yeni evli olmak

Öyle olmuyor maalesef.
Kendi ailenizdeki anlayışı karşı taraftan beklemeyin olmuyor bu yaştan sonra da değişmezler.
Ha sizi sıkıntıya çıkacak durum varsa kabul etmeyin.
Ben öyle ne olacak iki gün 4 gün idare edincilerden değilim.
Her ailenin yaşam şekli farklı,adetleri,kültürleri farklı.Onlara normal gelen size eziyet gibi gelebilir.Rahat edemeyebilirsiniz,idare etmek zorunda da değilsiniz.
Eşinizle konuşup ortada bir yerde buluşun,onun da fikrini sorarak.

bayrama bir kaç gün kalmış . neden eşinizin ailesini seve seve ağırlamıyorsunuz ? aranızda bir gerginlik bir kavga vs oldu mu bilemem tabi ama bence onlara karşı ne kadar saygılı davranırsanız o kadar iyi.seversiniz sevmezsiniz o ayrı sevmek zorunda da değilsiniz. ama eşiniz için saygı göstermelisiniz.siz saygılı davrandıkça bu sizi eşinizin gözünde yüceltir. ailesinin gelip görmesi misafir olması kadar doğal bir şey yok ki. aynı şeyi kendi açınızdan düşünün lütfen.
sizin aileniz geleceği zaman eşiniz bu şekilde davransa hem kırılırsınız hem de kızarsınız. eşiniz alttan alıp nolur surat asma demiş size bir de. o benim ailen tabi ki gelecek diye sert davranıp rest de çekebilirdi.
iki gün sonra allah korusun hastalık olur gelirler , bebeğiniz olur gelirler, vs vs vs .. kısacası onlar eşinizin ailesi ve her zaman gelebilirler. eğer aranızda bir gerginlik olmadıysa bu istememe duygunuzu dizginlemenizi öneririm.

Burda anlatmak istedginizi anlamadim.
Onlar bayramdan snra gelelim dedi ve siz ardinda kizdinizmi " erkendn gelsinler snra beraberce gideriz yine memlekete neden gec geliyorlrki?" Diye sadece dilinizin ucuyla bi teklif yaptiniz. Ve onlarda bu teklifi kabu edince dusuncesizlikleri sizi soguttu oylemi? Galiba yanlis anladim. Acarmisiniz?

yorum yapmaktan kendimi alamiyorum birincisi sizin aileniz ne münasebet sizin eksiğinizi alalim aman para harcamayin seklinde karisabiliyorsa demekki sizin evliliginize de senin ailen haddinden fazla karışıyor anlyorum ve kaynananin gelmesine senden daha çok senin annen rahatsiz olmus gibi geldi bana ikincisi madem kendi ailende gördüklerinle kalmak istiyordun neden evlendin ya da madem ailesiz bir eş istiyordun anasi babasi olmayan birini bulacaktin kimsenin ailesini üzmeye ya da kimseyi ailesinden kopartmaya hakkin yok o ev onların oğullarının evi bunu fark et biraz hep benim ailem benim annem mantığıyla bu is olmaz birilerini üzmek kirmak icin evlenmeyin ya da anne sozunden de çıkamıyorsa evlenmemeli insanlar biraz hoşgörüden sevgi saygıdan kimse ölmez üç gunluk dünyada

eşim rica etti nolur surat yapma diye ama elimde deil kızıyorum amaç bizi görmek deilmi
Ya ne abartiyorsun yarin birgun sende kaynan a olucaksin .
Sanad abirisi bunlari yapsa .
Onlar esinin annesi bi sene kalmiyorlar ya.
Haline sukret .kaynanasiyal ayni evde kalmak zorunda olanlari dusun senede bi kere cok mu?
Burdaki bayanlarda sana olumsuz yonde iyi gaz veriyorlar sanki hakliymissin gibi...
Bemce cok bencilsiniZ.
Biraz saygili olun eslerinizin anne babalarina..

