- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Evet çok iyi anlatmışsınız çekin kendinizi yazmışsınızda bu seferde ilgisiz kıskanç fesat görümce diye arkasından laf ederler , İnsanlar var insandan öte melek diyesin gelir İnsanlar vardır şeytana bile şaşırtır pess dedirtir Allah'ım iyilerle konuşmayı nasip etsin cümlemizede aminFazla fedakarlık iyi değildir,
Bir geçmiş olsun demeyen insan çiğ insandır, küçük şeyler büyük şeylerin habercisidir bana göre
Mesafenizi ayarlayın, iyi niyetle uğraştığınızı anladım ben ama bazen bu iyi niyetler fazla geliyor insanlara
Çekin kendinizi biraz
Yakın zamamda benim de oğlumun kolu kırıldı.Gelinimiz bir mesaj attı sadece bir mesaj:Geçmiş olsun aradım açmadın diye.Merhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı bluzi.
Aynen insan olmayı istemiyorlar sanki hiç hasta olmadı gelin hanım doğalı kimse geçmiş olsun dememiş ve bu kelimeleri hiç duymamış cahil toy vs alakasız bu insanlığı varmı yokmu bunu belli eder tutumu davranışları şekillendirirYakın zamamda benim de oğlumun kolu kırıldı.Gelinimiz bir mesaj attı sadece bir mesaj:Geçmiş olsun aradım açmadın diye.
Bu arada telefonumda arama filan yok.
Gerçi bizim önceden yaşadığımız yanlış anlaşılmalar filan da var.
Ama ne olursa olsun iyi insan olmak iyi temennilerde bulunmayı gerektirir.
Artık kimseyi mazur görmicem.
Bu işin toylukla utanmakla vs.ilgisi yok.
Siz o hasta olduğunda ona geçmiş olsun demeseniz kimbilir neler olurdu?
İsmimiz görümce ya illa kötü olucaz sanıyorlar gelinler hep masum hep saf.
Valla bu işin gorumcesi gelini yok.
Yedi kat yabancıya kolu alçılı bacağı alçılı otobüste yolda görsem geçmiş olsun diyorum tanımadığım insanlara.
İki kelimeyi söylemek ne kadar da zormuş.
Ben kendimde gelinim.Aynı zamanda da görümceyim.
Ama sırf şu an konu sahibi görümce diye herkes üstüne geliyor.
Karşınızdaki toy filan değil reşit olmuş evlenmeye de gayet aklı yeten bir yetişkin.
Geçmiş olsun demesi gerekir.
Ne kadar önyargılı ve olumsuzsunuz !Nasıl anlatmışsan gelin adayınız öyledir 20 sene sonrasında da korkarım farklı biri olamayacak çünkü karakteri bu kadar ,onun için her ne yaparsanız yapın karşılığında hissiz suratsız bir yüzle davranan bir kişiyle karşılaşacağını tahmin edebiliyorum pişman olmayacağım kadar iyi ol diye sana tavsiyede bulunuyorum kolay gelsin ayrıca erkek kardeşinle bile aranızı açabilir bu tipler dikkatli olun kolay gelsin
hemen önlem alın bu gelinde sinsilik umursamazlık sezdim insan kırk yanacıya ayyy nasıl oldu diye soruyor gecmiş olsun diyorMerhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı bluzi.
Katılıyorum harfi harfine.Aynen insan olmayı istemiyorlar sanki hiç hasta olmadı gelin hanım doğalı kimse geçmiş olsun dememiş ve bu kelimeleri hiç duymamış cahil toy vs alakasız bu insanlığı varmı yokmu bunu belli eder tutumu davranışları şekillendirir
aynen hic sevmedigim insan tipi keske konu sahibi tepki verseymis ben olsam ortaligi ayaga kaldiririm nisan felan tanimamhemen önlem alın bu gelinde sinsilik umursamazlık sezdim insan kırk yanacıya ayyy nasıl oldu diye soruyor gecmiş olsun diyor
Geçmiş olsun değil de, basın sağolsun demeye bende çekiniyorum.Acaba çekingen bir yapısı olabilirmi hani bazı insanlar öyledir yapı meselesidir.Mesela ben ilk evlendiğim zamanlar geçmiş olsuna,yada başsağlığına eşimin tarafından birini arayacağım da utanırdım,ne konuşacağımı bilemezdim falan.Hemen hüküm vermeyin biraz gözlemleyin,iyice tanıyınca anlarsınız sebebini..
Bazi insanlarin yapisinda yoktur o arayip sirma olayi. Mesela benim de ayagim kirildi gorumcem 1 kez aradi 2 buyuk kizi hic gecmis olsun falan demedi ama 3 yasinda oglu var her girdugunde sorar ayagin gecti mi agriyor mu diye yani bu yapi meselesi. 40ina gelmis gorumcede olmayan hassasiyet 3 yasindaki cocugunda var.Merhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı bluzi.
