- 8 Mart 2015
- 25.150
- En iyi cevaplar
- 1
- 81.391
- 798
- Konu Sahibi karalahana06
-
İstiyorsun ki zorla banlanalım ikimizde.Kendi ihtiyaçlarıni benim üzerimden siralayabilmende güzel. Bak her mesajimda tek tek gel gitlerini de çürüttüm onları da dön bir daha oku sana daha iyi gelecek. Ha birde listene şunu ekle aile yarış işi değildir. Anladın sen diyeceğim ama vallahi şüpheliyim.
İstiyorsun ki zorla banlanalım ikimizde.
Nasıl bir duygu acaba, doğumdan yarışmak?
Daldan dala atlarken böyle sinirle hatır kütür cevap vermeye çabalamak falan, neyin kafası neyin bunalımı bu?
Yırta yırta derken, bak nerelere geldi konu:)
koca aile yarıştırmalar, dehlemeler falan değişik bir hayal daha doğrusu depresyon ürünü olsa gerek.
Yahu yanlış hedef diyorum anlamıyorsun, senin muhattap olduğun ya da aldığın insanlardan farklıyım ben.
İstersen hakaret et, kendince aşağıla bilmem ne diye sırala.
Benim görgümde, bir kimsenin noksanlığı yüze vurulmaz, gülünür geçilir.
Yoksa rencide etmeye kalksak ohoooo ömür yetmez, ama anlayana işte....
Bir de üşenmemiş yazmış ya, kıyamam:)Hala verilmis bir örnek üzerinden rencide etmeye çalışan yanlış anlayan ve anladığın yanlışlıkla vurmaya çalışıyorsun ya pes valla. Tek tek oku bak
Acıların çoğunu çeken mükemmel anne diye birsey yoktur.
İtham ettiğin örnek her doğumun aynı olmadığını ve bu nedenle annenin toparlanma sürecinin farklı olabileceğini yazmaktı. Ama bunu anlamadın istediğin yöne çekmeye çalıştın. Hatta daha ileri gidip toraman doğurarak doğum yaristirma diye mevzuya geldin. Bak kardeşim yine diyorum her doğum özeldir. Acılı doğum acısız doğum çok acılı doğum diye birsey yoktur. Her doğum özeldir. Her şeyi yaristiriyorsun vazgeç.
Daldan dala atlıyor diyorsun halbuki yaptığın şeyi sana göstermeye çalışan örnekler veriyorum. Sen bunu daldan dala atlamak diye atfedip kendince depresyon tanısı koyuyorsun. Kusura bakmayın ama bu çok gülünç zaten. Bak yine diyorum. Annene yapıyorsa babane de yapacak diye yaristiriyorsun herseyde. Aile ilişkileri at yarışı değildir. O yaptı o da yapacak diye birsey olmaz.
Konu sahibinin eltisi annesini istemiş siz sonra gelin demiş. Yahu size ne. Bence haklı. Siz haksiz buluyorsunuz diye size size yaptığınız anne yarısınin yanlışını göstermeye çalışıyorum bu seferde güya yakın doğumumu hedef alıp depresif diye kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz. Sizinle aynı görüşte değil diye ister depresif deyin banane. Ne dersen de. İnsanlar sizinle aynı fikirde değil diye istersen destan yaz.
Her mesajda kendiyle çelişen sen, yaptığın çelişkileri orneklemlerle gösteren ben. Birde diyor ki senin muhatap olduğun insanlardan değilim ben. Dur son kez güleyim de öyle gideyim
Kadin zaten soylemis gerek yok diye annesi falan olcakmis sart kosmayin dogum esnasinda gidelm diye mumkunse dogumdan 40gun sonra gidin:)Kızlar merhaba bilenler bilir eltim Ağustos ayında doğum yapacak. Doğumu bulundukları ilde (Artvin ilçesinde) yapacaklar. Biz normalde Egede oturuyoruz aramızda binlerce km olacak. Ve doğum esnasında eşimin memletinde (Samsun) olacağız bayram dolayısıyla. Ben ve kayınvalidem bir iki günlüğüne de olsa bebeği görmeye gidelim diyoruz ama acaba çok mu erken olur doğum sonrası toparlanmak falan ister mi nasıl bir psikolojide olur. Biraz konuştuk ben söyledim Abla istersen doğum esnasında gelelim mi diye. O da "Sağol canım Annemler burada olacak. Siz isterseniz sonrasında gelirsiniz" dedi.
