibarca sonra gelin diyor. Yardımsa o yardıma hep ihtiyaç var daha sonra giderse asıl o zaman gerçekten ihtiyaçlarını karşılayabilir yardım edebilirler yoksa ilk günden giderek lohusaya eziyetten başka birsey olmayacak.

Şahsen doğum sonrası 20 gün kadar banyoda dahi annemin yardımına muhtaç yaşadım yurumeyi bırakın klozete dahi oturamıyordum. Her an anneme muhtaç yaşadım yani.gelmek isteyen herkese de toparlanınca gelin dedik herkes saygı duydu gelmedi. Lohusalik ve doğum sonrası kadın ne durumda olacak acaba herkesin doğumu rahat olmuyor malesef. Burada düşünülmesi gereken tek kişi yeni anne.

Son düzenleme:
Atladığınızı nokta şu, ‘şu an gelmenize gerek yok, daha sonra gelmeniz uygun’ cümlesi üzerine gidilirse bu jest değil kabalıktır. Maddi yardımda bulunmak kılıfıyla insanların hayatına istenmedikleri halde burun sokmaktır, insanların ömründe belki tek bir defa yaşayacakları anları kötü hatırlamalarına -istemedikleri şekilde yaşamalarına ve hatırlamalarına- neden olmaktır.
Lohusalık geçiren insanın evine istemiyorsa gitmem, eksilmem de.
Kaldı ki burda aile içi sıkıntıları olan uzak yaşayan akrabalar söz konusu, konu sahibi iyi niyetli düşünüyor olabilir ama eşi yapma dediği halde fazla kurcalıyor ilişkileri. Bence o kadar iyi niyetli değil.
İnsanlar durumlara kendi perspektiflerinden baktıkları için kendi yorumlarıyla kusurlu olmayan bir durumu kusurlu olarak algılayabilir. Yabancı kültürlerde yetişmiş insanlar da bizim fazla samimi ilişkilerimizi en az bu kadar garipsiyorlar. Fakat Türkler bu samimiyeti ortadan kaldırmaya çalışıyor’ tezini ortaya attıklarını sanmıyorum. Böyle bir yorum bence doğru değil, o doğrultuda ortaya atılmış yabancı bi makale bi tartışma bi görüş okumadım. Böyle genellemeleri pek doğru bulamıyorum açıkcası. Bakınız aynı toplumda yetişmiş aynı ülke insanlarıyız ne kadar çeşitli bakış açılarına sahibiz, ne güzel yorumlar yapılıyor bu platformda.
Aile ilişkileri kendi kendini dengeleyerek varoluyor, olamayanlar bi sarsılma yaşayıp dengeye ulaşıyor, dengeleyemiyorsa bağlar kopuyor başka aileler kuruluyor. Umarım insanlar karşısındakini de düşünerek hareket eder ve çok daha az sıkıntı yaşarlar.
Her neyse önemli olan sağlıkla kucaklasınlar bebeklerini, bu aileye güzellik getirsin

İki taraflı düşünmek lazım.
Bir babaanne torununu yeni doğduğunda görmemeli mi?
Bir elti, sonuçta eş dolayısıyla yenge oluyor, eşi de amca oluyor.
Tabi ki aile fertleri bu durumda ‘kalmamak’ koşulu ile gitmeli, görmeli.
Çünkü bu çekirdek aile, eşlerin dayılarından teyzelerinden bahsetmiyoruz.
Bebeğin yenge ve babaannesi söz konusu, direkt bebeğin yakın akrabası.
Ailem olacak derken yardımınıza ihtiyacım yok, zahmet etmeyin diye kibarlık yapmış da olabilir.
Şahsen benim görümcem, hastanede bebeğimi ziyaret etmesinden sonra aynı şehirde 1 ay süre sonra geldi, laf ettim.
Ayıptır bu çünkü.
Ha gidip bir de yardım edecekse işte en lazım olan o dur anneye, çünkü anneanne de hem bebek hem kızınım bakımı hem de ev işleriyle uğraşmaktan harap bitap düşecektir.
Böyle de bir gerçek var.
Kesinlikle ziyaret edilmeli ama kalma söz konusu ise, yardım girer devreye diyorum.

Bunları bana mı söylüyorsunuz, yanlış insana dert anlattınız diyeyim:)
İlk doğumumda kayınaile neredeyse evine yerleşti!
Kayınpederim dahil, sabahın köründe geldiler, yediler içtilet, misafirleri bile geldi, gecenin bir vakti gittiler, üstelik kv dem annem bende olmasına rağmen zorla kaldı ve hizmet bekledi.
Ben ki oturamıyor, yatamıyordum, çocuğum emmiyor çünkü düzgün pozisyon alamıyordum, bu halde bile anneme kıyamadığımdan geceleri gizlice temizlik, yemek yapıyordum.

Velhasıl kelam, benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem ama, bir babaanne torununu görmeye ‘davet’ ile gidemez.
Zaten orada olması gerekir, bu noktada tavizim yoktur.
Nasıl ki o kızı ailesinden istedi, nişan düğününde bulundu, davete gerek yoktu, aynı şekilde torununu da bir zahmet görecek.
Buna kimse müsait değilim deme hakkına sahip değil.

Siz de bir kadinsiniz doğumun ne denli zor bir eylem olduğunu anlatmama gerek yok. Siz gibi kendimden yola çıkacağım. Doğum sonrası öyle çok dikisim vardı ki üç hafta boyu desteksiz yuruyemedim banyo yapamadım afedersiniz tuvalete oturamadim altımi temizleyemedim. Bildiğiniz felcliden bir kaç tik iyi durumdaydim. Haliyle her doğum bir değil. Öyle mahrem durumlar olabiliyor ki babanne elti çocuğu bir kaç hafta geç görünce babannelikten çıkmıyor. Aksine gelinim in mahremine saygı göstermiş oluyor. İyileşmesine corbadaki tuz kadarda olsa yardımcı oluyor. Doğum anne ve bebek için çok büyük bir olay ve tek öncelik onların.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…