yeni evlilikte sorunlar

zaten öyle oluyor çay yapmak istiyor erken kalkıcam diye sert bir tavırla yemekten hemen sonra kalkıyoruz ve iş yapmıyorum dediğin gibi ama inan değişen bişey olmuyor

işte bence onun yapması gereken gelirken bişeyler almak yada annesinden bişeyler alıp eve gelmekti ama o 12 de geldi

bakın ben siiz üzmek terslemek vs amacı ile yazmıyorum

bu yollardan biz geçeli çok oldu

eşiniz bir erkek ve düz

o gelirken bir şey almaz

zira o annemde hazır yemek var yorulmaz da yeriz diyor

aksini söyleyen, evde yiyelim diyen ve haklı olan sizsiniz

sizin eve girip gerekirse abuk subuk evde olanlardan mükellef sofra kurmanız lazım

ya da işte arayıp şunu bunu al demeniz lazım

hiçbirini yapmayıp evde beklerseniz sadece üzülürsünüz

ayrıca akşam 12 de yemek getirmesi de garip

muhtemelen annesi sahurluk koymuştur onları

zaten öyle oluyor çay yapmak istiyor erken kalkıcam diye sert bir tavırla yemekten hemen sonra kalkıyoruz ve iş yapmıyorum dediğin gibi ama inan değişen bişey olmuyor
O zaman kararlı durup yapmak istemediğin hiçbirşeyi yapma. 5 günde olsa gitme , yap yemeğini ye. Eşine de tavır yapma. Önemsemiyormuş gibi davran.
Başının etini yeme bu konuda. Zamanla o da istemeyecek.
Ama bu dediklerimi yap. Daha yeni evlisiniz önünü alamazsan böyle sürer gider. Her konuda.

evet eşime ailen bize iyilik değil kötülük yapuyor dedim ama laftan anlamaz bi yapıdalar. eşim anneci sanırım

yok diyorum ki yeni evli adam işen çıkınca evine koşar senin derdin annemlere gidelim normal değil dedim ama nafile

bilmiyorum

hala dalga geçer gibi iyi annenlere git bende annemlere yemeğe giderim diyor daha ben nasıl eve gideyim deli olucam
O ev senin evin, eğer en baştan eşinin yaptığı gibi yaparsan ortada olan sorun çözümlenmek yerine kopmaya gider, ortada aman aman sorun yoksa ben ailelerin karışmaması taraftarıyım. Kendi evinde dur bir süre, eşin yola gelmiyorsa ve bu durumu kabullenmeyeceksen annesinin evine temelli yollarsın.

daha önce yaptım evde hazırlık yaptığımı bildiği halde onlar dursun yarın yeriz şimdi annem çağırıyor dedi yani bişey değişmedi

yok ne sahuru yiyim diye göndermiş allah razı olsun

E esin3434
yerinizde olsam bu aksam yemege gider, masada yemek esnasinda, yani herkes sofradayken:

- annecigim, babacigim; x bey-y hanim vs; hazir hepimiz buradayken belirtmek istedim bundan sonra lutfen bizi her aksam yemege beklemeyin. takdir edersiniz ki ailelerden ayrilmak bizim icin de zor, biz de sizleri ozluyoruz ama duzenimizi oturtmak zorundayiz biz de.

derdim. unutmamali ki; nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir.

yok diyorum ki yeni evli adam işen çıkınca evine koşar senin derdin annemlere gidelim normal değil dedim ama nafile

bilmiyorum
Siz hala öyle dedim böyle dedim diyorsunuz.
Kocanız bunları düşünecek bir insan değil, ancak icraatten anlayacak biri.
Siz de öyle dedim böyle dedim demek yerine icraat gösterin. Gidin en sevdiğiniz yemeği yapın yiyin eve geldiğinde ayaklarınızı uzatmış tv izliyor olun.
Bakın siz şuan nasıl onun sizi önemsememesinden rahatsız oluyorsanız o da olacak zamanla.

daha önce yaptım evde hazırlık yaptığımı bildiği halde onlar dursun yarın yeriz şimdi annem çağırıyor dedi yani bişey değişmedi

yok ne sahuru yiyim diye göndermiş allah razı olsun

eee o zaman gittiniz mi

asla gitmem o durumda

işten gelip yemek yapmışım kırk yılda bir

kv fazlasını yarın yesin derdim

hatta arar ona da derdim

sadece söylemeyin uygulamaya da geçirin

ama maddi durumunuz çok mu kötü cidden yani gece gece yesin diye yemek gönderiyor

ha benim kv de koyayım yemek vs der arada koyar da ama siz her gün gidiyorsunuz hani onun yemeğini özlemek değişik olması vs durumu da yok

