- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
- 158
Aynen! Ayni seyleri bende anlatmaya calistim ona, ama cok duygusaldi cok anlayamadi saniyorum. Zamanla ogrenecek belkide, oyle umuyorum..Kardeşiniz, nişanlısının söylediği her şeyi harfi harfiyen size aktarmaya devam ettikçe, siz de gelininizden soğumaya devam edeceksiniz. Öyle bile olsa, bu şekilde söylenir mi bu size. Kardeşiniz hiç olgunlaşamamış ne yazık ki. Yarın da sizin söylediklerinizi anlatacak, kız tarafına. Bence bu konudaki suçlulardan biri de kardeşiniz.
Sadece merakimdan soruyorum, gelinin istedigi markalar neydi peki?Eki Görüntüle 1464180
Geline iki sandigi, yerdeki yatak ortusuyle nevresimi, bide masanin bu tarafindaki kirik beyaz bohcayi hazirladik. Fotoda yok ama birde bavul goturduk, bitane kardesime aldik bitanede geline takim olsun bavullari diye.
Yorumlarinizi okudumda. Dayanamadim, fotoda paylastim artik. Merak edenlere makyajin markalarinida sayayim madem; Chanel'den Allure parfumunu aldim. Clinique'ten ruj, Bourjoir'den far, allik, rimel, dudak kalemi, goz kalemi, Maybelline'den oje, kas kalemi aldim. Oldu mu, saydim hepsini. Benden Mac fondoten istedi, rengini tutturamam diye almadim. Ayrica Guilot'tan yuz kremi istedi, bulamadim o yuzden almadim. Keske alamadiklarim hakkinda mesaj atsaymisim ah keske.
kardeşinize üzüldümanlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
bnde kocamı çookk kıskanıyorum. Hastalık mı bu acaba yaaeeyla bazi gelinler eslerini/nisanlilarini görümcelerinden kiskaniyor... iki örnek vericem... birinde yengem hamileydi son aylariydi onlarda yemek yedik daha sonra yengemin uykusu geldi koltukta uzaniyordu..alisverise gitmeleri gerekiyormus ..yengem `ben gidemicem cok uykum var halsizim´ dedi...sonra abim bana sordu bende tamam geleyim dedim...sonra yengem birden bi ayaklandi bensiz nereye gidiyorsunuz diye..hepimiz sasirdik ´hani yorgundun sen` felan deyip sakaya vurduk güldük cünkü öyle ani bir kalkis yaptiki sanki onu birakip kaciyormusuz gibi
digeride komsumuzun oglu, cocuklarini ve kendinden 14-15 yas kücük kizkardesini bir fast food restoranina götürüyor diye yengesi ´yaptin yine yapacagini kendini götürtüyorsun´ tarzinda bisey söylemis..baska konularda da kiskaniyormus...bunlari söylerlerdi de inanmazdim ta ki yengemin ykarda anlattigim tavrina kadar...
bu arada benimle abimin arasinda da 13 yas fark var... bu kadar yas farki olunca abiler kizkardeslerini bi ayri seviyor ilgi gösteriyor gelinlerde bunu cekemiyor nedense
Eki Görüntüle 1464180
Geline iki sandigi, yerdeki yatak ortusuyle nevresimi, bide masanin bu tarafindaki kirik beyaz bohcayi hazirladik. Fotoda yok ama birde bavul goturduk, bitane kardesime aldik bitanede geline takim olsun bavullari diye.
Yorumlarinizi okudumda. Dayanamadim, fotoda paylastim artik. Merak edenlere makyajin markalarinida sayayim madem; Chanel'den Allure parfumunu aldim. Clinique'ten ruj, Bourjoir'den far, allik, rimel, dudak kalemi, goz kalemi, Maybelline'den oje, kas kalemi aldim. Oldu mu, saydim hepsini. Benden Mac fondoten istedi, rengini tutturamam diye almadim. Ayrica Guilot'tan yuz kremi istedi, bulamadim o yuzden almadim. Keske alamadiklarim hakkinda mesaj atsaymisim ah keske.
bnde kocamı çookk kıskanıyorum. Hastalık mı bu acaba yaa
Kızlar merhaba, kusura bakmayın bugün kendimi eşimle alışverişe attım bukadar stresi ancak para harcamakla atarım diye hahah..
Gülebildiğime göre anlamış olduğunuz gibi dün akşam işi tatlıya bağladılar. İnanın detayı bilmiyorum okadar yorulduk ki dün ailecek, barıştıklarını duyduktan sonra bi ohh çekip evimize döndük. Düğünden üç hafta önce harp çıkmadan hayırlısıyla düğünleri olsun inşallah, Allah herkesi yerine yakıştırsın.
