Yeni hayatıma alışamadım..

Çerkezköy.
Günler geçmiyor ki 1.5 ay oldu daha 1.5 ay ve kalan 2.5 senem var bu yerde..

Bence siz o arkadaşınız yüzünden bu duruma dustugunuz ve o sizde daha iyi bir ilçeye atandigi için kendinizi ve onu sucluyorsunuz bu yüzden bu halleriniz
Ben de gerçekten çok kötü bir yer sanmıştım
Bir kere istanbul a yakınsiniz hafta sonu gidin gezin
Edirne ye gidin Tekirdağ a gidip sahilde bir tür atın
Hem 1.5 ay çok kısa bir süre biraz zaman geçsin alisirsiniz

Alışamayacağım sanırım. Ben çok mutlu eğlenceli biriydim buzdolabına çevirdi burası beni. Tüm gün evdeyim düşünüp düşünüp sonra kafayı yiyorum

Benim çalıştığım küçük yerde çocuklardan dolayı sıkılmaya zamanım olmadı ama diğer bekar arkadaşlarım bu dönemde örgü örmeyi, el açması börek yapmayı öğrendiler.

Bunu bir fırsat olarak görüp hatta bu kadar boş zamanının olamayacağını düşünerek uğraşlar bulabilirsiniz.

Boşaltmam mümkün değil, eğitim haricinde izin vereceklerini sanmıyorum. Haftasonları gidiyorum istanbul'a gidince de kendime kızıyorum yine ne diye başkalarını dinledin de yazdın orasını bak ne güzel her istediğini yapacaktın burada istanbulda diye, yine melankoliye bağlıyor gidip gezmelerim. Ama yine de kaçış olarak iyi geliyor bana tek artısı istanbula yakın olması burasının zaten.

Evet onun puanı benden çok düşük olmasına rağmen merkeze atandı fakat ben burada sıkıntı yaşıyorum patlıyorum sıkılıyorum.. Hata bende ama hep insanları kıramadığımdan kırıldım fakat bu kadar büyük bişeyi hiç yaşamamıştım.
haftasonumu öyle böyle dolduruyorum evet. Ama işten çıktığımda gidip bakabileceğim bi düzgün mağazası bile yok, 2 caddesi var resmen burasının.

istemediğin yerde olma psikolojisini çok iyi bilirim ama yapıcak bişey yok, kabullenmen lazım yoksa hiç çekilmez geçmez 3 sene, kendini eğlendiricek şeyler bul bence, ben öyle aşmıştım

Hemen erkek arkadaşınla nikah yap şubatta es durumundan git gerekirse kimseye söyleme düğün zamanına kadar gizli tut

Alışamayacağım sanırım. Ben çok mutlu eğlenceli biriydim buzdolabına çevirdi burası beni. Tüm gün evdeyim düşünüp düşünüp sonra kafayı yiyorum

Şekerim büyük şehirde de her akşam dışarı çıkılmıyor ki, eve yorgun gelip oturuyorsun.

Bence gayet kaymak bir vaziyettesin. Haftaiçleri rahat sakin trafiksiz yaşarsın, haftasonları gezmeye gidersin. Küçük yerde kiralar daha uygun oluyor elinde kalan parayla daha çok gezersin:)

Ben 3 yıllık zorunluluktan cok meslegınıze takıldım.. Özel egıtım cok agır bır alan bı yandanda manevıyatınızı besleyecegınız bı alan.. Sızın için üzüldüm cok zor bır durum ama öğrencılerınıze daha cok uzuldum.. Size o kadar ıhtıyacları varken verımlı olamamanız cok kötu.. Dilerım en kısa zamanda alışırsınız

bende ızmırden doğuda kucuk bır ıle atandım ilk 6ay depresyon gecırmıstım resmen.ızmırden buraya gelmek aılemın yanından kopmak delı gıbı yapmıştı benı. smdı 3 yıldır burdayım. hala gıdemedım. Allah buyuk dıyorum ama alıştım artık sanırım.

Cerkezkoy ve corlu trakyanin en iyi iki ilcesi ve birbirine cok yakin.
Ustelikte bagli olduklari illerden daha populer ve daha modernler.
evet cok goc aliyorlar ama endustri bolgesi olduklari icin kaliteli goc aliyorlar.
En guzeli de istanbula cok yakinlar.
Istanbulda olsan da her aksam gezme luksun olmaz buyuk ihtimal.
Ve erkek arkadasinla cok yakin olmaniz belkide iliskiniz icin yipratici olabilirdi.
Hafta sonu gorusmek daha kaliteli olabilir.
Iyi yonlerinden bakmaya calismak en guzeli.
Sonucta orasi kaderinde varmis ve arkadasin vesile olmus, kimsenin sucu yok.
Sana ihtiyaci olan minikler var ve cok ozel bi gorevdesin.

