[sıze=3][ı]ya arkadaşlar sizlerde de böyle bir durum var mı bilmiyorum ama bizim bir akrabamızın kızlarının ikiside çeyizlerine kendileri istediler şunum eksik,bunum eksik diye bizden.annem birine hasır kirli çamaşır sepeti aldı,birine cezve takımı aldığını hatırlıyorum,kek kalıpları falan.
Hatta kuzenimdende çay bardağı takımı istemiş,şöyle olsun,şu renk şu desen falan diye.ben şahsen öyle birşey yapamam,akrabalarımda olsa.ama mesela kuzenim diyor nevresim takımını ben alacağım,şununu ben alacağım falan diye.bu kez de benim kafam karışıyor,ya almazsa,alamazsa diye.
Yine de ne olur ne olmaz işte...
Benim kütahya porselenden yemek takımım,kahvaltı takımım,tencere setim,çatal-kaşık-bıçak setim,günlük kullanacağım tabaklarım falan var.büyük şeyler tamam sayılır.
Birde birşey daha sormak istiyorum.
Ben çeyiz asmak istemiyorum,görmemişlik gibi geliyor bana.ama aile olarak geleneklere bağlılık var ve çeyiz sermeyince de demekki hiç birşeyi yok kızın denir.umrumda değil ama biliyorum ki ailem isteyecek.en çok merak edilen şeyler ise kap kaşık değil,kaç havlusu,kaç tülbenti,kaç danteli var.en nefret ettiğim şeyde bu zaten.işime yaramayacak şeyler.annemde havlu almaya başlayalım diyor.pek anlamam bu el işlerinden falan.hazır olarak satılıyor mu bunlar?
[/ı][/sıze]