Yeni dogum yaptı bebegini kucagina almadan..

Allah rahmet eylesin ne kadar üzücü, gidene mi üzülmeli kalana mı ikiside çok acı. Herkes herşeye burnunu sokmasa. Strese stres katmasa... Mama ile beslenme ne olur sanki bu toplumsal dayatmaları hiç bir zaman anlamayacağım...

Allah rahmet eylesin ya öyle yandı ki içim bebeğim 35 günlük ve ben hala o baskıyı yaşıyorum sutum de vardi ama stresten tamamen kesildi bugün. Mama öcü degil diye diye dilimde tüy mememde de süt bitti artik rahatlarlar. Allah o yavruya sağlıklı uzun ömür versin Allah'ım çok büyük bi acı ya çok büyük

O normal doğum ve mama vermeyin baskısı varya ! Eltim yeni doğum yaptı baskıyla normal doğum ve 20 dikişi var kızcağızın
Güya normal doğum oldu
Şimdide sütün yok diyorlarmış beni ağlayarak aradı

Bı rahat biraksalar insanları keşke

2 hurma 2 gunkurusu(kayisi) 1 avuc kuru uzum 1 litre suda kaynat. Blenderden gecir icsin. Uzerine bol bol su icsin. Sutum boyle artmisti. Ben artacagina inandim acikcasi. Dogumdan eve geldik. Ertesi gun arkadas arayinca sutum yok demistim bu tarifi getirdi sag olsun. Ilik ilik icmistim.

Çok acı gerçekten bu toplum baskısı insanı mahvediyor gencecik bir anne yavrusunu koklyamdan vefat etmiş çok üzüldüm Allah'ım cennetinde kavustursun

kızın sutu var ya mıllet gereksızlıgınden oyle dıyor bır kac gun oldu dogum yapalı zaten ...
tesekkur ederım yıne de kaydettım tarıfı nolur nolmaz :)

kızın sutu var ya mıllet gereksızlıgınden oyle dıyor bır kac gun oldu dogum yapalı zaten ...
tesekkur ederım yıne de kaydettım tarıfı nolur nolmaz :)
Bu tarif bebek kabiz olunca da ise yariyor:)) ek gidaya baslayinca kabiz problemi yasarsaniz verebilirsiniz:)) cok yonlu tarif:))

ne kadar acimasiz bir yorum insanliktan cok uzak. umarim amcasinin kizina da boyle konusmamissinizdir.

Eşimin amcasının kızını hic tanımadım bile..ama benim düğünden sonra kaçarak evlenip bu duruma düşünce herkes bu yorumu yapti..bende bu fikirdeyim

Allah rahmet eylesin ...
Evet maalesef bizim toplumumuz böyle .herkes kendini en iyisini biliyor zannettiği için aslında ...

40 günden önceki tüm anne ölümleri için dosya açılıp inceleniyor. Annenin neden hayatını kaybettiği tıbbi olarak belirlenmeli öncelikle.

Boğazım düğümlendi. Çok yazık. Allah rahmet eylesin. İnsanlar her şeye burun sokmasa olmaz. Hamileyken süt konusu gecerdi. Hiç de zorlayamam dedim hep. İnşallah olur olmazsa da mama var ne yapalım dedim. Sütüm hemen gelmedi. Yara oldu yok. Çocuk ağlıyor. Memeyi tutamiyor bos emiyor yazik diktir geldi. Makine getirdiler sağ işte şu kadar dolmazsa mama verelim dedi. Allah'ım o kadar durdu durdu sadece bir damla süt geldi. Düşünmedim. Yeni doğmuş çocuk sarilik mi olsaydı? Aglamasi hastaneyi inletiyordu. Birkaç kez mama verdiler. Sürekli emzirmeye çalıştım bos da olsa emdi. Eve geçince şükür sütüm geldi. O dönemde beni darlayan biri olsa ne yapardım bilemiyorum. Herhalde süt pompasiyla döverdim. Burayi okuyanlara diyelim duyuralim. Hiç kimse bebeğini annesi kadar düşünemez. Sizin gozleriniz x-ray değil. Sütün olup olmadığını bakisinizla anlayamazsiniz. Herkes sütün önemli olduğunun farkında. Bir milyonuncu kez söyleyince başınız göğe ermeyecek. Size tavsiyeniz sorulursa söylersiniz yoksa susunuz. Lohusa kadının evine giderken bir kap yemek yapın gidin. Bir demet çiçek alın. Biraz çocuğa bakın ki dusunu alsın rahatlasin. İşi varsa yardım edin. Hiçbirini yapmayacaksaniz susun. Doğum zaten zor. Daha çok zorlastirmayin.