Arkadaşla aynı tercihleri yapma durumu gerçekten klasik bir vaka oldu artık, ki ben de üniversite tercihleri sırasında o hatayı yapmıştım.Arkadaşlarım yazdı diye aslında hiç okumak istemediğim bir bölümden 4 farklı şehir tercihi yaptım. Tercihler açıklandığında arkadaşımın bu yerlerden hiçbirine yerleşemediğini görünce üzüntümden 5 gün sonuçlara bile bakmadımAllahtan sonuç korktuğum gibi olmadı da ikinci tercihimle yaşadığım şehirde kaldım ama 19 yaşımda bundan daha büyük ders düşünemiyorum kendim için.

Atandığı yere alışamama sorununa gelince merak etme, çok isteyerek ve tek tercihle kumar oynayarak şimdi çalıştığım yere atandım. Ona rağmen ilk atanma döneminde çok sıkıntılı zamanlar yaşadım, hepimiz benzer süreçlerden geçtik ama geçiyor inan. Şimdi sen tercih süreci ile ilgili yaşadıklarını sindiremeden iş yoğunluğunun içine düştün, ki gerçekten çok zor bir alanın var, bu yüzden sıkıntıları biraz mercekle görme eğilimindesin. Bir süre sonra işe alışıp daha rahat hareket etmeye başlayacak ve her şeyi kendine dert etmemeyi öğreneceksin. Bu seni hem zenginleştirecek hem de unutturacaktır. Öğrencilerinle fazla vakit geçirmek seni yoracak tabi ama iyi bir terapi yöntemidir emin ol. Her şey tek seferde olmuyor parça parça düzeliyor. Umarım bu süreç senin için hızlı geçer ve çok iyi seni hep mutlu edecek bir 3 yıl geçirirsin.

Allah yardımcınız olsun oncelikle3. Ben de ilk atandigim yerde hiç mutlu olamamistim. Her gün ama her gün aglardim. Sonra istifa ettim. Özel bir okulda is buldum. Ama devlet okulu olsun köyde olsun. Aradaki fark çok bana göre. Oradan da ayrılıp aciktan atama ile tekrar atandim. İşte o zaman kiymetini anladım meslegimin. Şimdi17 yılı devirdim çok şükür. 3 yıl uzun gibi gelir ama o da geçer. Hem hayat bu belki bu süre zarfında evlenip istediginiz şehre gidersiniz. Allah gönlünüze göre versin.

25 tercih yapma hakkım varken 22. tercihime atanmış birisi olarak yazıyorum. Branş sıralamam da gayet iyiydi ilk 10 tercihten biri gelecekti benim fikrimce ama olmadı. Yani beklemediğin yere gitmek nedir bilirim.

Hep güzel şehirlerde yaşadım, Ege ve Akdenizde geçmişti atanana kadar hayatım. Sonuçlar bir açıklandı ki evden 1500km uzak, ülkenin öbür ucu Aldım bileti topladım valizi indim yolu benzemez, havası benzemez, suyu benzemez, insanı hiç benzemez bir yere. Tayinimin çıktığı ilçe 10.000 falan nüfuslu, dediğiniz gibi 2 sokaklı. Eşekten düşmüşe dönmüştüm desem yalan değil Kar yağıyordu kışın, bahçede çocuklarla kartopu oynayan bir tek ben vardım; görmemiştim ki hiç daha önce kar yağışını O kadar başkaydı işte

İlk haftalar zordu çünkü tek başımaydım. Bir başına hiç bilmediğin yerlerde ev bul, eşya al, yerleş, düzen tut biraz zorluyor haliyle. Ama işleri yoluna koyup yöreyle barışınca bayıldım, her şey farklıydı, her gün yeni bir deneyimdi; zorunlu rotasyon nedeniyle istemeye istemeye ayrıldım, hala her yolum düştüğünde burnumun direği sızlar.

Sizden ricam olumluya odaklanın. Ki öyle kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde de değilmişsiniz, sizin gibi olan meslektaşlarım vardı okulda, yüzlerinden okunurdu mutsuzlukları, çünkü her güne "hala buradayım" fikriyle başlarlardı. Yarım dönem bitti sayılır, inanın ikinci dönem çok daha hızlı geçer Zira bu bakış açınızla 3 senede kendinizi depresyona sokarsınız gereksiz.

Ben de şu anda seviyemin çok altında, şartları berbat bir yerde görev yapıyorum, planlar kafamızdakine uymayınca sıkıştım kaldım burada ama şikayet etmiyorum. 1,5 senesi geçti sayılır, kalanı da bir şekilde geçecek Bu da bir tecrübedir, düşünün ki akşam 8de hayatın bittiği yerleri gördünüz, önceki yaşantınızla olan farkları görmek emin olan çok başka bakış açıları katacak size.

