Merhaba arkadaşlar,
hemen konuya giriyorum, biz yeni ev aldık fakat bazı sıkıntılarım var, yani yapılması gerekenler ama ben biraz detaycı olduğum için hemen böyle pat diye karar veremiyorum
Şimdi öncelikle bi balkonum var, onu kapatmak istiyorum, katlamalı cam mı olmalı yoksa sürgülü pencere mi olsun. Eğer ki katlamalı cam olursa, tekerleği zamanla paslanıp bozulabiliyormuş. Sürgülü olursa da balkonun tamamı açılamıyor ve sanırım kanunen de olmuyor diye biliyorum.
2. madde, evim 120 m2 kombi alacağım fakat kimi yoğuşmalı olmalı diyor, kimi de 7 petek az olduğu için yoğuşmalı olmazmış. İyice kafam karıştı..
3.madde mutfağıma hangi marka ankastre olmalı , özellikle fırını çok iyi olsun istiyorum,
4.madde evim 1.kat yani yüksek girişin üstü, hırsıza karşı panjur masraflı olduğu için, hemen yaptıramıyorum.
Pencerelere içerden kilit yaptırsam,ne kadar güvenli olur.
Arkadaşlar lütfen sizlerden fikir istiyorum, çünkü eşim hiç yardımcı olmuyor,eşime diyorum bi kere alınacak bilinçli hareket edelim, ama umursamıyor benim gibi..
Şimdiden çok teşekkür ederim vereceğiniz cevaplar için.
Teşekkür ederim, Albert Genau diye bi marka var ve bi yetkiliyle konuştum kesinlikle diğer firmaların tekerleklerı demir oluyormuş dolayısıyla zamanla paslanıyormuş,Gule gule oturun saglikla.
Katlamali cam yaptirin bizimki pimapenin paslanmadi tekerlergi paslansada degisir silmesi cok kolay hemde tamamen aciliyor diger turlu oda gibi geliyor bana.
Yogusmali kombi kullanmiyorum ama bunu millete degil tesisatcilara sorun.
Ankastrelerim arcelik firini guzel ama sans isi beyaz esya cok bu konuda dert etmeyin o yuzden.
Firini davlumbazi sonra alin ama once kilitli panjur yaptirin bence.
Teşekkür ederim, ya biraz da annemler pek istemiyor panjur yaptırmamı, neymiş hergün elektrikli panjurlarımı açıp kapatacakmışım :)Gule gule oturun saglikla.
Katlamali cam yaptirin bizimki pimapenin paslanmadi tekerlergi paslansada degisir silmesi cok kolay hemde tamamen aciliyor diger turlu oda gibi geliyor bana.
Yogusmali kombi kullanmiyorum ama bunu millete degil tesisatcilara sorun.
Ankastrelerim arcelik firini guzel ama sans isi beyaz esya cok bu konuda dert etmeyin o yuzden.
Firini davlumbazi sonra alin ama once kilitli panjur yaptirin bence.
Teşekkür ederim, peki sizin petek sayınız kaç? Hangi marka cam balkon birde cam arasındaki dikey parçayı tam anlayamadım :) çerçevesi alüminyum olacaktı zaten.Buderus yoğuşmalı kombi kullanıyoruz çok memnunuz sessiz ve ekonomik.
Kalıcı degisiklikler yasal değil katlamalı cam balkonumuz var paslanma falan olmadı sadece cam aralarındaki dikey parçaları aliminyum yaptirirsaniz yıpranmış olmaz.
Bosch ankastre kullanıyorum memnunum
Güle güle mutlulukla oturun inşallah.
Teşekkür ederim, Allah Allah nasıl oluyor ters panjur :) pencere çift camlıyamı kilit yapılıyor? onuda kolaylıkla kesebilirler mi? ya aslında çok da alçak değil ev ama yüksek girişin üstü oluyor.Güle güle oturun.
Daha sonradan panjur yaptırmayı düşünüyorsanız, katlamalı camın üzerine ancak ters panjur yapılabiliyor, pek kullanışlı olmuyor ya da yapım şekli ve yerine göre panjur olmayabiliyor.
Teyzemlerde katlamalı cam var balkonda, annemlerinki ise sürgü pen ve panjurlu. Annem de teyzem de memnun.
Pencere içi kilit yaptırsanız da cam kırıldığı an o kilidi elini sokar açar hırsız. Daireniz baya yüksekte kalıyorsa çift cam olan pencerelere yaptırabilirsiniz, ama alçaktaysa duvara gömmeli demir parmaklık yaptırın derim, vidalarından tutturmalı demir parmaklık değil.
Benim ankastre Siemens ve 3 yıldır kullanıyorum, hiçbir problem yaşamadım, tavsiye ederim.
Teşekkür ederim.Allam bana da bu dertten yağdır
Sonsuza dek kiracı olmaya mahkum edilmiş gibiyim
Güle güle oturun
İşte yetkililer hep kendi ürünlerini öneriyorlar :)güle güle oturun yetkililerle konuşsnız dha iyi bilgi alırsınız
Eğer yeni aldıysanız hangi modeli acaba?Ankastrede bosch'u öneririm, ben bosch kullanıyorum memnunum. Fırın, ocak, davlumbaz hepsi gayet güzel.
Babamlar Miele kullanıyor o da şahane ama fiyatı çok yüksek geldiği için ben alamadım, bütçene göre ona da bakabilirsin
İşte balkon özelliği gitmesin diye katlamalı olsun istiyordum, ama şimdi bilemedim yağmur filan girerse..Öncelikle, evimin ön tarafı katlamalı cam. Arka tarafı da sürgülü pimapen cam.
Katlamalı camdan soğukluk açından memnun değilim, aralardan soğuk ve yağmur alıyor. Tekerlekler bişey değilde, soğuğu alması kötü. Ama çok şık. Siyah benimki. Ve silmesi çok kolay.
Sürgülü pimapenler ise dipçik gibi zerre soğuk almıyor. Ama silmesi zor ve katlamalı kadar şık değil tabi..
Ankastrelerde arçelik kullanıyorum. Memnunum.
Fırını gayet iyi.
Evin 120 m2ymiş. Benimki yaklaşık 2 katı. Yoğuşmalı önerdiler. Öve öve bitiremediler. Aldık eli mahkum. Petekler de performans peteğiymiş. Hemen ısınıyor. Ailemin evindeki kombi yoğuşmalı değildi, bizimki yoğuşmalı ben bariz fark hissedemedim ama sanırım daha çabuk ısınıyor. İyi yani. Markasında vailand.
Bizim petek sayımız 9.Teşekkür ederim, peki sizin petek sayınız kaç? Hangi marka cam balkon birde cam arasındaki dikey parçayı tam anlayamadım :) çerçevesi alüminyum olacaktı zaten.
Eğer yeni modelse, bosch'un hangi modeli acaba?
İşte balkon özelliği gitmesin diye katlamalı olsun istiyordum, ama şimdi bilemedim yağmur filan girerse..
Bizim petekler 7 tane olduğu için yoğuşmalı olmazmış bakalım daha yeni yeni araştırıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?