Doğum çok özel ve mahrem bir an. Bu nedenle hak verdim ona. Lakin aramızdaki mesafe çok fazla hazır Samsuna gitmişken oradan Artvin 'e geçsek daha kolay olur diye düşündüm. Sonrasında bulunduğumuz ilden oraya geçmek çok uzun olacak çünkü. Bu sefer de araya mesafe girecek. Geç mi olur bebek görmesi için
Şundan dolayı soruyorum. Hiç doğum yapmadım. Hani sizler mesela doğumdan hemen sonra eltinizi veya başka birini hemen görmek ister miydiniz. O an insanın psikolojisi nasıl olur bilemiyorum. Sizce aradan birkaç ay geçsin biraz toparlasınlar öyle mi geçelim yoksa direkt doğuma mı gidelim
Dur evet son bir kahkaha daha atayım. Emredersiniz ablacım. Güzel yazı ama hala yazdığım hicbirseyi anlamamışsın şaşırdım mı hayir. Hadi anlayamayislarina ve sığ bakış acinla gönderiyorum seni. Hadi canim by by. Hadi.Bir de üşenmemiş yazmış ya, kıyamam:)
Mesajımı alıntılayan sen, inatla benim fikrimi kendi tecrübenle değiştirmeye çalışan sen, keza itham ettiğin gibi bir deneyimim olmadığını anlayınca yarıştırma yaftası yapıştıran, güya söylediklerimi çürüttüğünü iddia eden ama ortada ‘anneanne babaanne’ ilişkisinin yarış değil, bebeğin ve kadınların doğal hakkı olmadığını idrak edemeyen yine sen, bir de üzerine mahremiyetin bedenle başladığını iddia edecek kadar sığ bir fikre sahip, bu evrende bedenden öte düşüncelerimizle ve eyleme geçirdiklerimizle yaşadığımızı ‘yaşadığın zorlu süreçten dolayı’ anlamayan yine sen...
Sen beni ironilerinde boğdun valla, sempatik ve olumlu yaklaşıyordum ama sıkıldım, bilmem anlatabildim mi?
O sebeple hadi bir daha gül, hatta kahkaha at iyi gelecek.
Vücudun güzel hormonlar salgıladığı için kan akışın hızlanacak, zihnin berraklaşacak falan filan.
Ama sıkıldım, konu benim için bitti gitti ama sen bitmedin, neyse dersin şifan da dart tahtan da olmak istemiyorum.
Daha yazma olur mu?
Hayran kaldım yazımıza gerçekten. Desteğiniz için teşekkürlerSevgili konu sahibi;bu açtığınız konuyu ve hatta bundan önceki konunuzu okuyunca bende sizin iyi niyetli bir yaklaşımınız olduğu kanaatindeydim.Fakat üşenmeyip açtığınız tüm konulara baktım da siz sanki karı,koca kaynınız ve eltinizle içten bir mücadele, kıyaslama,yarış halinde gibisiniz.
Zaten ilk açtığınız konunuzda yazmışsınız, kıskanıyorum,biz evlenecektik bizden sonra tanışıp önce evlendiler diye,aynı şekilde kaynınızla eşiniz arasında küçüklükten gelen bir rekabette varmış.
Yani bu ilişki ne kadar zorlasanızda dikiş tutmaz, uğraşmayın.