Önce sana kızdım, sonra aaa yanlıs anlamısım dıyıp esının aılesıne kızdım.. meger onuda yanlıs anlamısım kızılması gereken en buyuk kısı annenmıs Konuyu anlayana kadar..
Bir annenın 'olsun kızım mısafır onlar dort dortluk agırla saygıda kusur etme' demesı gerekır..
(Konuyu dogru anladıgımı umıt edıyorum ramazan bayramının en fazla sonuna kadar beraber olacaksınız )
Ne var yanı bunda ? Gelıp aylarca kalıp sıze yerlesmıyorlar
Hem 9 aylık evlısınız.. 9 gunluk degıl balayında degılsınız ya
Damadım yada gelınım 3-5 gunluk mısafırlıgımızı yuk olarak gorse cok uzulurdum
Daha nıce bayramlar goreceksınız nasıpse planlarınızı baska bayramlara saklayın.
Su anda sızın bır heyecanla ne yemekler yapayım, nasıl masa kurayım, nasıl guzel agırlarım dıye danısmanız daha yenı gelıne yakısır olurdu sankı

kalacakları iki yada üç hafta o kadar düşmmene değer mi ki sürekli kaynvalide kaynbabasyla yaşayanlar gtsin bi yerden atsn o zmn kendini

Yav gitmeyin kadıncağızın üstüne bu kadar :) Belli ki kendine dert etmiş yazmış buraya. Kimine göre küçük şeyler büyük sorun, büyük şeyler küçük sorun.

H herzamanmutsuz Ben anlıyorum cankuş seni. Bende 9 aylık evliyim ayrı şehirdeyiz hem anamdan hem diğer anamdan.

Belli ki telaş yapmışsın çünkü biz ayrı şehirde yaşayan çiftler olarak aile çevrede olmayınca farklı düzen kurabiliyoruz. Mesela ben keyfim olunca temizlik yaparım keyfim olunca yemek vs vs Ani misafir gelse rezillik valla

Ama geçen hafta eşimin ailesini iftara davet ettim isteyerek ve tabi ki yatılı olarak. Allahım bi telaşlar bi telaşlar eve temizlikçi çağırdım köşe bucak temizledim. Yemek listesini günler evvelden hazırladım. Eşimde sağolsun yardım etti baya. Ve o gün geldi ben güler yüzümü, ikramımı eksik etmedim en şık sunumu elimden geldiğince yaptım. Sonra ne mi oldu onlar gelince o ne yapıcam ben stresi geçti gitti. İki tarafta güler yüzlü olunca o kadar güzel geçti ki vakit anlatamam ki zaten eşimin ailesini gerçekten çok severim asla bana yük olma gibi bi durumları yok. Ha bazen şeytan yokluyo tabi "Öff şimdi kahvemi alıp iftardan sonra bi sigara tüttürmek vardı, ya da eşim gözüme o an bi tatlı görünüverdi sarılıp öpesim gelirdi " amaaa şeytan beri git dedim sigara ve koca her zaman elimin altında misafire odaklan dedim ve 3 gün süper geçti :)

Bence sakinleş canımın içi ve mutlu ol. Demekki ailesi senden rahatsız olmuyorlar, muhabbetini seviyorlar ki gelmek kalmak onlara göre büyütülecek bi durum değil. Eşin çok şanslı senin gibi bi eşi var ailesinin rahat rahat gelip gidebildiği.
Ve inan bana böyle yaklaşınca eşin sana ciddi anlamda daha çok bağlanıyo. Annemler gittiğinden beri ""Allah senden razı olsun kendimi çok büyük bi adam gibi hisettim annemler seni övdükçe"" deyip deyip peşimde dolandı. Bak bi tatlı dil bi güler yüz yani bir taşla onlarca kuş dene derim canımın içi dene ve gör :)

Anne babaya 4 gün tahammülünüz yoksa annesi babası olmayan biriyle evlenseydiniz keşke.. Bayramdan sonra geleceklermiş,sen şimdi gelin demişsin bayramda beraber dönmek için. Kalış süreleri belli olsun diye.. Bayramdan sonra gelirlerse beraber dönelim bahaneside olmayacaktı belki daha uzun kalacaklardı dimi ?
9 aylık evlisin 9 günlük değil.. Bikaç gün misafirden bişey olmaz. 24 saat kucak kucağa mısınız evde ? Öyle olsa bile 4 günden bişey olmaz korkma.. Böyle devam ettikçe ilerleyen konularında eşim benden soğudu,saygı duymuyor vs vs okuyacağız..

