Ya ben meslek çıkışlıyım. Kendi bölümümü istemiyordum. Başka bölüm istiyorsum. Bir özel üniversite de yüzde 50 burslu kazandım. Oranın mütevelli heyeti üyesi de çok yakın bir dostumuz. Daha da indirim yaptırdı. Tek şartı hazırlıktan kalmamamdı. Yoksa bursum kesilirdi. Ulan düşündüm ettim. Ya kesilirse annem babama nasıl yük oluruk dedim. Devlet üniversitesini yazdım, kendi bölümümü. Hayallerimin bölümüne veda ettim

Kaldı ki üniversite de yönetim de tanıdık da vardı yani. Yine risk alamadım. Ya adam okuldan ayrılırsa? Hadi bir şey oldu, adam öldü, bursum da kesildi. Ne halt ederim diye düşündüm.
İnsan Biraz ayağını yorganına göre uzatır.
Bir de bir çok yorumda İstanbul da daha iyi üniversite kazanmışken neden başka şehirdeki devlete gitsin yazmışlar. Hanımlar ciddi misinis? Üniversite kalitesi şehirlere göre mi belirleniyor sanıyorsunuz cidden?
Ben istanbul da öyle bir üniversite de çalışıyorum ki tanıtım döneminde 1.300.000 binlerde öğrenciler geliyor. 800.000 öğrenciye burs veriyor üniversite %25 indirimli. Buraya gideceğine devlete gitsin daha iyi.