• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni evliyim ve çok mutsuzum

Merhaba
Ben yeni üyeyim derdimi paylaşmak belki bir yol gösterirsiniz diye tecrübeleriniziden faydalanmak istedim 4 aylık evliyim pandemi zamanında çok zor şartlarda evlendim kısa sürede tanışıp evlendim herşey çok güzeldi taki evlendikten sonra haftanın 3 4 günü alkol alıp geç gelmelere başlayana kadar nisanliyken felanda içiyordu ama bana söz vermişti evlenince azaltacagim zamanında eve gidip geleceğim diye şimdide arkadaşlarimla takılmak benim hakkım ben ömrümü sana bağlayamam diyip içip eve çoğu geç geliyor geç dediğim bazen 9 buçuk arada bir 11i buluyor biz daha yeni evliyiz alkolü azalt dediğimde benden düşmanı yok dün gece yine içmişti beni dönüşte annemlerde aldı saat 12ye geliyordu dedim bu hafta iyi takıldın artık haftaya takilmazsin kıyameti kopardı evde üstünü başını yırttı uzun bi şemsiye vardı aldı onu kırdı.Babami aradım gel beni al diye çıktım aşağıda babamı bekledim babam yukarı cikicam konusucam onunla dedi.Ciktik eve kapıyı açtı ailemin yanında süt dökmüş kedi oldu kendini savunması da şu ben çok geç gelmiyorum arada bir içiyorum benimde Hakkim var takılmaya vs.
Neyse babam baya bir kızdı etti ona oda sesini çıkarmadı sadece benim abarttigimi belirtti
Çıkarken babam dedi kızım sen evinde kal anlasın evlilik kolay yıkılmaz babamın hatrına evliliğime bir şans daha vermeye çalışıyorum ama ben nasıl değiştireceğim alkolü azaltmiyor annem diyor ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin.babamlar gittikten sonra böyle olmuyor bosanacagiz dedi bende evet böyle olmuyor bosanalim dedim sabah erkenden evden çıktı gitti ama yüzüğünü takmıştı sesimi cikarmadim şuan konusmuyoruz
Eşim benden önce çok rahatmis ailesinin lafını hiç dinlememis sanırım ona evlilik ağır geldi sizce evlilikte alışma suresi olurmu.Alkolu nasıl biraktiracagim çok mu baskı yapıyorum bilmiyorum bir süre kendi halinemi biraksam hiç konuşmasam.ilk başta benim gibi sıkıntılar yaşayıp evliliği düzene oturan oldumu
Alkolü bıraktıramazsın, zaten adam hep içiyormuş, senden saklamamış ki. Bir süre bu konuda sessiz kal , sonra güzelce konuşmayı dene. Bu arada sakın ama sakın çocuk yapma.

Ben su evlilik öncesi verilen sözlere hic inanmiyorum "evlenince sigarayi/ickiyi birakacagim. Evlenince namaza baslarim. Evlenince tesettüre girerim. Evlenince düzenli calisirim....". Evlilik öyle sihirli degnek gibi birsey degil ki. Evlendikten sonra tek fark artik sorumluluk sahibi olman ve sansli ise sevdigin insanla hayatini paylasman. Ama genel olaral kisiliginde bir degisiklik olmaz. Adam bu konuda kandirmis diyebiliriz cünkü önce de sorumluluk sahibi degilmis. Bence ailesinin terbiye edemedigi adami sizde degistiremezsiniz..sizin icin pek degismeye niyeti de yok gibi. Ya durumun ciddiyetini anlar da kendine ceki düzen verir, yada siz bu evliligi tek basiniza sürdürmeyi birakacaksiniz. Lütfen bu sürecte hamile kalmamaya özen gösterin

Benim eşimde biz sevgili olmaya karar verene kadar alkol alan hatta tabiri caiz ise kasayla içmek derler ya o tiplerdendi. Ben babamdan çok çektiğimiz için alkol varsa ben yokum dedim. Bırakırım dedi ama tabi ben hemen güvenipte nisanlanmadim. 9 aylık sevgilik sürecinde gözlemledim. Daha sonra nisanlilikta gözledim 1.5 senede nişanlılık. Ve baktım ki sözünü tutuyor, bu zamana kadar içmeyen adam içmez ve evlendik. 3.5 seneye yakında evliyiz alkol yok. Bunu aslında yazma amacım siz artık evlenmissiniz ancak hâlâ bekâr olup da henüz değerlendirme fırsatı olanlar için. İyice emin olmadan evlenmeyin bu konuda hassassaniz. Eğer alkol alsın sorun değil ama bana zararı dokunmasın diyenlerde , sevgililik ve nişanlılık döneminde çok iyi kesfetsin. İçince özellikle biraz ufaktan sinirlendirin. Ne kadar tepki veriyor ? Ayikken konuştuğunuz anlastiginiz bir konuya alkollü ikende aynı dusuncelerle mi katiliyor ? Yani alkol o adamı bozuyor muuuu bozmuyor mu? Bunu test etmenizde fayda var. Çünkü alkol her bünyede farklı etkiler yaratır.

