yeni evli olmak

kayınvalidem cekimser ama kayınpederim yatıp yesin içsin o modda babamdan küçük ve evde oturuyor insan bi işin ucundan tutar markete bile karısı gider o anca yatar.bişey oldumuda maddi durumum yok der .

Kimse sizin ihtiyacınızı almak bunu da teklif etmek zorunda değil.
Ayrıca yük olmak nedir yahu oğulları değil mi bir 5 gün bakamayacaklar mı ailelerine ?

o zaman nıye erken çağırdınız onu anlamadım... dertsız başa dert aramışsınız...

Bu kadar sk gelmek istiyorlarsa bir sorun var demektir yalniz, esinle konus surekli surekli misafir agirlarsin yoksa
Ben de yeni evliydim esimin ailesinden surekli birileri geldi ayni sehrin icinde yatili kaldilar , hamileligimde de colugunu cocugunu sitedeki havuza gonderdiler bilmemne, gereksizdavranislar
Bir baktim her haftasonu misafirim var
Biz bir yere cikamiyoruz cunku evde hep birileri var gelelim caya gelelim,kahveye gelelim,yemege gelelim,yatiya gelelim, hep gelelim ha gelelim
Esimle konustum istemiyorum surekli misafir yetti artik ne bu dedim hak verdi. O gunden beridir ben cagirmazsam kimse gelemiyor. Sen de bu kadar sk gelmek istiyorlarsa alistirma derim sonra basini alamazsin

sahur yemek hazırlama gibi bi derdim yok çok sükür dünden yemeklerimi yaptım yemekle gözü korkacak bi ailede yetişmedim.sadece yeni evliyim ve evlilik baska aile biraz ağır geldi.

Sen bence kendi anneni fazla dinleme Güzelim
Benden söylemesi sonra çok zor durumlara düşüp konu açarsın buralarda

Hala cevap yazmadınız. .4-5 gün içinmi geliyorlar size ?
evet bakın sorun düşüncesizlik bizde önemli olan evlatla görüşmektir.biz arefe ve 1.bayram orda olur 3.bayram evimizde oluruz diye plan yaptık.onlarda bayramda gelirler bizde onlarla evlerine gideriz demişler.bende kızdım ya benim ilk bayramım gidip ziyareti etmişiz geri gelmek yerine sonra gelelim diyin.bayram sonrası planım oldugundan simdi çağırdık.

Bu dert değil bence kv 7/24 evden çıkmıyor gibi konuşuyorsun ayrıca eşinin ailesi onlar aynı şekilde senin ailen gelse onlara da hayır diyemezsin ve kocan surat yapsa ne hissedersin biraz empati yap bence

Annenin boyle gereksiz bi laf edip(niye gelmeyelim desinler ki,zorla laf uretmis) seni kışkırtması cok yanlis.. Sen de artik o aileden bi bireysin.. Ciddi sorunlar ve rencideler yoksa soguk olacak bsy de yok.. Yani sevmek zorunda elbette degilsin ama şu an yaptigin sadece kendini germek yok yere.. Insanlar neler yasiyor da susuyor.. Esinin annesi aynisini soylese ne kiyametler kopar dmi.. Evinizin icine karistirmayin artik ana baba da olsa kimseyi..

Bu kadar çıt kırıldım olmayın yapmayın şunu ya
4 günü gözünüzde büyütecektiniz ne diye çağırdınız insanları ayıptır
Ayrıca kayınpeder kayınvalide size misafir geliyo niye markete gidip eksiğinizi alsın ! Akşam eşin eve gelirken ne eksikse söyle getirsin bi zahmet valla çok şaşırıyorum böyle düşünen insanlara ...
Oğlunu benimsiyorsun ama annesine babasına güleryüz sohbet göstermesi çok mu zor ?
Annen baban ailen gibi kimse olamaz, onlardan gördüğün davranışları ilgiyi şefkati asla kimseden bekleme bulamazsın,kıyas yapma üzülürsün
4 gün sık dişini yemezler evini
Aylarca kalıp gitmeyen kv kp var o gelinlerin halini bi düşün yada aynı evde oturanlar vs
Madem ısınamıyorsunuz bu son olur araya mesafe koyarsınız gelip gidilmez ama dertlenecek konuda göremedim ben

