- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi karalahana06
-
Kızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Doğuma da girsin o zaman. Babanne ya.Bunları bana mı söylüyorsunuz, yanlış insana dert anlattınız diyeyim:)
İlk doğumumda kayınaile neredeyse evine yerleşti!
Kayınpederim dahil, sabahın köründe geldiler, yediler içtilet, misafirleri bile geldi, gecenin bir vakti gittiler, üstelik kv dem annem bende olmasına rağmen zorla kaldı ve hizmet bekledi.
Ben ki oturamıyor, yatamıyordum, çocuğum emmiyor çünkü düzgün pozisyon alamıyordum, bu halde bile anneme kıyamadığımdan geceleri gizlice temizlik, yemek yapıyordum.
Velhasıl kelam, benim yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem ama, bir babaanne torununu görmeye ‘davet’ ile gidemez.
Zaten orada olması gerekir, bu noktada tavizim yoktur.
Nasıl ki o kızı ailesinden istedi, nişan düğününde bulundu, davete gerek yoktu, aynı şekilde torununu da bir zahmet görecek.
Buna kimse müsait değilim deme hakkına sahip değil.
Bu sizin düşünceniz.Siz de bir kadinsiniz doğumun ne denli zor bir eylem olduğunu anlatmama gerek yok. Siz gibi kendimden yola çıkacağım. Doğum sonrası öyle çok dikisim vardı ki üç hafta boyu desteksiz yuruyemedim banyo yapamadım afedersiniz tuvalete oturamadim altımi temizleyemedim. Bildiğiniz felcliden bir kaç tik iyi durumdaydim. Haliyle her doğum bir değil. Öyle mahrem durumlar olabiliyor ki babanne elti çocuğu bir kaç hafta geç görünce babannelikten çıkmıyor. Aksine gelinim in mahremine saygı göstermiş oluyor. İyileşmesine corbadaki tuz kadarda olsa yardımcı oluyor. Doğum anne ve bebek için çok büyük bir olay ve tek öncelik onların.
Anneanne giriyorsa, girmeli evet!Doğuma da girsin o zaman. Babanne ya.
O kadar piremsesim ki masada kalıyordum. Evet çok kolay herkes doğuruyor kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yirta yirta başka biri de gelmiş ne var canım doğum herkes yapıyor diyor.her doğum özeldir biriciktir.bilmiyorsaniz öğreninBu sizin düşünceniz.
Neyin kolay olduğunu nasıl bir sür
Anneanne giriyorsa, girmeli evet!
Anneanneler baş tacı, babaanneler ancak davete icazet edebilirler, öyle değil mi?
Şimdi sizinle doğum vs yaşadıklarımı yarıştırmayacağım ama hem doğumum hem de sonrası inanılmaz sancılı geçti ama ben nazlı bir tip değilim, öyle diyeyim.
Çığlıklar da atsam, kendi işimi kendim hallettim vs vs.
Yani sizin dışarıdan bakıp, ben muhtaçtım yok siz değildiniz düşüncenizi, kendinize saklamanız açısından söylüyorum.
Ayrıca doğum yahu bu, doğum.
Ne abartılıyor bu kadar anlamıyorum, dünya üzerinde bugüne kadar yaşamış kadınların çocuğunun başından geçen bir eylem.
Biricik değil, özel değil.
Premses de olmadığımıza göre, çocuğun babaannesini dışlamak neden?
Ha deseniz konu komşu eş dost, anlarım da babanneyle yenge yani.
Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.O kadar piremsesim ki masada kalıyordum. Evet çok kolay herkes doğuruyor kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yirta yirta başka biri de gelmiş ne var canım doğum diyor. He canım hee.
Siz varın anane babane diye yarış yapın evlilik at yarışı gibi iddiaya bindirin. Evliliğe bakış açınız bile zehirli sizin. Şu zihniyete mahremiyet algısıni daha fazla anlatmakla zorlamayacagim kendimi zira anlamıyorsunuz. Çamur atmaya kalkıyorsunuz ellerimi kirletemem bile sizin için.
Vallahi güleceğim güldürüyorsun insanı. O kadar sığ bakıyorsunuz ki son teknolojinin ve doktorlarin dahi bazı şeyleri ongoremedigini kavrayamiyorsunuz. Bu sizi ilgilendirmedigi için daha fazla deginmeyecegim bile.Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Ben de böyle diyeyim size.
Yalnız psikolojiniz iyi değil, hala sendromdan çıkmış değilsiniz belli ki.
Doğum gibi mucize olayı bile argo ve kötü kelimelerle anlatmanızdan bunu anladım.
O sebeple mazur göreceğim çirkin ithamlarınızı, mahremiyet dediğiniz şey, insanın beden varlığıyla alakalı değildir.