Hayır yeri gelince bende onla içiyorum abartmadan ama o bana soz vermişti evlenince azaltacagim böyle olmayacak diye ben taammen bırak diye şart kosmadim ona ama azalt diyorum

hmm hiç kullanmıyor değilsiniz yani o zaman o ortamı evde daha çok sağlamaya çalışın birlikte ortak bir zevke dönüşsün haftada bir kez de arkadaşlarıyla çıksın buna karşı çıkmayın. ama alkolü abartıp kavga gürültü çıkarıyosa ona bişey diyemem adabıyla içmeyi bilmesi lazım

Alkol alan biri evlendim diye alkolü bırakmaz buna inanmamanız gerekirdi.Bence sorun sadece alkol içmesi değil evde de içebilir.Eşiniz dışarıda tek başına takılmayı seviyor.

Babaniz niye sizi almaya gelmişken cikarken kızım sen evde kal dedi. Damat bey kapıda sizi ikna etmeye mi calisti da dedi. Hiç olmamış lafını söyleyecekti babaniz sizde beraber gidicektiniz sonra kapınızı gelsin asindirsin dil döksün ikna etseydi donecekseniz donerdiniz

Merhaba
Ben yeni üyeyim derdimi paylaşmak belki bir yol gösterirsiniz diye tecrübeleriniziden faydalanmak istedim 4 aylık evliyim pandemi zamanında çok zor şartlarda evlendim kısa sürede tanışıp evlendim herşey çok güzeldi taki evlendikten sonra haftanın 3 4 günü alkol alıp geç gelmelere başlayana kadar nisanliyken felanda içiyordu ama bana söz vermişti evlenince azaltacagim zamanında eve gidip geleceğim diye şimdide arkadaşlarimla takılmak benim hakkım ben ömrümü sana bağlayamam diyip içip eve çoğu geç geliyor geç dediğim bazen 9 buçuk arada bir 11i buluyor biz daha yeni evliyiz alkolü azalt dediğimde benden düşmanı yok dün gece yine içmişti beni dönüşte annemlerde aldı saat 12ye geliyordu dedim bu hafta iyi takıldın artık haftaya takilmazsin kıyameti kopardı evde üstünü başını yırttı uzun bi şemsiye vardı aldı onu kırdı.Babami aradım gel beni al diye çıktım aşağıda babamı bekledim babam yukarı cikicam konusucam onunla dedi.Ciktik eve kapıyı açtı ailemin yanında süt dökmüş kedi oldu kendini savunması da şu ben çok geç gelmiyorum arada bir içiyorum benimde Hakkim var takılmaya vs.
Neyse babam baya bir kızdı etti ona oda sesini çıkarmadı sadece benim abarttigimi belirtti
Çıkarken babam dedi kızım sen evinde kal anlasın evlilik kolay yıkılmaz babamın hatrına evliliğime bir şans daha vermeye çalışıyorum ama ben nasıl değiştireceğim alkolü azaltmiyor annem diyor ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin.babamlar gittikten sonra böyle olmuyor bosanacagiz dedi bende evet böyle olmuyor bosanalim dedim sabah erkenden evden çıktı gitti ama yüzüğünü takmıştı sesimi cikarmadim şuan konusmuyoruz
Eşim benden önce çok rahatmis ailesinin lafını hiç dinlememis sanırım ona evlilik ağır geldi sizce evlilikte alışma suresi olurmu.Alkolu nasıl biraktiracagim çok mu baskı yapıyorum bilmiyorum bir süre kendi halinemi biraksam hiç konuşmasam.ilk başta benim gibi sıkıntılar yaşayıp evliliği düzene oturan oldumu
4 aylık evlilikte haftanın yarısında alkol yüzünden geç gelen adamı kimse istemez bence. Sanırım siz hayatında alkol olduğunu biliyordunuz ama bu kadar olduğunu tahmin edemediniz. Üzgünüm ama değişeceğini sanmıyorum. Sakın çocuk eve bağlar saçmalığına sığınıp hemen hamile kalmayın. Size vakit ayırıyorsa ve alkole tüm parasını yatırmıyorsa böyle kabul etmek zorundasınız gibi duruyor. Alkolden bende nefret ederim ama şu durumda tek çözüm yolu bu gibi

