Yeni hamile olanlar beraber kilo takibi yapalim mi?

Son haftalara doğru bebek haftada 250 gr kadar alıyor. Bence onuda hesaba kat canım. Ödem de oluşuyor . O yüzden alınan kilo 500 gramı geçmiyorsa bize yaramıyordur bence
Öyleymiş annenin aldığı kilonun yarisini bebek alirmiş ama en fazla 500 gr in yarisi üstü anneye kilo ya da ödem 1 gun sonra kontrolum var bakalim bizim hanımefendi kilo almış mı merakdayim

Metabolizman hamileyken yavaş deģilken normal hızda çalışıyor belliki sonra veriyorsan kurdugun düzende git canim ayda kac kilo aliyosun da dr uyardı ki

Ev kalabalık olunca herkesin derdi yeme içme.tatil bana yaramayacak.millet sürekli yer mi yaaa ( akşam dayanamadım.çayla dolma yiyorlardı önce,ben de katıldım tabe.7-8yemişimdir.sonra meyve Faslı’na geçtiler.ben de 1 mandalina yedim.sonrasında süt içtiler ben de içtim.amannnn!!sonrasında tabi ki mide fesadı geçirdim.

Ko

Canım şu kabızlık belasından kilo mu bilemiyorum evde 10 kg kadar aldım. Dr da 12 çıktı. Dikkat etmelisin dedi

Bebişi protein büyütüyor proteini azaltıp sadece sebzeye yönelin o zmn o kdr kilo almaz kuzucuk

Merhaba kızlar 35. Haftalara 7-8 kiloyla gelmeyi nasıl basardiniz

Merhaba kızlar 35. Haftalara 7-8 kiloyla gelmeyi nasıl basardiniz

Canım genelde tatlı ve hamurişinden uzak durmaya çalışıyoruz. Yersek de gün içinde yiyiyoruz . Akşamları yemiyoruz. Akşam 6 dan sonra yemeği bırakınca çok aşırı tatlı yemeyince öyle üçer dörder gelmiyor kilolar. Birde özellikle 20-30 arasındaki haftalarda kısıtlı yedik en çok o zaman kilolar geldi. 30lu haftalardan itibaren kilo alımı yavaşladı

Ko

Canım şu kabızlık belasından kilo mu bilemiyorum evde 10 kg kadar aldım. Dr da 12 çıktı. Dikkat etmelisin dedi
Sicak suya limon sıkıp icebilirsin sabahlari bana en iyi o geliyo kabizlik icin herkesin farkli tabii ama denemeden bilemeyiz :)

Bizde ablamlarla annemde yatiya kaldigimizda hic bitmeyen bir mutfak muhabbeti oluyor canim :) kendine tatil ver ne istiyosan ye arada lazim normalde zaten dikkat ediyosun bizimde gecmis haftalarda cok bunaldigimiz oldu mesela hafta sonlaru izin verdik kendimize

Abur cubur falan hiç yemedim sadece bir kere canım cips istemişti onda da bir tane attım ağzıma lahmacun falan hiç yemedim kalorisi çok yüksek salata sebze meyve dışarda hiç yemek yemedim onların kalorilerileri acaip yüksek evde aperatif şeyler ye enazından içine ne koyduğunu sen biliyorsun ve kalorisini de az çok bilirsin tatlım kiloyu kafana takma doğumdan sonra fıstık gibi eski haline dönersin

ay canım Allah yardımcın olsun ya, yemin ederim şu konuşmalar beni çileden çıkarıyor ya.. Ben daha 6 aylığım banada habire bebek kaç kg doğcak bellimi yok 3.5 olsun bilmemne.Sanki ısmarlama yapıyoruz. Okdr bunalıyorum ya. sanki kilolu bebek sağlıklıdır mantığı var. ve bebek kilosu annenin elinde değil. 30 kg alıp vaktinde ama zayıf bebeği olanlar tanıyorum ben. Allah hepimize sabır versin valla ya