bu kadar tantanayı okuyunca ben önce kurban bayramına kadar kalacaklar anladım. eşinin ailesi diye tepki gösteriyorsun da bi arkadaşınız gelecek olsa göbek atarsın.
kimse kimseyi kimse ile kıyas etmesin arkadaş. senin anan baban ayrı eşininkiler ayrı. senin ailen gibi olmalarını bekleyemezsin.
ayrıca ortada düşüncesizlik, yok yeni evlilerin evinde kalınmaz gibi bi durum da göremiyorum. ilk anladığım gibi gelip kurban bayramına kadar kalırlar ayrı.
gelenek göreneklerimiz var. evine gelen misafire soğuk davranıp surat asacaksan hiç çağırmayacaksın.
kendi ailen gelse gülücükler atarsın.

Anneniz kürek atmayı seviyor anlaşılan. Bir anne kızına bu cümleyi kurmamali.

Gelecekleri varsa tabi hemen gelecekler, nur de naza mi çekecekler kendilerini. Anneniz gereksiz bir cümle kurmuş.

4 gün sizin aileniz misafirliğe gelse bu şekilde mi davranacaksiniz. Bunun iyi günü, kötü günü var.
Böyle surat asmaya , dert etmeye devam ederseniz , eşiniz ciddi anlamda birikir.Aynısını size yapar.

4 gün yahu, 4 gün nedir ki .. onca emek verip büyüten ailesini karısının ya da kocasının kaprisinden dolayı 4 gün agirlamayacaksa ne yapsın o evliliği.

Sizlere hiç bir zarari dokunmayan kişilerde zorla bahane arıyorsunuz. Yok markete gitmiyor , yok destek olmuyorlar. Inanın bu düşünceler çok boş.

Ben evlendim 2 ay sonra kayinvalide,kiz kardesi ve kayinvalidemiin annesi gelip 5 gun kalmisti.Benimkiler 10 gun falan kalsa zil takip oynarim.bayrama gideriz 1 hafta kaliriz.donuste mutlaka onlarda gelir.1 ay kalir.sonra bekar gorumce gelir oda 1 ay kalir.oldumu 2 ay.1,2 hafta kalsalar cikin cikin gelin diye yalvaririm ama bu uzun misafirlik olunca davet etmeye korkar oldum.Allahtan iyi insanlar deyip teselli ediyorum kendimi.benim kayinvalide hic evine gitmese hep bizde kalsa kalabilir yani.rekoru 4 ay simdilik:))

Ailesini sevmeseniz bile esinizin hatrina surat yapmamali herseyden once onu memnun etmelisiniz. Esin ailenize bu sekilde yapsa surat assa nasil hissederdin. 4~5 gun alt tarafi oyle bir yazmissinizki kurban bayramina kadar kalacaklar sandim uzun bir surede degil kendi aileniz gelse yine yeni evliyiz bla bla bla diye anlatirmiydiniz? Ben anneme anlatsam bunu bu sekilde "olsun kizim gelsinler bisey olmaz sen ne kadar onlara iyi olur esini mutlu edersen bende o kadar rahat olurum sana geldigimde icim rahat kalirim" der. Annenizdede kabahat gordum sizi doldurmus maalesef. Yapmayin lutfen esinizinde. ailesininde gonlunu kirmaya, kendinizi huzursuz ettiginize gercekten değmez.

Ben de bu kadar tantanaya kurban bayramına kadar sandım yorumları okuyana kadar.. Yahu 4 gün nedir ki? Yazık günah eşin bi de nolur surat asma geldiklerinde demiş.. Üzüldüm adama. Gelenler onun annesi babası, ailesi.. Senin bu tavrın surat asmaların falan çok kırıcı. Eşini kendinden soğutursun haberin olsun. 4 gün değil 1 hafta bile çok değil ki. Hele başka şehirdelerse. Gelsinler hasret gidersinler oğullarıyla. Ki bi de zararları yok diyorsun. Öyle kötü kaynana vs olsa yine tamam. Ama yaptığınız ayıp bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…