Alkol içmenin de bir adabı var, eğer içince sapıtmıyorsa, size zarar vermiyorsa, değişik ortamlara girmiyorsa, bağımlılık düzeyinde değilse; sorun edilecek birşey yok. Saat olarak evede çok geç gelmiyor eşiniz.
Biraz abartmışsınız sanki. Henüz çok yeni bir evlilik. Zamanla bazı şeyler oturacak.
Etki tepki meselesi de çok önemli, her içtiğinde eşinize alkolik sarhoş muamelesi yapmayın. İçkiliyken, herhangi bir tartışma içine de girmeyin.

Sakın o adama çocuk verme , iki gün sonra gelip ben hamileyim ne yapacağım diye yazıyorlar da genelde . Babamdan da biliyorum çevremden de görüyorum , bu denli alkol sevdalısı ise değişmez

Merhaba
Aynı babamı anlattınız. Bi ömür içti, ta ki bünyesi kaldırmayana dek. Gece 11 sabah 5 gelir belli olmaz. Gelir bi de içtiğini kusar. Evine çocuklarına bakmaz. İnsan muamelesi yapmaz. Kazandığını dışarda yer evde ekmeği zor buluruz. Demem o ki eğer düzelirse bu bir mucize olur bana göre. Kendi halıne bırakmayla düzelecek bişey değil. Bence uzatıp kendinizi yıpratmadan bitirin.

Adamın alkol aldığını hem de çok aldığını baştan biliyorsunuz. Nasıl bıraktırırım kısmını unuttun bence. Bunu asla sizin isteğinizle yapmaz.

Yani bence burada alkolü dengesiz alması kadar sürekli dışarı da olması da büyük sıkıntı. Hiç alkol almıyor olsa da haftanın 4 günü dışarıda olmak ne demek. Evlilikten bihaber bir adamla evlisiniz.

Evlenince düzeleceğim ne demek hem yaa imza atınca sihirli değnek değmiyor bu adamlara. Nasıl kanıyorsunuz anlamıyorum gerçekten.. Bir de çocuk falan demişsiniz aman diyeyim..

Merhaba
kimse alkolü birden bırakmaz. ne olduğu başta belliymiş kusura bakmayın.
hatanız evlenmekte acele etmek ve evlenince değişir düşüncesi. nerdeyse her yoruma yazıyoruz. değişmezler değişmezler değişmezler. boşanmayla gözünü korkutmanız hiçbir işe yaramadı ve yaramayacak.
ayrıca kaç yaşında insanlarsınız. babanız çocuk azarlar gibi eşinizi azarlamış. bu doğru mu?
evliliğiniz ancak siz susup kabullenirseniz devam eder.
eşinizin alkolü bırakıp , arkadaş çevresinden ayrılmaya niyeti ve isteği yok. ancak o isterse uzman destek alırsanız çıkış yolu bulabilirsiniz. tek taraflı istemeyle olmuyor.

Merhaba
Çocuk olmadan ayrıl düzelmesini bekleme duzelmeyecek anasının babasının lafını dinlemeyen senimi dinleyecek

adam alkolü niye bıraksın?
neden ayak uyduramayacağınız insanlarla evleniyosunuz ki
siz belli ki kullanmıyosunuz
e sizinle paylaşabilse belki haftada 1 arkadaslarıyla bulusurdu
birbirinize uygun değilsiniz ikiniz de yanlış tercih yapmışsınız
Bende bunu anlamiyorum.ben sigara içen biriyle yapamazdim nisanlanmadan önce sigarayu bırakırsan ben hassasım bu konuda dedim nisanlaniriz yoksa bize engel olur dedim.birakti eşim 13 yıllık evliyim sigara içmez.yapan insan demekki onemseyince bırakıyor.
Yani nasıl cesaret ediyorsunuz anlamıyorum nisanliyken birde içtiğini biliyormuş.evlenince haytta bırakmaz rahata alismis

Bağımlılık sizin söylemenizle düzelecek bir şey değil. Her gün içtiğine göre bağımlılığı var. Bu konuda ikna edip destek almasını sağlayabilirsiniz içmediği zamanlarda konuşarak.

