Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

merhaba kızlar,

Allah tüm ikiz annelerine booool sabır ve kolaylıklar versin, cidden işiniz tek çocuk doğuranların 2 değil belki en az 3 katı zor.
dırımcım dün ve bugün gelemedim, bugün anestezi öncesi doktorun istediği testler vardı, gittik onları yaptırdık, sonra da annemlere gittik akşam geldik.
henüz doğurmadım yani, amaaa 39. haftaya girdimmm inanamıyorumm.
bebiş şekerleri, sepeti ve kapı süsü süparişi verdim bugün, inşallah vakitlice gelir elime.
bir de şu lohusa yatağı muhabbeti var, sizler yapmış mıydınız? bana gereksiz geliyor ama annem istiyor, dantelli mantelli, off onun üstünde yatılmaz bile yauww.

beyse hepinizi öpüyorum, iyi geceler

zuhallllll nasılsın cnm bak son günlerkeyfini çıkart

merhaba canımm, keyfini çıkarmaya çalışıyorumm ama bir yandan da ağrılarım arttı artık, hele geceler zor geçiyorr. sabah kalkınca şükrediyorum, bir gece daha bitti diye.
heyecan maksimummm tabi, umarım seninkiler gibi şeker bi kızımısss olurrr

evet canım geliyor ama rahassız biraz ama elinden geleni yapıyor .kardeşimde istanbuldan geldi ünüversite bitti oda bebeklere yardımcı oluyor o konuda şükür rahatım
bir yardımcı ablamızı bide berki yola getirebilirsem herşey daha güzel olacak onlarda zamanla olur inşallah.canımmm

canım benim ne günler atlattın ve 39. haftadasın artık bebişini kucagına almana az kaldı hayırlısıyla .ayyyy lohusa yatagı olmadan olurmu hiçççç keyfini çıkar ne zaman seripte yatacaksın onların içinde valla ben gece kaldırıyordum sabah seriyordum bebekler malum kusuyorlar kirlenmesin diye 20 gün hep serdim sonra kaldırdım şımart kendini biraz sonra vaktin olmaz şımartmaya opuyorumnanaktan

olmazmı cnm hemde nasıl şeker lokum bir elifimz olacak......ah o son günler geçmek bilmiyor valla geceler zaten ayrı bir muamma....

oh süpermiş cnm..kuzum allah dağına göre kar veririmiş işte uslu kuzucuklar uyuyorlarmı şimdi üçüde..
benim cadılarda gündüz anneme zararları yok çok şükür ama ben içeri giriyorum huy değişiyor anneye yaparlarmışya kafamçokkarıştı

evet hayatım uyuyorlar üçüde birazdan emra vav diye bagırık atar mamayı yetiştirdin yetiştirdin yok yetiştiremedin bina duyar sesini ege daha sabırlı mama konusunda ani ani diye sesler çıkarır sabırla bekler emre vavlaması sayesinde 1 kilo fark attı emreye ama
evet hayatım gerçekten anneye yapıyorlar bizimde öyleydi ben gece odama alıyordum sabaha kadar uyku yok abla alıyorsu 3 saatte bir kalkıyorlardı şimdi düzene girdi banada fazla yapmıyorlar.ama abla bana birşey dedi sitresli oldugunda senin sitresinden etkileniyorlar ondan oluyor bende dikkatetmeye çalışıyorum dikkatet sebep aynı olmasın

oy yerim onları benimde inci ilk başta çok sabırsızdı ipek kuzum sessiz sakin bekler mama verme hiç sesi çıkmazdı anacığım bunlar 2.5 aylıkken bir yer değiştirdi o cadı inci gitti sakin oldu kuzu sesi çıkmayan ipek oldu tam bir çığırtkan cadı hiç sabrı yok aynı emre bide ne bağırma diyorum nerden çıkarıyosun bu kadar sesi...benimkilerde annemle aynı odada yatıyorlae haftaiçi sabah uyuyorlar ben evdeyken 6 da kalkıyolar hadi sohbet muhabbet ay çok komikler ya uyanınca başlıyolar kikirdemeye....

1 sigara içeyim geleyim nefesciğm

ayyy bende süt kesildiginden beri çogaltım sigarayı baca gibi hissediyorum kendimi inşallah sen az içiyorsundur.
siz ek gıdalara başladınızmı ? ben yavaş yavaş başladım yogurda meyvaya aralıklı veriyorum geçen patatezle havuç haşladım süzdüm biraz verdim biraz rahassız etti zannederim onları kestim hemen bide benimkiler mamayla doymamaya başladılar son zaman bende ülkerin google diye bir pirinç unu var su ile pişiriliyor deneyeyim arada veririm dedim vermez olsaydım şimdi aptamili yemiyorlar ikiside tadını bir aldılar onun bende içine mamayı koyuyorum öyle veriyorum .aradada elma koyuyorum mamalarının içine hep aynı tat yazık üzülüyorum biran önce alışsalar şu ek gıdalara farklı bişeyler yeseler bıkar insan .

kuzular uyanmadan mamalarını yedireyim biraz uyanırlarsa bide oyun saati başlar bizim .

nefescim merhaba ,sütün nasıl kesildi ? emzirmeyi kesip sağarak vermeye başlamıştın yanılmıyorsam ..zamanla mı kesildi yoksa ek gıdaya başlayınca mı ?
sma veriyordum sma dan sıkıldılar..halbuki netten 12 kutu alıp stoklamıştık..dilleri ile itiyorlar..ama beni emiyorlardı..tabi sütüm yetersiz doyurmam da lazım..eşim 1 kutu aptamil aldı..yarısı aptamil yarısı sma olan mama hazırlayıp öyle veriyoruz ..o zaman içiyorlar..