Arkadaşla birlikte tercih fantezinize üzülmediğimi belirtmeliyim, zar atmışsınız, tutmamış. Emin olun o bile bir derstir; bundan sonra sonuçları size fazla gelecek risklere girmezsiniz

Kolaylıklar diliyorum

Partnerinizin çalışmamasına takıldım ben.Branşdaşınız değil mi ücretli öğretmen falan mı?Yani işi bilmiyorda mı çalışmıyor,yoksa tembellikten mi?İşi bilmiyorsa öğretmeye çalışın eğer tembelse de hiç kusura bakmasın ama ayın 15 inde gidip maaşını almayı biliyorsa bal gibi çalışacak.Neden buna izin veriyorsunuz?Mesela bi tenefüs çocukları siz alın diğer tenefüs ona verin bunu şart koşun.Her işi siz yüklenmeyin.Ya bunu da yapamadım sen yap filan diyin.Nasıl alıştırırsanız öyle gider.Zaten yeni atanan öğretmenleri illa bi süründürürler yani bu çakal insanlar.Tabi ki işinizi yapacaksınız ama başkasının işini de siz yapmayın bi zahmet arkadaş yapıversin yani.Bu konu çok önemli bence.

Cerkezkoyde yaşayan tanıdıklarım var güzel diye biliyorum.demek senin beklentilerini karşılayamadi.bende guneydogudayim bu yıl atandim üstelik kızım var down sendromlu onu özel eğitime goturemiyorum burada imkânlar kısıtlı.keşke aynı yerde olsaydık :) yani başlarda oluyor problemler alisirsin inşallah,koyverme kendini.

partnerinize çok sinirlendim, gece kafasını yastığa koyunca nasıl uyabiliyor? hassas bir branş hiç mi vicdanı sızlamıyor (kusura bakmayın) şerefsizin.

al işte öğretmenleri yeterliliklerine bakmadan sadece sıralamayla atarsan ya da ücretli çalıştırırsan olacağı budur.
oysa göreve başlayıp bunu da hakkaniyetle yapmak için can atanlarımız varken. böyle sistemin .....

okul hayatından sonra pat diye iş hayatına atıldınız hem de hayalini kurmadığınız bir ortamda. zordur tabi ki ama bu işi seçerken bunları göze almış olmanız gerekiyordu. umarım kolaca aşarsınız, 3 sene kendinizi-ruhunuzu-ufkunuzu genişletmek için bir fırsat. hem kendinize hem öğrencilerinize faydanız dokunur, 3 sene sonra kendinize kattıklarınızla hayalinizi yaşarsınız. minumum 16 sene eğitim almış birisiniz, 3 sene daha sabır... yapacak bir şey yok.
çocuklara iyi bakın

Sen zorunlu görev bölgesindeki öğretmenler nasıl zaman geçiriyor sanıyorsun ki yapacağın tek şey arkadaş edinmek ve bol bol beraber vakit geçirmek yoksa zaman geçmez. Ya da evlenip eş tayini yapacaksın başka yolu yok.

Ben acikcasi cok tebrik ederim sizi elleri opulesi bir ogretmensiniz gencecik yasiniza ragmen ne kadar guzrl bir is secmissiniz kismet orasiymis hic uzulmeyin onlarinnsize ihtiyaclari var zorla basladiniz ama cok buyuk tecrubeler edineceksiniz ve yasitlarinizdan bir adim onunde olacaksiniz daha yeni hersey cok normal benim ablamda es durumundan cok zorlu bir yere gitmisti cok kotu tecrubeler edindigine eminim ama gecti 3 seneyi gozunuzde buyutmeyin akip gider alisirsiniz belki birakmak istemezsiniz zamanla bunlari dusunerek yapin mesleginizi yaninizdaki dee bir zahmet size yardim ediversin uyarin konusun cabalasin baska hobilerde edinin kendinize kafaniz dagilir is disinda ama kendinizle gurur duymalisiniz ben sahsen sizin adiniza oyleyim Allah cc razi olsun sizin gibilerden

Benim kizkardesim de aynı durumda... Çok küçük bir yerde memur.. o bu aralar mandala ve yetişkin boyama kitaplarıyla meşgul... iyi geliyo zihnimi boşaltıyor dedi, sen de dene istersen belki yardımcı olur sana da

Benim kizkardesim de aynı durumda... Çok küçük bir yerde memur.. o bu aralar mandala ve yetişkin boyama kitaplarıyla meşgul... iyi geliyo zihnimi boşaltıyor dedi, sen de dene istersen belki yardımcı olur sana da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…