YENİ EV ALDIK AMA ??

Elektrikli panjuru anlatmak istedim bende kilitli diye ne var onu acmakta :)

Bizim tekerlekler plastik demir degilki siz biraz gezin cam konusunda hic duymadim demir tekerlekli katlanir cam.

Hayırlı olsun güle güle oturun.

Teşekkür ederim, gerçekten mi.. ya o kadar alışmışım ki 3.katta oturmaya 1. kat ürküttü beni :) birde pencereler ısı yalıtımlı kolay kolay kesebilirler mi? Ay ne korkağım ben ya
Hirsizdan korkmakta haklisin valla. Bizimkiler ustten ve alttan taktirdi. Onlarida kilitleyince celik kapilar icinde ozel kilitlerden yaptirinca rahatca yatarsiniz ins.

Patlamayı ilk sizden duydum. Benimkine bir şey olmadı

Kombi bizim de açık balkonda içeride oda termostadı var kombi de dolapta zaten

Ben yine de acele etmeyin derim

Ayy Allah korusun katlamalı cam balkon yaptırmayı düşünüyorum,pencerelere ve balkon kapısına iç kilit koyduracağım inşallah güvenli olur.

Hayırlı olsun

Katlamalı cam tercih ederseniz aradaki bantlar plastik olmasın 2 yaz geçirdi mi yenilemeniz gerekir. Tekerlek vs için garanti süresini görüşebilirsiniz. Sürgülünün kullanımı zor...

Ankastrede kesinlikle arçelik.

Güvenlik için içerden koruma da güzel bi yöntem. Girmek isteyen panjuru bile keser girer yoksa Allah korusun

Teşekkür ederim.
Ya ben cam balkonla ilgili söylediğiniz, aradaki bantlar plastik olmasın demişsiniz, o dediğiniz tekerleklerin geçtiği yermi yoksa dikey olarak mı dediniz tam anlayamadım da.
Evet Allah korusun hırsızlara ağır ceza gelse, bu kadarına cesaret edemezler.

Aradaki şeffaf olanları kastettim. Diğer yerleri metal oluyor zaten. O şeffaf yerler sararıyor ve cam gibi kırılıyor bir kaç yıl sonra. Araları da metal tercih edip camınızın renginde boyamalarını rica edebilirsiniz.

Ya çok soru sordum ama
Sizin dediğiniz gibi dersek yaparlar mı acaba?
Benim yaptıracağım yer pimapen yapan yer. Birde siz hangi yere yaptırdınız öğrenebilir miyim.

Tamamının açılabilmesi açısından katlamalı daha iyi bence. Tekerlekler bozulursa değiştirilir neticede...

Kombi yoğuşmalı her şartta daha iyi diye biliyorum. Bir de kombilerin de çeşitli güçlerde olanları var. Güçlü birşey alın. Çünkü 120 m2 için 7 petek gerçekten çok az. Isıtmak zor olabilir, imkan varsa taşınmadan petek sayısını ya da mevcut peteklerin boyunu değiştirseniz çok iyi olabilir...

Pencere kilidi çok güvenlik sağlamaz bence. Ama oturduğunuz yer sakin bi yerse, hırsızlık olayları pek olmuyorsa tedbiren yeterli olabilir. Panjur konusunda bilgim yok ne derece güvenlik sağlar? Eğer iyi bi alternatifse biraz borçla vs yaptırabilirsiniz.

Ankastre Siemens kullanıyorum, memnunum. Ama model de önemli, en basit modelini alırsanız iyi bi modeli kadar memnun kalmayabilirsiniz. Benimki pahalı bi modeliydi. Tuşları gömülüyor, teleskopik rayları var, pişirme fonksiyonları yeterli. Pişirmeye başlaması için ve pişirme süresi için zaman ayarları var. Bi yere gidilecek zaman fırına yemeği koyup 2 saat sonra çalışsın, 1 saat pişip kapansın diye ayarlayabiliyorum mesela...

Hepsi hallolur inşallah, güle güle oturun.

Ya çok soru sordum ama
Sizin dediğiniz gibi dersek yaparlar mı acaba?
Benim yaptıracağım yer pimapen yapan yer. Birde siz hangi yere yaptırdınız öğrenebilir miyim.
Cam balkon yaptırınca oturacak mısın peki yoksa ardiye gibi mi kullanacaksın eğer ardiye gibi ise pimapen buzlu cam yaptırın oturma ise cam balkon benim gördüklerim kanatları tek tek açılandan katlama mı oluyor o zaman.cam ocağı hiç sevmedim lekeleri çok zor çıkıyor 1 damla su damlasa çat çat ses çıkarıyor.
kombi yoğuşmalı daha güzel olur bence ısı için.Pencerelere demir korkuluk yaptırabilirsiniz boydan boya tabi yine pencerelere kilitte takıtırın çift önlem gerçi hırsız girmek istedikten sonra yine girer tabi siz önlemizi alın.

Teşekkür ederim.
Katlamalı cam yaptıracağım da, aradaki plastik olan yerine demir olmalıymış gelen yorumlardan biri öyleydi.

Peki sizin Siemens hangi model? eğer bütçemi çok aşmassa neden olmasın.

Bulca seni görmek ne güzel :)
Balkonu ardiye olarak kullanmayacağım,
Bi tanecik balkonum var zaten keyif yaparım :)

Cam ocak hiç düşünmüyorum, ben normal ankastre set olarak sormuştum marka olarak yani.
Güvenlik olarak da kilitli panjur yaptırmak istedim, fakat hem bütçeden dolayı hemde annem hergün diyor açıp kapatmaktan bozulur diyor :)
Bu konuyu çok da araştırmadım.
Pencereler çift cam öyle kolay kolay kesebilirler mi? Şimdilik içerden altı üstlü kilit taktırmayı düşünüyorum.

Hırsız bu hiç belli olmaz oturduğum siteye bile girdi yıllar önce evde 12.kat falandı,gerçi kendi evimede girdi 1.kattı demirleri kesti,sonra pimameni açmış zaten onlar için çocuk oyuncağı gibi birşey pancur yaptırırsan çok karanlık olur ya daha bunun yazı var pencere açık kalır en azından demir korkuluk yaptırsan.

malum sayfada evim evim temiz evim grubuna sorun. baya yoğun bir grup bir sürü fotoğraf ve fikir verilecektir size

Teşekkür ederim.
Katlamalı cam yaptıracağım da, aradaki plastik olan yerine demir olmalıymış gelen yorumlardan biri öyleydi.

Peki sizin Siemens hangi model? eğer bütçemi çok aşmassa neden olmasın.
HB43GS256 sanırım model kodu bu. Internet'ten baktım şimdi. Tam olarak aynı özellikler var mı bilmiyorum ama görünümü bundan. Özellikler değişmiş olabilir ben alalı 3-4 yıl oluyor. 2200 tl görünüyor.

Eğer daha fazla bütçeniz varsa yeni modelleri daha güzel tabi.

Ya bulca o demiri nasıl kesebiliyorlar
Evim giriş kat değil onun bi üstü oraya da demir mi yaptırayım tuhaf durmaz mı :)
Müteahhit alarm taktırmayı önerdi, ama işte ne kadar güvenilir bilmiyorum ki araştırmadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…