Başınız sağolsun.
Hangi lohusa yaşamıyor ki bu stresi? Millet bik bik bildiğini dikte etmek için sırasını kolluyor. Çok biliriz biz her şeyi..

Ben de yaşadım her lohusa gibi bu "sütün var mı?" saçmalığını..
Anestezi aldığım için 1 gün sonra geldi. Safça davranıp "sütüm daha gelmedi" diye cevap verdiğim herkesin acıyarak baktığını hatırlıyorum.
Akıllandım ve ikinci olunca hiç cevap vermeyeceğim veya var deyip geçeceğim..

Ecel gelmişse ne gelir elden? O yavrunun kaderi de öyle yazılmış. Allah inşallah hep melek gibi insanlar çıkarsın karşısına..

Herkesin hassasiyetini anlıyorum da, arkadaşlar bebeğini emzir baskısından insan öldü, demek biraz fazla.
İnsanlar lohusa iken kayıplarda yaşıyor. Anası, babası ölüyor, evladı ölüyor.
Muhtemel bir komplikasyon olmuş, zaten ölüm sebebi de çıkar ortaya.

Bu dediklerinizi haksız mı kılar? Hayır.
Ama bu lohusa ile sınırlı degil ki.
İnsanlar zaten her şeye karışmakta.
Ve biz zaten bir şekilde bu toplumda büyüyüp bunun savaşını vermeye hazır hale geliyoruz.
Biraz ayıp olur diye susacagımıza, ‘sanane’ desek, en fazla saygısız oluruz.
Ki oldum.
Sütüm yetmiyormuş.
Sütüm yağlı değilmiş.
Kalktım al emzir diye bıraktım çocuğu kucağına teyzenin birinin. Çıkar memelerini de görelim sütünü?
Biraz had bildirmekten kimseye zarar gelmez
Bana şunu yaptılar, bana bunu yaptılar demek maalesef hiç bir şeye çözüm degil. Siz yapmayın.
Ki İnanın o olmasa bu mutlaka bir konuda herkes yapıyor

Komplikasyon olmuştur. Durumunu bilemediğim İçin farazi konuşuyorum
Stres yüzünden ölmemiştir, kimse süt var mı baskısından vefat etmez. Altta yatan bir şey var.
Tetikledigini dusunuyorlar ki moral oyle bi ilacki kanser tedavisinde bile en buyuk etken ken sanirim.bu ust uste gelen olumsuzluklar iyice tetikledi.
Yoksa dediginiz gibi stres tek basina oldurmez ama vucudu yorar

Kaçmadım ama ben de bebeğimi kaybettim. Neyin sınavı şimdi bu. En ağır sınavları peygamberler yaşamış. Neyin cezasını çektiler. İnsanlar konuşmadan önce bir düşünseler lafımız nereye gider diye. Cahillik başa bela.

Bu konuyu Emiyor mu? kitabının yazarı Hande Birsay'a gönderiyorum. Kendisi bu konuda çok aktif. Kinaye kraliçesi diyebilirim.
Kendisinin portföyü sayesinde belki bu konuda bir kamu spotu oluşmasına vesile olabilir.
Bir umut.. Bütün şartları zorlamak lazım..

Artık bu toplumun haddini, sınırını öğrenmesi gerekiyor..

eskiler lohusa mezarı 40 gün açık olur derler, bu da o hesap olmuş çok çok acı, anneler bu durumda kendilerini koruyacak yapacak bişey yok, iyi gelmeyen insanlarla görüşmeyecek vs vs, bana da kv sezeryan oldum diye sarmıştı ben zaten sezeryan istiyodum üstüne 8.ayında babasını kaybeden bir panik atak hastası olunca doktor da sezeryan demişti, 2 yıl sonra ben gözümde keratokonus olduğunu öğrendim ve doktorum normal doğum yapmaman isabet olmuş dedi, bunları bildiği halde hala yanımda aaa falanca sezeryanla mı doğurmuş niye normal olmamış diye didikler durur, şimdi gelinimiz ağustosta doğum yapacak gene açılacak bu mevzu ben bozmaktan yoruldum o bozulmaktan yorulmadı, bende 2.olursa doğurup eve geçip öyle haber vermeyi düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…