Yeni evli birinin evinden uzaklaşması hata mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha cok yeni evlisiniz ondan öyle hissediyorsunuz. Keske siz Turkiyeye yerleşmek yerine eşinizi yaşadığınız yere goturseydiniz

Bu konuyu okuyunca hatırladım seni sen bu konuyla ilgili açmışsın zaten daha önce konular. Kocanın ailesininde yaptıkları o kadar normal ki sen bir destek almalısın daha 3.5 ayda neler olmuş. Destek almam diyorsan boşan herkes kurtulsun rahatlasın senin bu tavrın değişmeyecek belliki.

Sizi ancak ,sizin gibi benzer durumu yaşayanların anlayacağını düşünüyorum.Ben de benzer bir durum içerisindeyim ,fakat tam zıttı .Bu evinize alışmak veya soğumaktan ziyade .Yaşıyor olduğunuz ülkeye ,çevreye adapte olamama durumu .Aklınız sürekli ,doğup büyüdüğünüz ,aileniz ve arkadaş çevrenizde .Evlenirken bu tür kararlar alıp hezimete uğramakta var .Ancak maalesef bir çoğumuz ,sonrasını düşünememiş olabiliyoruz .Kendinizi suçlamak yerine ,olayı çok boyutlu düşünün .Evliliğinizden memnun ,musunuz ?Eşinizi seviyormusunuz?Bu yeni ortama uyum sağlayabilecekmisiniz ?en zor ve aşılması güç konusa bence ,bulunduğumuz ortama kendimizi ait hissedememe,yani yabancılaşma .Allah yardımcınız olsun .

Hay insafınız kurusun şu ilk sayfada yorumları olan üyeler... ev, çevre ve hatta ülke değiştirmişsin ve bu gelişme henüz çok yeni. 2.5 ay çok kısa bir zaman. Aileni özlemen alışamaman gayet normal. Ancak artık bir yola çıktın. Arkana bakmazsan yol alırsın... hep ailenle olursan evine alışamazsın. Ailenle her gün görüşme süreyi ve sıklığı azalt, böylece alışacaksın evine emin ol. Anneni üzmüşsen bile bu davranışlarına bir son verip evine eşine odaklanırsan annen dahil hepiniz mutlu olacaksınız.

Böyle çocuk gibi sürekli sorunlar çıkarıp hem aileni hem eşini hem eşinin ailesini üzüyorsun. Genel olarak diğer konularına da hakimim. Sen çok zor ve katlanılması zor birisin. Bu bencilliklerinden kurtulmanı ve insanları rahat bırakmanı diliyorum sana

Evliliğe hazır değilmişsin sanırım.
tabi senin durumun biraz daha farklı her şey bir anda değişmiş.
Yaşadığın ülke arkadaş çevren vs. Bütün hayatını geride bırakmışsın. O yüzden adapte olmakta zorlanıyorsunsanırım.
Biraz zaman lazım.
Yeni hayat düzenin, alışkanlıkların haline gelmeye başladıkça eskiyle bağın azalacaktır.

Valla dogruya dogru adama cok uzuldum. Ben de yeni evliyim esimden bu hareketlerin 1/10 ini gorsem verir eline bavulunu yollarim. Size de yazik ama bi uzmandan yardim almayi hic mi dusunmediniz? Insanlar ne umutlarla evleniyor karsilarina cikan hayata bak kabus gibi

Ne acımasız yorumlar bunlar yahu..Olabilir,herkesin olaylara verdiği tepkiler, hislerini kontrol şekli farklıdır.Konu sahibi yaptığı hatanın farkında zaten.Vurun diye değil,yol gösterin diye yazıyor insanlar buraya.
Konu sahibi,Öncelikle biraz sakinles,eşinle oturup konuş.Sana biraz zaman vermesini iste ondan,gerektiği yerde özür dile.Sadece ev değil,ülke değiştirdiğini, bunun zor olduğunu,alışmak için elinden geleni yapacağını bilsin.Zaten eşin anlayışlı biri bence.Gereksiz tartışmalardan uzak dur,kalbini kırma durduk yere eşinin.Seni buraya zorla getirmedi bunu unutma!

Allah razı olsun ne diyim.. O kadar katlanılmaz bi insan olduğum için mi evlendi eşim benimle 5 senelik bi birlikteliğin ardından? Evlenmeden önce hiç bi sorunumuz yoktu herşey evlendikten sonra başladı . Bu kadar nefret dolu yorum niye anlamıyorum. Ben bişeylerin içinden çıkmak için debelenirken insanların bu denli acımasız olması, hatta dalga geçmesi o kadar üzücü ki.

Kesinlikle şu kadarcik evlilikte neler yaşamış neler Ya yaşına uygun davranmayı öğrenmeli ya da bırakmalı bu evliliğin yakasını....umarım korunuyorsundur

Hay insafınız kurusun şu ilk sayfada yorumları olan üyeler...
daha kibar veya en azindan alinti yaparak bir yorum beklerdim sizden.

onceki konularini da biliyoruz kendisinin, evlilige hazir degilken evlenmis ve esini hic umursamiyor. adam sanki cocuk buyutmek zorunda gibi. 5 yildir birliktelermis severek evlenmis zorla da degil, bu durumda bu tavirlari normal mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…