Ben sigara içen biriyle yapamam evde kokarsa dayanamam üstü saçı ağzı kokucak sigaradan.nasil uyum olucak düşün sigara alkolden daha masum bak ona rağmen ben sigara içen biriyle yapamazdim benim için leş gibi bişey kokusu.hayatimi bu çok etkilerdi ben çocuklu evde sigara içenlere bile üzülüyorum.dusun seninki alkol alıyor ve sen iyi cesaret etmissin

Evlendiğimizde benimkide aynıydı..evlendiğimizin ertesi günü çıktı arkadaşlarıyla gezmeye alkolde tüketiyordu su niyetine...kendi ailesi karışmamış hiçbir zaman...erkek adam içer mantığında cahil insanlar...birkaç ay böyle sürdü ama ben aileme yansıtmadım.onlara yansıtmak olayı farklı bir boyuta taşıyacaktı...ama aile binası olduğu için kavgalar maalesef hep aşikardı ve ailesi buna hep göz yumdu..
Bir süre hatta birkaç yıl böyle devam etti..çocuk oldu hayat telaşı derken azalttı...gezmeleride arkadaş çevreleride zamanla azaldı..şimdi sadece tatillerde içiyor yılda bir bazen iki kez..onada zaten müdahale etmiyorum beni ilgilendirmiyor.sonuçta içip içip bana zarar veren biri olmadı hiçbirzaman..aksine çakırkeyif daha sevecen oluyor
size tavsiyem,anneniz haklı ya boşanın yada eğer boşanmayacaksanız üstüne gitmeyin...siz üsteledikçe ters tepecektir..akışına bırakın ..bu arada çocuk yapmayın sakın sadece gözlemleyin...düzelmeye meyilli değilse o zaman etraflıca düşünüp bir karar verirsiniz
Merhaba size mesaj atacaktım ama mesaj kapalı sanırım bana ulaşabilir misiniz

Merhaba
Ben yeni üyeyim derdimi paylaşmak belki bir yol gösterirsiniz diye tecrübeleriniziden faydalanmak istedim 4 aylık evliyim pandemi zamanında çok zor şartlarda evlendim kısa sürede tanışıp evlendim h

Ablacığım pek de tanımadığın biriyle evlenmişsin, zaten içki içtiğini bildiğin biriyle evlenmişsin şimdi geldiğin sonuç hiç şaşırtıcı değil inan. Adam rezil içip dağıtıyor eve gelmiyor hem daha 4 aylık evlilikte. Bu adam düzelmez ya böylece kabul edip kahrını çekeceksin ya da boşanıp gideceksin.

Haklısınız üstüne gittikçe dahada arttı dediğiniz gozlemleyecegim bana çocuk olunca böyle olmaz tabi demsiti laf arasında ama nisanliykende azaltacagim dediği için inanmıyorum bir sene kadar düşünmüyordum zaten çocuk benim hatam aileleri çok kattım sanırım araya ama içince bana küfür ediyor bana vurmasada etrafı kırıp psikolojik siddet gösteriyor diye korkumdan dün çağırdım babamı bundan sonra kavga etsede susup odaya cekilecegim sarhoş olduğunda kavga etmeyeceğim bir süre böyle deneyeceğim inşa llah sizinki gibi zamanla düzelir🙏🙏🙏🙏😓
Siz 2 ayda çocuk düşünmeye başlamışsınız, kocanız bıraktı mı alkolü , yoksa artık bosvermeye mi karar verdiniz.??

Siz hayır dedikçe daha tatlı gelicek ona. Empati yaptım ben olsam evi taşırdım arkadaş çevresinden uzaklaşsın diye. Ama direk başka bir şehire. Alkol konusundada seviyorsa bırakmaz sen ona ayak uydur evde içir onunla mekanlara git. Bak erkekler yönetilmeyi sever ama yönetildiklerinin farkında olmamaları lazım. Biz kadınlar zekiyizdir. Bence olayları kendine çevirebilirsin. Ne biliyim evde alkol masası hazırla fantazi bir şeyler giy seni bırakıp çıkamasın evden mesela. Bu arada çocuk falan demişsin ama aklın varsa yapmazsın. Bu düzeltmez dahada kötü yapar her şeyi

Back
X