zaten öyle oluyor çay yapmak istiyor erken kalkıcam diye sert bir tavırla yemekten hemen sonra kalkıyoruz ve iş yapmıyorum dediğin gibi ama inan değişen bişey olmuyorSen de gitmeyeceksin. Haftada bir git.
Ya da git her akşam yemeğin tam hazır olma vaktinde gidin, yemeği yer yemezde kalkın. Madem mutfak masrafından kaçıyorsunuz.
Aynısını yakın bir arkadaşımda gördüm annesiyle gelinlerine uyuz oluyorlardı
Ama onlar haklıydı o ayrı. Kv de size uyuz olsun çağırmaktan vazgeöer. Gidin size hizmet etsin. Anne yorgunum deyin ellemeyin hiçbirşeyi :)
işte bence onun yapması gereken gelirken bişeyler almak yada annesinden bişeyler alıp eve gelmekti ama o 12 de geldi
O zaman kararlı durup yapmak istemediğin hiçbirşeyi yapma. 5 günde olsa gitme , yap yemeğini ye. Eşine de tavır yapma. Önemsemiyormuş gibi davran.zaten öyle oluyor çay yapmak istiyor erken kalkıcam diye sert bir tavırla yemekten hemen sonra kalkıyoruz ve iş yapmıyorum dediğin gibi ama inan değişen bişey olmuyor
evet eşime ailen bize iyilik değil kötülük yapuyor dedim ama laftan anlamaz bi yapıdalar. eşim anneci sanırımCok dusunuyorlarsa sizi bos bos konusacaklarina huzurunuzu karicaklarina gercek anlamda destek olsunlar. Sinir oluyorum boyle aman masrafa girmeyin aman yemeyin icmeyin giyinmeyin yeterki bir eviniz olsun modunda olan anne babalara. Genclere boyle psikolojik baski yapip hayati zehir ediyorlar ya. Aman kira odemesinlerde ne olursa olsun. Nereye kadar orda yiyeceksiniz yemeginizi?
yok diyorum ki yeni evli adam işen çıkınca evine koşar senin derdin annemlere gidelim normal değil dedim ama nafileO zaman kararlı durup yapmak istemediğin hiçbirşeyi yapma. 5 günde olsa gitme , yap yemeğini ye. Eşine de tabır yapma. Önemsemiyormuş gibi davran.
Başının etini yeme bu konuda. Zamanla o da istemeyecek.
Ama bu dediklerimi yap. Daha yeni evlisiniz önünü alamazsan böyle sğrer gider. Her konuda.
O ev senin evin, eğer en baştan eşinin yaptığı gibi yaparsan ortada olan sorun çözümlenmek yerine kopmaya gider, ortada aman aman sorun yoksa ben ailelerin karışmaması taraftarıyım. Kendi evinde dur bir süre, eşin yola gelmiyorsa ve bu durumu kabullenmeyeceksen annesinin evine temelli yollarsın.hala dalga geçer gibi iyi annenlere git bende annemlere yemeğe giderim diyor daha ben nasıl eve gideyim deli olucam
daha önce yaptım evde hazırlık yaptığımı bildiği halde onlar dursun yarın yeriz şimdi annem çağırıyor dedi yani bişey değişmedibakın ben siiz üzmek terslemek vs amacı ile yazmıyorum
bu yollardan biz geçeli çok oldu
eşiniz bir erkek ve düz
o gelirken bir şey almaz
zira o annemde hazır yemek var yorulmaz da yeriz diyor
aksini söyleyen, evde yiyelim diyen ve haklı olan sizsiniz
sizin eve girip gerekirse abuk subuk evde olanlardan mükellef sofra kurmanız lazım
ya da işte arayıp şunu bunu al demeniz lazım
hiçbirini yapmayıp evde beklerseniz sadece üzülürsünüz
ayrıca akşam 12 de yemek getirmesi de garip
muhtemelen annesi sahurluk koymuştur onları
Siz hala öyle dedim böyle dedim diyorsunuz.yok diyorum ki yeni evli adam işen çıkınca evine koşar senin derdin annemlere gidelim normal değil dedim ama nafile
bilmiyorum
daha önce yaptım evde hazırlık yaptığımı bildiği halde onlar dursun yarın yeriz şimdi annem çağırıyor dedi yani bişey değişmedi
yok ne sahuru yiyim diye göndermiş allah razı olsun
bu dediğini söyledim malesefE esin3434
yerinizde olsam bu aksam yemege gider, masada yemek esnasinda, yani herkes sofradayken:
- annecigim, babacigim; x bey-y hanim vs; hazir hepimiz buradayken belirtmek istedim bundan sonra lutfen bizi her aksam yemege beklemeyin. takdir edersiniz ki ailelerden ayrilmak bizim icin de zor, biz de sizleri ozluyoruz ama duzenimizi oturtmak zorundayiz biz de.
derdim. unutmamali ki; nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir.
maddi durumumuz çok kötü değil hepsi bahaneeee o zaman gittiniz mi
asla gitmem o durumda
işten gelip yemek yapmışım kırk yılda bir
kv fazlasını yarın yesin derdim
hatta arar ona da derdim
sadece söylemeyin uygulamaya da geçirin
ama maddi durumunuz çok mu kötü cidden yani gece gece yesin diye yemek gönderiyor
ha benim kv de koyayım yemek vs der arada koyar da ama siz her gün gidiyorsunuz hani onun yemeğini özlemek değişik olması vs durumu da yok
Ben pek sanmıyorum açıkcası. İstese yaptığını yapabileceğini belirtmiş konu sahibi.eee o zaman gittiniz mi
asla gitmem o durumda
işten gelip yemek yapmışım kırk yılda bir
kv fazlasını yarın yesin derdim
hatta arar ona da derdim
sadece söylemeyin uygulamaya da geçirin
ama maddi durumunuz çok mu kötü cidden yani gece gece yesin diye yemek gönderiyor
ha benim kv de koyayım yemek vs der arada koyar da ama siz her gün gidiyorsunuz hani onun yemeğini özlemek değişik olması vs durumu da yok
maddi durumumuz çok kötü değil hepsi bahane
gitmedim tabi kıyameti kopardım gidemedi o zaman
yok kv gaz veriyor eşime2 kisinim yiyeceginden ne masraf olacak anlamiyorum.kayinvalidene de ki madem masraf yapmamizi istemiyorsun ozaman bizim aylik alisverisimizi yap getir ben evde hazirlarim de.
Tamam anliyorum kadincagiz gercekten iyi niyetli geldi bana ama burda ki sorun kayinveliden degil eşin canim. Kadin cagatir davet eder dusunur ve gercekten masraf yapmayi diyedir anliyorum ama bunun önune sen degil ésin gececek.
Ya da her gun git yemegini ye cik eve gel cayini evinde ic.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?