Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Şahsen ben yatıya biri gelsin istemezdim şahsi fikrim tabiki. Ama birde soyle bir durum var eltisiniz sonuçta yardim edersiniz destek olursunuz elinden tutar biraz nefes almasini saglarsiniz. O sizin eltinizle aranizdaki mesefeye bagli o yuzden ikilemdeyim.

Doğuma da girsin o zaman. Babanne ya.

Kadın kibarca söylemiş gelmeyin diye ki zaten ailesi yanında ev kalabalık yatılı gitmek hiç doğru değil bence.

Ilk günler zor geçiyor ailem yanimdaysa ben de olsam elti kayinvalide vs yatılı kabul etmezdim.Gitmemeniz en doğrusu.

Bu sizin düşünceniz.
Neyin kolay olduğunu nasıl bir süreçten geçtiğimi anlatacak değilim, ama emin olun yaşanabilecek en aksi şeyleri yaşadım.
Doğuma da girsin o zaman. Babanne ya.
Anneanne giriyorsa, girmeli evet!
Anneanneler baş tacı, babaanneler ancak davete icazet edebilirler, öyle değil mi?
Şimdi sizinle doğum vs yaşadıklarımı yarıştırmayacağım ama hem doğumum hem de sonrası inanılmaz sancılı geçti ama ben nazlı bir tip değilim, öyle diyeyim.
Çığlıklar da atsam, kendi işimi kendim hallettim vs vs.
Yani sizin dışarıdan bakıp, ben muhtaçtım yok siz değildiniz düşüncenizi, kendinize saklamanız açısından söylüyorum.
Ayrıca doğum yahu bu, doğum.
Ne abartılıyor bu kadar anlamıyorum, dünya üzerinde bugüne kadar yaşamış kadınların çocuğunun başından geçen bir eylem.
Biricik değil, özel değil.
Premses de olmadığımıza göre, çocuğun babaannesini dışlamak neden?

Ha deseniz konu komşu eş dost, anlarım da babanneyle yenge yani.

O kadar piremsesim ki masada kalıyordum. Evet çok kolay herkes doğuruyor kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yirta yirta başka biri de gelmiş ne var canım doğum herkes yapıyor diyor.her doğum özeldir biriciktir.bilmiyorsaniz öğrenin

Siz varın anane babane diye yarış yapın evlilik at yarışı gibi iddiaya bindirin. Evliliğe bakış açınız bile zehirli sizin. Şu zihniyete mahremiyet algısıni daha fazla anlatmakla zorlamayacagim kendimi zira anlamıyorsunuz. Çamur atmaya kalkıyorsunuz ellerimi kirletemem bile sizin için.

Doğumdan 10 gün sonra imiş.
10 gün sonra bebeğin babaannesi olarak kayınvalideniz, amca-yenge olarak da siz gitmek istiyorsunuz ve bence bu normal.
10 gün makul.

Samsun'a kadar gidip Artvin'e uğramamak olmaz asıl. Bir daha bu imkanı bulamayabilirsiniz kısa zamanda. 1 güncük sizi ağırlamakla da ölmez eltiniz. Zaten siz de kendinizi naza çekip misafir moduna girmezsiniz. Gidin kendiniz yapın edin yük olmadam görün gelin.
İnsanlık öldü mü yahu. Hepi topu 1 gün.

Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Ben de böyle diyeyim size.
Yalnız psikolojiniz iyi değil, hala sendromdan çıkmış değilsiniz belli ki.
Doğum gibi mucize olayı bile argo ve kötü kelimelerle anlatmanızdan bunu anladım.
O sebeple mazur göreceğim çirkin ithamlarınızı, mahremiyet dediğiniz şey, insanın beden varlığıyla alakalı değildir.
Zihindedir, iyi niyet ve güzel bakmaktadır.
Sizin o istemediğiniz babaanneler belki de pamuklar içinde bakacaktı, gözleri dolacaktı halinizi görünce.
İşte bu sebeple hep iyi niyet, az ‘ben’cilik diyorum ve size iyi geceler diliyorum.

Vallahi güleceğim güldürüyorsun insanı. O kadar sığ bakıyorsunuz ki son teknolojinin ve doktorlarin dahi bazı şeyleri ongoremedigini kavrayamiyorsunuz. Bu sizi ilgilendirmedigi için daha fazla deginmeyecegim bile.
Mesele kötü bakma iyi bakma meselesi değil. Anlayamıyorsunuz kavrayamiyorsunuz işte.meseleyi anane güzel bakar babane kötü bakar gibi sığ bir şekilde yorumluyorsunuz.hep bir yarış hep bir benim annem eşimin annesi yarısı. Evlilik insan ilişkileri yarış değildir hanımefendi. Bu yüzden emin olun sizden daha sağlıklı insan ilişkilerim var. Çünkü eşimin tarafı benim tarafım ailem diye bakarsanız aile olunmaz. Yarış olur mac mi bu taraflar olsun. Ha birde senin annen benim annem diye ayırmıyorum diye beni bencillikle itham ediyorsunuz durun bir daha güleyim. Kendinizi yansitiyorsunuz bencil diyerek.
Mahremiyet bedenle başlar bunu da bir yere kaziyiverin. Bende size azıcık okuyun diyorum. Gülüyorum.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Ben de böyle diyeyim size.

Tum bölümde okuduğum en saçma yazı heralde bu. Ne kadar kötü bir yorum yaptığınızın farkında olmadığınızı geçtim, doğumlarin ne kadar çabuk ters gidebileceğinden bi habersiniz.