Bilmiyorum belki kıskaçlığı yendiniz,belki gerçekten temiz bir niyetle gitmek istiyorsunuz fakat karşıdaki insanlar ne sana,ne eşine kıymet vermiyor.
Eltinin annesi sizi kıskanıyor,kardeşler zaten küs,elti gelmeyin diyor,baştan beri soğuk davranıyor.Ee o zaman niye kendinizi yıpratıyorsunuz?
Bakın bende maalesef sizin gibiydim,hatta bugün bu konuyu okuyunca kendime yeniden kızdım.Hep verici, fedakar,bir gönüle girmek derdinde olan.
Fakat üzülerek söylüyorum evlilik hayatı öyle değil,zamanla daha iyi anlayacaksınız.
Cebimde kalan son paramla eşimin ailesine hediye alan ben,en son onlara aldığım hediyeleri ihtiyaç sahiplerine dağıtacak noktaya geldim.En azından dua eder,değer verir.
Size de tavsiyem niyetiniz kötüyse nefsinize kulak vermeyin,sizde eltinizin geçtiği lohusalık günlerinden elbet bir gün geçersiniz,o yüzden sevmeseniz de onun üzüleceği bir duruma sebebiyet vermeyin.
Niyetiniz iyiyse de bu kadar iyi niyetli olmayın :)
Bende aldım eşimin yeğenine hediye ama ben eltimden ziyade kaynıma kıymet verdiğim için,bir abi olarak desteğini gördüğümüz için aldım.Sizde gerçekten böyle bir durum yok.
Yani on günlük lohusa kadına komşu geliyorsa ki geliyor,amca ve eltide birkaç saat gelsin tabii.Fakat yatılı misafirlik gerçekten zor olur,ona göre bir plan yapıp giderdim ben 'buyurun gelin' denilse.
Bence kayınvalide gideceği zaman telefon açsın müsaitseniz eltingil uğrayacak hediyelerini takacaklar diye.Hala gelmesin diyorsa selam yollayın altın aldıysan onu yollayın,diğer hediyeleri falan ya bebeğinize saklayın yada daha makulu bir ihtiyaç sahibine verip duasını alın..
Allah kalbinize göre versin.
Iyice abartmışsınEşiniz sizin kadar takmıyor ama
Kusura bakmayın da sizin erkek versiyonunuza biz sapık diyoruz.
Hayırdan anlamayan, sürekli taciz eden, ablammm ablammm diye ısrarla bağ kurmaya çalışan.
Ne kadar meraklısınız istenmediğiniz kapıdan girmeye
Sanırım ben de doğumdan önce bunları okusaydım çocuk filan istemezdim. İlk çocuğum daha 4 yaşında yokken ikinciyi doğurdum(pardon sezaryen olunca doğurmamış oluyorum sanırım) yanımda da kimse yoktu. Çok şükür ağrı da olsa sızı da olsa kalktım ikisine de baktım. (Her doğum bir değildir elbette, ama benim gözlemlediğim çevresinde bakıcısı olmayan insanlar daha kolay toparlanıyor, sanırım toparlanmak zorunda oldukları için)Aman Allah ım hiç dogum yapmamış olsam buradakileri gerçek sanabilirdim. Şimdiye kadar pek çok doğum yapan gördüm hiç biride göğüsler fora,ortada dolaşmadı.
Ben de gitme diyorum. Hatta altına bile gerek yok aldıkları çok bile.Sanırım ben de doğumdan önce bunları okusaydım çocuk filan istemezdim. İlk çocuğum daha 4 yaşında yokken ikinciyi doğurdum(pardon sezaryen olunca doğurmamış oluyorum sanırım) yanımda da kimse yoktu. Çok şükür ağrı da olsa sızı da olsa kalktım ikisine de baktım. (Her doğum bir değildir elbette, ama benim gözlemlediğim çevresinde bakıcısı olmayan insanlar daha kolay toparlanıyor, sanırım toparlanmak zorunda oldukları için)
Ben eminim ki elti eş tarafı olunca sonra gelin dedi. Bir de görmeden gidince de bir gelip görmedi de diyecektir ilerleyen zamanlarda. Yani gitse de sorun gitmese de sorun olacak. Ama tekrar yazıyorum konu sahibi @karalahana06 bu kadar iyi olmayın, yüz de vermeyin. Kayınvalidenizle takınızı gönderin bir telefon açım hayırlı olsuna yeter. Seneye gidince görürsünüz bebeği denk gelirseniz.
