Yeni ikiz anneleri burada paylaşalım soruları ve sorunlarımızı

canım ya hep aklımdaydın. nasılsın bebekler nasıl...

merhaba arkadaşlar bende 4 aylık ikiz annesiyim.34+5 te doğum yaptım 20 şer günlük küvez anılarımız oldu ve bugünlere kadar gelebildik çok şükür.sormak istediğim bişiler var deneyimli annelere.sütüm olmadığı için mamayla besliyorum bebeklerimi.en fazla 3 saatte 90 ml içiyorlar.ve kiloları 5.300 ve 4.300.normal bir bebek kıvamına ne zaman gelirler ayrıca onuda çok merak ediyorum.sürekli gözümün önünde olduklarından bana normalmiş gibi geliyorlar ama bir başkası gördüğünde küçük olduklarından bahsediyor.bu hep bölemi gidecek ne zaman aylarına göre görünümleride nrmal olucak.yada benmi bebeklerimi besleyemiyorum.uff kafam çok karışık.nolur yol gösterin bana.

canım düzeltilmiş yaşları mı 4 aylık yoksa kronolojik yaşları mı ..? kiloları aylarına göre az gibi geldi bana da..hangi mamayı veriyorsun ? sana tavsiyem sma mama..

canım düzeltilmiş yaşları mı 4 aylık yoksa kronolojik yaşları mı ..? kiloları aylarına göre az gibi geldi bana da..hangi mamayı veriyorsun ? sana tavsiyem sma mama..

doğumdan itibaren 4 ay oldu.kızım 1300 oglum 1800 dogdu.bebelac almiron ogluma kullanıyorum çünkü çok gazlı . kızımada bebelac kullanıyorum.milupa ve sma yı emmiyor.

doğumdan itibaren 4 ay oldu.kızım 1300 oglum 1800 dogdu.bebelac almiron ogluma kullanıyorum çünkü çok gazlı . kızımada bebelac kullanıyorum.milupa ve sma yı emmiyor.

benimkiler de doğumdan itibaren 4 aylıklar..32 +4 de doğum yaptım.kızım 1780,oğlum 1650 gr doğdular..ödem attılar 1.500 gr a düştüler..15 gün küvezde kaldılar..şimdi ikisi de 6 kg civarı..sütüm yetersiz olduğu için mama ağırlıklı besleniyorlar..bazan aynı mamadan sıkılıyorlar mama değişikliği yapmak gerekiyormuş..sma ve aptamil mama karışımı yapıp veriyorum arasıra..bazan de mamaya süzerek çilekli kefir ilave ediyorum..2 gündür de sulandırarak keçi sütü veya kendi sağdığım süte keçi sütü ilave edip içiriyorum..sen de öyle dene istersen tatlım..kefir ilave ettiğimde veya anason kaynatıp soğutup içirdiğimde gazları geçiyor,mışıl mışıl uyuyorlar..

canım bizimkilerde 3 aylık olana kadar her bezlerine kaka yapıyorlardı. dr sordum çok iyi dedi... ama siz 5 aylıksınız.. acaba mikrop falanmı var barsaklarında.. kanda geliyormuş... dr götür bence. gaita testi yapılsın.. çok geçmiş olsun. inş. bişeyleri yoktur...

:2: banada 7 gün göstermemişlerdi. 7. gün gittiğimde bir tuhaf oldum. yanlış biir uygulama bence. anne kendine gelir gelmez yürüyebilecek hale gelince göstermeliler bebeği. bana göstermediler (((((

bide ordaki hemşireler bebeği uyandıracakları zaman yanaklarını çimdikliyordu çocukların sinir oluyordum ama bişide diyemiyordum.. ben gidince daha çok çimdikler diye korkuyordum

saol canım..

selam. bende 34+1 dedoğum yaptım... ama bebeklerden birisi 36 haftalık çıkıyodu usg de.. o kızım küvöze girmedi. diğeride 15 gün kaldı... benimkilerde cemre 2 saate bir 90, cansu 75 yiyo..... bana gelenlerde hep ayy çok küçük bunlar diyorlar. bende 2. bişey söylemelerine izin vermeden ee prematüre bunlar diğer bebeklerle kıyaslanmaz diyerek konuyu kapatıyorum....
dr kontrollerine götürüyosundur. dr un normal diyorsa hiç canını sıkma.. benim bildiğim kadarıyla 2 yaşına kadar yaşıtlarından küçük duruyorlarmış, 2 yaşından sonra kapatıyorlarmış farkı.......

benim kızlarda şuan birisi 5 kg diğeri 6kg civarında.... dr normal dedi bende kafamı takmıyorum...

yeni arkadaş tubakork hoşgeldin....cnm 34+2 ikiz için çokda erken bi zaman değil kilolarıda doğum kilosuna göre bence gayet iyi her çocuğun yapsı başkadır...

benim çocuklar 33+2 de doğdular 2330 ve 2440 olarak ama 2 altına düşmeden çıktık 4 aylıklken 6 küsür kilodaydılar....şuan 18 aya yaklaştık 1 ay önce biri 11750 diğeri 10650 çıktı

kilosu az olan kilolu doğan ama o çocuğum kardeşi ile aynı yiyor ....hatta ayakta gezerken bile yiyen bi tip ama çok hareketli....

yani yaştılarına göre küçük olabilir iki kardeş arası fark olabilir ....yeterki motor gelişimi düzgün olsun
millete bakma kim bi anda 5 kilo çocuk doğuruyor.....

ben tınlamıyorum heleki tek doğmuş çocukla kıyaslanmasına sinir oluuyorum

bizim çocuklarımızzzzz ÖZELLLL

Son düzenleme:
günaydın herkese hayırlı sabahlar...
kimsecikler gelmemiş....umarım herkes iyidir.
bugün iclalin burnu tukanmış zor nefes alıyo yavrum ama arada bir açılıyo rahatlıyo.uyurkende rahat nefes alıyo.serum fizyolojik alsammı ne dersiniz?birde nasıl kullanılıyo,kaç damla???

günaydınlAR.geçmiş olsun canım okyanus suyu diyorlarya ondan al.bende günde iki defa kullanıyordum burun tıkanıklığı olduğunda

günaydınlAR.geçmiş olsun canım okyanus suyu diyorlarya ondan al.bende günde iki defa kullanıyordum burun tıkanıklığı olduğunda

saol canım tavsiyen için.oda doğal mı?herkes serum fizyolojik kullandığı için onu sordum.okyanus suyunu hiç duymamıştım.
bide bugün cnaım sıkkın ya.başım ağrıyo yine.bu çocuklara az bişe olsa ben hasta oluyorum (((

tatlım yaww sıkma canını annelik işte onlar hasta olunca bizde oluyoruz.walla burda okyanus suyu diyorlar doğal sanırım kaynım eczacı bana hep ondan verdiriyor ama bilmiyorum sen yinede başkasına da danış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…