Mersin'de şehir hastanesinde gebe okulu varmış.Bulunduğunuz yer oraya yakınsa,sizde eğitimlerine katılabilirsiniz.Gebelere çok faydalı oluyor.Yeni arkadaşlıklarda kurarsınız belki.
derdiniz bu mu cidden
hamilesiniz arkadasım yok ,gezemıyorum dıye uzuluyorsunuz.
illa birileri mi olmalı cıkın tek dolasın bebeğinize esya bakın
yuruyus yapın
kafeye gidin birseyler için
uyuyun dinlenin , temizlik yapın
kitap okuyun hergun bir film izleyin
yeni yemekler öğrenin
cocuk buyutme için kendınızı gelıstırın
biz de hamileyiz
günde 10 saat çalışıyoruz dinlenemıyoruz bile,kaldı kı gezemıyorum dıye uzuleceğiz
Ya kardeşim yine mi sen? Bıkmadın mı milletin paylaşımının altına "derdin bu mu?" Demekten? Yeter artık ya! Bizlerde hamileyiz, okuyoruz, çalışıyoruz bir yandan da evimize yetiyoruz. Demekki durumu iyi çalışma gereksinimi duymuyor ve evet derdi bu. Kusura bakma daha fazla dertlenememiş bu kadar olmuş ancak! Derdin büyüğü küçüğü olmaz çünkü herkesin derdi kendine göre büyük. Bir yerde yalnız kalmak evet insanları üzebilir depresyona sokabilir. Yeter artık gerçekten her hamile paylaşımının altına bu mu derdin bende hamileyim çalışıyorum ama şikayet etmiyorum falan yazmayı. Sanki millet size sorup nazlanmak zorundaymış gibi davranmayın. Hayret bişey!!!!
Bacım evde oturmak zor olur bilirim. Tıkılıp kalmak, kimseyle görüşememek daha doğrusu görüşebilecek birinin olmaması... Çok güzel öneriler vermiş arkadaşlar. Hobi edinebilirsin. Kurslara yazılabilirsin. Gebelik eğitimi alabilirsin bunlar sosyalleşebileceğin ortamlar olur senin için... Sıkma canını komşularınla muhabbet kurabileceğin bir ortam olursa kaçırma. İnşallah kurtulursun bu durumdan canıımm
Üzgünüm keşke bulunduğunuz yere yakın olsaymış hastane.Eğitimlere katılabilmeniz mümkün olabilseydi çok iyi olurdu..Gerçekten çok faydalı eğitimler veriliyor.
beledıyelerın ucretsız kursları var halk egıtım gıbı oraya gıdın bılgısayar ıngılızce kursuna mesela
cocuk gelısımı kursuna
oyle oyle cevre edınırsınız
benım en yakın arkadasım mersınde her hafta sonu cıkar antebe yanıma gelır :) yakınız bırbırımıze
bende yazın susanogluna ayaşa falan gıdıyorum
tadını cıkarın
Madem hamilesiniz bebiş için birşeyler yapmaya başlayabilirsiniz çok güzel halk egitim kursları var örgü, amigurumi vs.
Kurslarda yaşlı teyzeler var demişsiniz iki sene kuran kursuna gittim sizinle aynı yastayiz, hep yaşlılar vardı ama benim için keyifli geçti :) sen çabuk ogreniyorsun bizim kafamız almıyor diyip üzülüyorlardi kadincagizlar maksat birşeyler öğrenmek sosyalleşmek..
Evinizde bilgisayar ve internet var mı? Yeni hobiler edinebilirsiniz mesela güzel bir fotoğraf makinesi alabilirsiniz bebek için de ileride lazım olur . Şimdiden fotoğrafçılık ile ilgili bir kursa yazilirsiniz . Bulunduğunuz ilin tarihi yerlerine kurs olarak gezilere gider çekim yaparsınız...
derdiniz bu mu cidden
hamilesiniz arkadasım yok ,gezemıyorum dıye uzuluyorsunuz.
illa birileri mi olmalı cıkın tek dolasın bebeğinize esya bakın
yuruyus yapın
kafeye gidin birseyler için
uyuyun dinlenin , temizlik yapın
kitap okuyun hergun bir film izleyin
yeni yemekler öğrenin
cocuk buyutme için kendınızı gelıstırın
biz de hamileyiz
günde 10 saat çalışıyoruz dinlenemıyoruz bile,kaldı kı gezemıyorum dıye uzuleceğiz
Aslında biraz daha onun açısından bakmak lazım olaya. Siz iş yerinde yorulsanız da bir şekilde vakit akıp gidiyor, iyi ya da kötü, yorgun da olsanız aklınız bir şeylerde oluyor, meslektaşlarınızla falan konuşup vakit geçiyor. Ama arkadaş için düşünürsek psikolojik olarak kötü bir durum. Evde oturup yapabilecek bir şey bulamamak zor. Evde çok yoğun olsan bile iki insan görmek istiyorsun, iki sohbet etmek, iki farklı yüz görmek. Güzel öneriler gelmiş, kurs vs. gibi.