Aaaa olur mu ? Bebek doğurarak kraliçe oldular.Yorumlar bana cok garip geldi nedense, yok bebegin odasina girmeyin, otelde kalin ( yatacak yer yoksa olabilir ) lakin bu kv nin de oglunun evi olmuyormu burasi ??
Eskiden insanlar dogum yapip, tarlada orda burda calisirlarmis, bu kadar abartmak garip kv ninde hakki elbette torununu gormek kimsenin incileri dokulmez yani.
Eltiniz doguma gitmek istediginizi anlamis olabilirmi
Dogumdan 2 3 gun sonra gidip gorun.
o sonranin ucu açık ama 1 hafta sonra mi 1 sene sonra mi biz onu bilemeyiz.40 i cikmadan gitmenin evinde kalmanin anlami yok.Zaten dogum sonrasi gidecek ve eltisi de demis siz sonra gelirisnz diye
Buldumculukla ilgisi nedir yani?Aaaa olur mu ? Bebek doğurarak kraliçe oldular.
Cidden konuyu okuyunca içim bir tuhaf oldu.
Bu nasıl buldumculuktur ya.
Bir sürü arkadaşım, kuzenim ve abimin eşi doğum yaptı.Buldumculukla ilgisi nedir yani?
Oturup kalkamiyorken bebegi memeye alistirma doyurma cabasi yasirken
Gazla ugrasirken
Gecelikle rahat dolasmak varken
Rahatca evimde gaz cikarmak varken
Sütüm cogalsin diye bitki caylari denerken
Gece uykusuz oturmus emzirirken evinde yatili misafir istememek buldumculuk degildir.Insanlari siz ve sizin gibiler rahat birakin özel e saygi duyun.
ninem bile fi tarihinde yasamis insan 40 i cikmadan lohusanin evine girilmez corbayi kapıdan birakin cikin derdi ama simdikiler ne merakli gidip izlemeye kalmaya adina yardim diyerek.Kaldi ki kadinin annesi zaten yanında. Dusuncesizlik diz boyu maalesef.
Iyice abartmışsın
Bir sürü arkadaşım, kuzenim ve abimin eşi doğum yaptı.
Hiç kimse bu şekilde bir davranışta bulunmadı.
Mesajları okursanız nasıl buldumcukluk yapıldığını görürsünüz.
Sonra burada premses sendromu deyince kızıyorlar.
Aynen o durum olmuş.
Bebeğe yaklaşma yok efendim bebeğin yanında soru sorma . Neyse hepiniz bir gün kayınvalide olacaksınız ben o zaman sizi istemeyen gelinleriniz olunca göreceğim hepinizi.
Neyse ban almak istemiyorum .
Sapıklık bunun neresinde. Belki konu sahibi haklı bebek aileyi bağlayıcı olacak,buzların kırılmasına sebep olacak. 10 gün sonra 1 geceliğine gitmek asla sorun olmamalı.Eski konusu da bçyle ama
Eşi de rahatsız bu durumdan
Eltiside
Gelmeyin demiş. Daha üzerine konu açmaya bilebile gerek yok.
Sapıklık bunun neresinde. Belki konu sahibi haklı bebek aileyi bağlayıcı olacak,buzların kırılmasına sebep olacak. 10 gün sonra 1 geceliğine gitmek asla sorun olmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?