2-3 gün evvel ikisi de sebepsiz ağlıyorlardı..karınlarını doyurmuştum,altlarını almıştım,gazlarını da çıkarmıştım..özellikle oğlum çok ağlıyordu,kızıma mama veriyordum,akıtıyor,dili ile itiyordu biberonun emziğini..sinirden annecim yapma diye öyle yüksek sesle bağırmışım ki oğlum çok korktu titredi resmen ağlaya ağlaya gözlerime baktı..o an o kadar üzüldüm ki anlatamam..vicdan azabı çekiyorum hala bebeklerimi korkuttum diye..kızımı anakucağına yatırıp hemen oğlumu alıp sakinleştirmeye çalıştım..
bir kaç hafta önce de yine oğlumu yukarda havaya kaldırmıştım..hoplatmıyordum tabi..Ama kafası avizeye değmiş,ağlama başladı..kafasını çarptığımı sandım çok korktum..oğlum çok ağladı ,ödüm koptu yavruma zarar verdim diye.baktım kafasının arkasına bir şey yoktu...ya bir şey oldu da farkedemiyorsam diye içim içimi yedi ..oğluma sarıldım,annecim ne olur gülümse bana diye ağladım bir süre...oğlum yatışınca gülücükler atmaya başladı,Allah a şükrettim..o korkuyla titreyişini unutamayacağım,çok üzüldüm kahroldum...

Son düzenleme:

merhaba canımkuzular nasıl inşallah iyidirler senide arıyacagım bir denk getiremedim .
canım ilk zamanlar çok düzenli sagıyordum zaman geçtikçe yorgunluk arttıkça sagma saatlerim dört saate çıkmaya başladı zaten sagma sütü azaltıyor emme gibi olmuyor
sık sagdıgın sürece daha uzun sürede kesiliyor son zaman iyice azalmıştı mama öncesi sonrası veriyordum birden redetmeye başladılar bu seferde tamamen bitti aman sen sık sık sag canım saat kur gerekirse çok önemli ben bu kadar hızla kesilebilecegini düşünemedim .

ayy ilk defa ben açıyorum sabah topiğimizi günaydın güzel anneler ve çokkkkkkkkkkk tatlı bebişler.herkese hayırlı cumalar.berbat ve uykusuz bir gecenin ardından yine buradayım ama napalım bunada şükür

günaydın herkese hayırlısı sabahlar hayırlı cumalar
günaydın htc07
fatoş hanım ve ayşe canım hepimiz arada böyle gelgitler yaşıyoruz tahammül sınırlarımız zorlanıyo ama çocuklarımızdan çıkarmamamızlazım acısını.dediğiniz givbi bu çocukları biz istedik hemde öyle böyle dediğil ısrarla tedavilerle istedik.bende yaşıoyorum bu bunaltıları ama Allahın aslında bize çok büyük bir nimeti olduğunu düşünüyorum birde hiç bebek sahibi olmayanlar var.bebeğe sahiç olamayacaklar var.bunları düşününce sakinleşiyo insan hatta mutlu bile oluyo.bu sıkıntılı günler geçecek inşaallah biraz daha sabır arkadaşlar...
kızlar ya benim iclal kabız ve iki gündür güzdüz uyumuyo kabızlıktan olabilirmi acaba bilgisi olan varmı???

canım huysuzluğu ve uyumaması kabızlıktan olabilir.öçünkü ben kızımdan biliyorum benim kızım kabız olduğunda yapana kadar uyuyamaz.yemeklerine birer kaşık zeytinyağı koyabilirsin o biraz yumuşatır içini

merhaba kızlar..bugün çok gerginim..gece hiç uyumadık..Deniz bey perişan etti bizi..gündüz o kadar güzel uyumuş ki gece uyumadı..mamada yemedi..ağladı durdu!!sinirden bağırdım çocuğa artık,o da bana bağırdı valla:))..tepkileri çok güzel Maaşallah...zombi gibiyim bugün...

kızlar bizler sabır taşı değilizki işte bazen çileden çıkıp bağırabiliyoruz bebişlirimize...iki bebeğe bakmak çok kolay mı sanki?tek bebişte bile millet ne sıkıntılar yaşıyor.güzel anneler,hepimiz süper anneleriz ama bazen çıldırabiliyoruz ki bu da çok normal...ek gıdalardan konuşulmuş,biz gelecek hafta meyve sularıyla başlıyoruz bakalım..dende herobaby paket yollamış,kaşık maması,geçiş maması falan..bilgi kitapçığıda yollamış.güzel bi paketti:)

Canancımopuyorumnanaktanolumunekankayizsmile

Hituci canım eğer kabızlığı devam ederse fitil falan danış druna,kızın o yüzden huzursuzdur mutemelen.

Htc07 hoşgeldin aramıza:)

Nefes ve Nero cık cık cıklmaz:

Kirpiii nerdesinnnnnnn,doğurmadın dimi:))

yok canım. var aslında kayınvalidem ama varlığını hissedemedik daha... :umursamaz:

ne diyim... yalnız değilmişim bu konuda... allahım yradımcımız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…