Kızlar, bana okadar verip veriştirmişsinizki, bende niçin bukadar ferahladım diyorum, bazı arkadaşlar ithamlarıyla günahımı almışlar meğer : ) siz bilirsiniz. Benim o mesajım sadece makyajı beğenmediği için yazılan birşey değil, aylardır biriken kizginliklarin, sessiz kalmış birisinin birden patlamasıydı.
Dün kardeşimle konuşurken bana söylediği sözü aynen aktarıyorum 'eeyla, çok zoruma gidiyor, bana nerdeyse tum kavgalarda tek söylediği şey senin ismin, tek problem senmişsin, dusunuyorum dusunuyorum bu kinini hak edecek birsey yaptin mi diye, yok! Bende sinirleniyorum kiziyorum yinemi kizkardesime taktin durduk yere diye, bu seferde sen hep kizkardesini tutuyorsun beni hic tutmuyorsun diye tartisiyo benimle. Simdiden sebebsiz yere kizkardesime dusmanlik kin besleyen bi kiz yarin ne yapmaz?' diyor. Alin birde burdan yakin, hani ben eksik anlatiyomusumya biseyler yapmisimda anlatmiyomusumda cok fenaymisimya? Elinizi vicdaniniza koyun, oyle yorumlar yapin biraz olmaz mi?
Sevgiyle kalin️
bu arada bütün gelinler melek, magdur erkek ailesi de canavar.peki bu gelinler sonra anne ve görümce olmuyor mu?ya da bu görümce ve kayinvalideler de zamaninda gelin olmadilar mi?buyrun burdan yakin.tavuk mu yumurtadan yumurta mi tavuktan.
neyse konu sahibi bence konuyu kapatin.yoksa sizin daha siniriniz cok bozulur.
yanlış hatırlıyorsunuz, konu sahibinin eski konularında düğün tarihiyle ilgili bir konu yok.Bu noktada kızmanız gereken ilk kişi erkek kardeşiniz. Sizin eski konularınız da vardı gelinle ve erkek kardeşinizle ilgili yanlış hatırlamıyorsam, siz yurt dışında yaşıyordunuz ve sizin geliş tarihiniz yüzünden düğünü öne almaları gerektiği için gelin size kızgındı. anladığım kadarıyla onların ilişkilerine fazlaca müdahil oluyor ve yönlendirmeye çalışıyorsunuz. bu sebeple gelin de size karşı kinlenmiş ve yaptığınız her şey kendisine batıyor. aslında hiç de sorun edilmemesi gereken bir şeyi sorun edip büyütmüş gelininiz. mesela benim de bohçam hazırlanmadan önce kayınvalidem hangi ürünleri kullandığımı sordu, söyledim. parfüm markasını da verdim ama ne makyaj malzemelerimi ne de parfümümü söylediğim markadan almamış. ben alerjen hassas ciltler için olan bir markayı istemiştim, o da aynı tipteki ciltler için olan başka bir markayı almış ama hiç sorun etmedim çünkü benim istediklerim gerçekten çok pahalıydı. daha uygunlarını almış ama en azından istediğim cilt tipine dikkat etmişler diye memnun bile oldum.
ama sizin gelininiz bunu bahane ederek size sitem etmiş ve bunun sebebi sadece markayla alakalı değil. daha önceki mevzularınızın birikmesiyle alakalı ve bunun suçlusu da ağzını tutamayan kardeşiniz. en küçük sorunu bile hem size hem ona anlatarak ikinizi de dolduruyor. biraz daha olgun ve akıllı davranmayı öğrenmesi lazım.
düzeltme: ayrıca benim bohçamın bensiz alınmasının sebebi benim başka şehirde çalışıyor olmam. siz neden hadi beraber çıkalım demediniz geline?
benim gorumcem yok, herkesten kıskanıyorummgörümcenden mi kiskaniyorsun?
valla cnm b,zdede takısz gelen yok ayıplanır gecen hafta kuzenımın evde nisanı oldu ve takı olucagını herkez biliyodu bi,z kız tarafı olarak babamlar 2 kücük altın ben altın diger kuzenlerim altın halamlar yengemler altın ve düsünün damadın babası sadece 1 bilezik taktı kı rezillik bizim icinde buydu kaynanan kıytırık bi ince biliklik avonda mı almıs nedir ne amcaları ne yengeleri takı takmadı kımısı 50 lira 100 lira taktı biz evde nisan olmasına ramen 32 kücük altın toplanmıs ve kuzenımın arkadaslarını sayma 5 6 kisi altında taktı 25 tanesi bizim ailemizdenanlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.
Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.
Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.
Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).
Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?
ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?