• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yeni evliler ile ilgili bilgi :)

Carrie

KK Cumhuriyeti Başganı
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2009
18.530
1.705
448
sanırım beni az çok tanıyan türkiyede doğup büyümediğimi bilir o yüzden bazı gelenekleri ben bilmiyorum
ona göre sizden bazı şeyler öğrenmek istiyorum

yeni evlilerin evine ne zaman misafirliğe gidilir? :55:
onların mı bizi davet etmeleri lazım yoksa bizmi onları arıyalım geliyoruz diye?

sana belki yardımcı olamıcam ama yazını okuyunca nedense bi anda mutlu oldum:15:

niyeki?

bu arada sanırım ilk önce onlar davet ediliyormuş diye duymuştum o yüzden ben onlar evlendikten 10 gün sonra falan çağırdım misafirliğe, geldiler

cnm cok güzel bi soru olmus :)

benim yeni evlenen bi arkadasim var tabiki evini görmek icin kendisini görmek icin can atiyorduk arkadaslarla ama dedik biraz bekliyelim hani bikac ay gecsin aradan diye düsünmüstük ki evli arkadas bizi kendi cagirdi dügünden 3-4 hafta sonra bizde gittik. normalinde nasil olur bende bilmiyorum ama biraz zaman birak derim en az 3 ay gibi :))

Gelenekleri bilmem ama illa beklemek mi gerekiyor.
Mantıklı gelmiyor bana.

peki bu 3 aylık kural sadece arkadaşlar içinmi geçerli yoksa ailedekiler içindemi :55:

benim görümcem evlendi, istanbula gelin geldi ve burda biz hariç fazla kimsesi yok
anadolu yakasında dedesi var, oda uzak.
şimdi..eşim gidelim diyor ama ben yeni evliler nasıl pat diye gideriz diyorum

Son düzenleme:
peki bu 3 aylık kural sadece arkadaşlar içinmi geçerli yoksa ailedekiler içindemi :55:

benim görümcem evlendi, istanbula gelin geldi ve burda biz hariç fazla kimsesi yok
anadolu yakasında dedesi var, oda uzak.
şimdi..eşim gidelim diyor ama ben yeni evliler nasıl pat diye gideriz diyorum

3 ay diye bir kural yok.
bence arayin müsaitlermi diye sorun davet ederlerse gidin. nezaman evlendiler?

bende bılmıyorum ama yenı evlıde olsa musaıtmısınız dersınız gıdersınız hem bugun evlendı haydıı toplanalım yarın mısafırlıge gıdelım degılkı sızınkı.haftalarca yatakta kalacak hallerı yokya mısafırlıgede gıderler mısafırde gelır.

3 ay diye bir kural yok.
bence arayin müsaitlermi diye sorun davet ederlerse gidin. nezaman evlendiler?

1 ay önce evlendiler
açıkçası ben fazla rahatsız etmek istemiyorum onları çünkü biz onları aramasak onlar bizi hiç aramıyolar :27:

Samimiyete ve yakınlık derecenize bağlı bence ama ne olursa olsun en azından onlar sizi davet etmiyorsa 1 ay beklenmeli diye düşünürüm.:)

Samimiyete ve yakınlık derecenize bağlı bence ama ne olursa olsun en azından onlar sizi davet etmiyorsa 1 ay beklenmeli diye düşünürüm.:)

görümcem evlendi cnm
onlar bizi davet etmedi ama eşim kendi kendini davet etmek istiyor :27:

Canım yeni evli bir çiftin evine 2 aydan önce gidilmez. Benim ailemden annemden gördüğüm budur. Çünkü daha yeni evli ve misafirle vakit geçirmekten çok eşler birbirleriyle vakit geçirmek istiyorlar. Ben de anneme evlendikten 2 ay sonraya kadar kimse gelmesin bana diye tembihliyorum annemde zaten gidilmez diyor :27: Yani insanların alışkanlıklarına nasıl bir ortamda yetişdiklerinede bağlı bu.

Benim kuzenim daha 1 haftalık evliyken görümcesi çoluk çocuk 15 gün kalmaya gelmişti( İstanbul'da farklı semtlerdeler), böyle rezilliklerde var. Ama bence en makbulü bir 2 ay sonra dan gidilmeye başlanmalı.

Pat diye gidilmez tabi ama eğer ailedense bile yine 3-4 hafta sonraya gidin derim ben canım.

Son düzenleme:
1 ay önce evlendiler
açıkçası ben fazla rahatsız etmek istemiyorum onları çünkü biz onları aramasak onlar bizi hiç aramıyolar :27:

Şekerim yakınsanız arayıp gidin dicem ama biz aramasak aramıyorlar diyorsun demekki biraz uzak durmak gerekiyor. Sen bekle biraz daha bence.

Canım yeni evli bir çiftin evine 2 aydan önce gidilmez. Benim ailemden annemden gördüğüm budur. Çünkü daha yeni evli ve misafirle vakit geçirmekten çok eşler birbirleriyle vakit geçirmek istiyorlar. Ben de anneme evlendikten 2 ay sonraya kadar kimse gelmesin bana diye tembihliyorum annemde zaten gidilmez diyor :27: Yani insanların alışkanlıklarına nasıl bir ortamda yetişdiklerinede bağlı bu.

Benim kuzenim daha 1 haftalık evliyken görümcesi çoluk çocuk 15 gün kalmaya gelmişti( İstanbul'da farklı semtlerdeler), böyle rezilliklerde var. Ama bence en makbulü bir 2 ay sonra dan gidilmeye başlanmalı.

Pat diye gidilmez tabi ama eğer ailedense bile yine 3-4 hafta sonraya gidin derim ben canım.

evet, gidilmez bende öyle düşünmüştüm

Şekerim yakınsanız arayıp gidin dicem ama biz aramasak aramıyorlar diyorsun demekki biraz uzak durmak gerekiyor. Sen bekle biraz daha bence.

evet, hiç aramıyorlar
ben aradım onları bir kaç defa öyle konuştuk

ben yirmi günlük evliyim. bu akşam kaynımla sevgilis yemeğe gelecekler. bu kişiyle ilgili bişey. biraz da samimiyetle. bizde ilk bir hafta on gün falan gidilmez. sonrası tercih meselesi. benim eşimin ailesi yurt dışında yaşıyo ben evlendim bir hafta olmadan herkesi yemeğe çağırdım mesela evimize gelmiş olsunlar diye. yani tercih meselesi

eşimin ailesi biraz soğuktur öyle
birbirlerini fazla aramazlar
sadece erkek kardeşiyle hergün telefonlaşır eşim

Son düzenleme:
sanırım beni az çok tanıyan türkiyede doğup büyümediğimi bilir o yüzden bazı gelenekleri ben bilmiyorum
ona göre sizden bazı şeyler öğrenmek istiyorum

yeni evlilerin evine ne zaman misafirliğe gidilir? :55:
onların mı bizi davet etmeleri lazım yoksa bizmi onları arıyalım geliyoruz diye?

önce yeni evli cifti yemege davet edersiniz...
sonrada evini görmeye gidersiniz hediye alip...
bizde böyle :)

Back
X