Yeni Doğum Sonrası Bebek Ziyareti

Anacım ben ne anlarım etten sütten... Sormam tabii ki. Hediyemizi verip döneriz.
bişey soracağım ailesi ordayken rahat edebilecek misiniz? birde yatı diyorsunuz
külfet olur insanlara
inanın doğum ziyaretinin enn makbulu 2 3 saat görüp dönmek
öyle yatılı matılı çok zor
birde nazikçe gelmeyin demiş

Hazır Samsun’a kadar gitmişken Artvin’e gitmeniz mantıklı ama lohusa olduğu için onların evinde kalmak doğru değil, kendi ailesinden annesi falan varsa zaten evleri yeterince kalabalıktır. Yatılı misafir zor işler, annesi bebeği bakmaya gelmişken bir de ekstra yatak yorgan ser yemek hazırla uzun işler bence.

Ya hiç gitmemek lazım yada gidip birkaç saat evlerinde bebeği görüp hediyesini takıp otelde kalmak lazım. Günübirlik gidip dönmek yorucu olur sizin için, Artvin Samsun arası çok kısa bir mesafe değil çünkü.

Birde aslında kv nizin el gibi doğumdan 10 gün sonra falan gitmesi biraz tuhaf değil mi? O babaanne olduğu için daha önce gidebilir, sizinle gidince otelde kalsa mesafeli oluyor oğluyla gelinine karşı ,sizle kalsa ev halkına kalabalık olacak. Bence kv niz gitsin , siz birkaç ay sonra müsait olursanız gidersiniz yoksa telefon açarsınız. Rahatsız etmemek için hemen gelmedik bekledik biraz dersiniz.

iki dogum yaptim ikisinde de kimseyi istememistim yanimda , cekirdek ailemle birlikte yeni duruma alismak istemistim , gürültü patirti olmadan , zaten demis kibarca gelmeyin , halden anlamak lazim bence

Siz gelelim mi demişsiniz sonra gelin demiş bu durumda gitmeyin.
Benim akrabalarım da 7 saat uzakta altını hediyeyi ilk yüz yüze görüştüğümüzde verdiler siz de öyle yaparsınız.
Ege'den Artvin'e sonra bunun için gitmek de garip geldi.
Ben ailemden de eşimin ailesinde de görmedim yani uzun yola bebek görmesine gideni. (babaanne- anneanne hariç)
Dediğim gibi biz de ilk yüz yüze görüşüleceğinde verilir hediyesi bizde.

Mevlut yapmadınız mı?
Valla ben mevlute gelsin herkes diyorm,kuzen de olsa 10 günlük halimle kimseyi ağırlayamam.
Elti hic ağırlayamam:)

Canım madem gitmişken onuda aradan çıkartın. Keyfe göre hareket edilmez kayinvalidenle sabahtan gidersin.Bebeğe altınını takarsın akşam da dönersin. Doğumdan 1 hafta sonra gidebiliyorsan öyle yap yok olmuyorsa o gün gider dönersin.

Burda yazmışlar birde yok bir kaç ay sonra git diye Allah aşkına o kadar mesafeden eltinin bebeği için özel olarak Uçak bileti alan var mı?

Varsa da tebrik ederim. Çok düşünceli bir eltiymiş.

Aylar sonra gitsen yine yaranamazsın kaç ay sonra geldiler olur.

Samsuna gitmişken bir kaç saatlik şu işini hallet gitsin.Parana yazık git - gel yapma Uçağa vereceğin paraya Bir Cumhuriyet alırsın takarsın.

Çok çok teşekkür ederim canım

Valla evinde bir gece bile kalamiycagım yerede onca saati çekip çıkıp gitmem. Bazı insanlar nekadar acaip fikirli Hanımefendi daha önceki konunuzdada sizi insanlık adına bir mucize olarak gördüm muazzam iyi niyetlisiniz eltim yok ama sizin gibi bir eltiye sahip olmak isterdim Konuya değineyim, eltinizde sizin gibi iyi niyetli biriyse ki hiç sanmıyorumgidin kalın bı gece falan, yok değilse tlden tebrik edin onca yolu çekmeyin derim yazık size valla

Samsundan Artvin'e geçecek. .

tamam konu sahibi, kadin da gelmeyin demis. siz iyi niyetlisiniz okey.
kadin gelmeyin demis anlamiyor musunuz?

Ailesi orda olacaksa herkesi nereye yatırsin ki. Belki onun için de sonra gelin dedi. Ben öyle bir durumda en azından bir otelde kalırım insanlar rahat etsin diye.

Valla gitmeyin hemen toparlamadan ya. Inanin o ilk 10 gun cok sikintili geçiyor. Hele ilk günler agridan sizidan insan rahat yatip kalkmak hareket etmek istiyor. Bence bira gec gidin

Ben sadece fikir almak adına yazdım. Açıkçası ben doğum yapsam ve eltim yanımda olsa çok sevinirim. Kardeş eşiyiz sonuçta ne bileyim. Destek olur bana

Bazeleri burda iyi niyetli oldugunu söylüyor fakat bence sende zerre iyi niyet yok. Alttan alttan lafi vuruyorsun. He canim, en iyi elti sensin, en iyi gelin sensin.

Kadin gayet net demis gelmeyin diye. Derdin bebek ziyaret degil, elticilik oynamak. Esinde arasi kötüymüs zaten abisi ile. Bu israr niye? 10.gün gitme tam facia oluyor. Tam kramplarin basladigi dönem, uykusuzlugun dibine vuruldugu dönem. Lohusaligin en agir dönemi. Gercekten iyikine senin gibi bir eltim yok. Israr ile laftan anlamayan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…