Cok ilginc emzirme doneminde istah cok acilir aslinda :) bi arkadasim acayip zayiflamistida emzirirken iskelet gibi kalmisti artik birakinca toparladi seninde kilon cok düşük. Asil mesele halsiz ve gucsuz olma bebegin icin
Çok güzel yemişsi canım.zaren midende de kalmıyorsa kilo korkusu olmasın.bebişin güzel kilo alacak inşKahvaltı öncesi
1 bardak ballı süt
Kahvaltı:
2 dilim çavdar ekmeğine bal kaymak sürdüm
2 kibrit kutusu kaşar peyniri
2 kibrit kutusu süzme beyaz peynir
4-5 tatlı kaşığı tahin pekmez
2 haşlanmış yumurta
Ara:
1 adet portakal
Öğlen:
Et sote salata
Ara:
1 adet muz
1 bardak süt
Ara:
1 adet elma
1 avuç içi kadar ceviz
Akşam:
Mantarlı tavuk salatası
Yeşil mercimek çorba
Uyumadan önce tekrar 1 bardak ballı süt içerim. ( kızlar bu arada bunu şimdi okudum. Uyumadan önce içilen ballı süt sabaha kadar kandaki glikoz seviyemizi artırıyormuş. Bu da geceden kahvaltıya kadar bebeğin beslenmesini sağlıyormuş )
Yeterince emiyor mu bebiş?sanırım hamilelik şamanında miden fazlaca küçüldü ve alışkanlık oldu.yoksa bebiş emdikçe deli gibi acıkıyor insan.süt durumun nasıl canım?Yemeye çalışıyorum kuzum ama canım hiç bişey istemiyor zorla yiyorum
cnm ben yapıyorum hava kötüyken baya eğlenceli, nefes nefese kalınca tempo düşürürsen sorun olmaz diye düşünüyorum.Kizlar bugunden itibaren leslie 3 mil yapayım diyorum dogum icin hemde cok yediğim icin faydasi olur mu sizce
Çok güzel yemişsi canım.zaren midende de kalmıyorsa kilo korkusu olmasın.bebişin güzel kilo alacak inş
Yeterince emiyor mu bebiş?sanırım hamilelik şamanında miden fazlaca küçüldü ve alışkanlık oldu.yoksa bebiş emdikçe deli gibi acıkıyor insan.süt durumun nasıl canım?
Dogumdan sonra Ben de oyle olmustum. Istahim tamamen kapanmisti.Yemeye çalışıyorum kuzum ama canım hiç bişey istemiyor zorla yiyorum
Aynen canim ama stres yapma beslenir bence
O kilo alsında artık son 4-5 hafta ya haftada 1 kg ben alsam da sorun olmaz 10 kg ile kapatırım.. yeter ki yavrucak beslensin
Çok güzel yemişsi canım.zaren midende de kalmıyorsa kilo korkusu olmasın.bebişin güzel kilo alacak inş
Yeterince emiyor mu bebiş?sanırım hamilelik şamanında miden fazlaca küçüldü ve alışkanlık oldu.yoksa bebiş emdikçe deli gibi acıkıyor insan.süt durumun nasıl canım?
cnm ebebekte promalt içeceği var herkes çok memnun. Birde bira mayası tabletleri de çok süt yapıyor, cevremden biliyorum. bir araştır istersen o emdikçe artacak sütün inşallah, hiç canını sıkma.Sütüm az tatlım mama takviyesi yapıyoŕuz
Bira mayası tableti gercek bira mayasindan yapılıyor demi ?Cahilligimi mazur gör merak ettim açıkcası bende süt içincnm ebebekte promalt içeceği var herkes çok memnun. Birde bira mayası tabletleri de çok süt yapıyor, cevremden biliyorum. bir araştır istersen o emdikçe artacak sütün inşallah, hiç canını sıkma.
Canm giremiyorum çok ev koşturma çocuk derken.sütüm yetmiyo mama vermeye başladık ilk bir ay çok az uyuyordu emiyordu memede uyuyordu yatırınca en fazla 30 dk uyuyordu bende memede uyuyunca doyuyor sandım sonuçta ac olsa süt gelmese ağlardı diye düşündüm bide 3. Çocuk yani tecrübe falan yalan 1 ay aşımıza gittik yarim kilo almış kaynar sular döküldü basimdan asagi.nasil ağlıyorum ama ben çocuğumu ac bıraktım diye neyse o gün aşı bitmiş 4 gün sonra gelin deliler ben emzirdim emzirdim üzerine mama verdim uyumayan çocuk 2 saat uyumaya başladı 4 gün sonra gittiğimde kuzucum 200 gr almış .bir ayda 500 almıştı 4 günde 200 aldı uykusu geldi şimdi 47 gunluguz gaz sandınız var ama uyuyor en azından toparlandı şükür sap simplex damla veriyorum çok faydasını gördüm .bende bir haftadır tartılmıyorum en son hamile kaldığım kiloma gelmiştim.sizlerinde az kaldı inşallah zaman geçiyordurBira mayası tableti gercek bira mayasindan yapılıyor demi ?Cahilligimi mazur gör merak ettim açıkcası bende süt içinselennn canim galaktago damla yi duydum cok etkilimiş 3 günde fsrkediyor dediler göğüs masaji yap banyoda sıcak su tulugu koy göğsüne birde dogru elle sağim yapmak gerekiyormuş makinaya güvenmeyin diyor uzmanlar onun icin makina almadim almiycam günlük tek.sayilarla hurma yemek gerekiyormus birde uyku iyi bi dinlenme ve stressz ortam inşallah bol sütlü olurus rmys4203 canim nerelerdesin bebek oldu bıraktın bizi merakdayiz valla
10+2deyim mide bulantm çok ve her saat artık. Hani hamilelgi hastalık olarak görmeyn diyor ya doktorlar ama durum bu. Ciddi ciddi kötüyüm uyuyamyrm ve 9 ay böyle geçerse diye düşünmektn cildircm gibi gece olsun istemyrm şükür durumuna gecemyrm iyice kötü oldm ben annem de geldi yanıma ama yok yok.