Bir anlayışsız aile vakası daha.. Benim KV tarafida bir suru olay yasamamiza rağmen evliligimizin ilk haftasında boğazından geçmediğini bahane ederek geç saatlerde yemek getiriyordu ve eşime sürekli ne yediğini soruyordu, eşim soylemezse ne pisirdin derdi sinir olurdum. İlk ayimiz ramazana denk geldi, esim isi geregi gec gelirdi ve her seferinde eşime baskı yaptı tek iftar niye yapıyor gelsin diye gitmedim. İstikrarlı olun, esinizle makul konusun mesela haftada bir gidelim zaten iki kisiyiz bizim ne masrafimiz olur ki falan deyin. öfkeyle yada kirginlikla; beni uzdun, beni aglattin,beni kirdin tarzi yaklaşınca ters tepiyor erkeklerde. Ve bi örnek vereyim. Ben esimle ailesi yüzünden tartışınca muhakkak ertesi gün ya annesini arardi yada oturmaya giderdi.. Aman kavga etmeyin ama çizgiyi de çekin keskince

bu dediğini söyledim malesef

2 kisinim yiyeceginden ne masraf olacak anlamiyorum.kayinvalidene de ki madem masraf yapmamizi istemiyorsun ozaman bizim aylik alisverisimizi yap getir ben evde hazirlarim de.
Tamam anliyorum kadincagiz gercekten iyi niyetli geldi bana ama burda ki sorun kayinveliden degil eşin canim. Kadin cagatir davet eder dusunur ve gercekten masraf yapmayi diyedir anliyorum ama bunun önune sen degil ésin gececek.
Ya da her gun git yemegini ye cik eve gel cayini evinde ic.

Ben şuan nişanlıyım yani nikâhımızı yaptık ama düğün 2 ay sonra. Yazdıklarını okurken kendimi senin yerine koydum.
Çünkü biz de ev aldık çünkü evimiz eşimin ailesine yakın çünkü arabamızı sattık arabamız yok. Kendi aileme evimiz mesafeli vs vs vs..
Her neyse şimdi laf arasında iki aile de gerekirse yemeğe bize gelirsiniz iş çıkışı ya da biz bi şekilde destek oluruz diye şimdiden söylemlerde bulunuyorlar.
Haftada bir defa gitmek normal belki zorda kalırsın 2 de olur ama her gün her gün olmaz. Siz daha 1 aylık evliymişsiniz kendi düzeninizi kurmalısınız evliliğiniz oturmalı bekar hayatından arınmalısınız.
Eğer ailenize giderseniz benim gözünde hata yapmış olursunuz. Hem ilk seferde gidecekseniz bu evlilik nasip olursa ömürlük olacak her seferinde eşiniz sizi ailenizde mı bulacak..
Gitmeyin ailenize anlatmayın.. Gerekirse bir gün önceden yemeklerinizi hazır edin ama yemek kendi evimizde yensin.
Eşinize artık evlendiğini idrak ettirin.
Biraz tatlı dil biraz cilve iki hoş sohbet...
Biz kadınlara çok iş düşüyor ama napalim erkekler düz mantık. Onlara sadece eş gitmiyoruz anne abla kardeş dost arkadaş da oluyoruz..

maddi durumumuz çok kötü değil hepsi bahane

gitmedim tabi kıyameti kopardım gidemedi o zaman

Ben pek sanmıyorum açıkcası. İstese yaptığını yapabileceğini belirtmiş konu sahibi.
Ben de şahit oldum böyle bir olaya . Eşimin kuzeni evlendi böyle. Onlarda kredi çekip ev aldı. Çocuğun annesiyle denk geldik bir gün, o aynısı söyledi. Çalışıyorlar yoruluyorlar hem de masraf olmasın die çağırdım gelmediler dedi. Haklılar herkes aynı yemeği aynı şekilde sevmez. Rahat olmak ister, belki kocasıyla uzun uzun muhabbet ede ede yiyecekler yemeklerini dedim . Doğru ben de ısrar etmedim diyor.
Ama nerde herkeste böyle anlayış.
O yüzden konu sahibi de uygulamaya geçmeli söylemeye değil. Gerekirse emri vaki yapacak.

Ne yapın edin yemeğe gitmeyi sinirlandirin. Yoksa göreviniz olur, ileride eşiniz akıllansa bile binbir bahane uydurmak zorunda kalırsınız, bi de üstüne kötü gelin olursunuz

yok kv gaz veriyor eşime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…