Merhaba kk hanımları erkek kardeşime kız istedik çok şükür oldu, nişan yaptık bizim aileye gelen ilk gelin olacak haliyle biz fazla heyecanlandık her şey dört dörtlük istediği gibi birbirimizi kırmadan yaptık hatta benim maddi durumum çok iyi değil sürekli çarşılara gittim unutugu ve bize söylemedigi eşyaları aldım mesela (nişamn çiçegi,nişanımıza hoşgeldiniz kartonu)bazı eşyalar nişan için gerekli mendil, konfeti ,volkan vs bunları annemle aldık.Bunları anlatmamım sebebi ise aramızda herhangi bir kötü diyalog geçmemesi.Gecen hafta benim çocugumun kolu kırıldı arayıp geçmiş olsun demedi sonra kuaförde görüştük kızım da yanımdaydı herkez sordu noldu diye anlattım orda da öylece yüzüme baktı ne bana ne de kızıma geçmiş olsun demedi, ben garipsedim haliyle ilk defa görümce oluyorum, ama asla yansıtmadım.Nisanda koşturdum ufak bebegim oldugu halde, kuaförde koşturdum beni bekleyeceklerdi kuaförde acıkmıssınızdır siz gidin dedim.Exradan kuaförde saç kesimi gibi işlem yapmışlar kardeşim neden fazla ücret dedi hiç söylemedim bile.Sizce nasıl davranmalıyım?Bu olaydan da kimseye bahsetmedim.Ekleme:Önceki haftada oglum biz onlarda iken kulagını kanatmış zarında problem vardı sonrasında da aynı sekilde arayıp sormadı ilk olay değil tesadüf mü bilemediğim için sordum.Ayrıca alışverişte anneme fikir sormuş ilk defa bir bluz varmış annem begenmemiş daha güzelini alabilirsin basit durdu demiş.Bırakmış aradan 5 dk sonra akrabası gelmiş bu güzel demiş almış hemen aynı bluzi.
Bazı insanları tanımak için yıllarını heba etmeye gerek yok onlar zaten her halükarda bozukluklarını belli ediyor da bizler iyi niyetimizden konduramıyoruz aslında o öyle demek yapmak söylemek değil diye birde bu tür sinsi insanların korumacılığını bilmeden yapıyoruz işte cahilimde biziz cahil .. saflık ise adı safın en önde gideni ama birgün mutlaka saflarda silkenip uyanıyor ve dur diyebiliyor dediğin andan itibaren sen soğuksun kıskanç kötüsün deniliyor ..kaç yaşında, bazı gençler sosyal ilişkilere tam hakim olamıyor belki cahilliğinden sormamıştır, zaten detayları nişanlısından öğrendiği için... illaki kötü niyetli olacak diye bişey yok, daha çok yenisiniz, bi insanı tanımak için en azından bi kaç yıl lazım yani
+1Kız sizden bir şey istememis ki siz kendiniz gidip almışsiniz. Şimdi niye lafını yapıyorsunuz ? İlk firsatta kızın yüzüne vurmak için mi yaptınız bunları ? Yapmasaydiniz. Size yap diyen olmamış.
Belki unuttu yada sonra soylerim diye düşündü o heyecanla unuttu. Olamaz mı ? Nolur artık gelinlere bu kadar anlam yuklemeyin. Oda bir insan. Unutabilir,heyecanlanabilir,kusur işleyebilir. Biraz gormezden gelin. İki tarafta mutlu olsun.
Ayrica tavrınız çok itici. Kusura bakmayın.
Bazı insanları tanımak için yıllarını heba etmeye gerek yok onlar zaten her halükarda bozukluklarını belli ediyor da bizler iyi niyetimizden konduramıyoruz aslında o öyle demek yapmak söylemek değil diye birde bu tür sinsi insanların korumacılığını bilmeden yapıyoruz işte cahilimde biziz cahil .. saflık ise adı safın en önde gideni ama birgün mutlaka saflarda silkenip uyanıyor ve dur diyebiliyor dediğin andan itibaren sen soğuksun kıskanç kötüsün deniliyor ..
Ben ilk evlendiğim zamanlar da vallahi yemeği bile rahat yiyemiyordum kocamın ailesiyle,bende içine kapanık biri değilim halbuki,ama alışana kadar bir çekingenlik oluyor.Herkes farklı,kimi çekinmez kimi çekinir..Zaten gelin de bile isteye geçmiş olsun demediyse bu zamanla anlaşılır.Geçmiş olsun değil de, basın sağolsun demeye bende çekiniyorum.
Giden gitmiş, boşver senin canın sağolsun diyormuş gibime geliyor
Mesaj atıyorum sanki o daha da ayıp oluyor.
Yani belki gelinin de öyle bir durumu vardır..
Sizin gelininiz öyle diye siz çekmişsiniz diye herkesi aynı kefeye koyamazsınız bu çok yanlış.Sinsiliğine fesatllıklarına gelinlerinin toydur oda daha öğrenir cahilliğini ver diye diye ömrümüzü törpülemişler sırf kavga çıkmasın diys bu masalla uyuttular yutturdular sindirtiiler bizi , ninelerimiz bizi hep susturdu değmeyecek insanın bize yaptığı çirkinliklere sustuk ninelerimizin annellerimizin hatırına laf söz etmedik tek evde tantana çıkmasın alttansa aldık üsttense aldıysakda bir türlü ne kendimizi insan yerin e konduramadık. . Nineler dedeler vefat etti gitti de o hep kendilerine şeytani davranan toz konduramadıkları gelinlerinin ne toylukları gitti nede cahillikleri yaş olmuş 70 aynı hamam aynı tas değişen birşey yok ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?