Yahu ozel hayati sadece yatak odasindan ibaret olan kv kp ile beraber yasayanlar gorse bu konuyu onlara kufur gbi gelir vallahi.
4-5 gun bi anne-baba evladinin evinde kalamaz mi? Ha cidden aranizda aşilamayacak problemler olur vs onu anlarim da ortam boyleyken bu tepkinize anlam veremedim.
Annenizin yapmis oldugu seyi de hic dogru bulmadim aksine size abartma ne var bunda falan demesi gerekirken sizi hepten koruklemis.
Esiniz bunlari duysa buyuk bi hayal kirikligi yasar sakin ona belli etmeyin, lutfen biraz empati.

Hem anneci olan erkeklere "niye evlendim ki!" diyoruz ya ya kızlara ne demeliyiz? Neden siz evli olduğunuz bilincinde değilsiniz ?
Ailenizle aynı sehirdesiniz (cumlenizde ailemle aynı sehirdeyiz demiştiniz) ve esinizin ailesi farklı şehirde. Sizin aileniz olsa inanın esinizin başının etini yerdiniz.

Senin annen sana öyle ama gelini olsa,,, neyse bir şey deyeyim.

Çok bencilsiniz ve düşüncesizsiniz. Unutmayınız gün gelir devran döner ve eşiniz bir gün sizin ailesine yaptığınız muameleyi ailenize yapar. Her şeyin karşılığı vardır birgün evladinizin evine sigmadiginizda anlarsınız bunu.

ve erkekler cok soguyor

Bence abartıyorsunjz kesınlıkle. Benım eşimin dayısı ve yengesi sırf bir hafta kaldo 9 aylık evlıyken.. bir ay kalacaklar gibi bahsetmişsiniz. Bence alışın herkeste gelecwk kalacak evinize. Kardeşler yigenler.. bence güzel güzel agırlayın.. nefsinizede o kadar yüz vermeyın. İnsanoglu hep rahatlığı sever...

Kocanızın anne babasının gelip bir hafta kalması sizi bu kadar rahatsız etmemeli. Yeni evlilik dediğiniz üç dört beş aylık evlilik olur belki ama sizin yıl olacak neredeyse, bir haftadan bu kadar etkilenmemelisiniz.

Canm kisa bi süre kalıcaklarsa rahatlığından biraz fedakarlık edebilirsin..bende 9 aylık evliyim kayınpedermle evlerimiz yakın gecenlerde hasta olmustu bi süre hastanede kaldi sonra iki görümcemde bikaçgun kaldi en son bzde kaldi (bu arada kv ile ayrılar) neyse bnde basta devamli bzde kalır diye endise ettim çünkü insan yükü agır olur derler..gercektende öyle kas yaparken göz cıkarmak istemediğim içn..zaten görümcemlernde evleri yakn olduğu içn kaynpedermn kendi evinde sırayla ihtiyaclarını görürüz diye düşündüm..çünkü tek kişi için çok zor olurdu..bu şeklde kimse bıkmadan yorulmadan ilgilenrdi..konuyu şuraya getiricem yani senle ayni hislerinyasadm seni anlyorum ama szinkiler misafir sonucta..devamlı kalmalarnı gerektrcek bi durum yok o yuzden stres yapmana degmez..ben cok stres yapmstim devamli kalr diye bide bnm k.p.herseye karısan biri bazı huylarndandabrahatsz olduğm içn hiç istemedm hem eşimşe hiçbirsey eskisi gbi olmaz..ben evmde rahat hareket edemem vs.bunlar bnm kendme göre sebeplerm msjimi okuyanlar yorum yapablirler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…