Vallahi güleceğim güldürüyorsun insanı. O kadar sığ bakıyorsunuz ki son teknolojinin ve doktorlarin dahi bazı şeyleri ongoremedigini kavrayamiyorsunuz. Bu sizi ilgilendirmedigi için daha fazla deginmeyecegim bile.
Doğumu alalede birseymis gibi yazan herkes doğuruyor diyen siz şimdi mucize diyor her doğumun özel ve biricik olduğunu yazan bana doğumu kötü gösterdiğimi mi söylüyorsunuz. Daha siz kendinizle celisiyorsunuz. Argo ve küfür dediğiniz kelimeye halk ağzı deniyor zira basit bir şekilde anlatmazsam anlayamayacağıniz izlenimini ciziyorsunuz.
Mesele kötü bakma iyi bakma meselesi değil. Anlayamıyorsunuz işte.meseleyi anane güzel bakar babane kötü bakar gibi sığ bir şekilde yorumluyorsunuz bu yüzden .hep bir yarış hep bir benim annem eşimin annesi yarısı sizin ki. Evlilik insan ilişkileri yarış değildir hanımefendi. Bu yüzden emin olun sizden daha sağlıklı insan ilişkilerim var. Çünkü eşimin tarafı benim tarafım diye bakarsanız aile olunmaz. Yarış olur mac mi bu taraflar senin annen benim annem olsun. Ha birde senin annen benim annem diye ayırmıyorum diye beni bencillikle itham ediyorsunuz durun bir daha güleyim. Kendinizi yansitiyorsunuz bencil diyerek. Zira konuda da görülmesin bakmasın denmiyor sırayla gidilsin deniyor. Tabi siz anneleri yaristirmaktan burayı düşünmüyorsunuz bile.
Ayrıca mahremiyet bedenle başlar bunu da bir yere kaziyiverin. Bende size azıcık okuyun diyorum. Gülüyorum.

Habu arada sandığınız gibi doğum yapan herkes lohusa sendromunda değildir. Çok şükür hiç de yasamadim ama siz bunu da anlamayacaksınız.

Bunu konunuza ekleyin. Sizin yazdığınız ile anlaşılan şey doğduğu gün gidip kalacakmışsınız gibi anlaşılıyor. 10 gün sonra ise gidin tabiki. Hem babanesi ne zaman görecek torununu?
Cogu kisi anlamamis ama bence konudan anlasiloyor dogumdan sonra gidecegi tani dogumdan 10 gun sonraya annesigil gitmis olur ve elti geldiler de ugradan gittiler diyebilir

Yeni lohusaya gidilmemeli bence ne tepki verckleri belli olmuyor cok gergin bir ortam oluyor

Oha yeni doğum yapmiş bir kadinin evinde gece kalacak misiniz birde ? Daha nelerrr....
Bi musade edinde toparlasin kendini ..
Kaçmıyor ya

Tum bölümde okuduğum en saçma yazı heralde bu. Ne kadar kötü bir yorum yaptığınızın farkında olmadığınızı geçtim, doğumlarin ne kadar çabuk ters gidebileceğinden bi habersiniz.
‘Kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yırta yırta’ diyerek tabir ettiği kendi doğumudur yazan üyenin.
Bebeğin kilosu ile doğum kolaylığını özdeşleştirebilen bir zihniyete cevabım budur.
Keşke doğru düzgün bir doktor seçseydi de küveze girebilecek kadar küçük bir bedende bile ne zorlu doğumlar, ne tehlikeler yaşanabileceğini hakkında bilgi edinseydi!
Keza toramanı doğurmakla övünüyor, en büyük acıları çekmiş kendisi ya!
Erken doğum topiğine girmesi yeterli bilgilenmek için.

Sunca yazilandan övünmeyi nereden çıkardı acaba bu üye. Zira kırk kere demişim her doğum özeldir biriciktir diye. Evet okuduğunu anlamıyor

Şahsen ben hemen doğum sonrası etrafımda birilerini görmek istemem kanama bebeğin mikrop kapmasi korkusu lohusalık vs biraz toparlandiktan sonra misafirlerin gelmesinden memnun olurum

Sunca yazilandan övünmeyi nereden çıkardı acaba bu üye. Zira kırk kere demişim her doğum özeldir biriciktir diye. Evet okuduğunu anlamıyor
Depresyonunu benden çıkarma, ya da çıkart sen bilirsin.
Kaale alınmıyorsun çünkü karşımda ancak bir şey öğrenebileceğim kişiler olursa yorumları değerli olur.
Daha ne yazdığını anlamayan, gel gitleri olan, ak dediğine kara diyen, doğum acısından evlilik ve at yarışına uçacak kadar kafası yüzergezer olan ve kendini de bu kadar acıların kadını haline getirip karşısındakini ‘aklınca’ küçümseme çabasına giren biri, benim için hala lohusalıktadır.
Tedavisi şarttır.

Kendi ihtiyaçlarıni benim üzerimden siralayabilmende güzel. Bak her mesajimda tek tek gel gitlerini de çürüttüm onları da dön bir daha oku sana daha iyi gelecek. Ha birde listene şunu ekle aile yarış işi değildir en önemlisi bu, bu noktada sakin çocuklarını da kendin gibi yetiştirme. Anladın sen diyeceğim ama vallahi şüpheliyim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…