Bu haftalarda mide bulantısı tavan yapıyor canım.folik asite 1hafta ara ver,biraz rahatlatacaktır.ben 17.haftadayım,rahatladım,ama hala tam anlamıyla geçmiş değil.serum taktır,çok iyi geliyor.bikaç gün rahat edersin,bebek de beslenmiş olur,sen de.10+2deyim mide bulantm çok ve her saat artık. Hani hamilelgi hastalık olarak görmeyn diyor ya doktorlar ama durum bu. Ciddi ciddi kötüyüm uyuyamyrm ve 9 ay böyle geçerse diye düşünmektn cildircm gibi gece olsun istemyrm şükür durumuna gecemyrm iyice kötü oldm ben annem de geldi yanıma ama yok yok.
Ayy yazik ya yavrum acmış mı neyse ki mamaya başlamişsin o besleme durumu da sıkıntı anne karninda bisekilde besleniyorda dogunca napicaz bakalim acaba az mi yiyorsun ki mecbur süt olsun diye ye muhakkak zaten o kosturmacada kilo vermesende almazsinCanm giremiyorum çok ev koşturma çocuk derken.sütüm yetmiyo mama vermeye başladık ilk bir ay çok az uyuyordu emiyordu memede uyuyordu yatırınca en fazla 30 dk uyuyordu bende memede uyuyunca doyuyor sandım sonuçta ac olsa süt gelmese ağlardı diye düşündüm bide 3. Çocuk yani tecrübe falan yalan 1 ay aşımıza gittik yarim kilo almış kaynar sular döküldü basimdan asagi.nasil ağlıyorum ama ben çocuğumu ac bıraktım diye neyse o gün aşı bitmiş 4 gün sonra gelin deliler ben emzirdim emzirdim üzerine mama verdim uyumayan çocuk 2 saat uyumaya başladı 4 gün sonra gittiğimde kuzucum 200 gr almış .bir ayda 500 almıştı 4 günde 200 aldı uykusu geldi şimdi 47 gunluguz gaz sandınız var ama uyuyor en azından toparlandı şükür sap simplex damla veriyorum çok faydasını gördüm .bende bir haftadır tartılmıyorum en son hamile kaldığım kiloma gelmiştim.sizlerinde az kaldı inşallah zaman geçiyordur
Ayy yazik ya yavrum acmış mı neyse ki mamaya başlamişsin o besleme durumu da sıkıntı anne karninda bisekilde besleniyorda dogunca napicaz bakalim acaba az mi yiyorsun ki mecbur süt olsun diye ye muhakkak zaten o kosturmacada kilo vermesende almazsin
Sen simdi.telasdan kendine bakmazsin ki tartılasın yinede yenidogan alişma donemi zor yaa
Emzirme döneminde kilolar takır takır gidiyor.asla abartmayın Doğumdan sonra kilo alacağım diye.ben ve tanıdığım çoğunluk süt olsun diye ne gerekiyorsa yedik.en çok 10ay sonra eski kilosundan bile aşağı düşüyor insan.yeterki süt gelsin.asıl sorun süt gelmezse.o zaman kiloda verilmiyor.ne kadar çok süt o kadar çok kilo götürüyor.ben aylarca litre litre boza içtim.emzirme dönemi sadece süt odaklı beslendim.Eşimin kuzeni 25 kg almıştı hamileliğinde bugün 40 çıkmış. Görüştük de kendisiyle. 18 kg vermiş. Bu nasıl oluyor ya böyle... şaşırdım kaldım :)
Başınız sağolsun canım.ne patavatsız insanlar var,moral bozmaya birebir.bıgün bize de misafir geldi.ilk lafı ne kadarrrrr zayıflamışsın oldu annemlerin yanında.hepi topu 1 kilo verdim abartacak bişey yok dedim.yok yok yüzün çökmüş,burun kemiğin bile ortaya çıkmış zayıflıktan dediler.annemi bir telaş sardı tabi.zaten her 3 cümlesinden biri : şunu ye,olmadı bunu ye bak bu da var bunu ye ...Allahtan eşim yoktu,valla yemiyorum diye o beni yer.Kızlar bizim cenazemiz var bu ara kalabalikda ne yedigimi bilmiyorum insanlarin psikolojik baskisi hat savhada uzun zamandır beni görmeyenler ne kadar zayifsin iyi degilsin diye elestire elestire mahvoldular bende her zaman yedigimden daha cok.yiyorum midem fena bakalım nolucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?