35. haftada 7 kilo büyük başarı ama yaaaaaaaaa, daha ne olsun ki

Ayni Neseliyimmm in dedigi oldu bol su icmeyi sakin unutma birde sık sık tartilki ipin ucu kacmasin.. :) bende en etkili olan sey geceleri bisey yememek oldu
cool_lime Neseliyimmm teşekkürler cevap için ikinizde süpersiniz ben 3 kg vermiştim şimdi tam başlangıç kiloma geldim ama canım hep tatlı şeyler istiyo abur cubur hakimiyet sağlamayı başaramadım henüz ilk hamileligimde 34ekadar 20 kg almıştım 1.5 yıl sonra hepsini verebildim

Okuyunca kendimden utandım :))

Sende çok iyisin hiç dert etme

Kesinlikle annenin aldigi kiloyla baglantili degil bebegin kilosu. 6 kilo alirsin 3.5 kilo bebek dogurursun 20 kilo alirsin 2.5 kilo bebek dogurursun. AMA tabiki saglikli beslenmek lazim. Protein kalsiyum ve Bol sebze ve gunde Iki porsiyon falan meyva yenmeli Bence. Yediginin azligindan coklugundan ziyade besin degeri onemli. Kizlar Cukartrsi gunu ailecek disaridaydik ve Benim cok kotu tansiyonum dustu, Ayaga bile kalkamadim bas donmesi ve goz kararmasindan. Tabi cok korktuk. Esim cok panik yapti. E basladi soylenmeye kilo almiyim diye sacmaliyorsun bi salatayla ogun mu olur yok iste bi dilim tostla kahvalti mi edilir falan diye. Diyet gibi besleniyorsun sacmaliyorsun falan dedi e tabi devamli tartildigimi ve iste su kadar kilo aldim falan gibi konusma lara cok sahit olunca baskulu kaldirdi. Halbuki tansiyon dusmesinin sebebi aclik falan degildi. Daha yeni yemistik. AMA Benim tavuk salata yememe takti iste :) iste guya ac kalkmisim masadan. Restauranta gidip salata mi yenirmis falan filan

Evet haklısın

Ko

Kabızlik kilo artışı yapiyor yaa ben bi ara çok çektim ama bu haftalarda iyiyim bilmiyorum once az yiyodum ondan mıdır neyse sen elinden geleni yapiyosun sonuçda doguma kadar en fazla 5 daha alsan verirsin dogum sonrası kolay veriyorum demişdin

Inan ben cips yemedim hiç patates kizartmasi ni severim yemedim abur cubur zaten olmadı hani diyet gruplarinda gunluk yediklerini paylasiyorlar ya hep oyle yedim hep dedim hamile olmasaydim bu yemeyle ayda 4 kilo rahat verirdim dişari cikiyoruz ailecek ben yemeden oturuyom ya da baya baya az yiyorum ama son haftalarda iştah durumu daha da zorladı beni once dayaniyodum ama şmdi zorlaniyorum bakalım hedefime ulasayim da durup durup sonda bi patlama yasamayayim

35. haftada 7 kilo büyük başarı ama yaaaaaaaaa, daha ne olsun ki
Insallah oyledir canım 9 la bitirmek hayal gibi geliyodu bana inşallah en fazla 9 olurum ama diger kizlar benden daha iyiler hele neseliyimmm baya iyi maşallah

Dikkat ede ede kontrollü gidersen cok almazsın tabi metabolizman da önemli kimi insan ne kadar az da yese kilo geliyor ben kendime ayda 1 kilo hedefi koymuştum dr um sagolsun 1 kilo fazlasini kabul etmiyoruz demişti diyetisyene gider gibi dr da ölçümümü cok güzel yapiyordu kilo olayini dr unla muhakkak konuş bir de burasi cok etkili oldu istersen gunluk yediklerinin listesini paylaş frenlemeni saglar

Sabah;
1 bardak süt
Tam bugdayli ekmege sucuklu tost
Biraz suzme peynir yarim d. Ananas
Ara:
Bir bardak cileklu süt ve gofret
Ara 2:
Kucuk bir portakal bir iki dilim yesil elma
Aksam :
Nohutlu pazi yemeği 4 kasik kadar
pirasali kek buyuk bi dilim
Bir kase yoğurt
Akşam acikirsam muz yerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…