Zihindedir, iyi niyet ve güzel bakmaktadır.
Sizin o istemediğiniz babaanneler belki de pamuklar içinde bakacaktı, gözleri dolacaktı halinizi görünce.
İşte bu sebeple hep iyi niyet, az ‘ben’cilik diyorum ve size iyi geceler diliyorum.
Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Doğum gibi mucize olayı bile argo ve kötü kelimelerle anlatmanızdan bunu anladım.
O sebeple mazur göreceğim çirkin ithamlarınızı, mahremiyet dediğiniz şey, insanın beden varlığıyla alakalı değildir.
Sizin o istemediğiniz babaanneler belki de pamuklar içinde bakacaktı, gözleri dolacaktı halinizi görünce.
İşte bu sebeple hep iyi niyet, az ‘ben’cilik diyorum ve size iyi geceler diliyorum.
Vallahi güleceğim güldürüyorsun insanı. O kadar sığ bakıyorsunuz ki son teknolojinin ve doktorlarin dahi bazı şeyleri ongoremedigini kavrayamiyorsunuz. Bu sizi ilgilendirmedigi için daha fazla deginmeyecegim bile.Kusura bakmayın da doktorunuzu düzgün seçecektiniz, normal yollardan gelmesi zor olan bebeği masada kalırcasına normal doğuma sokmayacaktınız o zaman.
Zaten dogum sonrasi gidecek ve eltisi de demis siz sonra gelirisnz diyeKadin demis ya hayir annemler olacak sonra diye daha ne desin .Sert mi soylesin bence kibarca gelmeyin demis.
Cogu kisi anlamamis ama bence konudan anlasiloyor dogumdan sonra gidecegi tani dogumdan 10 gun sonraya annesigil gitmis olur ve elti geldiler de ugradan gittiler diyebilirBunu konunuza ekleyin. Sizin yazdığınız ile anlaşılan şey doğduğu gün gidip kalacakmışsınız gibi anlaşılıyor. 10 gün sonra ise gidin tabiki. Hem babanesi ne zaman görecek torununu?
‘Kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yırta yırta’ diyerek tabir ettiği kendi doğumudur yazan üyenin.Tum bölümde okuduğum en saçma yazı heralde bu. Ne kadar kötü bir yorum yaptığınızın farkında olmadığınızı geçtim, doğumlarin ne kadar çabuk ters gidebileceğinden bi habersiniz.
Sunca yazilandan övünmeyi nereden çıkardı acaba bu üye. Zira kırk kere demişim her doğum özeldir biriciktir diye. Evet okuduğunu anlamıyor‘Kimisi kuş kadar doğuruyor kimisi kocaman kıçını yırta yırta’ diyerek tabir ettiği kendi doğumudur yazan üyenin.
Bebeğin kilosu ile doğum kolaylığını özdeşleştirebilen bir zihniyete cevabım budur.
Keşke doğru düzgün bir doktor seçseydi de küveze girebilecek kadar küçük bir bedende bile ne zorlu doğumlar, ne tehlikeler yaşanabileceğini hakkında bilgi edinseydi!
Keza toramanı doğurmakla övünüyor, en büyük acıları çekmiş kendisi ya!
Erken doğum topiğine girmesi yeterli bilgilenmek için.
Şahsen ben hemen doğum sonrası etrafımda birilerini görmek istemem kanama bebeğin mikrop kapmasi korkusu lohusalık vs biraz toparlandiktan sonra misafirlerin gelmesinden memnun olurumKızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Depresyonunu benden çıkarma, ya da çıkart sen bilirsin.Sunca yazilandan övünmeyi nereden çıkardı acaba bu üye. Zira kırk kere demişim her doğum özeldir biriciktir diye. Evet okuduğunu anlamıyor
Kendi ihtiyaçlarıni benim üzerimden siralayabilmende güzel. Bak her mesajimda tek tek gel gitlerini de çürüttüm onları da dön bir daha oku sana daha iyi gelecek. Ha birde listene şunu ekle aile yarış işi değildir en önemlisi bu, bu noktada sakin çocuklarını da kendin gibi yetiştirme. Anladın sen diyeceğim ama vallahi şüpheliyim.Depresyonunu benden çıkarma, ya da çıkart sen bilirsin.
Kaale alınmıyorsun çünkü karşımda ancak bir şey öğrenebileceğim kişiler olursa yorumları değerli olur.
Daha ne yazdığını anlamayan, gel gitleri olan, ak dediğine kara diyen, doğum acısından evlilik ve at yarışına uçacak kadar kafası yüzergezer olan ve kendini de bu kadar acıların kadını haline getirip karşısındakini ‘aklınca’ küçümseme çabasına giren biri, benim için hala lohusalıktadır.
Tedavisi şarttır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?